Dabar populiaru
Publikuota: 2018 balandžio 17d. 19:00

„100 tortų Lietuvai“: konditerijos entuziastės Jurgitos Dargytės mango ir pasiflorų tortas

Mango ir pasiflorų tortas
Asmeninio albumo nuotr. / Mango ir pasiflorų tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!

Ingredientai:

biskvitui:

  • 170 g trynių;
  • 110 g cukraus;
  • 50 g trimolino;
  • 120 g miltų;
  • 175 g baltymų;
  • 50 g sviesto.

mango sluoksniui:

  • 1 mango vaisius;
  • 225 g vandens;
  • 190 g cukraus;
  • 1 citrinos žievelės;
  • 1 citrinos sultys;
  • 20 g imbiero.

pasiflorų sluoksniui:

  • 200 g pasiflorų tyrės;
  • 25 g vandens;
  • 25 g cukraus;
  • 60 g trynių;
  • 25 g kiaušinių;
  • 50 g cukraus;
  • 5 g želatinos lapelių.

baltojo šokolado putėsiams:

  • 150 g baltojo šokolado;
  • 7 g želatinos lapelių;
  • 150 g pieno;
  • 36 g trynių;
  • 15 g cukraus;
  • 230 g grietinėlės (35 proc. riebumo).

Iškepkite biskvitą:

1. Trynius išplakite su trimolinu iki baltumo.

2. Ištirpintą sviestą, nuolat maišant, lėtai supilkite į trynių masę.

3. Baltymus išplakite su cukrumi iki minkštų putų ir palaipsniui, per kelis kartus, įmaišykite trynių masę.

4. Į kiaušinių masę įmaišykite miltus ir padalinkite į keturias lygias dalis, kurių kiekvieną kepkite 18 cm skersmens skardoje.

5. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol biskvitai lengvai paruduos.

Paruoškite mango sluoksnį:

1. Iš vandens, cukraus, citrinos, ir imbiero išvirkite sirupą.

2. Užvirinkite ir sudėkite smulkiai supjaustytus mango gabaliukus. Vėl užvirinkite ir palikti atvėsti.

Paruoškite pasiflorų sluoksnį:

1. Tyrę, vandenį ir cukrų pakaitinkite.

2. Kiaušinius, trynius ir cukrų išplakite iki baltumo.

3. Tyrę iš lėto, nuolat maišant, supilkite ant kiaušinių.

4. Vėl, nuolat maišant, kaitinkite iki 82 laipsnių.

5. Sudėkite brinkintą želatiną, išmaišykite, supilkite į 18 cm skersmens formą ir užšaldykite.

Pagaminkite šokolado putėsius:

1. Nuolat maišant, pieną, cukrų ir trynius kaitinkite iki 82 laipsnių.

2. Karštą masę supilkite ant šokolado ir išbrinkintos želatinos.

3. Į pravėsusią masę įmaišykite minkštai išplaktą grietinėlę.

Surinkite tortą:

1. Sluoksniuokite: biskvitas, balto šokolado putėsiai su nusausintais mango gabaliukais, biskvitas, balto šokolado putėsiai ir pasiflorų sluoksnis, vėl putėsiai, biskvitas, ir vėl putėsiai su mango gabaliukais, biskvitas.

Torto autorė Jurgita Dargytė tortą papuošė žalia spalva dažytu, nuvarvėjusiu baltu šokoladu ir iš balto šokolado padaryta laukine rože.

Asmeninio albumo nuotr./Mango ir pasiflorų tortas
Asmeninio albumo nuotr./Mango ir pasiflorų tortas

„Jurgitos cakes“ paskyros soc. tinkle „Facebook“ autorė Jurgita sako, jog konditerijos srityje yra tik pradedančioji, bet su didele meile judanti tobulumo link. Jos pavyzdys parodo, jog projekte „100 tortų Lietuvai“ gali dalyvauti skirtingos patirties konditerijos ir kulinarijos entuziastai, svarbiausia – noras jungtis ir kartu švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Druskininkuose, kuriuose gegužės 26 d. ir vyks „100 tortų Lietuvai“ šventė, įsikūręs ir šeimos nuotykių parkas „UNO nuotykių parkas“. Čia įvairios trasos taip pat pritaikytos skirtingo fizinio pasirengimo lankytojams: ne tik suaugusiems, pirmuosius žingsnius pradėjusiems žengti mažyliams, bet ir senjorams.

100 tortų Lietuvai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

00:10
24:14
00:49

Maistas

Kinas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką