-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

12 nelietuviškų kiaulienos patiekalų: receptų kilmė – nuo Danijos iki Kinijos

Kiauliena Lietuvoje yra populiariausia mėsa, tą tai viena, tai kita proga paskelbia prekybininkai. Ir iš tiesų, jei prisimintumėte, ką paskutinį kartą valgėte pas mamą ar močiutę, didžiausia tikimybė, jog tai buvo koks rimtas patiekalas iš kiaulienos. Patiekalai iš šios mėsos ruošiami įvairiausiuose pasaulio kampeliuose, pasisemkime idėjų ir paįvairinkime valgiaraštį!
Saldžiarūgštė kiauliena
Saldžiarūgštė kiauliena / Shutterstock.com nuotr.
Kiauliena toskanietiškai
Receptas: Kiauliena toskanietiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Balzaminis actas: 10.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiauliena: 400.00 g
Vištienos sultinys: 125.00 ml
Miltai: 4.00 valg. š. (kvietiniai)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pomidorai: 400.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Pievagrybiai: 150.00 g
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais.

2. Kiaulienos gabaliukus pavoliokite miltų mišinyje ir apkepkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po keletą minučių.

3. Aliejuje, kuriame kepė mėsa, pakepinkite česnakus ir supilkite actą bei sultinį. Suberkite smulkintus grybus ir pomidorus, patroškinkite.

4. Tada vėl suberkite kiaulienos gabalus ir dar patroškinkite keletą minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiauliena indiškai
Receptas: Kiauliena indiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 17
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 400.00 g
Gvazdikėliai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 4.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Ananasai: 200.00 g
Ryžiai: 200.00 g
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Sultys: 4.00 valg. š. (3 valg. š. ananasų ir 1 valg. š. citrinų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kartu su kalendra bei gvazdikėliais apkepinkite su šlakeliu aliejaus.

2. Vėliau sudėkite pjaustytą svogūną ir kepkite visą laiką maišant. Įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol viskas suminkštės.

3. Virtus ryžius sumaišykite su ananasais.

4. Mėsą sudėkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite ryžius, viršų apibarstykite cinamonu, kardamonu ir apšlakstykite 2-3 šaukštais vandens.

5. Likusius ananaso griežinėlius sumaišykite su ananasų sultimis bei šaukštu cukraus, pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol paraus, ir sukrėskite ant ryžių. Apkepą uždenkite ir kepkite orkaitėje apie 10 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Saldžiarūgštė kiauliena
Receptas: Saldžiarūgštė kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 600.00 g (nugarinė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ananasai: 580.00 g (indelis konservuotų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Sezamo sėklos: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Truputį pakepinus sudėkite pjaustytas paprikas, ananasus, česnaką ir dar pakepkite.

2. Baigiant kepti įdėkite pomidorų padažą, medų, krakmolą, sezamo sėklas ir patroškinkite dar kelias minutes.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiauliena korėjietiškai
Receptas: Korėjietiška kiauliena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
1.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cukrus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sultys)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais (panašiai kaip šašlykui). Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus susmulkinkite ir suberkite viską ant mėsos.

2. Ant mėsos užberkite cukraus, įpilkite aliejaus ir sojų padažo, įdėkite laurų lapelių, įberkite juodųjų pipirų ir druskos. Dėkite mėsą į kepimo indą ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Kepkite apie 1,5 val.  iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje.

Suskleisti
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis
Receptas: Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (su odele)
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (SANTA MARIA grūstų)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio)
Apelsinai: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Citrinos: 2.00 vnt. (sulčių – šviežiai spaustų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (1–2 SANTA MARIA ANCHO STYLE)
Kaip gaminti
  1. Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių.
  2. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis.
  3. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
  4. Kitą dieną padėkite kiaulieną ant folija išklotos kepimo skardos ir, uždengę mėsą folija, apie 30 min. kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  5. Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C, kepkite dar apie 1,5 valandos. Jei kepimo skarda išdžiūva, įpilkite šiek tiek vandens.
  6. Jei norite kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 min. paskrudinkite, kol kepsnys paruduos. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  7. Patiekite su keptomis daržovėmis ir persikų čatniu. Skanaus!
  8. Patarimas! Išbandykite ir su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE!
Suskleisti
Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais
Receptas: Saldžiarūgštė kiaulienos filė su imbierais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (pakuotė „ Santa Maria Rice Noodles“)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (0,5)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kiauliena: 400.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (geltonieji)
Žirniai: 150.00 g (žalieji)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Padažas:(0,5 but. „Santa Maria Asian Wok Sweet & Sour“) 1.00 vnt.
Kalendros: 1.00 vnt. (ryšulėlis šviežios)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurydomus.
  2. Kiaulienos filė supjaustykite juostelėmis. Cukiniją perpjaukite išilgai į keturias dalis ir išpjaukite centrinę dalį su sėklomis. Supjaustykite centimetro storio gabaliukais. Ananasą supjaustykite kubeliais, o svogūną – griežinėliais.
  3. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.
  4. Sudėkite filė juosteles ir pakepinkite 1 minutę maišydami.
  5. Sudėkite daržoves ir vaisius. Kepkite dar 2–3 minutes aukštoje temperatūroje.
  6. Supilkite pakepimo padažą ir virkite žemoje temperatūroje maždaug 2 minutes.
  7. Sudėkite makaronus ir maišykite maždaug 1 minutę.
  8. Papuoškite šviežiomis kalendromis.

Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“

Suskleisti
Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena
Receptas: Saldus sojų ir česnakų Wok su kiauliena
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Padažas:(½ but. Santa Maria saldaus sojų ir česnakų WOK padažo) 1.00 vnt.
Kiauliena: 400.00 g (smulkiai supjaustyta)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustytas)
Pupelės: 100.00 g (sojų pupelių, supjaustytų)
Pupelių daigai:(supjaustytų) 100.00 g
Žirniai: 100.00 g (saldžiųjų supjaustytų)
Makaronai: 1.00 sauja (garnyrui arba ryžiai)
Kaip gaminti
  1. Pakepkite kiaulienos filė aliejuje aukštoje temperatūroje.
  2. Sudėkite supjaustytas daržoves.
  3. Kepkite maišydami maždaug 1–2 minutes.
  4. Supilkite saldų sojų ir česnakų WOK padažą ir išmaišykite.
  5. Patiekite su makaronais arba ryžiais.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

 

Suskleisti
Daniškas kiaulienos kepsnys
Receptas: Daniškas kiaulienos kepsnys
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 46
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 2.00 kg (nugarinės su oda)
Laurų lapai: 10.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (rupios; arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų; arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių karščio su kaitinimu iš viršaus ir apačios.

2. Aštriu peiliu kas kelis centimetrus odoje padarykite įpjovas – tik odoje, neįpjaudami mėsos. Tai svarbu, kad vėliau kepant oda būtų traški.

3. Įdėkite kepsnį į kepimo indą oda į apačią. Užvirinkite vandens ir užliekite kepsnį, kad apsemtų odą.

4. Pašaukite kepsnį 15 minučių į orkaitę.

5. Po 15 minučių ištraukite kepsnį iš orkaitės ir apverskite oda į viršų. Gausiai apibarstykite druska, taip pat ir į įpjovas. Į įpjovas įkiškite lauro lapų, įberkite pipirų.

6. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir pašaukite kepsnį į orkaitę. Kepkite apie valandą (arba kol kepsnio temperatūra pasieks 160 laipsnių).

 

7. Pakelkite orkaitės temperatūrą iki 250 laipsnių karščio, jei yra galimybė – įjunkite viršutinio kaitinimo funkciją. Kepkite, kol oda apskrus ir taps traški.

8. Ištraukite kepsnį iš orkaites ir palikite „pailsėti“ dešimčiai minučių. Mėsą pjaustykite prieš pat patiekdami – bus gražesnė kepsnio spalva.

9. Garnyrą pasirinkite pagal skonį. Danijoje šis kepsnys dažniausiai valgomas su virtomis bulvėmis ir raudonųjų kopūstų salotomis.

10. Jei viso karšto kepsnio nesuvalgysite, mėsos griežinėliai skanūs ir šalti. Ypač tinka sumuštiniams.

Suskleisti
Pasaulinio garso šonkauliukai
Receptas: Pasaulinio garso kepti kiaulienos šonkauliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustytas)
Kuminai: 0.50 arbat. š. (malto)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (arba kajeno pipirų; pagal skonį)
Pomidorų tyrė: 0.50 st.
Obuolių actas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Iki 140 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

2. Šonkauliukus iš abiejų pusių įtrinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.

3. Sudėkite šonkauliukus į kepimo skardą, aklinai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę.

4. Kepkite 3-4 valandas, kol mėsa lengvai skirsis nuo kaulų.

5. Kol mėsa kepa, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus iki minkštumo. Įdėkite kuminą ir išmaišykite. Įdėkite pomidorų tyrę, aštriuosius pipirus, cukrų ir actą. Išmaišykite, pasūdykite ir pakaitinkite kelias minutes maišydami ir atidėkite į šalį, kol kepa mėsa.

6. Iškeptus šonkauliukus gausiai iš visų pusių aptepkite pasigamintu padažu. Dėkite ant grotelių ir pašaukite į orkaitę aukščiausioje temperatūroje ir aukščiausioje pozicijoje.

7. Kepkite apie 3-4 minutes, kol padažas ant šonkauliukų pradės karamelizuotis.

Suskleisti
Saldžiarūgštė kiauliena
Receptas: Saldžiarūgštė kiauliena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 11
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 200.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Svogūnų laiškai: 30.00 g (saujelė)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 50.00 g (pagal skonį)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite kiaulieną gabaliukais, pakepinkite su aliejumi keptuvėje ir sudėkite pjaustytą svogūną, papriką, suberkite prieskonius.

2. Baigdami kepti įkrėskite pomidorų padažo, šaukštą medaus ir sojų padažo. Patiekite su ryžiais, užbarstykite svogūnų laiškų ir sezamo sėklų.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Rytietiška kiauliena
Receptas: Rytietiška kiauliena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
2.8 / 11
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Svogūnai: 3.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šviežio)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas 2.00 valg. š.
Austrių padažas 3.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 125.00 ml
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

2. Sojų padažą gerai sumaišykite su krakmolu ir cukrumi. Gautu mišiniu gerai įtrinkite kiaulieną ir bent 30 min. pastatykite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.

3. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite.

4. Imbiero šaknį sutarkuokite.

5. Išgaubtoje keptuvėje ant didelės ugnies gerai įkaitinkite aliejų, suberkite mėsos gabalėlius ir nuolat maišydama juos pakepinkite.

6. Į kitą švarią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, tada sumeskite smulkintus česnakus, imbierus, svogūnus, kiek pakaitinkite, supilkite austrių padažą, vištienos sultinį ir apie 10 min. patroškinkite.

7. Pabaigoje į keptuvę su prieskoniais sumeskite mėsos gabalėlius, viską gerai išmaišykite ir tiekite su smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Kiniška kiauliena
Receptas: Kiniškas kiaulienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 88
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Grybai: 50.00 g (džiovintų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją papriką)
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 st. (arba kitokio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui 1 arbat. š.)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pusė šaukštelio arba medaus)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
  2. Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
  3. Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius