Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: maisto tinklaraštininkės Renatos Šniolienės tortas „Žalioji mėlynė“ 

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Tortas „Žalioji mėlynė“ 
Tortas „Žalioji mėlynė“  / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 5 kiaušiniai;
  • 5 šaukštai baltojo cukraus'
  • 6 šaukštai „ekstra“ klasės kvietinių miltų;
  • 1 šaukštas grietinės;
  • 1 šaukštelis sodos;
  • 20 ml baltojo romo;
  • 150 g jaunų špinatų lapelių.

kremui:

  • 250 g plakamosios grietinėlės (35-36 proc. riebumo);
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 5 šauštai miltelinio cukraus;
  • 1 stiklinė šviežių ar šaldytų mėlynių;
  • 0,5 citrinos sulčių.

Gaminimas:

1. Špinatų lapus suberkite į verdantį vandenį, nemažinant kaitros virkite apie 2 minutes, išgriebkite į kiaurasamtį ir perliekite kuo šaltesniu vandeniu, palikite pilnai atvėsti.

2. Atvėsusius lapelius sumalkite maisto smulkintuvu iki tyrės konsistencijos.

3. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius sudėkite į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, ten pat supilkite špinatų tyrę ir malkite 30-60 sekundžių. Tuomet suberkite cukrų ir vėl kelias minutes malkite. Gautą žalią masę supilkite į gilų indą, suberkite miltus, supilkite romą ir kruopščiai išmaišykite. Ten pat sudėkite iki putų išplaktus baltymus.

4. Puodelyje sumaišykite sodą su grietine, luktelėkite kelias minutes, kol grietinė nugesins sodą ir supilkite į tešlą.

5. Gautą masę supilkite į torto kepimo formą, ją kepkite orkaitėje 180 C karštyje, kepimo režimu iš viršaus ir apačios, apie 45 minutes.

6. Iškepusį biskvitą atvėsinkite, nupjaukite viršaus nelygumus ir perpjaukite biskvitą pusiau. Nupjaustytus biskvito gabaliukus smulkiai sutrupinkite.

7. Grietinėlę iki standumo išplakite mikseriu. Kitame inde tuo pačiu instrumentu įsukite mėlynes į maskarponės sūrį, berkite miltelinį cukrų ir pusės citrinos sultis, vėl sukite, kol cukrus ištirps. Į kremą įmaišykite plaktą grietinėlę ir šaukštu maišykite, kol mėlyname kreme nebesimatys baltų gabaliukų.

8. Formuokite tortą. Ant pirmojo biskvito sukrėskite 1/3 kremo, išlyginkite, dėkite antrą lakštą, vėl 1/3 kremo ir likusiu kremu gausiai aptepkite šonus. Tuomet torto šonus apiberkite biskvito trupiniais.

9. Tortą bent 12-ai valandų statykite bręsti į šaldytuvą.

Asmeninio albumo nuotr./Tortas „Žalioji mėlynė“ 
Asmeninio albumo nuotr./Tortas „Žalioji mėlynė“

Tortą „Žalioji Mėlynė“ projektui „100 tortų Lietuvai“ skiria maisto tinkaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė.

Šis tortas labai primena taip laukiamą žaliąjį pavasarį, kuriuo Druskininkuose smagu gerėtis „skrendant“ keltuvu virš pušų viršūnių. Visus metus veikiantis Lynų keltuvas Druskininkuose – viena ekologinių transporto rūšių, visiškai neteršianti aplinkos, kuri 45 metrų aukštyje druskininkiečius ir miesto svečius „perskraidina“ per Nemuno upę. Kelionės metu, net 7,5 minutes, galima pasidairyti po įspūdingus Druskininkų kurorto miškus, Nemuno upės vingius bei miesto panoramą. Lynų trasos ilgis 1161 metrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius