Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygdarbiu išgarsėjęs kaunietis ėmėsi kurti išskirtinių sušių užkandinės meniu

Kaunietis Egidijus Staniulis puikiai jaučiasi virtuvėje, o viena iš didžiausių jo aistrų – kurti ir tobulinti sušius. Šio meno jis išmoko iš patyrusio japono kelerius metus dirbdamas prestižiniame restorane Norvegijoje. Tačiau prieš kurį laiką jaunas vyras išgarsėjo dėl visai kitos priežasties – jis išgelbėjo ežere skęstančią merginą ir už tai buvo apdovanotas prezidentės.
Egidijus Staniulis ir verslo savininkės Sandra Bučinskienė ir Evelina Cicėnienė
Egidijus Staniulis ir verslo savininkės Sandra Bučinskienė ir Evelina Cicėnienė / Prekybos miestelio archyvo nuotr.

Įvykis nutiko karštą 2018-ųjų vasaros dieną ilsintis prie Lampėdžių ežero Kaune. Kai vaikinas išgirdo apie nelaimę, mergina jau buvo panirusi po vandeniu. E.Staniuliui teko nerti maždaug į 4 m gylį, kol ją pastebėjo. Ištraukęs iš vandens jis merginą atgaivino ir perdavė į atvykusių greitosios pagalbos medikų rankas. Už drąsą, sumanumą ir ryžtą gelbstint žūvančius žmones nepaisant pavojaus savo gyvybei, E.Staniulis prezidentės Dalios Grybauskaitės buvo apdovanotas Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi.

Pašnekovas nelinkęs daug kalbėti apie šį savo poelgį ir mano, kad taip pasielgti – kiekvieno plaukti mokančio žmogaus pareiga. Kur kas daugiau papasakoti jis gali apie maisto ruošimą, o ypač – apie sušių gamybą.

Tapo dešiniąja japono ranka

Kaip rašoma prekybos miestelio „Urmas“ pranešime žiniasklaidai, Kaune gimęs ir augęs E.Staniulis virtuvėje eksperimentuoti pradėjo dar paauglystėje, kai pačiam reikėjo pasiruošti valgyti. Vaikinui tai patiko, todėl su šia sritimi susiejo savo ateitį – baigė kulinarijos mokyklą ir įvairių maitinimo įstaigų virtuvėse dirba jau maždaug 10 metų, iš kurių ketverius praleido Norvegijoje.

„Tie metai turbūt buvo įdomiausi ir geriausi profesine prasme. Per šį laikotarpį labai daug sužinojau apie sušių gamybą, mokiausi iš 20 metų patirties turinčio šefo japono. Dirbau prabangiame restorane, užsitarnavau jo pasitikėjimą ir, galima sakyti, tapau jo dešiniąja ranka“, – apie metus, praleistus Norvegijoje, pasakoja pašnekovas.

Dėl asmeninių priežasčių jis grįžo į Kauną, kur planavo šiek tiek nutolti nuo maisto gamybos, padaryti pertrauką ir išbandyti save kitose srityse. Tačiau nepraėjus nė pusantrų metų gavo pasiūlymą padėti sukurti naują sušių vietą Kaune.

Įkalbėjo sugrįžti

Su maistu iki tol savo karjeros nesiejusios Sandra Bučinskienė ir Evelina Cicėnienė nutarė pakeisti gyvenimą ir išsikėlė naują iššūkį – sukurti išskirtinę sušinę Kaune. Būtent jos per rekomendacijas susirado E.Staniulį ir prikalbino jį grįžti į maisto gamybos verslą anksčiau, nei jis planavo. Pernai prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje atsidarė užkandinė „Sushi Wild“, kurioje pašnekovas dabar dirba virtuvės šefu.

„Nelabai norėjau dabar tuo užsiimti, bet mane įkalbėjo. Gal ir gerai, nes visiškai įsitraukiau į šios vietos kūrimą. Sudariau meniu, kartu galvojome pavadinimą, kūriau naujus receptus, sudėliojau visą gamybos procesą. Iki šiol galva pilna naujų idėjų, nuolat užsirašinėju jas ir stengiuosi įgyvendinti. Šis sugrįžimas turbūt padėjo suprasti, kas man gyvenime geriausiai sekasi ir ką aš labiausiai noriu daryti“, – pasakoja E.Staniulis.

Stebina neįprasta vieta

Naujasis restoranėlis stebina lankytojus ne tik ypatingais sušiais, bet ir neįprasta savo vieta. Nedidelio ploto vieta yra turgaus centre, aplink verda prekyba maisto produktais. Lankytojai įsitaiso ant kėdžių, tarsi prie baro, ir gali stebėti čia pat esančių virtuvės meistrų darbą. Tačiau dar labiau jie nustemba, kai tokioje gana kukliai atrodančioje vietoje gauna tokį puikų maistą.

Pagrindiniai sušių ingredientai įprasti – krevetės, avokadai, „Philadelphia“ sūris, lašiša. Įdomesni variantai – su tunu ir unguriu.

Pasak E.Staniulio, išskirtinio skonio paslaptis – jo paties gaminti ir suderinti padažai bei aukščiausios kokybės švieži produktai. Pagrindiniai sušių ingredientai įprasti – krevetės, avokadai, „Philadelphia“ sūris, lašiša. Įdomesni variantai – su tunu ir unguriu.

„Kai tiekėjai pamatė, kokių produktų mes norime, perspėjo, kad galime ilgai neišsilaikyti, nes jie gana brangūs. Tačiau aš noriu, kad viskas būtų tik aukščiausios kokybės. Tai buvo viena iš sąlygų man čia ateinant dirbti“, – sako E.Staniulis.

Naujosios užeigos klientai grįžta ne tik dėl sušių, bet ir dėl ypatingo deserto – keptų ledų, miso sriubos. Virtuvės šefas turi planų įtraukti į meniu ir daugiau japoniškų patiekalų. Vienas iš jų – ypatingo skonio chicken karaage – japoniška traški vištiena, marinuota imbiere, česnake, sojos padaže.

Vida Press nuotr./Sušiai
Vida Press nuotr./Sušiai

„Toks ir buvo mūsų planas: geras meistras ir aukšta kokybė, o tada klientų neturėtų trūkti. Su meistru mums labai pasisekė, nes be jo, nebūtų ir tokios kokybės. Labai smagu, kad viskas veikia, taip kaip tikėjomės, kad žmonėms patinka ir jie atranda ką nors naujo“, – optimistiškai nusiteikusi S.Bučinskienė, kuri ir pati su kolege sukasi virtuvėje ir dirba priimant užsakymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius