Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gegužės 19d. 17:00

„100 tortų Lietuvai“: „Hanso virtuvės“ šokoladinis tortas

Šokoladinis tortas
Asmeninio albumo nuotr. / Šokoladinis tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!

Ingredientai

biskvitams:

  • 40 g kiaušinių;
  • 90 g pieno;
  • 40 g aliejaus;
  • 200 g cukraus;
  • 105 g miltų;
  • 33 g kakavos;
  • 3 g kepimo miltelių;
  • 3 g sodos;
  • 2 g druskos;
  • 130 g kavos.

putėsiams:

  • 175 g pieno;
  • 350 g grietinėlės;
  • 3 g želatinos;
  • 200 g šokolado;
  • 14 g cukraus;
  • 77 g riešutų pastos.

rudam glaistui:

  • 110 g vandens;
  • 220 g cukraus;
  • 220 g gliukozės;
  • 150 g sutirštinto kondensuoto pieno;
  • 90 g vandens;
  • 15 g želatinos;
  • 220 g juodojo šokolado.

baltam glaistui:

  • 55 g vandens;
  • 110 g cukraus;
  • 110 g gliukozės;
  • 75 g sutirštinto kondensuoto pieno;
  • 45 g vandens;
  • 7,5 g želatinos;
  • 110 g baltojo šokolado.

Iškepkite biskvitą:

1. Sumaišykite sausus produktus, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir aliejų, viską išmaišykite.

2. Pagaminkite kavą ir karštą užpilkite ant visų produktų, išmaišykite.

3. Masę pilkite į 24 cm skardą ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje 40 min.

4. Atvėsus, biskvitą perpjaukite į dvi dalis.

Pagaminkite putėsius:

1. Pieną užvirinkite, supilkite želatiną, išbrinkintą dalyje pieno.

2. Karštą pieną pilkite ant šokolado, cukraus ir riešutų pastos ir su plakikliu išplakite. Pienui pravėsus iki 35 laipsnių, įmaišykite išplaktą grietinėlę.

Paruoškite glaistą:

1. Vandenį, cukrų, gliukozę ir kondensuotą pieną užvirinkite. Nukėlę indą nuo ugnies, sudėkite želatiną, išbrinkintą vandenyje, išmaišykite, viską supilkite ant susmulkinto šokolado ir su trintuvu suplakite. Taip pat pasigaminkite ir baltą glaistą.

Surinkite tortą:

1. Į torto formą dėkite putėsių, ant viršaus – biskvitą, po to – vėl putėsių, biskvitą, ant viršaus sudėkite putėsius, mentele išlyginkite paviršių ir paruoštą tortą užšaldykite.

2. Šaldytą tortą išimkite iš formos ir užpilkite glaistu, pašildytu iki 35 laipsnių.

Asmeninio albumo nuotr./Šokoladinis tortas
Asmeninio albumo nuotr./Šokoladinis tortas

Torto autorė, „Hanso virtuvės“ savininkė p. Vilija Misiuvienė – šiaulietė. Ji labai džiaugiasi galėdama prisidėti prie šio projekto ir sako, jog dar smagiau bus vežti tortą į Druskininkus, nes bus proga aplankyti savo gimtinę – Dzūkiją.

Važiuodama keliu iš Šiaulių į Druskininkus, p. Vilija pravažiuos Grūto parką. Jis įkurtas Grūto kaime ir lankytojus kviečia pamatyti socialistinio realizmo dvasia sukurtų tarybinio laikotarpio veikėjų skulptūrų ekspoziciją. 2001 m. balandžio 1 dieną atidarytame parke galima pamatyti čia perkeltas skulptūras, kurios į Grūto parką atkeliavo Lietuvai atgavus Nepriklausomybę. Iki tol dauguma skulptūrų stovėjo reikšmingose šalies vietose. Parke, dviejų kilometrų ilgio ekspozicijoje, išdėstyti 1989-1991 m. demonstruoti 46 autorių 86 sovietmečio paminklai, atvežti iš Lietuvos miestų ir miestelių.

100 tortų Lietuvai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

06:47
17:02

Metas rinktis

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Video

02:24
01:30
00:20

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką