Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 8d. 09:00

10 netikėtų patiekalų su avokadais: nuo sriubos iki torto

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu
TV3 nuotr. / Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Kaip dažniausiai valgote avokadus? Ko gero, tepate ant skrebučio, metate į kokteilinę, o gal dar pjaustote į salotas. Avokadai itin naudingi organizmui, turi daug teisingų ir reikalingų riebalų, o mes kviečiame juos išbandyti netikėtu formatu. Gal patiks su jais paruošta sriuba, o gal nustebins desertas?

Receptai
Receptas: Keptų daržovių salotos su avokadu ir apelsininiu padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).

2. Supjaustome kalafiorą, papriką ir nupjauname šparaginių pupelių galus. Viską beriame į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos ir prieskonių. Rankomis gerai išmaišome.

4. Daržoves kepame apie 20 minučių.

5. Į dubenėlį dedame ir sumaišome padažui reikiamus ingredientus.

6. Kol kepa daržovės, į lėkštes pasmulkiname gražgarstes ir susipjaustome avokadą.

7. Lėkštėse ant gražgarsčių paskirstome keptas daržoves, avokadą ir užpilame padažo. Galima dar šiek tiek užbarstyti žagrenio.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 0.50 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Šparaginės pupelės: 1.00 vnt. (sauja)
Prieskoniai Garam masala: 0.50 arbat. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį daržovėms ir padažui; arba pagal skonį)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (2 daržovėms kepti ir 1 padažui)
Avokadai: 0.50 vnt.
Actas: 1.00 arbat. š. (raudonojo vyno; padažui)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Apelsinai: 0.50 vnt. (išspaustos sultys; padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų; padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.8 / 16
Kaip gaminti

1. Į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį (taip kopūstas nepraras savo spalvos).

2. Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės.

3. Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.

4. Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kopūstą, avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

5. Kepkite blynus keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Patiekite su natūraliu jogurtu.

Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 0.30 st.
Avokadai: 0.50 vnt. (griežinėliais supjaustyto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Migdolų miltai: 0.50 puodelis
Miltai: 0.25 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Lapiniai kopūstai (kale): 2.00 sauja (arba 1-1,5 puodelio supjaustyto)
Cukrus: 0.50 arbat. š.
Jogurtas: 4.00 valg. š. (natūralaus arba grietinės; patiekti)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 7
Kaip gaminti

1. Nulupkite bulves. 3 bulves supjaustykite stambiai ir išvirkite sūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį, įdėkite sviesto, įberkite pipirų ir džiovintų petražolių. Sutrinkite bulvių košę ir palikite atvėsti.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C.

3. Likusias 3 bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Bulves paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje.

4. Į bulvių košę įmuškite 2 kiaušinius ir gerai išmaišykite. Į skardą įtieskite kepimo popierių ir patepkite jį aliejumi. Formuokite 6 paplotėlius ir sudėkite į skardą. Paplotėlių viršų aptepkite lydytu sviestu arba aliejumi.

5. Abi skardas dėkite į orkaitę ir įjunkite ventiliatoriaus su griliu režimą. Skardą su bulvių kubeliais dėkite į viršutinę orkaitės dalį, o su paplotėliais į apatinę. Po 15 minučių, kai bulvių kubeliai bus lengvai apskrudę, skardas sukeiskite vietomis. Kubelius lengvai pamaišykite. Kepkite dar 5 minutes, kol paplotėliai gražiai apskrus.

6. Keptuvėje apskrudinkite šoninės juosteles.

7. Avokadus sutrinkite su majonezu, prieskoniais ir citrinų sultimis.

8. Lėkštėse paplotėlius aptepkite garstyčiomis ar tepamu varškės sūreliu. Dėkite šiek tiek bulvių kubelių, keletą šoninės juostelių, vėl bulvių kubelių ir ant viršaus uždėkite avokadų kremo. Tiekite nedelsdami.

Ingredientai
Bulvės: 6.00 vnt. (vidutinės)
Sviestas: 2.00 vnt. (kubeliai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Šoninė: 400.00 g (juostelių)
Garstyčios: 6.00 arbat. š. (arba mėgstamo tepamo varškės sūrelio)
Druska: 0.50 arbat. š. (paplotėliams; ir dar po žiupsnį kubeliams ir avokadų kremui)
Juodieji pipirai: 3.00 žiupsnelis (po žiupsnį maltų paplotėliams ir kubeliams ir dar žiuosnis grūstų avokadų kremui)
Petražolės: 3.00 žiupsnelis (džiovintų; paplotėliams, kubeliams ir avokadų kremui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (paplotėliams)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (kubeliams)
Avokadai: 3.00 vnt. (avokadų kremui)
Majonezas: 1.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Citrinos sultys: 2.00 arbat. š. (avokadų kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos avokadų geldelės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 42
Kaip gaminti
  1. Iš avokadų atsargiai, kad nepažeistumėte odelių, išskobkite minkštimą.
  2. Jūros kopūstus 30 min. mirkykite vandenyje. Nusunkite vandenį, užpilkite aromatingu marinatu ir palaikykite 2 valandas vėsioje vietoje.
  3. Fermentuotus jūros kopūstus sukrėskite į elektrinį smulkintuvą ir gerai sutrinkite. Tada paruoškite iš jų salotas: suberkite džiovintas mirkytas morkas, smulkintus svogūnų laiškus, įpilkite šlakelį citrinų sulčių, sėmenų aliejaus, pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Gerai išmaišykite ir patiekite avokadų geldelėse.

Aromatingas marinatas

Sumaišykite 1 laurų lapelį, žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų, kelis maltus gvazdikėlius, pusę šaukštelio kalendrų grūdelių, 1 šaukštą citrinų sulčių ir 2 šaukštus sėmenų aliejaus.

 

J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“ viršelis.
J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“ viršelis.

Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“

Ingredientai
Avokadai: 3.00 vnt. (tamsūs)
Jūros kopūstai: 1.00 sauja
Morkos: 2.00 valg. š. (džiovintų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Aliejus: 2.00 valg. š. (sėmenų)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų keturių pipirų mišinio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 163
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą.
  2. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
  3. Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais.
  4. Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir suvynioti jąį ritinėlį. Ypač gardu ir gurmaniška su orkaitėje keptais burokėlių griežinėliais.
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (grūdėtoji)
Avokadai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (geriausia švieži, bet tinka ir džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 23
Kaip gaminti

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

2. Riešutus ir moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada atvėsinkite, suberkite į indą su avokadais ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.

3. Burokėlius išvirkite, nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejaus ir Provanso žolelių mišiniu ir apie 20 min. kepkite karštoje orkaitėje, kol jų krašteliai taps traškūs.

4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir iki kreminės konsistencijos sumaišykite su trupintu ožkų sūriu ir džiovintais bazilikais.

5. Į lėkštes krėskite avokadų padažo, išdėliokite burokėlių griežinėlius, ant jų – po kelis šaukštus grietinėlės ir sūrio kremo, tada dėkite nuplautus ir nusausintus salotinių sultenių lapelius.

6. Lėkštės kraštelyje pritaškykite balzaminio padažo, tada pilkite truputį pesto ir išdėliokite pistacijas.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Ingredientai
Salotiniai sulteniai (pakuotė) 1.00 vnt.
Burokėliai: 6.00 vnt. (nedideli)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g
Pistacijos: 50.00 g (lukštentų)
Balzaminis padažas 2.00 valg. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Moliūgo sėklos: 50.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį džiovintų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pesto pasta (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Aliejus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Avokadų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 86
Kaip gaminti

1. Nulupkite avokadus, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, sutrinkite minkštimą šakute arba elektriniu grūstuvu. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Virtuviniu kombainu sumaišykite avokadų tyrę su grietinėle ir atvėsintu sultiniu. Jei neturite kombaino, suplakite sriubą šluotele ir pertrinkite per sietelį, kad susidarytų vienodo tirštumo masė. Pasūdykite pagal skonį, pagardinkite pipirais.

3. Prieš tiekdama atšaldykite sriubą. Išpilstykite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po šaukštą kubeliais pjaustytų pomidorų arba saldžiųjų paprikų, apšlakstykite aliejumi, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (dideli sunokę)
Vištienos sultinys: 200.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Pomidorai: 1.00 vnt. (arba saldžioji paprika)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.2 / 10
Kaip gaminti

1. Į gilesnį dubenį įpilkite porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, išspauskite pusės žaliosios citrinos sultis, suberkite susmulkintą imbiero kubelį (1 cm skersmens), įberkite vištienos prieskonių pagal skonį. Viską išmaišykite ir šiuo marinatu įtrinkite vištienos filė gabaliukus. Padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Daržoves (išskyrus avokadą) susmulkinkite šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant aukštos kaitros, įmeskite neluptą česnako skiltelę, pakepinkite, suberkite svogūną ir salierą, paskrudinkite. Tada suberkite bulves, pamaišykite, sudėkite morkas ir viską gerai paskrudinkite. Sumažinkite kaitrą, užpilkite verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, įberkite druskos pagal skonį ir patroškinkite 10 minučių.

3. Išimite iš šaldytuvo mėsą, nusausinkite ir apkepkite keptuvėje. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir nulupkite. Supjaustykite skiltelėmis išilgai.

4. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, uždėkite ant viršaus riekelėmis pjaustytos vištienos ir avokado. Apibarstykite šviežiai grūstais pipirais ir šviežio citrininio čiobrelio lapeliais.

Ingredientai
Vištienos filė: 400.00 g (vidinės vištos krūtinėlės)
Žalioji citrina: 0.50 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabaliukas)
Raudonasis svogūnas: 0.50 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Vištienos prieskoniai: 0.50 arbat. š.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežio citrininio)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (marinavimui ir kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėtų, avokado ir šokolado skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
2.6 / 14
Kaip gaminti
  1. Visus mėtinio sluoksnio ingredientus sudėkite į trintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Tuomet supilkite į kepimo popieriumi išklotą indą.
  2. Ištirpinkite kokosų aliejų, sudėkite medų ir visus kitus ingredientus. Gerai išmaišykite ir užpilkite ant avokadų ir mėtų įdaro. Palaikykite šaldytuve apie 3-4 valandas ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (mėtų ir avokadų įdarui)
Medus: 1.00 puodelis (1/4 - mėtų ir avokadų įdarui ir 2 valg. š. - šokoladiniam sluoksniui)
Aliejus: 2.00 puodelis (6 valg. š. - kokosų ištirpintas - mėtų ir avokadų įdarui ir 1/4 puodelio - šokoladiniam sluoksniui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėtų ir avokadų įdarui ir šokoladiniam sluoksniui)
Kokosų drožlės: 2.00 puodelis (1,5 - mėtų ir avokadų įdarui)
Likeris: 3.00 valg. š. (mėtų - mėtų ir avokadų įdarui)
Kakava: 1.00 st. (1/4 pudros - šokoladiniam sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (1/4 - šokoladiniam sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis tortas su avokadais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 5
Kaip gaminti

Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 24 cm skersmens torto formai

1. Torto kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių, o jos šonus ištepkite sviestu. Iš nurodytų torto pagrindui skirtų produktų reikės iškepti du papločius, todėl kiekius dalinkite iš dviejų.

2. Gamindami vieną torto pagrindą sumaišykite pusę stiklinės ryžių miltų su 3 šaukštais kakavos.

3. Tris kiaušinius labai gerai, t. y. iki baltumo, išplakite su puse stiklinės cukraus. Į išplaktus kiaušinius iš lėto įmaišykite ryžių miltų ir kakavos mišinį. Paruoštą tešlą įpilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę 25 minutėms.

4. Kai iškeps, pirmąjį torto paplotį perkelkite vėsti ant grotelių, o iš likusių produktų lygiai taip pat iškepkite dar vieną biskvitą. Jį irgi palikite, kad pravėstų.

5. Kol kepa antrasis biskvitas, paruoškite šokoladinį kremą. Šokoladą sulaužykite ir suberkite į puodą, ten pat įpilkite ir kokosų pieną. Šokoladą maišydami ištirpinkite ant mažos ugnies, kol suskystės ir virs vientisa mase.

 

6. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite ir į trintuvą įdėkite minkštimą, ten pat įpilkite ir lydytą šokoladą. Avokadus su šokoladu sutrinkite į vientisą šokoladinį kremą. Į jį įmaišykite apelsinų žievelių cukatas. Kremą galite dėti į šaldytuvą, kad kiek sustingtų.

7. Formuokite tortą. Į torto formą guldykite vieną biskvito lakštą, jį suliekite pusės apelsino sultimis ir aptepkite paruoštu šokoladiniu avokadų kremu. Ant viršaus uždėkite antrą torto biskvitą ir jo viršų suliekite likusiomis apelsino sultimis.

8. Glajui skirtą šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje kartu su keliais šaukštais kokosų pieno. Torto viršų apliekite lydytu šokoladu ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų ir subręstų.

9. Prieš nešdami į stalą tortą per sietelį apibarstykite mača.

Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (torto pagrindui)
Rudasis cukrus: 1.00 st. (torto pagrindui)
Kakava: 6.00 valg. š. (tamsios; torto pagrindui)
Ryžių miltai: 1.00 st. (torto pagrindui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (išspaustos sultys torto pagrindams sulieti)
Juodasis šokoladas: 300.00 g (200 g kremui ir 100 g glajui)
Kokosų pienas: 0.75 st. (0,5 kremui ir apie 6 šaukštus glajui)
Matcha arbatos milteliai: 2.00 arbat. š. (papuošti)
Avokadai: 2.00 vnt. (sunokę; kremui)
Cukatos: 2.00 arbat. š. (apelsinų; kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

01:07
01:20
02:44

Esports namai

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką