Dabar populiaru
Publikuota: 2021 birželio 3d. 09:00

15 grilio patiekalų savaitgaliui: kepame ir mėsą, ir sūrį ar vaisius

Ant grotelių kepama mėsa ir daržovės
Vida Press nuotr. / Ant grotelių kepama mėsa ir daržovės
Jei šį savaitgalį stipriai neužpils lietus, greičiausiai daugelis tautiečių kurs grilį. Juk vasara oficialiai prasidėjo, o maisto kepimas ant tikros ugnies jau tapęs kone neatsiejama šiltojo sezono savaitgalių dalimi. Ant grilio galima ruošti ir itin paprastus, ir rafinuotus patiekalus, čirškinti ir mėsą, ir daržoves, ir vaisius. Tad šią įvairovę pristatantį receptų rinkinį ir siūlome!
Receptai
Receptas: Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.6 / 42
Kaip gaminti
  1. Viščiuko blauzdeles nuplaukite ir pasūdykite.
  2. Į elektrinį trintuvą supilkite pipirus, pusę šaukštelio druskos ir apelsino žieveles, viską susmulkinkite.
  3. Tuomet sudėkite česnakus, aliejų, grietinę, supilkite vienos citrinos sultis ir vėl viską susmulkinkite, baigus sudėkite pusę smulkinto svogūno, kario prieskonius ir dar kartą pasidarbuokite trintuvu.
  4. Gautą masę supilkite ant viščiuko blauzdelių ir 4 val. įdėkite į šaldytuvą.
  5. Į metalinį indelį supilkite vandenį, išspauskite pusės citrinos sultis, sudėkite atšilusį sviestą, paskui indelį pastatyskite prie šašlykinės. Sviestas ištirps, o jūs šiuo mišiniu drėkinkite kepantį šašlyką.
  6. Šašlyką kepkite ant grotelių ar sumovę ant iešmelių.
  7. Taip pat sėkmingai galite iškepti gabalėliais supjaustytą viščiuką.
  8. Šašlyką patiekite su jums patinkančiomis daržovėmis, ryžiais ar duona. Skanaus!

Receptą atsiuntė Egidijus

Ingredientai
Vištiena: 1500.00 g (blauzdelių)
Citrinos: 2.00 vnt.
Grietinė: 3.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (žiupsnelis džiovintų žievelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žirnelių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Aliejus: 50.00 ml
Karis: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5)
Sviestas: 50.00 g
Vanduo: 100.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Trumpai svogūnuose marinuoti šašlykai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 16
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite maždaug degtukų dėžutės dydžio gabalėliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais.

2. Mėsą, svogūnus ir pipirus sudėkite į dubenį. Prasideda svarbiausioji dalis – viską maišydami gerai išminkykite rankomis, kad svogūno griežinėliai paleistų sultis, o šios susigertų į mėsą.

3. Taip pat pravartu uždengti dubenį dangčiu ir stipriai pakratyti, kad mėsa gerai „atsidaužytų“ šonus.

4. Po pusvalandžio (aš kelis kartus kepiau ir po 20 minučių marinavimo), pasūdykite mėsą, trumpai paminkykite ir verkite gabalus ant iešmo. Verkite taip, kad jie prisispaustų vienas prie kito, o nebūtų atsiskyrę.

 

5. Kepkite atidžiai vartydami ir sukiodami, kad mėsa keptų tolygiai. Po keliolikos minučių, kai kepsneliai apskrus, prapjaukite didžiausią ir akimis įvertinkite, ar mėsa iškepusi.

Taip kepami kepsneliai bus sultingi ir nesukietėję. Prie jų rekomenduočiau pomidorų ir granatų salotas, kurių receptą galite rasti ČIA

Ingredientai
Kiauliena: 1.20 kg (sprandinės (arba skaičiuokite vienam valgytojui 200-250 g mėsos))
Svogūnai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūstų; arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šašlykai su citrinomis
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
3.4 / 11
Kaip gaminti

Pjaustytą mėsą reikia įdėti į indą ir išminkyti kartu su griežinėliais pjaustytais svogūnais. Užbėrus prieskonius, išspausti citrinų sultis, įdėti ir griežinėliais pjaustytų citrinų.

Viską išmaišius, šaldytuve indą su besimarinuojančią mėsa reikia laikyti tris valandas, o vėliau ji taps paruošta kepti.

Ingredientai
Kiauliena: 2.00 kg
Svogūnai: 1.00 kg
Citrinos: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Prieskoniai: 2.00 arbat. š. (pavyzdžiui, Argentiniečių prieskonių mišinio „Chimichurri“)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 10
Kaip gaminti

Yra kelios „jakitori“ padažo rūšys, šiandien jums siūlau išbandyti be druskos, bet su cukrumi. Ypatingo skonio suteiks sakė ir mirino padažas.

1. Pirmiausiai bambukinius iešmelius bent pusvalandžiui pamerkite į vandenį.

2. Mažame prikaistuvyje sumaišykite visus padažo ingredientus, išskyrus krakmolą.

3. Užvirinkite padažą ir ant mažos ugnies pavirkite apie 10 minučių. Supilkite išmaišytą vandenyje krakmolą ir dar pakaitinkite padažą, kol sutirštės (jei padažas per tirštas – įpilkite vandens).

4. Supjaustykite vištieną ir svogūnus „kąsneliais“.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (grilio režimas). Arba pasiruoškite žarijas kepsninėje.

6. Suverkite vištienos gabalėlius paeiliui su svogūno gabalėliais ant iešmelio.

7. Kepkite orkaitėje ant grotelių arba kepsninėje, kelis kartus aptepdami vištieną padažu. Kepkite, kol kepsneliai bus iškepę, bet minkšti.

8. Patiekite vienus arba su ryžiais ir valgydami būtinai kepsnelius pavilgykite likusiame „jakitori“ padaže.

Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (šlaunelių be kaulo)
Šalotinis svogūnas: 6.00 vnt.
Ryžių degtinė sakė: 4.00 valg. š. (padažui)
Sojos padažas: 5.00 valg. š. (padažui)
Mirinas: 1.00 valg. š. (padažui)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kukurūzų krakmolas: 0.50 arbat. š. (sumaišyto su šaukštu vandens; padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ant grotelių kepta jogurtiniame marinate marinuota vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 20
Kaip gaminti

1. Pirmiausia visus marinato ingredientus gerai sumaišykite, tuomet užpilkite vištienos gabaliukus, lengvai išmaišykite ir palikite šaltai marinuotis 12 valandų.

2. Prieš kepant, vištieną išimkite iš marinato, nuvalykite nuo jos svogūnų gabaliukus ir nusausinkite.

3. Šitaip marinuotą vištieną kepkite ant tiesioginės ugnies 200 laipsnių temperatūroje, karts nuo karto apverčiant ir aptepant išlydyto sviesto, citrinos sulčių, druskos ir grūstų juodųjų pipirų glazūra. Tinkamai iškepusioje vištienoje jausis ir dūmų skonis.

Ingredientai
Vištiena: 2.00 kg (kokybiškos vištienos ketvirčių, padalintų pusiau)
Šafranas: 0.50 arbat. š. (arba 1 šaukštelis ciberžolės; jei naudojate šafraną, prieš dėdami į marinatą, užpilkite šaukštu karšto vandens ir palaikykite 5 minutes)
Citrinos sultys: 160.00 ml
Jogurtas: 160.00 ml
Alyvuogių aliejus: 160.00 ml
Petražolės: 4.00 valg. š. (smulkiai pjaustytų)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, smulkiai tarkuoto)
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (grūstų)
Svogūnai: 2.00 vnt. (smulkiai sukapoti ir patraiškyti, kad „paleistų“ sultis)
Druska: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sultinga grilyje kepta vištiena, paskaninta sezamais ir žaliąja citrina
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.7 / 6
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėles perpjaukite skersai pusiau, kad turėtumėte 4 panašaus dydžio puseles. Kiekvieną jų dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės sluoksnių ir šiek tiek paspausdami kočėlą pakočiokite, kol storis sieks apie 1,5 cm.

2. Nemažame inde sumaišykite sojos ir žuvies padažus, sudėkite imbierą bei česnaką, įtarkuokite vienos citrinos žievelę ir išspauskite sultis, supilkite aliejų, gerai išmaišykite.

3. Į pagamintą marinatą sudėkite vištos krūtinėlės puseles, pavartykite jas, kad pasidengtų skysčiu. Uždenkite dubenį ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (galite laikyti ir 2-3 val., ilgiau nereikia).

4. Įkaitinkite grilių (galite naudoti ir grilio keptuvę). Iš marinato išimtą mėsą nuvarvinkite ir patepkite aliejumi. Dėkite ant grotelių ir kepkite kiekvieną pusę po 3-5 min., kol taps auksiškai rusva, apskrus.

5. Patiekite vištieną pašlakstę sezamų aliejumi (tinka ir kepintos sezamo sėklos), išspaustomis likusios žaliosios citrinos sultimis, pabarstę kalendra. Derinkite su virtais ryžiais, azijietiškais makaronais, lengvomis salotomis.

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (be kaulų)
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Žuvies padažas: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (nykščio dydžio gabaliukas; smulkiai sutarkuotas)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutarkuotos)
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (žemės riešutų ar rapsų)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (kepintų)
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios smulkintos; patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 13
Kaip gaminti

1. Balzaminį actą, medų bei aštrų padažą sumaišykite dubenyje.

2. Vištos sparnelius įkaitintame grilyje pakepkite apie 15 minučių, tuomet juos ištepkite padažu ir apverskite. Tepkite padažu ir vartykite juos tol, kol vištienos sparneliai pasieks norimą traškumą bei spalvą.

Ingredientai
Vištos sparneliai: 2.00 kg
Balzaminis actas: 50.00 ml
Medus: 50.00 ml
BBQ padažas: 70.00 ml (mėgstamo aštresnio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ant grotelių keptas upėtakis su petražolėmis ir citrina
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 7
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite kepsninę. Įpjaukite kiekvieną upėtakio pusę apie 10 kartų – kiekvienas įpjovimas turėtų būti maždaug pusės centimetro gylio. Taip paruoštą upėtakį įtrinkite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį apibarstykite druska bei šviežiai maltais pipirais.

2. Perpjaukite citriną pusiau ir vieną jos pusę supjaustykite griežinėliais prieš tai nutarkavę žievelę. Smulkintus petražolės lapelius kartu su citrinos griežinėliais sukiškite į upėtakio įpjovimus.

3. Tuomet žuvį guldykite ant kepimo grotelių, ant viršaus užbarstykite tarkuotą citrinos žievelę ir išdėliokite gabaliukais supjaustytą sviestą.

4. Žuvį kepkite apie 6 minutes iš abiejų pusių, kol paviršius apskrus ir taps traškus.

5. Prieš patiekiant upėtakį ant viršaus užspauskite šviežių citrinos sulčių ir patiekite su šviežiomis salotomis.

Ingredientai
Upėtakiai: 300.00 g (nuvalyto ir išdarinėto)
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ant grotelių kepta nugarinė su troškintomis daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 7
Kaip gaminti
  1. Mėsos griežinėlius įtrinkite aliejaus, balzaminio acto, druskos ir pipirų mišiniu ir palikite šaldytuve marinuotis 12 val.
  2. Daržoves nuplaukite, virtuviniu kombainu sutarkuokite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska bei pipirais ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies maždaug 20 min.
  3. Mėsą kepkite ant žarijų arba keptuvėje su grotelėmis, kiekvieną pusę po maždaug 8 min.

Patiekalą pagardinkite MAGGI kečupu ar padažu bei petražolėmis.

Ingredientai
Kiauliena: 4.00 vnt. (griežinėlių kiaulienos nugarinės)
Žiediniai kopūstai: 1.00 kg
Cukinijos: 1.00 vnt.
MAGGI meksikietiško padažas:(pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
MAGGI aštrus kečupas:(pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š. (4 - 5 (pvz., vynuogių kauliukų))
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (marinatui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 18
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos kepsniai ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.6 / 24
Kaip gaminti

1. Supjaustykite kepsniams jautieną ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis su alyvuogių aliejumi ir medumi. Apliekite juo kepsnius. Palaikykite kelias valandas, o dar geriau per naktį.

3. Paruoštus kepsnius dėkite ant grotelių ir apkepkite iš abiejų pusių. Prieš baigdami kepti, uždėkite ant kiekvieno po gabalėlį sviesto ir apibarstykite mėgstamais žalumynais ir smulkinta aitriąja paprika.

4. Skanaukite su šviežiomis salotomis arba vyšniniais pomidoriukais.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

 

Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (filė)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Sultys: 5.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti - pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Australietiškai ant grilio keptos krevetės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.0 / 1
Kaip gaminti

1. Jei norite, kad krevetės geriau išsimarinuotų, jas reiktų nulupti, paliekant tik uodegėles. Aš labiau mėgstu, kai ši darbą atlieka patys valgytojai, tad marinuoju neluptas.

2. Visus ingredientus sumaišykite dideliame dubenyje kartu su krevetėmis. Marinuokite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Ilgiau nereikia, nes krevečių mėsa labai suminkštės.

3. Išgriebkite krevetes ir kepkite ant vidutinės kaitros grilio, abi puses maždaug po 2 minutes, kol krevetės taps rožinės. Patiekite su citrinos skiltelėmis, jos skirtos pasiskaninti užsispaudžiant sulčių.

Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (didelių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežio smulkinto)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Šalotinis svogūnas: 1.00 valg. š. (smulkinto)
Česnakai: 3.00 skiltelės (didelės sutrintos)
Sviestas: 0.50 puodelis (tirpinto)
Alyvuogių aliejus: 0.25 puodelis
Citrinos sultys: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Supjaustykite nektarinus per pusę, o tada puseles dar į 4-8 skilteles. Cukiniją pjaustykite plonais, išilgais pjūviais.

2. Supjaustytą cukiniją bei nektarinus kepkite ant grilio apie 2-4 minutes iš kiekvienos pusės.

3. Visus likusius ingredientus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

4. Į didelę lėkštę sudėkite cukiniją bei nektarinus ir pagardinkite pagamintu padažu.

Ingredientai
Nektarinai: 3.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Daigintos pipirnės: 20.00 g
Bazilikai: 1.00 sauja
Mėtos: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ant grotelių keptas sūris
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 24
Kaip gaminti

1. Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite ant grotelių 10–15 minučių iš abiejų pusių.

2. Tuomet nuimkite folijos viršų ir dar kuriam laikui palikite, kad apskrustų. Skanaus!

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Ingredientai
Sūris: 1.00 vnt. (varškės arba fetos)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (bazilikai, rozmarinai, krapai, svogūnai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 10
Kaip gaminti

1. Vidutinio dydžio dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą, cinamoną ir romą, sudėkite ir maskarponės sūrį, labai gerai viską išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą, kol bus paruošti bananai.

2. Nenuluptus bananus dėkite ant grilio ir kepkite ant intensyvios ugnies 8–12 min. Geriau, jei kepant neatsitrauktumėte nuo ugnies ir bananus nuolat vartytumėte. Jie bus iškepę, kai visa žievė pajuos ir jausite, jog bananas viduje suminkštėjo.

3. Patiekite bananus lėkštėje nenuluptus, tik gerokai įpjovę odą (kad matytųsi iškepęs vaisius) ir uždėję po didelį šaukštą kremo.

Pasiūlymas Nr. 1: Jei norite daugiau skonio, vos tik bananams iškepus, kol dar karšti, prapjaukite žievę ir ant minkštimo uždėkite smulkinto juodojo šokolado – tegul jis išsilydo. O tada patiekite, kaip aprašyta anksčiau.

Pasiūlymas Nr. 2: Jei neturite maskarponės sūrio, galite patiekti bananus su ledais, nebus taip subtilu ir netikėta, tačiau derinys taip pat išeis puikus.

Ingredientai
Bananai: 8.00 vnt. (nedideli)
Maskarponės sūris: 250.00 g
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Romas: 1.00 valg. š. (jei neturite, nenaudokite, tačiau su romu desertas skanesnis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Metas rinktis

Esports namai

Kiekvienas gali

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką