Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 3d. 13:00

10 patiekalų su rūkyta žuvimi: nuo užtepėlės ir mišrainės iki apkepo

Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Makaronų salotos su rūkyta žuvimi

Įvairiai paruošta žuvimi pasimėgavome per šventes, tačiau pamiršti jos nevertėtų ir vėliau – juk skanu, greita ir maistinga. Gal silkės ar lašišos šiuo metu ir ne(be)sinori, tačiau kodėl pietums ar vakarienei neparuošus patiekalo su rūkyta žuvimi?

Receptai
Receptas: Salotos su rūkytais ešeriais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.4 / 7
Kaip gaminti

1. Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – griežinėliais. Ešerius išdorokite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite kelioms minutėms panardindami į karštą vandenį, nusausinkite. Jei konservuotus, tik nuvarvinkite.

2. Į didesnę lėkštę sudėkite kiaušinius, agurkų griežinėlius, žuvį, plonai pjaustytą citriną, pabarstykite prieskoniais ir druska.

3. Majonezą sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, žalumynais ir užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (rūkyti ešeriai)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (5–6 kietai virti)
Šaldyti žirneliai: 250.00 g (arba 1 stiklinė konservuotų)
Agurkai: 6.00 vnt. (5–6 marinuoti agurkėliai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė, sulčių pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrinpipiriai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 125.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti žalumynai (petražolės ar krapai))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Pirmiausia į dubenėlius sudėkite rankomis plėšytas lapines salotas – taip jos išlaikys maistines medžiagas. Tuomet – smulkintą rūkytą šamą.

2. Ant viršaus dėkite plonomis juostelėmis daržovių skustuku supjaustytą agurką, ketvirtį plonai pjaustyto obuolio, burokėlių ir sultenių lapelius, plonai pjaustytus ridikėlius.

3. Viską apšlakstykite sezamų aliejumi ir užberkite smulkintų pistacijų. Salotos paruoštos, skanaus!

Ingredientai
Šamas: 120.00 g (rūkyto)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Agurkai: 1.00 vnt. (trumpavaisis)
Ridikėliai: 5.00 vnt.
Sultenės: 1.00 sauja
Pistacijos: 2.00 g
Burokėlių lapeliai: 1.00 sauja
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių mišrainė su rūkyta žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 14
Kaip gaminti

1. Rūkytą žuvį atskirkite nuo ašakų ir susmulkinkite. Agurką supjaustykite kubeliais, o svogūną – kuo smulkiau.

2. Į didelį dubenį suberkite išvirtus ir atvėsintus ryžius, sudėkite žuvį, agurką, svogūną ir kukurūzus. Pagal skonį pagardinkite druska ir kitais prieskoniais.

3. Į gautą mišrainę sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.

Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (karštai rūkytos skumbrės)
Ryžiai: 450.00 g (virtų)
Kukurūzai: 200.00 g (konservuotų)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Svogūnai: 0.50 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rūkytos žuvies užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 47
Kaip gaminti
  1. Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu.
  2. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų.
  3. Žuvį, kepintus grybus ir visus kitus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Užtepėlė bus skanesnė, jei bent pusvalandį palaikysite šaldytuve. Galite jos pasigaminti daugiau.
  5. Sukrėskite į stiklainiuką ir galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

 

Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Grybai: 100.00 g (džiovintų baravykų arba kitų grybų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - šviežių sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rūkytų žuvų putėsiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną.
  2. Iš žuvų filė išrinkite kaulus, žuvį susmulkinkite, sumeskite į dubenį ir užpilkite liesa grietinėle.
  3. Pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir atvėsinkite.
  4. Avokadą nulupkite, susmulkinkite, įmaišykite į žuvų masę.
  5. Tada suberkite citrinų žieveles, pipirus, druską, supilkite citrinos sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
  6. Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite grietinėlę į žuvų putėsius.
  7. Į stiklinius indelius krėskite po kelis šaukštus žuvų ir avokadų putėsių.
  8. Per naktį palaikykite juos šaldytuve.  Tiekite papuošusi ikrais.
  9. Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (baltos rūkytos žuvies filė)
Grietinėlė: 220.00 ml (100 - 12 proc. riebumo ir 120 - plakamosios)
Želatina: 1.00 arbat. š. (1,5)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli šlakeliai sulčių ir 1/3 arbat. š. - nutarkuotų žievelių)
Avokadai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ikrai: 4.00 arbat. š. (keli šaukšteliai dirbtinių ir natūralių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 13
Kaip gaminti

1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Žuvį supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite obuolį bei agurką.

2. Batono riekeles supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus bei traiškyta česnako skiltele.

3. Pasiruoškite padažą: į dubenį sudėkite visus padažui skirtus produktus ir gerai išmaišykite.  Padažą galite užpilti ant salotų arba tiekti  atskirame dubenėlyje. Ant salotų  pabarstykite skrudintų batono gabalėlių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (maži)
Žuvis: 300.00 g (rūkyta)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Agurkai: 1.00 vnt.
Batonas: 3.00 vnt. (skrudintos riekelės)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 100.00 g (neriebus - padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Karis: 2.00 g (1/2 arbat. š. - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: „Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.0 / 3
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoškite padažą – sutrinkite viską trintuvu. Padažas turi būti šaltas.

2. Išvirkite makaronus ir sumaišykite juos su dalimi padažo. Į lėkštės dugną dėkite rūkyto upėtakio, ant viršaus makaronų, paskui vėl upėtakio. Užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite parmezano.  

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas

Receptas Gidono Šapiro-Bilo

 

 

 

 

 

Ingredientai
Makaronai: 250.00 g ("Tagliatelle")
Rūkytas upėtakis 500.00 g
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (jei aliejuje – 4 puselės, jei sausi – 2 valg. š.)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies pavirkite 8 min. Laurų lapą ir svogūnus išgriebkite, pieną nukoškite, kad tirščiai liktų kiaurasamtyje.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sugrūstą česnaką, supjaustytus svogūnėlių laiškus, suberkite susmulkintus čiobrelius ir 5 min. pakepinkite. Sudėkite supjaustytas bulves, supilkite pieną ir troškinkite, kol bulvės suminkštės (apie 15 min.).

3. Žuvį pamaigykite šakute, kad subyrėtų, sudėkite į keptuvę su bulvėmis. Sukrėskite jogurtą, suberkite sūrį, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

4. Kiaušinius išvirkite „su marškinėliais“: į puodą pripilkite nemažai vandens, parūgštinkite actu (šaukštas acto – dviem puodeliams vandens). Užvirinkite. Kiekvieną kiaušinį išleiskite į atskirą indelį ir atsargiai supilkite į verdantį vandenį. Virkite ne ilgiau kaip 3 min. Išgriebkite kiaurasamčiu ir trumpam panardinkite į šaltą vandenį.

5. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po kiaušinį, ant jo uždėkite bulvių ir žuvų mišinio.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Žuvis: 225.00 g (bet kokios karštai rūkytos, išdarinėtos)
Bulvės: 225.00 g
Pienas: 600.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Laiškiniai svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šviežių šakelė)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Parmezano sūris: 25.00 g (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių ir rūkytų žuvų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 5
Kaip gaminti

1.Ryžius išvirkite sultinyje (virimo laikas ir reikalingo vandens kiekis priklauso nuo ryžių; svarbu, kad virti ryžiai būtų birūs ir ne per minkšti).

2.Poro baltąją dalį supjaustykite labai plonais griežinėliais ir su rūkytų žuvų gabaliukais, krapais bei citrinpipiriais įmaišykite į ryžius.

3.Mišinį sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su pienu, šiek tiek pasūdykite ir supilkite ant ryžių.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 150.00 g (ilgagrūdžiai)
Sultinys: 300.00 ml (vištienos arba žuvų (iš vieno kubelio))
Žuvis: 200.00 g (rūkyta)
Porai: 1.00 vnt.
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Pipirai: 3.00 g (0,5 šaukštelio citrinpipirių)
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 12
Kaip gaminti

1. Užkaiskite puodą su vandeniu, pasūdykite. Bulves stambiai supjaustykite, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Nusunkite ir palikite atvėsti.

2. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Didesniame dubenyje iki putų išplakite kiaušinius (galite ir šakute), sudėkite lašišą, suberkite žirnelius, krapus, druską ir pipirus. Išmaišykite. Sudėkite virtas bulves ir vėl išmaišykite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, atsargiai suverskite bulvių ir kiaušinių mišinį ir kepkite 10 minučių. Naudodami didelę lėkštę apverskite apkepą: uždėkite lėkštę, apverskite keptuvę ir leiskite kepiniui atgal įčiuožti į keptuvę. Kepkite dar 5 minutes. Perkelkite į lėkštę ir palikite 5 minutėms, tada supjaustykite. Tinka valgyti su pomidorų salotomis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Lašiša: 250.00 g (rūkyta)
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Aktualu

G.Nausėda: rinkimai būtų sąžiningesni, jei S.Skvernelis pasitrauktų iš premjero pareigų

Aktualu

Prezidento posto sieksiantis S.Skvernelis apie G.Nausėdą ir I.Šimonytę: paskirti prezidentės įpėdiniai

Tiesiogiai 15min iš Dakaro Gazas

Paskutinis Dakaro etapas: lietuvių ekipažai – finiše

Tiesiogiai Gazas

A.Gelažninkas pasiekė Dakaro finišą, B.Bardauskui maratonas baigėsi – lūžo abi rankos

24sek

„Ryto“ žaidimą įvertinęs Linas Kleiza: „Visada privalome taikytis tik į titulus“

Verslas

Ūkio banką auditavę „Deloitte Lietuva“ turės sumokėti 3 milijonus eurų

Aktualu

Įgriuvos pavojus Vilniuje: ties Savanorių prospektu uždaromos kelios gatvės

Aktualu

Politologai: sprendimas kandidatuoti rodo dideles Sauliaus Skvernelio ambicijas

Mokslas.IT

Tarp „Facebook“ uždarytų puslapių – keli, skirti Vilniui

Verslas

Chaosas su pensijomis: 40 proc. senolių vis dar negavo išmokų, jų dar prašoma palaukti

24sek

Pernai prieš L.Dončičių, šiemet – NKL: „Žalgirio“ talentas stojasi ant kojų

Aktualu

Vilniaus Ateities mokykloje teko evakuoti 600 mokinių: kažkas vėl pripurškė dujų

Pasaulis kišenėje

Lenkas netyčia įlipo ne į tą „Ryanair“ lėktuvą ir atsidūrė už 1,5 tūkst. km nuo tikslo

Aktualu

Tauragėje policija elektrošoku tramdė prieš „Luminor“ banką protestavusį vyrą

Mokslas.IT

Kur povandeninių laivų įgulos deda šiukšles? Kaip skalbia savo drabužius?

Vardai

Holivudo žvaigždė Mattas Damonas įsigijo brangiausią butą Brukline: kaina – rekordinė

Aktualu

R.Masiulis A.Vaitkų nušalino nuo visų sprendimų, susijusių su LVŽS parėmusiais verslininkais

Gazas

Keliai virto čiuožyklomis: nusičiaudėjęs gali atsidurti pakelės griovyje

24sek

Eurolyga skurdžiuosius ruošiasi gelbėti ir „Žalgirio“ sąskaita: nukirps penktadalį milijono?

Aktualu

Anekdotas: A.Kupčinskas sutaršė „Metropolio“ fasado pokyčius, kurie palaiminti jo meravimo laikais

Vardai

Rima Antonovienė nustebino fotosesija lovoje: „Jaučiausi kaip karalienė“

24sek

Įdomaus įvertinimo sulaukusio 18-mečio talento neblaško NBA svečių dėmesys

Aktualu

Ganoje nušautas korupciją futbole atskleidęs žurnalistas

Verslas

Taupyti ne tik progoms: finansiniai patarimai visiems metams

Sportas

Prie „Kauno Žalgirio“ prisijungė Martynas Dapkus

Naujienos

Aktualu

Buvę Lietuvos pašto vadovai galimai iššvaistė 3,7 mln. eurų – STT pradėjo tyrimą

Vardai

„Eurovizijos“ nugalėtojas Salvadoras Sobralis Lisabonoje vedė prancūzų aktorę

Aktualu

Sniegą kasti išėjusio 15-mečio mirties tyrimo ėmėsi elitinis Vilniaus kriminalistų padalinys

Pasaulis kišenėje

Kur ilsėtis žiemą Lietuvoje: idėjos aktyvaus poilsio ar ramybės mylėtojams

Vytautas Švedas įsigijo naują automobilį – „Volkswagen Polo GTI R5“

24sek

Adas Juškevičius pagal algą – antras savo klube

Kultūra

Vilniečių pamėgta skaitykla keliasi į Vilniaus geležinkelio stotį

Sveiko gyvenimo iššūkis. Po švenčių: 7 dienų organizmo valymo iššūkis

Aktualu

Pirmoji oficiali sutvarkytos Lukiškių aikštės žiema neįpusėjo, o brokas lenda

Verslas

Prie naujo Fabijoniškių baseino – apleista statybvietė: savivaldybė žada darželį ir skverą

Gazas

Kokie modeliai 2019-aisiais drebins naujų automobilių rinką? (II dalis)

24sek

Emocijos Vilniuje: neatpažinto kapitono kuriozas ir kodėl D.Suttonas nekenčia pertraukos

Aktualu

Verslininkai prašo leisti nelietuviškus pavadinimus, kalbos sergėtojai mato grėsmę

Aktualu

Seulas: Italijoje dirbęs Šiaurės Korėjos diplomatas slepiasi

Verslas

Mindaugas Jackevičius taps Lrt.lt portalo vyriausiuoju redaktoriumi

Aktualu

Vytautas Plečkaitis: D.Trumpo doktrina – sugrąžinti karius namo, apriboti globalų JAV vaidmenį?

Pasaulis kišenėje

Pamatykite kraterį, kurį paliko JAV susprogdinta branduolinė bomba

Vardai

Inga Stumbrienė su šeima Naujuosius sutiko Egipte: „Po sprogimo prie piramidžių patys ten nevyksime“

Gyvenimas

„Herbalife Nutrition“ ekspertė: menkavertis maistas mus verčia valgyti vis daugiau

24sek

Prienų klubas sulaukė solidaus įžaidėjo

Mokslas.IT

Viskas, ką NASA šiuo metu gali papasakoti apie Ultima Thule

Aktualu

Pokyčiai ŽŪM: Dalia Miniataitė atsisakė kanclerės pareigų ir tapo patarėja

Aktualu

S.Skvernelis: avarijos Marijampolėje kaltininkas turi būti teisiamas dėl nužudymo

Verslas

LRT tyrimas. Skandalų lydima maisto imperija: ryšiai veda į ministro A.Verygos aplinką

Vardai

Naują baleto mokyklos skyrių Pašilaičiuose atidarantis Nerijus Juška: „Vaikai mane nustebino“

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

00:29
01:11
17:10
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką