Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 21d. 09:00

10 veganiškų skanėstų: nuo greitų ir paprastų iki pasakiškų tortų

Veganiškas šokoladinis tortas
Asmeninio albumo nuotr. / Veganiškas šokoladinis tortas

Klasikiniuose kepiniuose nemažai sviesto, kiaušinių, neretai ir grietinės, grietinėlės, įvairiausių sūrių. Tačiau be viso to galima puikiausiai apsieiti ir paruošti nei skoniu, nei išvaizda nenusileidžiančių skanėstų. Puikus įrodymas – išradingiausi veganiški gardėsiai, kurių dešimtuką ir siūlome. Išbandykite ir nepasigailėsite!

Receptai
Receptas: Veganiškas desertas iš 5 produktų
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 6
Kaip gaminti

1. Datules, bananą, saulėgrąžas dėkite į smulkintuvą su S formos peiliu ir susmulkinkite iki vientisos masės.

2. Gautą masę sumaišykite su kokoso drožlėmis ir formuokite norimo dydžio rutuliukus.

3. Pagamintus rutuliukus apvoliokite kokoso drožlėse, o tada dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.

Ingredientai
Datulės: 10.00 vnt. (natūralių)
Bananai: 1.00 vnt.
Saulėgrąžos: 2.00 puodelis
Kokosų drožlės: 2.00 puodelis (ir dar šiek tiek apvoliojimui)
Kakava: 2.00 valg. š. (ekologiškos, be cukraus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Veganiški saldūs avižinių dribsnių batonėliai be glitimo
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 16
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

2. Viso grūdo avižinius dribsnius sumalkite kavamalėje ar elektriniame smulkintuve.

3. Datules taip pat susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės – turite gauti datulių pastą.

4. Kokosų aliejų sumaišykite su 3 šaukštais datulių pastos, berkite maltus ir nemaltus avižinius dribsnius ir rankomis ar elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite – masė turi būti gerai sukibusi.

5. Imkite kepimo formą (aš naudojau kvadratinę silikoninę), išklokite ją kepimo popieriumi (tam, kad lengviau būtų išimti) ir dėkite į ją masę gerai paspausdami.

6. Ant avižinių dribsnių sluoksnio dėkite likusią datulių pastą, paskirstykite, berkite saują avižinių dribsnių.

7. Kepkite orkaitėje apie 20 min.

8. Išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ant grotelių.

9. Atvėsintą kepinį palaikykite šaldytuve (galima ir per naktį), kad dar geriau sutvirtėtų ir skoniai „susigulėtų“. Pjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 puodelis (1 puodelis ekologiškų viso grūdo; ir dar šiek tiek apibarstymui ir 1 puodelis greito paruošimo)
Kokosų aliejus: 100.00 g (ekologiško, kambario temperatūros)
Datulės: 30.00 vnt. (natūralių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški kokoso drožlių sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 4
Kaip gaminti

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.

2. Elektriniu plaktuvu išplakite avinžirnių skystį iki standžių putų. Į šias putas supilkite datulių sirupą ir atsargiai išmaišykite.

3. Bananus nulupkite, sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su avinžirnių putomis.

4. Į dubenį supilkite kokoso drožles, krakmolą ir sumaišykite.

5. Skustąją masę atsargiai supilkite ant kokoso drožlių-krakmolo mišinio ir atsargiai, lėtai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite ir šokolado „taškelius“ ar drožles.

6. Naudodami šaukštą ledams (jei neturite, tinka ir kitas nemažas šaukštas) kabinkite iš dubens po truputį masės ir gautus pusrutulius dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

7. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 15 min.

Pastaba: recepte minimas puodelis = 250 ml

Ingredientai
Avinžirnių skystis: 200.00 ml
Bananai: 2.00 vnt.
0.25 puodelis
Kokosų drožlės: 2.50 puodelis
Krakmolas: 0.25 puodelis (tinka tapijokos, bulvių, kukurūzų)
Šokoladas: 2.00 valg. š. (smulkinto arba šokolado „taškelių“)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški energijos rutuliukai su datulėmis ir saulėgrąžomis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 7
Kaip gaminti

1. Saulėgrąžas nuplaukite ir gerai nusausinkite.

2. Į elektrinį smulkintuvą su S formos peiliu berkite 3 puodelius avižinių dribsnių, datules, bananus bei kakavą ir susmulkinkite iki vientisos masės.

3. Gautą masę pilkite į dubenį ir įmaišykite avižinių dribsnių likutį.

4. Iš gautos masės formuokite norimo dydžio rutuliukus, o tada dėkite juos į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sutvirtėtų.

Ingredientai
Saulėgrąžos: 3.00 puodelis
Avižiniai dribsniai: 4.50 puodelis (greito paruošimo)
Datulės: 50.00 vnt. (natūralių)
Bananai: 2.00 vnt. (labai gerai prinokę)
Kakava: 3.00 valg. š. (be pridėtinio cukraus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.5 / 2
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio inde linų sėmenis užpylę 9 šaukštais vandens gerai išmaišykite ir palikite pastovėti.

2. Pupeles trintuve ar virtuviniame kombaine sutrinkite iki vientisumo, įmaišykite mirkytus sėmenis (nesusigėrusio vandens perteklių galite nuvarvinti), supilkite aliejų, suberkite cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir trinkite, kol gausite vientisą masę.

3. Juodąjį šokoladą peiliu sukapokite smulkiais gabalėliais ir suberkite į mišinį.

4. Masę trinkite elektriniu plakikliu, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys tešloje.

5. „Braunio“ masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo skardą ir kepkite apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus maždaug 30 min. nuo kepimo pradžios uždenkite pyrago viršų kepimo popieriumi ar folija, kad neapsviltų.

Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (virtų raudonųjų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Aliejus: 75.00 ml (rapsų, saulėgrąžų ar kokosų)
Kakava: 55.00 g
Aguonos: 0.30 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Linų sėmenys: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas šokoladinis morkų pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Pamerkite džiovintas slyvas ir datules šiltame vandenyje bent dešimčiai minučių.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

3. Išmirkusias datules ir slyvas (be skysčio) virtuviniu kombainu sumalkite iki vientisos masės, suverskite tarkuotas morkas ir dar kartą sumalkite iki vientisos masės.

4. Ištirpinkite šokoladą ir jį bei aliejų įmaišykite į masę. Supilkite sultis ir vėl viską maišykite. Maišydami pamažu supilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir visus prieskonius – turėtų išeiti vientisa lipni masė.

5. Gautą masę sukrėskite į aliejumi gerai pateptą kepimo formą.

6. Kepkite apie 40 minučių, tada patikrinkite, ar jau iškepė – prie įsmeigto dantų krapštuko neturėtų kibti tešla.

7. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.

Ingredientai
Džiovintos slyvos: 350.00 g
Datulės: 100.00 g
Juodasis šokoladas: 150.00 g (ne daugiau nei 70 proc. kakavos, geriau net mažiau)
Avižiniai dribsniai: 250.00 g (sumaltų iki miltų)
Obuolių sultys: 0.75 st. (arba morkų)
Morkos: 2.00 vnt. (smulkiai tarkuotos)
Kakava: 0.30 st.
Aliejus: 3.00 valg. š. (geriausiai tinka tirpintas kokosų arba saulėgrąžų aliejus)
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (galima dėti ir daugiau)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.5 / 4
Kaip gaminti

Iškepkite pyragą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pyrago formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, o kitame – šlapius.

3. Į šlapius ingredientus iš pradžių įmaišykite puodelį sausų, tada – likusius sausus ingredientus.

4. Kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas nebus aplipęs tešla.

Pagaminkite kremą:

1. Išvakarėse į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardines, o metalinį dubenį, kuriame plaksite kremą, įdėkite į šaldiklį 15 min. prieš plakimą.

2. Atidarius skardines, šaukštu iškabinkite ant viršaus susistovėjusį kokosų kremą. Likusį kokosų vandenį laikykite šaldytuve – galėsite sunaudoti vaisių kokteiliams, tačiau šiame recepte jo neprireiks.

3. Supilkite agavos sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite, kol gausite kremo tekstūrą.

4. Kai pyragas atvės, pertepkite jį kremu.

Ingredientai
Miltai: 3.00 puodelis (pyragui)
Cukrus: 1.00 puodelis (pyragui)
Druska: 0.25 arbat. š. (pyragui)
Kepimo milteliai: 3.00 arbat. š. (pyragui)
Apelsinų sultys: 2.00 puodelis (pyragui)
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š. (pyragui; ir dar tiek pat kremui)
Apelsinų aromatas: 2.00 g (pyragui)
Saulėgrąžų aliejus: 0.25 puodelis (pyragui)
Kokosų pienas: 4.00 st. (riebaus; kremui)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiška kokosinė „panna cotta“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 2
Kaip gaminti

1. Nedideliame prikaistuvyje užkaitinkite pusę kokosų pieno kiekio ir suberkite „agar agar“. Kaitinkite ant nedidelės ugnies maišydami, kol „agar agar“ visiškai ištirps – tai gali užtrukti iki 10 min. Supilkite likusį kokosų pieną, išmaišykite, o tada išpilstykite gautą mišinį į paruoštus indelius.

2. Dėkite indelius į šaldytuvą bent 30 min. iki tol, kol ant viršaus pilsite braškių sluoksnį.

Pastabos:

  • Jei „agar agar“ neištirps, jausite tai pagamintame deserte;
  • Jei mėgstate saldžiau, į kokosų mišinį įberkite šiek tiek cukraus.

Pagaminkite braškių sluoksnį:

1. Nedideliame prikaistuvyje pakaitinkite vandenį su „agar agar“, kol standiklio drisbsniai ištirps – padėkite jiems pamaišydami plakimo šluotele. Įmaišykite sutrintas braškes.

2. Užpilkite gautą mišinį ant kokosų sluoksnio indeliuose, kuris jau turėjo sustingti šaldytuve.

3. Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas. Prieš patiekiant dar pagardinkite šviežiomis uogomis ir/ar citrinos žievele.

Ingredientai
Kokosų pienas: 400.00 ml (riebaus)
Agaras: 7.50 arbat. š. (4,5 baltam sluoksniui ir 3 braškių sluoksniui)
Braškės: 120.00 g (šviežių, sutrintų; braškių sluoksniui)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (nerafinuoto; braškių sluoksniui)
Vanduo: 4.00 valg. š. (braškių sluoksniui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas šokoladinis tortas su riešutiniu pertepimu
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 6
Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Biskvitui skirtus produktus suberkite į dubenį ir išmaišykite šaukštu iki vienalytės masės.

2. Supilkite gautą masę į 26 cm skersmens torto kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Pagaminkite pertepimą:

1. Pertepimui skirtus riešutus sumalkite, užpilkite kokoso pienu, įberkite cukraus, arbatos miltelių, nutarkuotos citrinos žievelės ir įspauskite sultis. Viską gerai išmaišykite.

2. Kremui skirtus produktus pašildykite garų vonelėje, kol ištirps šokoladas ir cukrus. Išmaišykite ir atvėsinkite. Atvėsintą kremą išplakite plaktuvu.

Suformuokite tortą:

1. Iškeptą biskvitą perpjaukite pusiau. Pertepkite riešutų įdaru ir šokoladiniu kremu. Dėkite antrą dalį biskvito ir užtepkite likusi kremą.

2. Papuoškite šokolado drožlėmis.

Ingredientai
Augalinis pienas: 550.00 g (250 g sojų pieno biskvitui, 100 g kokosų pieno pertepimui ir 200 g kokosų pieno kremui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 g (biskvitui)
Miltai: 200.00 g (biskvitui)
Cukrus: 300.00 g (200 g biskvitui, po 50 g kremui ir pertepimui)
Kakava: 50.00 g (biskvitui)
Kepimo milteliai: 20.00 g (biskvitui)
Anakardžių riešutai: 200.00 g (pertepimui)
Matcha arbatos milteliai: 2.00 g (pertepimui)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (pagal skonį; pertepimui)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiškas šokoladinis tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 7
Kaip gaminti

Ingredientai apskaičiuoti 16 cm diametro tortinei.

1. Pagrindo ingredientus sumalkite elektriniu smulkintuvu (S formos peiliukas), kol gausite trupinius (nepermalkite, kad neišsiskirtų per daug aliejų). Gautą masę išklokite į formą, šaukštu paspaudinėkite, kad pagrindas būtų tvirtesnis.

2. Visus šokoladinės masės ingredientus sudėkite į kokteilinę ir sumalkite iki vientisos masės.

3. Gautąją masę pilkite ant torto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.

4. Puoškite uogomis, riešutais, žaliais mėtų lapeliais.

 

Ingredientai
Graikiniai riešutai: 170.00 g (pagrindui)
Datulės: 170.00 g (pagrindui)
Kokosų aliejus: 150.00 g (pašildyto, kad būtų skystas; šokoladinei masei)
Apelsinų sultys: 150.00 g (šviežiai spaustų; šokoladinei masei)
Agavų sirupas: 120.00 g (šokoladinei masei)
Kakava: 25.00 g (miltelių; šokoladinei masei)
Anakardžių riešutai: 300.00 g (išbrinkintų; šokoladinei masei)
Druska: 1.00 žiupsnelis (šokoladinei masei)
Apelsinų aromatas: 5.00 g (nebūtinai; šokoladinei masei)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

RESTA 2019

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką