-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 desertų šventiniam savaitgaliui: skruzdėlynas, tinginys, šimtalapis ir kiti pažįstami

Kartais norisi ko nors saldaus, bet tokio pažįstamo, gal net šiek tiek nostalgiško... Tada verta atsiversti, tarkime, močiutės ranka rašytą receptų rinkinį, o gal prisiminti iš mamos pasiskolintą receptą. O jei tokių receptų neturite, irgi jokia bėda, štai mūsų sudėliotas rinkinys!
Varškės pyragas
Varškės pyragas / Strelkabelka nuotr.
Keksas su razinomis
Receptas: Klasikinis keksas su razinomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 50
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 120.00 g
Miltai: 170.00 g
Razinos: 120.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Sviestą su cukrumi išplakite maišytuvu ar kombainiu iki purios balkšvos masės. Tai trunka 2–3 minutes. Pradėkite plakti lėčiausiu greičiu, o kai cukrus su sviestu susimaišys – padidinkite greitį.

2. Po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą įdėjus kiaušinį, masę išplakite. Galiausiai turite gauti purią masę.

3. Įmaišykite razinas.

4. Miltus suberkite per 3 kartus. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite.

5. Tešlą supilkite į kepimo skardą (200x110x75 mm), išklotą kepimo popieriumi.

6. Kepkite iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis turi būti sausas.

7. Keksą išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių pravėsti. Tuomet išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.

Suskleisti
Kakavinis varškės pyragas
Receptas: Kakavinis pyragas su varškės įdaru
8 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 76
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 220.00 g (120 g sviesto arba kepiniams skirto margarino tešlai ir 100 g sviesto (kambario temperatūros) įdarui)
Cukrus: 200.00 g (po 100 g tešlai ir įdarui)
Miltai: 1.50 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po vieną tešai ir įdarui)
Kakava: 2.00 valg. š. (kokybiškos nesaldintos)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Varškė: 500.00 g (pusriebės)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (bulvių)
Vanilinis cukrus: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite tešlą. Jai skirtą sviestą ar margariną išlydykite ir supilkite į nemažą dubenį. Kol riebalai dar šiltoki, berkite kakavą, cukrų, gerai išmaišykite ir atvėsinkite. Kai mišinys bus atvėsęs, muškite kiaušinį ir vėl išmaišykite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius, o tada berkite į skystą mišinį. Suminkykite vidutinio kietumo tešlą, įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir porai valandų dėkite į šaldytuvą.

3. Pagaminkite įdarą. Varškę labai kruopščiai ištrinkite dideliame dubenyje arba pertrinkite per sietelį. Kitame dubenyje iki purumo išsukite sviestą, o tada dėkite jį, kiaušinį ir paprastą ir vanilinį cukrų į pertrintą varškę ir gerai išsukite. Galiausiai suberkite krakmolą ir darsyk išmaišykite.

4. Stačiakampę ar kvadratinę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C.

5. Iš šaldytuvo išimite tešlą ir padalykite į dvi dalis – viena tebūnie kiek didesnė. Imkite šią didesniąją dalį ir burokine tarka tarkuokite ją tiesiai į skardą. Kai sutarkuosite, švelniai palyginkite, kad gautumėte apatinį pyrago sluoksnį. Tarkuojant labai svarbu pernelyg negniaužyti tešlos rankomis, kad ji neimtų šilti ir lipti prie tarkos.

6. Ant pyrago pagrindo dėkite varškę ir išlyginkite ją iki vienodo storio sluoksnio. Ant jo tarkuokite likusią tešlą ir vėl sulyginkite paviršių.

7. Dėkite formą su pyragu į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti. Jei norite šiek tiek egzotikos, į varškę galite įmaišyti smulkiai pjaustytų džiovintų spanguolių ar apelsinų cukatų.

 

Suskleisti
Varškės pyragas
Receptas: Laiko patikrintas varškės pyragas su uogiene
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 81
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 140.00 g (šalto; pagrindui)
Miltai: 240.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (įdarui)
Cukrus: 90.00 g (įdarui)
Varškė: 500.00 g (įdarui)
Uogienė: 250.00 ml (tirštos; įdarui)
Kaip gaminti

1. Į virtuvinį kombainą suberiame miltus, druską ir supjaustytą kubeliais sviestą. Įjungiame pulso funkciją ir laikome, kol tešla tampa smėlio tekstūros.

2. Suberiame į sviestu ištemptą kepimo formą (skersmuo 20 cm) ir lengvai ranka spausdami suformuojame pyrago pagrindą. Apie 100 g pasiliekame pyrago apibarstymui.

3. Iki balkšvos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išmaišome. Supilame ant pyrago pagrindo. Ant viršaus tolygiai paskirstome uogienę (šį kartą naudojau bruknių) ir apibarstome likusiais trupiniais.

4. Kepame 180 C temperatūroje apie 90 minučių arba kol gražiai paruduoja.

Suskleisti
Morkų pyragas
Receptas: Senovinis morkų pyragas „Zomšas“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 134
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt. (didesnės)
Margarinas: 200.00 g (arba sviesto)
Cukrus: 1.50 st.
Grietinė: 0.75 st. (arba vidutinio dydžio indelis)
Kefyras: 1.00 st.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Miltai: 2.00 st. (arba tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo)
Kaip gaminti

1. Išplakite 5 kiaušinius. Į plakinį supilkite cukrų.

2. Į kiaušinių plakinį su cukrumi pilkite kefyrą ir grietinę, taip pat sodą ir viską gerai išmaišykite.

3. Ištirpinkite margariną arba sviestą, atvėsinkite. Atvėsusius riebalus supilkite į paruoštą plakinį ir viską dar kartą gerai išmaišykite.

4. Smulkiai sutarkuokite 3 didesnes morkas. Jas ir miltus supilkite į paruoštą plakinį ir viską sumaišykite. Miltų reikės tiek, kad tešla išeitų grietinės tirštumo.

5. Gautą masę supilkite į sviestu išteptą skardą ir šaukite į gerai įkaitintą orkaitę.

6. Pyragą kepkite apie 45–60 min.

Suskleisti
Kavos tinginys
Receptas: Kavos tinginys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 139
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 500.00 g (trapių avižinių)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (gali būti ir kitokie)
Sviestas: 250.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios)
Kaip gaminti
  1. Grūstuve ar rankomis sutrupinkite sausainius.
  2. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu.
  3. Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava.
  4. Sviestą ištirpinkite (tik neužvirinkite!). Sumaišykite su sutirštintu pienu. Į šią masę suberkite sausainių trupinius ir smulkintus riešutus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite į torto formą ar suformuokite ritinėlį ir susukite į maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
  5. Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant šaldymo laiko.
Suskleisti
„Tinginių skruzdėlynas“
Receptas: „Tinginių skruzdėlynas“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 45
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 400.00 g (karamelizuotas „Rududu“)
Sviestas: 100.00 g (82 proc. riebumo)
Sausainiai: 300.00 g (nesūdyti krekeriai)
Vanilė: 5.00 ml (½ arb. š. vanilės ekstrakto)
Kaip gaminti
  1. Karamelizuotą sutirštintą pieną ir sviestą per naktį palaikykite vienodoje kambario temperatūroje. Kitą dieną elektriniu plaktuvu abu šiuos produktus išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  2. Į išmaišytą masę įberkite krekerius.
  3. Norimą indą išklokite maistine plėvele ir sukrėskite į jį paruoštą masę. Paviršių išlyginkite ir paspauskite. Kruopščiai uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį, kol tinginys sustings. Galite palaikyti ir šiek tiek ilgiau, jei norite, kad krekeriai labiau suminkštėtų.
  4. Nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite pyragą norimais gabalėliais ir tiekite į stalą. Skanaus!
Suskleisti
Skruzdėlynas
Receptas: Skruzdėlynas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 99
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinė: 5.00 valg. š.
Miltai: 5.00 st. (5 - 6)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 40.00 ml
Degtinė: 1.00 valg. š.
Aguonos: 1.00 sauja
Medus: 1.00 st. (sirupui)
Vanduo: 1.00 valg. š. (sirupui)
Sviestas: 30.00 g (sirupui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite, įdėkite druskos, įpilkite šaukštą degtinės, aliejaus ir viską išmaišykite. Po to po truputi berkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Ji turi gautis tokia puskietė.
  2. Tada kai tešla suminkyta, plėškite nuo jos gabalą tešlos ir kočiokite ir vėliau supjaustykite juostelėmis. Juostelių geriausia prisipjaustyti iš karto daug, kadangi tešla labai greitai kepa.
  3. Kai jau turite paruoštas juosteles, jas dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, aliejaus nepagailėkite, keptuvėje jo turi būti daug, kad iškepusi tešla "plaukiotų".
  4. Iškepusias formeles dėkite į lėkštę, kad šiek tiek nuvarvėtų riebalai.
  5. Na, o po to visas iškeptas formeles dėkite į kūgį, kaskart užpilkite sirupo ir užbarstykite aguonų.
  6. Sirupas gaminamas iš medaus,vandens ir sviesto. Į įkaitintą medų įdėkite sviesto ir jį jame ištirpinkite įpilkite vandens ir viską virkite, kol gausis gana tiršta masė. Tačiau aš turėjau naminio obuolių sirupo, tad dariau su juo.

Receptą atsiuntė Simona Knystautaitė

Suskleisti
Šimtalapis su varške
Receptas: Šimtalapis su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.5 / 97
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (aukščiausia rūšis)
Mielės: 6.00 g (sausos)
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Cukrus: 400.00 g
Sviestas: 300.00 g
Razinos: 2.00 sauja (išmirkytų)
Varškė: 300.00 g
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus.
  2. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius.
  3. Minkykite, kol tešla taps elastinga.
  4. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min.
  5. Tuo tarpu išlydykite sviestą ir paruoškite varškės masę (varškę ištrinkite su 2 kiaušiniais ir 100 g cukraus).
  6. Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampykite, iki taps permatomas.
  7. Tuomet palaistykite sviestu ir pabarstykite cukrumi.
  8. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu, ištampytą tešlą dedant vieną lakštą ant kito.
  9. Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstykite išmirkytas razinas, prie krašto sudėkite varškės masę ir suvyniokite ritinėlį.
  10. Šis dedamas į kepimo formą ir pašaunamas į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę valandai.

Receptą atsiuntė Laima K., Alytus

Suskleisti
Šimto blynų tortas
Receptas: 30 blynų tortas bet kokiai progai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 147
Receptas
Ingredientai
Miltai: 465.00 g (blynams)
Kakava: 15.00 g (blynams)
Druska: 1.50 arbat. š. (blynams)
Cukrus: 450.00 g (150 g blynams ir 300 g cukraus miltelių kremui)
Kiaušiniai: 9.00 vnt. (blynams)
Pienas: 720.00 ml (blynams)
Pasukos: 360.00 ml (blynams)
Vanilės ekstraktas: 6.00 arbat. š. (po 3 šaukštelius blynams ir kremui)
Sviestas: 110.00 g (kremui)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š. (blynams)
Kaip gaminti

Iškepkite blynus:

1. Visus ingredientus išmaišykite kartu iki vientisos masės.

2. Blynus kepkite keptuvėje kuo plonesnius, turi išeiti itin ploni blynai!

Iš recepte nurodyto kiekio produktų iškepsite apie 30 blynų.

Paruoškite kremą:

1. Minkštą sviestą išsukite su „Philadelphia“ sūriu, cukraus milteliai, vanilės ekstraktu. Atšaldytą kremą tepkite plonu sluoksniu ant kiekvieno blyno ir dėkite juos vieną ant kito, kol išeis blynų tortas.

 

Suskleisti
Lietuviškas desertas „Močiutės tortas“
Receptas: Paprastas lietuviškas „Močiutės tortas“
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 330.00 g (180 g torto lakštams ir 150 g lakštų pertepimui)
Miltai: 360.00 g (torto lakštams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (torto lakštams)
Medus: 2.00 valg. š. (torto lakštams)
Soda: 0.50 arbat. š. (torto lakštams)
Citrinos: 2.00 vnt. (išspaustos sultys ir 1 nutarkuota žievelė; šaukštelio sulčių reikės sodos nugesinimui, likusių – lakštų pertepimui)
Grietinėlė: 1.00 l (riebios; lakštų pertepimui)
Lazdynų riešutai: 1.00 sauja (kepintų; papuošimui)
Kaip gaminti

1. Cukrų ir medų tirpinkite ant mažos ugnies arba virš vandens garų. Ištirpus leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

2. Atskirame inde sodą „užgesinkite“ citrinos sultimis.

3. Sumaišykite tirpintą medaus ir cukraus mišinį su soda, miltais ir kiaušiniais į vientisą masę ir ją palikite 30 min. kambario temperatūroje.

4. Skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, rankomis suformuokite tris vienodus paplotėlius ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitusioje orkaitėje 7–12 minučių, kol kiekvienas lakštas gražiai paruduos. Iškepus leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Paruoškite kremą pertepimui:

1. Grietinę plakite plaktuvu kartu su cukrumi, citrinos sultimis ir citrinos žievele, kol masė taps puri.

 

Sluoksniuokite tortą:

1. Dėkite pirmąjį lakštą ir 4–5 mm kremo sluoksnį, tada vėl dėkite lakštą, vėl kremą ir taip toliau.

2. Užtepkite viršutinį kremo sluoksnį, sandariai uždenkite ir palikite šaldytuve parai, kad tortas sustingtų.

3. Prieš patiekdami puoškite skaldytais, kepintais riešutais.

Suskleisti
Medaus tortas
Receptas: Medaus tortas su grietinėlės kremu
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 71
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Cukrus: 300.00 g (200 g tešlai ir apie 5 šaukštai kremui)
Sviestas: 50.00 g (tešlai)
Medus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Grietinė: 1000.00 ml (riebios; kremui)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š. (kremui)
Kaip gaminti

1. Pradžioje paruoškite kremą: grietinę išplakite su citrinos sultimis ir cukrumi iki kremo konsistencijos.

2. Medų pašildykite kartu su sviestu ant silpnos ugnies ir nuolat maišykite, kol susijungs į gražią, vientisą masę. Palikite šiek tiek atvėsti.

3. Kiaušinius su cukrumi išplakite iki standžių putų, atvėsusį medų supilkite į kiaušinių masę ir ten pat sudėkite miltus bei kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišykite.

4. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.

5. Į kepimo formą dėkite po 4 – 5 šaukštus tešlos ir ją paskirstykite po visą dugną.

6. Kiekvieną paplotį kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

7. Atvėsusius lakštus aptepkite kremu ir truputį paspausdami sudėkite vieną ant kito. Torto kraštus ir viršų aptepkite kremo likučiais ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.

Suskleisti
Šaltalankių tortas
Receptas: Šventinis šaltalankių tortas
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g (kambario temperatūros; pagrindui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (nedidelis; pagrindui)
Rudasis cukrus: 200.00 g (pagrindui)
Miltai: 110.00 g (pagrindui)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (pagrindui)
Cinamonas: 0.50 arbat. š. (pagrindui)
Druska: 0.50 arbat. š. (pagrindui)
Avižiniai dribsniai: 250.00 g (pagrindui)
Baltasis šokoladas: 200.00 g (baltojo šokolado sluoksniui)
Grietinėlė: 800.00 ml (plakamosios; po 400 ml baltojo šokolado ir šaltalankių sluoksniams)
Želatina: 12.00 vnt. (lapelių (20 g), perpus baltojo šokolado sluoksniui ir šaltalankių sluoksniui)
Šaltalankių tyrė: 300.00 g (šaltalankių sluoksniui)
Cukrus: 100.00 g (šaltalankių sluoksniui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (šaltalankių sluoksniui)
Kaip gaminti

(Ingredientai pateikti 26 cm skersmens tortui)

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

2. Plaktuvu plakite sviestą ir cukrų, kol masė pabals. Palaipsniui supilkite paplaktą kiaušinį ir plakite, kol masė taps visiškai vientisa. Įmaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Galiausiai supilkite avižinius dribsnius ir gerai išmaišykite.

3. Tarp dviejų kepimo popieriaus lapų iškočiokite tešlą iki 1 cm storio. Nuimkite viršutinį lapą ir kepkite pagrindą 15–20 minučių, kol šis paskrus iki šviesiai rudos spalvos. Ištraukite ir atvėsinkite 5 minutes.

4. Kol dar pagrindas šiltas, išpjaukite torto dydžio apskritimą ir, jam atvėsus, apjuoskite jį konditeriniu žiedu (arba dėkite į kepimo formą su nusegamais šonais).

Paruoškite baltojo šokolado sluoksnį:

1. Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį. Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.

 

2. 100 ml grietinėlės pakaitinkite iki 80 laipsnių* ir sudėkite išmirkytą ir nusunktą želatiną. Kai želatina ištirpsta, sumaišykite ją su ištirpintu šokoladu ir leiskite masei atvėsti iki 35 laipsnių*.

4. Likusią grietinėlę išplakite iki standumo ir mentele sumaišykite su atvėsusia šokolado mase. Supilkite putėsius ant pagrindo ir padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite šaltalankių sluoksnį:

1. Želatinos lapelius pamerkite į šaltą vandenį. Šaltalankių tyrę pakaitinkite su cukrumi, kol cukrus ištirps. Įmaišykite išmirkytą nusunktą želatiną. Atvėsinkite iki 35 laipsnių*.

2. Plaktuvu išplakite maskarponės sūrį. Supilkite grietinėlę ir plakite, kol kremas sustandės ir pradės formuotis minkšti bokšteliai. Įmaišykite šaltalankių tyrę.

 

3. Supilkite šaltalankių putėsius ant sustingusio baltojo šokolado sluoksnio ir palikite šaldytuve bent 4 valandoms, geriausia – per naktį.

4. Nuimkite konditerinį žiedą ar nusegamus formos šonus ir puoškite liofilizuotomis uogomis bei migdolų plokštelėmis.

*Kepant šį tortą, maisto termometras nebūtinas. Grietinėlę ir šaltalankių tyrę kaitinkite tol, kol jos pradės smarkiau garuoti, bet neužvirs. O masę su želatina vėsinkite iki vos šiltesnės nei kambario temperatūra.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius