Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

15 idėjų vieno kąsnio vaišėms

Užkandžiai
Užkandžiai
Šaltinis: 15min
0
A A

Su šeima norite maloniai pradėti savaitgalį? Geras filmas ir gardi užkandėlė galėtų tapti smagia pradžia. Šios idėjos puikiai pravers ir vaišinant svečius.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Regis, pamažu užmarštin traukiasi tie laikai, kai svečius pasitikdavome riebiomis mišrainėmis, silkėmis ir rūkytomis vištomis nukrautais stalais. Mes taip pat už vaišinimo principą „geriau mažiau, bet įdomių ir gražiai patiektų“.

Dailios vieno kąsnio užkandėlės visada traukia akį ir tinka įvairiausioms progoms: pradedant paprasčiausiu pasisėdėjimu su draugais ar artimaisiais ir baigiant pokyliais. Taigi siūlome jums pluoštelį idėjų, kurios bet kada gali praversti. 

Receptai
Receptas: Pikantiški kąsneliai
8 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 79
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (Ilgavaisis)
Rikotos sūris: 250.00 g (indelis)
Sūris: 25.00 g (tarkuoto parmezano)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės ir II variantui: 2 šaukštai citrinų sulčių)
Avietės: 40.00 g
Lašiša: 150.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 2.00 arbat. š.
Alyvuogės: 40.00 g (žaliosios papuošti)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų baltųjų; pagal skonį)
Trapios tešlos krepšeliai 8.00 vnt.
Kaip gaminti

I variantas. Ilgavaisis agurkas, indelis rikotos, 25 g tarkuoto parmezano, šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės, keli mėtų lapeliai, kelios šaldytos avietės.

1. Rikotą sumaišykite su parmezanu ir nutarkuota citrinos žievele. Pagal skonį pasūdykite.

2. Specialiu figūriniu peiliu agurką supjaustykite griežinėliais, vidų išskobkite ir įdarykite rikotos mase.

3. Ant viršaus dėkite po mėtos lapelį ir avietę.

II variantas. 8 trapios tešlos krepšeliai, 150 g lašišų filė, 100 ml plakamosios grietinėlės, 2 šaukšteliai krienų, 2 šaukštai citrinų sulčių, druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų, kelios žaliosios alyvuogės (papuošti).

1. Lašišų filė susmulkinkite ir 5 min. pavirkite nedideliame kiekyje vandens. Puodą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

2. Nuvarvintus lašišų gabalėlius ir krienus sudėkite į indą, įpilkite šaukštą citrinų sulčių, įberkite prieskonių, pasūdykite ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.

3. Kitame indelyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į lašišų masę ir 20 min. padėkite šaltai.

4. Kai putėsiai atšals, jų dėkite į tešlos krepšelius. Puoškite žaliosiomis alyvuogėmis.

Receptas: Sveikuolių užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 30
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonosios paprikos ankštis)
Agurkai: 3.00 vnt.
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Morkos: 2.00 vnt. (virtos arba ryšelis šviežių nevirtų morkyčių)
Vištiena: 300.00 g (krūtinėlių be odelės)
Pievagrybiai: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas sulčių ir 2 šaukštai padažui)
Salotos: 200.00 g (gūželė)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sugrūsta skiltelė padažui)
Kaip gaminti

1. Mėsą sudėkite į verdantį, prieskoniais pagardintą vandenį (jo turi būti nedaug, kad vos apsemtų) ir ant didelės ugnies virkite 5 min. Paskui krūtinėles apverskite ir virkite dar 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies, bet dar 5 min. neatidenkite, kad mėsa visiškai suminkštėtų. Ataušusią mėsą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir sudėkite į indelį. 

2. Daržoves supjaustykite šiaudeliais. Kiekvienos rūšies daržoves dėkite į atskirus indelius.

3. Kruopščiai nuplautus nevirtus pievagrybius supjaustykite griežinėliais, sudėkite į atskirą indelį ir apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių.

4. Paruoškite padažą: visus jam skirtus produktus sumaišykite, atskieskite 4 šaukštais ataušusio sultinio, kuriame virė mėsa, ir supilkite į sandarų indelį.

5. Prieš patiekiant paruoštus produktus išdėliokite ant vieno didelio padėklo, iškloto salotų lapais, ir apšlakstykite marinatu.

Receptai
Receptas: Blynų vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 27
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 150.00 g (kvietinių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 150.00 ml
Sviestas: 2.00 valg. š.
Tepamas varškės sūrelis be priedų 200.00 g
Lašiša: 100.00 g (griežinėliais pjaustytų sūdytų)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite miltus su 100 ml vandens, plakite šluotele arba elektriniu plakikliu, kol neliks gumuliukų. Įplakite kiaušinius ir pieną. Ištirpinkite sviestą, šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į tešlą.

2. Tešlą 1–2 val. palaikykite šaltai arba kepkite iš karto.

3. Įkaitintą keptuvę patepkite sviestu, palaukite, kol ims rūkti, įpilkite maždaug 50 ml tešlos, tolygiai paskirstykite. Kai viršutinė tešlos pusė sustings, apverskite blynelį ir apkepkite iš kitos pusės. Sudėkite iškeptus blynus į lėkštę ir palikite atvėsti.

4. Dubenyje išsukite tepamąjį varškės sūrelį su išspaustu česnaku, pagardinkite pipirais ir kapotomis petražolėmis. Sluoksniais dėkite blynus, varškės kremą ir lašišų griežinėlius.

5. Blynų pyragą bent pusvalandį palaikykite šaltai, supjaustykite kvadratėliais, perverkite dekoratyviu smeigtuku, patiekite kaip užkandį.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptas: Slyvų užkandėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 34
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Slyvos: 6.00 vnt. (gerai prinokusios mėlynosios)
Sūris: 150.00 g (kreminis, pvz.,„Philadelphia")
Česnakai: 2.00 skiltelės
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų smulkintų (gali būti ir kitokių džiovintų žolelių prieskoniai))
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite perpus, išimkite kaulą ir gražiai išdėliokite ant plokščios lėkštės.

2. Į kreminį sūrį suberkite trintas česnako skilteles, žiupsnelį raudonėlių, pagal skonį pasūdykite.

3. Sūrio masę išmaišykite ir šaukštu dėkite ant kiekvienos slyvos puselės. Puoškite žalumynais.

4. Skanu patiekti su baltos duonos skrebučiais.

Pastaba. Jei norite išraiškingesnio skonio, kreminį sūrį galite keisti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu (apie 150 g. ) sumaišytu su 2-3 šaukštais majonezo (skaniausia, „Helman‘s“, bet gali būti ir kitoks).

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Receptas: Kumpio suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 37
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kumpis: 500.00 g (virto kiaulienos)
Alyvuogės: 1.00 vnt. (juodųjų, be kauliukų (indelis))
Pomidorai: 15.00 vnt. (vyšninių)
Miltai: 1.00 valg. š.
Mocarelos sūris: 200.00 g
Pievagrybiai: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio švieži)
Vynas: 100.00 ml (baltojo sauso)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų)
Kaip gaminti

1. Kumpį supjaustykite plonais griežiniais.

2. Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste. Išgriebusi iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

3. Į karštus riebalus suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus aukso spalvą. Supilkite vyną, gerai išmaišykite. Sudėkite stambiais gabalais pjaustytą mocarelą, ketvirčiais pjaustytus pomidorus, alyvuogių puseles, pievagrybius, pagal skonį įberkite druskos, maltų baltųjų pipirų. Išmaišiusi kepinkite, kol suminkštės pomidorai.

4. Gauto įdaro užkrėskite ant kiekvieno kumpio griežinėlio ir susukite ritinėlius. Išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje, apšlakstykite plaktais kiaušiniais ir 8 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

5. Tiekite karštus arba šaltus.

Receptai
Receptas: Persikai, įdaryti rūkytos skumbrės kremu
3 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 200.00 g (karštai rūkytos skumbrės)
Varškė: 2.00 valg. š. (nesaldžios, pvz. „President“)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Krapai: 1.00 valg. š. (smulkiai kapotų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (neaštrių)
Medus: 2.00 g (keli lašai)
Persikai: 400.00 g (skardinė konservuotų)
Kaip gaminti

1. Skardinėje paprastai būna 6-7 persikų puselės. Jas galite perpjauti į 2-3 dalis.

2. Likusius produktus sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.

3. Persikus sudėkite į popierines keksiukų formeles, ant viršaus užkrėskite skumbrės įdaro. Puoškite raudonėlio lapeliais ir spanguolėmis.

Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“

Receptai
Receptas: Vaikiški saldūs sumuštinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Taleriai 30.00 g
Juodasis šokoladas: 50.00 g
Bananai: 1.00 vnt.
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 valg. š. (šaldytų)
Kaip gaminti

1. Šokoladą išlydykite ant garų, uždėkite ant kiekvieno talerio ir 10 min. palaikykite šaldymo kameroje.

2. Bananus supjaustykite griežinėliais, apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite ant šokolado. Papuoškite šaldytomis uogomis.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptas: Sūrio ir varškės užkandėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (tarkuoto brandinto)
Varškė: 350.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 10.00 g (lapelių)
Bazilikai: 10.00 g (lapelių)
Kaip gaminti

1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu ir sumaišykite su tarkuotu „Džiugo“ sūriu (50 g).

2. Suberkite varškę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, smulkintus petražolių, bazilikų lapelius, kmynus, pasūdykite, pabarstykite pipirais, galiausiai sukrėskite išplaktus kiaušinių baltymus ir viską dar kartą išmaišykite.

3. Sudėkite į formeles (mums labai patinka silikoninės karvutės) ir kepkite apie 30 min. vidutinio karštumo orkaitėje.

4. Prieš kepimo pabaigą kepinį ištraukite iš orkaitės, apibarstykite likusiu tarkuotu „Džiugo“ sūriu ir kelioms minutėms vėl pašaukite į orkaitę.

5. Užkepėles taip pat galima kepti ir parduotuvėje pirktuose krepšeliuose.

Labai skanu su pomidorais ar jų salotomis!

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptas: Užkandėlės prie alaus
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 50
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvių traškučiai 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š.
Anakardžių riešutai: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Riešutus paskrudinkite keptuvėje.

2. Susmulkinkite kiaušinius, sutarkuokite sūrį. Į masę įberkite smulkintą česnaką bei skrudintus riešutus, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir tepkite masę ant traškučių (tinka ir skrudintos duonos riekelės, tortilijos ir pan.).

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Receptai
Receptas: Dešrelės „kokone“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 55
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Dešrelės (nedidelės, rūkytos su džiovintais pomidorais): 200.00 g
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių iškočiokite tešlą, supjaustykite ją plonomis juostelėmis ir apvyniokite aplink dešreles palikdama vienodus tarpelius. Tešlą galite naudoti ir bemielę (rinkitės mėgstamą), o juosteles pjaustyti storiau – tuomet dešreles dengs storesnis tešlos sluoksnis.
  2. Tuomet tešla apvyniotas dešreles apibarstykite sezamų sėklomis (prieš tai jų viršų galite patepti kiaušinio plakiniu).
  3. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite dešreles ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos juostelės švelniai apskrus.
  4. Dešrelėms iškepus, įsmeikite į jas (maždaug iki pusės) medines lazdeles. Tiekite su pomidorų arba mėgstamu padažu.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: dešrelės „kokone“

Receptas: Mini užkandėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 45
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies)
Mielės: 14.00 g (sausos)
Vanduo: 130.00 ml (šiltas)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4 valg. š. tešlai ir 1 valg. š. įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (gerai prinokę - įdarui)
Mocarelos sūris: 200.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti - įdarui)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (pagal skonį, džiovinti)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia užmaišykite tešlą: mieles ir cukrų užpilkite drungnu vandeniu, gerai išmaišykite ir palaukite, kol mielės suputos.

2. Didesniame dubenyje sumaišykite persijotus miltus ir druską, viduryje suformuokite duobutę, į ją supilkite mieles ir aliejų. Viską palengva sumaišykite.

3. Dubenį su tešla uždenkite švariu rankšluosčiu. Tešlą maždaug valandą laikykite šiltai, kad pakiltų.

4. Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos medinės lentelės ir stiklinaite arba puodeliu išspauskite apskritimus. Juos aptepkite alyvuogių aliejumi, berkite džiovintų raudonėlių.

5. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas, susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, kapotais kaparėliais, druska, pipirais.

6. Paruoštą pomidorų mišinį tepkite ant tešlos paplotėlių, berkite tarkuotos mocarelos ir apie 15 min. kepkite orkaitėje. Tiekite su gražgarsčių lapeliais ir krapų šakelėmis.

Receptai
Receptas: Užkandžių krepšeliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 28
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Duona: 16.00 riekės (sumuštinių duona)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (aptepti duonai)
Kalmarai: 300.00 g (konservuoti)
Pomidorai: 10.00 vnt. (sauja vyšninių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogės: 1.00 sauja
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Majonezas: 200.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nupjaustykite sumuštinių duonos riekelių pluteles. Kiekvieną riekelę šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė. Po 2 riekeles įklokite į keksu formeles, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Leiskite krepšeliams atvėsti ir tik tada išimkite iš formelių.

2. Konservuotus kalmarus, svogūnus, pomidorus ir kiaušinius smulkiai supjaustykite, sumaišykite su griežinėliais pjaustytomis alyvuogėmis, žalumynais, paskaninkite pipirais, druska. Galite apšlakstyti citrinų sultinis.

3. Paruoštas kalmarų salotas sudėkite į iškeptus krepšelius, ant viršaus uždėkite po šaukštelį majonezo, papuoškite žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Sūrio rutuliukai su staigmena viduje
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 39
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Alyvuogės: 100.00 g (be kauliukų, citrinomis įdarytos, tačiau jei tokių nemėgstate, galite rinktis be įdaro arba juodąsias)
Varškė: 100.00 g
Aguonos: 50.00 g
Saulėgrąžos: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g (drožlės)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Spanguolės: 50.00 g (džiovintos)
Kaip gaminti

1. Varškę ir pelėsinį sūrį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek tiek apkepti. Visus produktus suberkite į atskirus indelius, kad juose būtų lengviau apvolioti sūrio rutuliukus.

3. Rankas sudrėkinkite vandeniu, į saują su šaukšteliu dėkite varškės masę, ant jos – alyvuogę, iš visų pusių apspauskite ir gautą rutuliuką apvoliokite pasirinktuose prieduose. Valandą arba kelias palaikykite šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų.

Galite tiekti vienus arba su įvairiomis duonelėmis, trapučiais ar traškučiais.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Džiazuojame“ virtuvėje: sūrio rutuliukai su staigmena viduje

Receptas: Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 46
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Pievagrybiai: 200.00 g (rudieji)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Majonezas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelė šviežių)
Kaip gaminti

1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8–10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų. Lukštus nulupkite ir perpjaukite kiaušinius išilgai per pusę, trynius išimkite į atskirą dubenėlį ir atidėkite į šalį.

2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popierinu rankšluosčiu. Atvėsinkite.

3. Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais. Pertrinkite visus produktus, kad gautųsi vientisa masė.

4. Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite. Skanaus!

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“

Receptai
Receptas: Mėsos rutuliukai su staigmena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 44
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 225.00 g (malta)
Kalakutiena: 225.00 g (malta)
Džiūvėsiai: 150.00 g
Pienas: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelė)
Obuoliai: 1.00 vnt. (pusė)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos pagal skonį)
Krapai: 1.00 sauja (smulkinti pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapnieji pagal skonį)
Džiovintos slyvos: 300.00 g (įdarui)
Agurkai: 300.00 g (maži, marinuoti įdarui)
Pomidorai: 5.00 vnt. (maži įdarui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę.

2. Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti. Į maltą mėsą sudėkite išmirkytus džiūvėsėlius ir sumaišykite.

3. Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose. Į kitus rutuliukus dėkite pomidoriuką arba agurkėlį.

4. Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC ir kepkite apie 30 minučių.

Šaltinis: 15min.lt

DAUGIAU UŽKANDŽIŲ RECEPTŲ IEŠKOKITE ČIA.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką