Dabar populiaru
Publikuota: 2018 balandžio 20d. 19:18

„100 tortų Lietuvai“: kulinarinės studijos „Baker Street“ tortas su maskarponės kremu

Kulinarinės studijos „Baker Street“ tortas su maskarponės kremu
Studijos archyvo nuotr. / Kulinarinės studijos „Baker Street“ tortas su maskarponės kremu

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!

Ingredientai (16 cm skersmens tortui):

biskvitui:

  • 255 g miltų;
  • 225 g cukraus;
  • 12 g kepimo miltelių;
  • 2 g druskos;
  • 5 g sodos;
  • 2 kiaušinių, L dydžio;
  • 112 g riebios grietinėlės;
  • 100 g grietinės;
  • 225 g aliejaus.

maskarponės kremui pertepimui:

  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 180 g cukraus pudros;
  • 400 g grietinėlės;
  • 200 g graikiško jogurto;
  • 1 citrinos sultys;
  • 30 g želatinos (200 Bloom);
  • vanilės ekstrakto.

maskarponės kremui aptepimui:

  • 250 g grietinėlės;
  • 250 g maskarponės sūrio.

Pagaminkite biskvitą:

1. Supilkite į dubenį visus sausus ingredientus, gerai išmaišykite.

2. Atskirame inde išplakite kiaušinius, aliejų, grietinėlę ir grietinę iki emulsijos (masė turi tapti vienalytė, aliejus susijungti su kitais ingredientais).

3. Gautą skystąją masę supilkite ant sausų ingredientų.

4. Kepimo formas patepkite plonu sviesto sluoksniu, dugną išklokite kepimo popieriumi.

5. Kepkite iki 170 C įkaitintoje orkaitėje, nustatytoje režimu „kaitinimas viršus-apačia“ apie 50 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku: prie jo neturi likti prilipusios masės. Iš nurodyto kiekio 16 cm skersmens formoje iškepkite 4 biskvitus.

Pagaminkite maskarponės kremą ir sutepkite tortą:

1. Želatiną užmerkite šaltame vandenyje ir palikite.

2, Maskarponės sūrį ištrinkite su cukraus pudra, graikišku jogurtu, citrinos sultimis ir vanilės ekstraktu.

3. Grietinėlę išplakite iki vidutinio standumo.

4. Sūrio masę sumaišykite su ištirpinta želatina (prieš tirpinant želatiną reikia gerai nusunkti) ir atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.

5. Paruoštu kremu pertepkite biskvitus.

6. Suformuotą tortą laikykite šaldytuve.

Paruoškite maskarponės kremą ir dekoruokite tortą:

1. Maišant maskarponės sūrį po truputį supilkite grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. Palikite 12 val. šaldytuve.

2. Išplakite ir juo aptepkite tortą.

3. Dekoruokite naudodami maistinius dažus, glaistus konditerijai.

Studijos archyvo nuotr. /Kulinarinės studijos „Baker Street“ tortas su maskarponės kremu
Studijos archyvo nuotr. /Kulinarinės studijos „Baker Street“ tortas su maskarponės kremu

Šiuo įspūdingu Vilniuje įsikūrusios konditerinės kulinarinės studijos „Baker Street“ tortu gyvai bus galima grožėtis gegužės 26 d. dieną Druskininkuose vyksiančioje kurorto šventėje, kurios metu prisistatys projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai.

Atvykus į Druskininkus ir dieną, ir naktį galima grožėtis 180 centimetrų aukščio ir 150 centimetrų pločio M. K. Čiurlionio kūrinių reprodukcijomis, kurios yra apšviestos. Jos Druskininkų kurorto erdves papuošė 2012 metų vasarą. 20 žinomo menininko paveikslų reprodukcijų papuošė Senųjų Gydyklų parko ir Druskonio ežero pakrantes bei kitas miesto erdves.

100 tortų Lietuvai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Ypatingos

09:00
07:59

Esports namai

URBAN˙/

Metas ruošti automobilį

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką