Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: šefės Liucijos Makovskos nesaldus tortas „Kitaip“

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Nesaldus tortas „Kitaip“
Nesaldus tortas „Kitaip“ / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai (25 cm skersmens tortui):

  • 1 pakuotė 4 „Napoleono“ lakštų.

pirmam sluoksniui:

  • 200 g tepamo sūrio „Philadelphia“;
  • 80 g džiovintų pomidorų;
  • 100 g smulkiai supjaustytos ir pakeptos šaltai rūkytos šoninės.

antram sluoksniui:

  • 200 g tepamo sūrio „Philadelphia“;
  • 50 g smulkintų juodųjų alyvuogių;
  • 50 g smulkintų žaliųjų alyvuogių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • druskos;
  • juodųjų maltų pipirų.

trečiam sluoksniui:

  • 200 g „Remoulade“ majonezo;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų konservuotų kaparėlių;
  • 50 g konservuotų kornišonų (mažų agurkėlių) arba 100 g šviežių, smulkiai pjaustytų agurkų be sėklų;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų krapų;
  • 2 valg. šaukšt. pjaustytų svogūnų laiškų.

Paruoškite pirmą torto sluoksnį:

1. Šaltai rūkytą šoninę supjaustykite smulkiais kubeliais, apkepkite ir nupilkite riebalus.

2. Sūrį, smulkiai pjaustytus pomidorus ir kepintą šoninę sumaišykite. Tepkite ant pirmo „Napoleono“ lakšto.

Paruoškite antrą torto sluoksnį:

1. Juodąsias ir žaliąsias alyvuoges smulkiai sukapokite ir sumaišykite su sūriu, smulkintais česnakais, paskaninkite druska ir juodaisiais maltais pipirais.

2. Ant pirmo sluoksnio dėkite antrą „Napoleono“ lakštą ir ant jo paskirstykite įdarą.

Paruoškite trečią torto sluoksnį:

1. Majonezą sumaišykite su smulkintais žalumynais, kaparėliais, agurkais.

2. Ant antro sluoksnio dėkite trečią „Napoleono“ lakštą ir ant jo paskirstykite įdarą.

3. Užbaikite tortą, uždėdami ketvirtą „Napoleono“ lakštą.

Papuoškite tortą:

Tortą jo autorė dekoravo šaltai rūkyto „Juodojo“ kumpio juostelėmis, o viršų rekomenduoja puošti vėrinukais su vytintu kumpiu, dešra ir daržovėmis.

Asmeninio albumo nuotr./Nesaldus tortas „Kitaip“
Asmeninio albumo nuotr./Nesaldus tortas „Kitaip“

Projekte dalyvaujanti šio torto autorė – šefė Liucija Makovska priklauso Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijai ir yra įvertinta ne vienu apdovanojimu. 2010 m. Liucija iš Liuksemburge vykusio prestižinio virėjų konkurso „Pasaulio virėjų taurė“ parsivežė sidabro medalį, o 2016 m. kartu su keturiomis kolegėmis Pasaulio kulinarijos olimpiadoje ART stalo rungtyje pelnė auksą.

Ne vieną apdovanojimą yra pelnęs ir Druskininkų, kuriuose vyks finalinis projekto „100 tortų Lietuvai“ renginys, meras Ričardas Malinauskas. Tarp jų – Lietuvos Respublikos prezidento įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius, Vidaus reikalų ministerijos skirta Auksinė krivūlė „Už modernų valdymą“, Sveikatos apsaugos ministerijos skirta Auksinė krivūlė „Už pasiekimus sveikatinimo srityje kuriant ir plėtojant modernų kurortą“. Ričardas Malinauskas – vienas ilgiausiai mero postą užimančių asmenų visoje Lietuvoje. Pirmą kartą jis Druskininkų savivaldybės meru buvo išrinktas dar 2000 metais. Nebe pirmus metus R.Malinauskas užima ir Lietuvos Savivaldybių Asociacijos prezidento postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius