10 patiekalų su rūkyta žuvimi: nuo užtepėlės ir mišrainės iki apkepo

Įvairiai paruošta žuvimi pasimėgavome per šventes, tačiau pamiršti jos nevertėtų ir vėliau – juk skanu, greita ir maistinga. Gal silkės ar lašišos šiuo metu ir ne(be)sinori, tačiau kodėl pietums ar vakarienei neparuošus patiekalo su rūkyta žuvimi?
Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
Makaronų salotos su rūkyta žuvimi / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Salotos su rūkytais ešeriais
Receptas: Salotos su rūkytais ešeriais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 23
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (rūkyti ešeriai)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (5–6 kietai virti)
Šaldyti žirneliai: 250.00 g (arba 1 stiklinė konservuotų)
Agurkai: 6.00 vnt. (5–6 marinuoti agurkėliai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė, sulčių pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrinpipiriai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 125.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti žalumynai (petražolės ar krapai))
Kaip gaminti

1. Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – griežinėliais. Ešerius išdorokite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Jei naudojate šaldytus žirnelius, atšildykite kelioms minutėms panardindami į karštą vandenį, nusausinkite. Jei konservuotus, tik nuvarvinkite.

2. Į didesnę lėkštę sudėkite kiaušinius, agurkų griežinėlius, žuvį, plonai pjaustytą citriną, pabarstykite prieskoniais ir druska.

3. Majonezą sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, žalumynais ir užpilkite ant salotų. Pabarstykite smulkintais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu
Receptas: Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Šamas: 120.00 g (rūkyto)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Agurkai: 1.00 vnt. (trumpavaisis)
Ridikėliai: 5.00 vnt.
Sultenės: 1.00 sauja
Pistacijos: 2.00 g
Burokėlių lapeliai: 1.00 sauja
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia į dubenėlius sudėkite rankomis plėšytas lapines salotas – taip jos išlaikys maistines medžiagas. Tuomet – smulkintą rūkytą šamą.

2. Ant viršaus dėkite plonomis juostelėmis daržovių skustuku supjaustytą agurką, ketvirtį plonai pjaustyto obuolio, burokėlių ir sultenių lapelius, plonai pjaustytus ridikėlius.

3. Viską apšlakstykite sezamų aliejumi ir užberkite smulkintų pistacijų. Salotos paruoštos, skanaus!

Suskleisti
Ryžių mišrainė
Receptas: Ryžių mišrainė su rūkyta žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 40
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (karštai rūkytos skumbrės)
Ryžiai: 450.00 g (virtų)
Kukurūzai: 200.00 g (konservuotų)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Svogūnai: 0.50 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Rūkytą žuvį atskirkite nuo ašakų ir susmulkinkite. Agurką supjaustykite kubeliais, o svogūną – kuo smulkiau.

2. Į didelį dubenį suberkite išvirtus ir atvėsintus ryžius, sudėkite žuvį, agurką, svogūną ir kukurūzus. Pagal skonį pagardinkite druska ir kitais prieskoniais.

3. Į gautą mišrainę sukrėskite majonezą ir gerai išmaišykite.

Suskleisti
Rūkytos žuvies užtepėlė
Receptas: Rūkytos žuvies užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 147
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Grybai: 100.00 g (džiovintų baravykų arba kitų grybų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - šviežių sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu.
  2. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų.
  3. Žuvį, kepintus grybus ir visus kitus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Užtepėlė bus skanesnė, jei bent pusvalandį palaikysite šaldytuve. Galite jos pasigaminti daugiau.
  5. Sukrėskite į stiklainiuką ir galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

 

Suskleisti
Rūkytų žuvų putėsiai
Receptas: Rūkytų žuvų putėsiai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (baltos rūkytos žuvies filė)
Grietinėlė: 220.00 ml (100 - 12 proc. riebumo ir 120 - plakamosios)
Želatina: 1.00 arbat. š. (1,5)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli šlakeliai sulčių ir 1/3 arbat. š. - nutarkuotų žievelių)
Avokadai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ikrai: 4.00 arbat. š. (keli šaukšteliai dirbtinių ir natūralių)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną.
  2. Iš žuvų filė išrinkite kaulus, žuvį susmulkinkite, sumeskite į dubenį ir užpilkite liesa grietinėle.
  3. Pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir atvėsinkite.
  4. Avokadą nulupkite, susmulkinkite, įmaišykite į žuvų masę.
  5. Tada suberkite citrinų žieveles, pipirus, druską, supilkite citrinos sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
  6. Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite grietinėlę į žuvų putėsius.
  7. Į stiklinius indelius krėskite po kelis šaukštus žuvų ir avokadų putėsių.
  8. Per naktį palaikykite juos šaldytuve.  Tiekite papuošusi ikrais.
  9. Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Suskleisti
Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
Receptas: Makaronų salotos su rūkyta žuvimi
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (maži)
Žuvis: 300.00 g (rūkyta)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Agurkai: 1.00 vnt.
Batonas: 3.00 vnt. (skrudintos riekelės)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 100.00 g (neriebus - padažui)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus - padažui)
Karis: 2.00 g (1/2 arbat. š. - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Žuvį supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite obuolį bei agurką.

2. Batono riekeles supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus bei traiškyta česnako skiltele.

3. Pasiruoškite padažą: į dubenį sudėkite visus padažui skirtus produktus ir gerai išmaišykite.  Padažą galite užpilti ant salotų arba tiekti  atskirame dubenėlyje. Ant salotų  pabarstykite skrudintų batono gabalėlių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
"Tagliatelle" makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu
Receptas: „Tagliatelle“ makaronai su pomidorų padažu ir rūkytu upėtakiu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g ("Tagliatelle")
Rūkytas upėtakis 500.00 g
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (jei aliejuje – 4 puselės, jei sausi – 2 valg. š.)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (parmezano)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklytes. Tada sudėkite česnako skilteles, svogūnus, saulėje džiovintus pomidorus, dalį parmezano, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir paruoškite padažą – sutrinkite viską trintuvu. Padažas turi būti šaltas.

2. Išvirkite makaronus ir sumaišykite juos su dalimi padažo. Į lėkštės dugną dėkite rūkyto upėtakio, ant viršaus makaronų, paskui vėl upėtakio. Užpilkite likusiu padažu ir pabarstykite parmezano.  

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas

Receptas Gidono Šapiro-Bilo

 

 

 

 

 

Suskleisti
Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas
Receptas: Rūkytos žuvies ir bulvių rizotas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 225.00 g (bet kokios karštai rūkytos, išdarinėtos)
Bulvės: 225.00 g
Pienas: 600.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šviežių šakelė)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Parmezano sūris: 25.00 g (tarkuoto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite pieną. Įmeskite laurų lapą, per pusę perpjautą svogūną. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite15 min. pritraukite. Tada užvirinkite, sudėkite žuvies gabalėlius ir ant labai mažos ugnies pavirkite 8 min. Laurų lapą ir svogūnus išgriebkite, pieną nukoškite, kad tirščiai liktų kiaurasamtyje.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sugrūstą česnaką, supjaustytus svogūnėlių laiškus, suberkite susmulkintus čiobrelius ir 5 min. pakepinkite. Sudėkite supjaustytas bulves, supilkite pieną ir troškinkite, kol bulvės suminkštės (apie 15 min.).

3. Žuvį pamaigykite šakute, kad subyrėtų, sudėkite į keptuvę su bulvėmis. Sukrėskite jogurtą, suberkite sūrį, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

4. Kiaušinius išvirkite „su marškinėliais“: į puodą pripilkite nemažai vandens, parūgštinkite actu (šaukštas acto – dviem puodeliams vandens). Užvirinkite. Kiekvieną kiaušinį išleiskite į atskirą indelį ir atsargiai supilkite į verdantį vandenį. Virkite ne ilgiau kaip 3 min. Išgriebkite kiaurasamčiu ir trumpam panardinkite į šaltą vandenį.

5. Į kiekvieną lėkštę įdėkite po kiaušinį, ant jo uždėkite bulvių ir žuvų mišinio.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Ryžių ir rūkytų žuvų apkepas
Receptas: Ryžių ir rūkytų žuvų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 150.00 g (ilgagrūdžiai)
Sultinys: 300.00 ml (vištienos arba žuvų (iš vieno kubelio))
Žuvis: 200.00 g (rūkyta)
Porai: 1.00 vnt.
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Pipirai: 3.00 g (0,5 šaukštelio citrinpipirių)
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Ryžius išvirkite sultinyje (virimo laikas ir reikalingo vandens kiekis priklauso nuo ryžių; svarbu, kad virti ryžiai būtų birūs ir ne per minkšti).

2.Poro baltąją dalį supjaustykite labai plonais griežinėliais ir su rūkytų žuvų gabaliukais, krapais bei citrinpipiriais įmaišykite į ryžius.

3.Mišinį sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su pienu, šiek tiek pasūdykite ir supilkite ant ryžių.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais
Receptas: Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 20
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Lašiša: 250.00 g (rūkyta)
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Užkaiskite puodą su vandeniu, pasūdykite. Bulves stambiai supjaustykite, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Nusunkite ir palikite atvėsti.

2. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Didesniame dubenyje iki putų išplakite kiaušinius (galite ir šakute), sudėkite lašišą, suberkite žirnelius, krapus, druską ir pipirus. Išmaišykite. Sudėkite virtas bulves ir vėl išmaišykite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, atsargiai suverskite bulvių ir kiaušinių mišinį ir kepkite 10 minučių. Naudodami didelę lėkštę apverskite apkepą: uždėkite lėkštę, apverskite keptuvę ir leiskite kepiniui atgal įčiuožti į keptuvę. Kepkite dar 5 minutes. Perkelkite į lėkštę ir palikite 5 minutėms, tada supjaustykite. Tinka valgyti su pomidorų salotomis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius