Dabar populiaru
Publikuota: 2018 gegužės 22d. 16:00

„100 tortų Lietuvai“: „Holigans“ trispalvis datulių ir anakardžių tortas

Trispalvis datulių ir anakardžių tortas
Restorano archyvo nuotr. / Trispalvis datulių ir anakardžių tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!

Ingredientai:

apatiniam raudonam sluoksniui:

  • 200 g datulių be kauliukų;
  • 100 g virtų burokėlių;
  • 100 g saulėgrąžų branduolių;
  • 150 g kokoso drožlių;
  • 70 g avižinių miltų;
  • 10 g burokėlių ar kokių nors natūraliai dažančių uogų miltelių, pavyzdžiui, aviečių;
  • 20 g citrinos sulčių;
  • 50 g šaldytų vyšnių.

viduriniam žaliam sluoksniui:

  • 150 g anakardžių riešutų;
  • 50 g citrinos sulčių;
  • 150 g apelsino su žievele;
  • 100 g kokosų aliejaus;
  • 50 g datulių be kauliuko;
  • 50 g banano;
  • 20–30 g šviežios mėtos;
  • 1 žaliosios citrinos su žievele.

viršutiniam geltonam sluoksniui:

  • 150 g anakardžių riešutų;
  • 50 g citrinos sulčių;
  • 70 g datulių;
  • 100 g banano;
  • 150 g apelsino su žievele;
  • 100 g kokosų aliejaus;
  • 1 žaliosios citrinos su žievele;
  • 4 g ciberžolės miltelių.
Restorano archyvo nuotr./Trispalvis datulių ir anakardžių tortas
Restorano archyvo nuotr./Trispalvis datulių ir anakardžių tortas

Paruoškite apatinį sluoksnį:

1. Datules ir burokėlį su trintuvu sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

2. Atskirai sumaišykite visus kitus ingredientus ir taip pat susmulkinkite iki vientisos masės, gautus ruošinius sumaišykite tarpusavyje.

3. Paruoštoje torto formoje iš gautos masės formuokite pirmą sluoksnį.

Paruoškite vidurinį žalią sluoksnį:

1. Anakardžių riešutus mirkykite vandenyje apie 4–6 val, tuomet nukoškite.

2. Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos konsistencijos, pilkite ant apatinio raudonojo sluoksnio.

Paruoškite viršutinį geltoną sluoksnį:

1. Anakardžių riešutus mirkykite vandenyje apie 4–6 val, tuomet nukoškite.

2. Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite iki vientisos konsistencijos, pilkite ant vidurinio žaliojo sluoksnio.

3. Paruoštą tortą laikykite šaldytuve keletą valandų ir tuomet skanaukite, Lietuvai linkėdami visokiausios gerovės.

Restorano archyvo nuotr./Trispalvis datulių ir anakardžių tortas
Restorano archyvo nuotr./Trispalvis datulių ir anakardžių tortas

Šiuos linkėjimus siunčiančią ir skoniais bei spalvomis turtingą tortą pristatančią sostinės kavinės „Holigans“ komandą bus galima sutikti jau gegužės 26 d. vyksiančioje Druskininkų kurorto šventėje, kurios metu prisistatys projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai.

Tiek jie, tiek atvykę paragauti Lietuvos valstybės jubiliejui skirtų tortų ir nusprendę likti Druskininkuose gali pasirinkti apsistoti atostogų namuose „SAKÀ“, kurie nacionalinio konkurso „Geras dizainas“ metu gavo diplomą už vizualinį Atostogų namų identitetą. Be to, „SAKÀ“ vienos didžiausių pasaulyje kelionių užsakymo internetu įmonės „Booking.com“ 2014-ųjų metų rinkimuose, Šeimoms skirtų viešbučių geriausių dešimtuke išsikovojo ketvirtą vietą. Rinkimuose dalyvavo visos, daugiau nei 800 tūkstančių, „Booking.com“ sistemoje esančių apgyvendinimo įstaigų iš 221 šalies.

100 tortų Lietuvai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

08:43
06:47

Metas rinktis

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis

Video

05:19
02:24
01:30

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką