Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 liepos 27d. 09:00

10 saldžių atsargų receptų: verdame iš vyšnių, mėlynių, aviečių ir kitų uogų

Uogienė
Vida Press nuotr. / Uogienė
Nors mitybos specialistai saldžių uogienių negiria, jei valgomos saikingai, kaip priedas, o ne kabinamos šaukštais, jos yra puikus skanėstas. Juolab kad šiais laikais jas galima virti su nedideliu cukraus kiekiu, pagaliau, ne milžiniškus stiklainius, o kelis mažus stiklainėlius. Atrinkome 10 labai skirtingų receptų, kurie geriausiai pataiko į uogų sezono aktualijas.
Receptai
Receptas: Ypatingasis mėlynių džemas
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.0 / 32
Kaip gaminti

1. Figas nuplauti, nusausinti, apšlakstyti likeriu ir palikti 2 val. brinkti. Suminkštėjusias supjaustyti nedideliais kubeliais. 

2. Apelsinus nulupti, išskirstyti skiltelėmis, pašalinti pertvarėles, minkštimą supjaustyti kubeliais.

3. Mėlynes nuplauti, suberti į puodą, įpilti ¼ stiklinės vandens ir virti 20 min. Tada suberti cukrų, sudėti greipfrutus ir figas. Ant mažos ugnies virti dar apie 30 min., retkarčiais vis pamaišant. 

4. Karštą džemą išpilstyti į stiklainius, sandariai uždaryti, apversti dugnu į viršų ir palikti ataušti.

Ingredientai
Apelsinai: 2.00 vnt. (dideli, apie 700 g)
Mėlynės: 2.00 st.
Džiovintos figos 100.00 g
Juodųjų serbentų likeris 4.00 valg. š.
Cukrus: 300.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėlynių marmeladas
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 19
Kaip gaminti

1. Citrusinius vaisius kruopščiai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Juos sudėti į puodą, supilti vandenį, užvirinti ir ant labai mažos ugnies virti 25 min.

2. Mėlynes nuplauti, nuvarvinti ir sutrinti elektriniu smulkintuvu ar sumalti mėsmale. 

3. Mėlynių košę sukrėsti į puodą su citrusiniais vaisiais, maišant užvirinti, tada suberti cukrų ir dar porą minučių pavirti.

4. Gatavą marmeladą nukelti nuo ugnies, šiek tiek atvėsinti, sudėti į stiklainius ir uždaryti.  

Ingredientai
Mėlynės: 400.00 g
Vanduo: 500.00 ml
Apelsinai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 1500.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 28
Kaip gaminti
  1. Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Išspauskite citrinos sultis.
  2. Uogas su svogūnais suverskite į puodą arba keptuvę storu dugnu, suberkite cukrų, čiobrelius, supilkite actą ir citrinos sultis.
  3. Viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol tyrė sutirštės – apie pusvalandį. Paragaukite, ar ko netrūksta. Jei norite, galite dar įberti cukraus ar pagardinti druska.
  4. Vyšnienę supilkite į stiklainiukus, dėkite į puodą su karštu vandeniu, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 30 minučių. Sandariai užsukite. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vyšnios: 700.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Rudasis cukrus: 6.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių (tinka ir džiovinti))
Druska: 1.00 žiupsnelis (nebūtina)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių uogienė su raudonaisiais serbentais ir avietėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.2 / 27
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplauti, nuvarvinti, išimti kauliukus. Raudonuosius serbentus nuplauti, nuvarvinti ir nubraukti nuo šakelių. Avietes perrinkti.

2. Paruoštas uogas suberti į puodą. Kai ant puodo dugno atsiras šiek tiek sulčių, maišant užvirinti, suberti cukrų ir, visą laiką maišant, virti dar 5 min.

3. Puodą nukelti nuo ugnies, nugraibyti paviršiuje susidariusias putas, dar kartą išmaišyti ir palikti 10 min. pastovėti. Tada sukrėsti į švarius stiklainėlius ir užsukti dangtelius.  

Ingredientai
Vyšnios: 2.00 kg
Serbentai: 500.00 g (raudonųjų)
Avietės: 500.00 g
Cukrus: 1.00 kg
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 33
Kaip gaminti

1. Į puodą supilti vandenį, sudėti medų ir kaitinti, kol medus ištirps. Suberti vyšnias, susmulkintus riešutus ir virti, kol uogos iškils į paviršių.

2. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Ingredientai
Vyšnios: 1.00 kg (be kauliukų)
Medus: 1000.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Graikiniai riešutai: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiški aviečių drebučiai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 12
Kaip gaminti

1. Avietes užpilkite vandeniu ir virkite 15 min. Paskui perkoškite per tankų sietą, kad skystyje neliktų sėklų. Į skystį suberkite cukrų, sukrėskite tarkuotus imbierus ir virkite, kol šiek tiek sutirštės.

2. Želatiną užpilkite 100 ml šalto virinto vandens, išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Paruoštą želatinos tirpalą supilkite į sutirštėjusias aviečių sultis. Maišydami pakaitinkite iki virimo (bet nebeužvirinkite!) 

3. Karštą uogienę supilstykite į stiklainiukus ir sandariai uždarykite.

Ingredientai
Avietės: 2.00 kg
Imbieras: 2.00 valg. š. (smulkiai tarkuotų šviežių)
Vanduo: 1500.00 ml
Cukrus: 1500.00 g
Želatina: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aviečių ir gervuogių uogienė
10 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 16
Kaip gaminti

1. Uogas nuplauti ir gerai nuvarvinti. Jei avietės – iš savo sodo, galima ir neplauti, tik perrinkti.

2. Sausas uogas suberti į puodą, apibarstyti 1,5 kg cukraus, uždengti ir vėsioje patalpoje palikti per naktį.

3. Susidariusias sultis nupilti į kitą puodą, suberti likusį cukrų ir maišant kaitinti, kol cukrus ištirps (neužvirinti!). Kai nebeliks cukraus kristalėlių, sirupą nukelti nuo ugnies, palikti atvėsti ir tik tada suberti uogas.

4. Ant nedidelės ugnies užvirinti, nuo užvirimo momento pavirti 10 min. ir išjungti ugnį.

5. Karštą uogienę išpilstyti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Ingredientai
Avietės: 1.00 kg
Gervuogės: 1.00 kg
Cukrus: 2.00 kg
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Aviečių ir persikų uogienė su ispaninio šalavijo (chia) sėklomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Į puodą sudėkite gabalėliais supjaustytus persikus, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis. Užvirkite ir karts nuo karto pamaišydami pavirkite apie 10 min.

2. Į puodą suberkite avietes ir nuskabytus čiobrelio lapelius. Užvirkite ir dar pavirkite apie 15 min.

3. Nukelkite puodą nuo viryklės, įmaišykite ispaninio šalavijo (chia) sėklas ir išpilstykite į švarius stiklainius.

4. Atvėsinkite ir laikykite šaltai.

Ingredientai
Avietės: 600.00 g
Persikai: 350.00 g
Cukrus: 400.00 g
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Čiobreliai: 10.00 g (šviežio)
Chia sėklos: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gervuogių džemas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 14
Kaip gaminti

1. Gervuoges ir avietes suberkite į atskirus dubenis, kelis sykius nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvarvinkite ir mediniu šaukštu pertrinkite per sietelį.

2. Abiejų rūšių uogų tyrę sukrėskite į puodą, supilkite nurodytą kiekį vandens, išmaišykite, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir maišydama kaitinkite apie 15 minučių.

3. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų, tarkuotą imbierą, sudėkite citrinų žieveles ir viską gerai išmaišykite.

4. Maišydama mediniu šaukštu, virkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sutirštės.

5. Nukėlusi nuo ugnies, citrinų žieveles išgriebkite. Džemą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite šaltai.

Ingredientai
Gervuogės: 1300.00 g (šviežių)
Avietės: 200.00 arbat. š. (šviežių)
Vanduo: 250.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (50 ml šviežių sulčių ir šiaudeliais pjaustytų dviejų citrinų žievelių)
Rudasis cukrus: 600.00 g
Imbieras: 2.00 valg. š. (tarkuoto šviežio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Raudonųjų serbentų ir žemuogių džemas
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 19
Kaip gaminti

1. Švarius ir nuo šakelių nuskabytus serbentus sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir ant nedidelės ugnies virti, kol uogos suminkštės.

2. Ant kito puodo uždėti sietelį, išklotą dvigubu marlės sluoksniu, supilti serbentų kompotą ir palikti per naktį vėsioje patalpoje.

3. Kitą dieną sietelyje likusius tirščius dar truputį nuspausti. Puode esantį skystį pamatuoti. Kiekvienam litrui skysčio imti 800 g cukraus. Viską supilti į puodą, užvirinti ir virti, kol ištirps cukrus.

4. Suberti švarias žemuoges, pavirti dar apie 10 min.

5. Džemas išviręs, kai ant lėkštės užlašintas lašas greitai sustingsta. Jei išskysta, reikia dar pavirti.

6. Gatavą džemą išpilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  

Ingredientai
Serbentai: 1500.00 g (raudonųjų)
Žemuogės 300.00 g
Vanduo: 600.00 ml
Cukrus: 1.00 g (kaip apskaičiuoti jo kiekį, žr. recepte)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

15MAX

SEB verslo augimo programa

01:31:00

Susigrąžink gyvenimo spalvas

Video

19:26
19:02
01:20

Esports namai

Maistas

URBAN˙/

Grožio programa 360°

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką