Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 23d. 10:00

15 kepinių su pomidorais: pyragai, apkepai, krepšeliai ir kiti gardėsiai

Pomidorų, kumpio ir sūrio galeta
Astos Černės nuotr. / Pomidorų, kumpio ir sūrio galeta

Saldų pyragą su pomidorais gal ir nelengva įsivaizduoti (nors, neabejojame, ir tokių yra), tačiau nesaldžių kepinių receptų – devynios galybės. Kol dar neatkeliavo karščiai, priversiantys vėl ignoruoti orkaites, išsikepkite šį tą skanaus. Juk nuostabieji raudonskruosčiai gardūs pačiais įvairiausiais formatais!

Receptai
Receptas: Pomidorų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.5 / 16
Kaip gaminti

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo indą ištepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą, įtieskite į kepimo indą ir subadykite šakute.

3. Pomidorus viršūnėlėse įpjaukite kryželiu. Kiaušinius išplakite su pienu, grietinėle, įberkite druskos, pipirų. Suberkite tarkuotą parmezaną (dalį palikite apibarstymui), išplakite. Įdėkite „Pesto“ padažo ir dar kartą išplakite.

4. Gautą masę supilkite ant tešlos. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių – plakinys turi sutirštėti. Sumažinkite karštį iki 160 laipsnių. Ant viršaus išdėliokite pomidorus, šiek tiek įspauskite, suberkite čiobrelius ir likusį parmezaną. Vėl šaukite į orkaitę ir  kepkite dar apie 15 minučių.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 130.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai ir 3-4 vnt. įdarui)
Actas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai ir pagal skonį įdarui)
Pomidorai: 9.00 vnt. (mažų; įdarui)
Pienas: 100.00 ml (įdarui)
Grietinėlė: 120.00 ml (neriebios; įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų pagal skonį; įdarui)
Sūris: 80.00 g (tarkuoto parmezano; įdarui)
Pesto padažas: 3.00 valg. š. (įdarui)
Čiobreliai: 20.00 g (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir rikotos pyragas
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 7
Kaip gaminti

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite!

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (nulupti nereikia), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsinkite, išlukštenkite ir sugrūskite šakute.

2. Kepimo skardą išklokite tešla.

3. Rikotą sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu ir keptais česnakais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska ir išmaišykite.

4. Sūrio kremą sukrėskite į skardą ant tešlos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir juos išdėliokite ant sūrio kremo (perpjauta puse į viršų), paskaninkite druska.

5. Apibarstykite likusiais prieskoniais (raudonėliais, mairūnais ir rozmarinais). Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 30-45 min., kol pyrago paviršius gražiai paruduos. Atvėsinkite.

6. Susmulkinkite šviežius bazilikus, jais apibarstykite pyrago viršų ir patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 200.00 g (sluoksniuota arba nesaldinta trapi (smėlinė) tešla (recepte naudota pirkta parduotuvėje))
Česnakai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 500.00 g (arba nerūgšti varškė)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Pomidorai: 400.00 g (vyšniniai arba slyviniai)
Raudonėliai: 5.00 g (džiovinti)
Mairūnas: 5.00 g (džiovintas)
Rozmarinai: 2.00 g (džiovinti, smulkiai sugrūsti)
Bazilikai: 10.00 g (švieži)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir sūrio pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.9 / 9
Kaip gaminti

1. Sviestą atšaldykite, supjaustykite kubeliais. Suberkite miltus į virtuvinio kombaino indą, sudėkite sviestą, pasūdykite, įpilkite 4–5 šaukštus vandens. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Pomidorus ir sūrį supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.

3. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite juo skardą, dugną subadykite šakute ir aptepkite garstyčiomis. Ant viršaus sluoksniais išdėliokite pomidorų ir sūrio griežinėlius.

4. Medų sumaišykite su aliejumi, apšlakstykite pyrago viršų, pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai kapotais čiobreliais.

5. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai apskrus, pomidorai suminkštės, sūris išsilydys. Iškart patiekite.

Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (po vieną kvietinių ir rupių kvietinių - tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorai: 3.00 vnt. (2-3 - įdarui)
Ožkų pieno sūris: 230.00 g (pelėsinis - įdarui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Medus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (įdarui)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Fokačija su pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 3
Kaip gaminti

1. Tešlą gaminkite pagal pagrindinį itališkos duonos receptą. Jį rasite čia: Itališka duona fokačija.

2. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis.

3. Iš jų iškočiokite (arba ištempkite pirštais) maždaug 1 cm storio apvalius paplotėlius ir palikite apie pusvalandį.

4. Pomidorus nuplaukite, padalykite pusiau.

5. Bazilikus taip pat nuplaukite, lapelius nuskabykite ir suplėšykite.

6. Į pakilusius paplotėlius įspauskite pomidorų puseles ir bazilikus, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite šviežiai maltais pipirais, cukrumi ir stambia jūros druska.

7. Duoną kepkite 250 laipsnių karštumo orkaitėje 8–10 minučių, iškepusią ištraukite ir atvėsinkite.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Bazilikai: 12.00 vnt. (stiebelių)
Pomidorai: 12.00 vnt. (vyšniniai)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 arbat. š. (stambios jūros druskos apibarstyti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų, kumpio ir sūrio galeta
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.1 / 31
Kaip gaminti

PARUOŠKITE TEŠLĄ

  1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. 
  2. Palaipsniui į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti. Jeigu matote, kad jie per sausi ir nekimba, įpilkite dar šlakelį šalto vandens.
  3. Perkelkite tešlą ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Šiek tiek lengvai paminkykite ir suformuokite iš tešlos rutulį. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30–60 minučių.

PARUOŠKITE ĮDARĄ

  1. Svogūnus susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite šlakelyje įkaitinto aliejaus. Kumpį supjaustykite riekelėmis, o šias – vidutinio dydžio gabalėliais. 
  2. Pomidorus supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis. Pasiruoškite visus produktus ir atidėkite į šalį, kol tešla bus atšalusi ir galėsite ją išimti iš šaldytuvo.

PARUOŠKITE GALETĄ

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Pasiruoškite lakštą kepimo popieriaus, šiek tiek pabarstykite jį miltais. Išimkite iš šaldytuvo atšalusią tešlą, perkelkite ant kepimo popieriaus ir iškočiokite į daugiau ar mažiau taisyklingą 30–35 cm skersmens apskritimą. 
  3. Tešlos apskritimą, palikdamos švarius, maždaug 5 cm kraštelius, aptepkite rikotos sūriu. Ant sūrio tolygiai užberkite kepintų svogūnų. Išdėliokite kumpio riekeles, o ant šių – pomidorų riekeles. Apibarstykite žiupsneliu šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį. Viršų apibarstykite tarkuotu kietuoju fermentiniu sūriu. Tešlos kraštelius užlenkite į vidinę pusę. 
    Astos Černės nuotr. / Gaminant pomidorų, kumpio ir sūrio galetą
    Astos Černės nuotr. / Gaminant pomidorų, kumpio ir sūrio galetą
  4. Dubenėlyje išplakite kiaušinį ir aptepkite juo užlenktus tešlos kraštus. 
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol tešlos kraštai taps gražios aukso spalvos, o sūris gražiai apskrus. Jeigu matote, kad kepimo metu tešlos kraštai ima per daug ruduoti, uždenkite galetą lakštu folijos.
  6. Kelias minutes atvėsinkite, apibarstykite žalumynais ir iš karto patiekite. Skanaus!
Ingredientai
Miltai: 210.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. tešlai ir žiupsnis įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 115.00 g (šaltas)
Vanduo: 60.00 ml (šaltas)
Rikotos sūris: 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Kumpis: 100.00 g (šaltai rūkytas, kiaulienos)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Sūris: 90.00 g (tarkuotas kietasis fermentinis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepti)
Žalumynai (pabarstyti): 10.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais ir sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 31
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  3. Atšildytą sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir perkelkite į skardą.
  4. Iš tešlos kraštelių suformuokite „sieneles“.
  5. Apibarstykite tešlą saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus.
  6. Apibarstykite prieskoniais: druska, maltais pipirais, mėgstamomis džiovintomis žolelėmis.
  7. Viršų tolygiai apibarstykite dar keliomis saujomis tarkuoto fermentinio sūrio.
  8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir pyragas iškeps.
  9. Išimkite iš orkaitės, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
  10. Pyragas skanus ne tik šiltas, bet ir kaip šaltas užkandis. Skanaus!
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Sūris: 2.00 sauja (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis džiovintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 35 min.
3.6 / 47
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
  2. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų.
  3. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti.
  4. Suberkite į dubenį grikių miltus, kvietinius miltus ir išmaišykite.
  5. Paruošta tešla išklokite pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles.
  6. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10–15 minučių, kol tešla taps gražiai auksinės spalvos.
  7. Kol tešla kepa, paruoškite įdarą. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
  8. Svogūną susmulkinkite nedideliais kubeliais ir pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
  9. Sudėkite į keptuvę špinatų lapus ir pakepinkite dar porą minučių, kol šie taps minkšti.
  10. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
  11. Apkeptą tešlos pagrindą šiek tiek atvėsinkite, o tuomet dugną tolygiai aptepkite rikotos sūriu.
  12. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kepintus svogūnus ir špinatus.
  13. Ant svogūnų ir špinatų mišinio išdėliokite pomidorų griežinėlius. 
  14. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakite su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu ir 50 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio. Užpilkite ant pyrago viršaus.
  15. Likusį kietąjį sūrį (100 g) sutarkuokite ir apibarstykite juo pyrago viršų.
  16. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 minutes, kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs.
  17. Iškepusį pyragą kelias minutes palikite pastovėti kepimo inde. Tuomet išimkite, supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Ingredientai
Sviestas: 120.00 g (100 g - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Vanduo: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 2.00 arbat. š. (1 - tešlai ir 0,5 - įdarui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Miltai: 150.00 g (100 - grikių ir 50 kvietinių - tešlai)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Špinatai: 200.00 g (įdarui)
Rikotos sūris: 150.00 g (įdarui)
Pomidorai: 2.00 vnt. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių arba 4 maži - įdarui)
Grietinėlė: 250.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų - įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Sūris: 150.00 g (kietojo fermentinio - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nesaldus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 11
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 180 C. 

2. Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.

4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10cm dydžio, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.

5. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Fetos sūris: 180.00 g
Pomidorai: 180.00 g (vyšninių)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų pyragas su mocarela
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 14
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su druska ir šviežiais bazilikais, įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išsukite. Tuomet suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Jei ji išeina kietoka, galite įpilti porą šaukštų šilto vandens.

2. Išminkę tešlą, išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, tada suformuokite tešlos pagrindą su krašteliais ir skardą su tešla dėkite į iki 160°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.

3. Kol kepa pagrindas, griežinėliais supjaustykite pomidorus ir mocarelos sūrį.

4. Ištraukite iš orkaitės pyrago pagrindą ir apdėliokite sūrio griežinėliais. Ant sūrio išdėliokite pomidorus ir pyragą vėl įdėkite į orkaitę. Kepkite dar apie 15 minučių.

5. Sutarkuokite kietąjį sūrį, o iškepus pyragui, apibarstykite jį šiuo sūriu ir dar kartą šaukite į orkaitę 5–10 minučių.

6. Prieš patiekdami pyragą pabarstykite jį šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir uždėkite šviežių bazilikų ar kitų prieskoninių žolelių. Šis pyragas gardus tiek šiltas, tiek šaltas.

Ingredientai
Sviestas: 80.00 g (pagrindui)
Miltai: 250.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (pagrindui)
Bazilikai: 4.00 arbat. š. (2 šaukšteliai džiovinto pagrindui ir 2 šviežio įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (rutuliukai; įdarui)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio; įdarui)
Kietasis sūris: 50.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 5
Kaip gaminti

1. Tešla išklokite pailgą 37x12 cm dydžio ar panašią tartos formą, šakute subadykite dugną ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 210°C.

3. Ožkų pieno sūrį ištrinkite šakute, sumaišykite su kiaušiniu, smulkintu baziliku, pagardinkite druska, pipirais.

4. Sūrio mišinį tolygiai paskleiskite ant tešla išklotos tartos formos dugno, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus, apšlakstykite medumi, apiberkite migdolų skiltelėmis.

5. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Ištraukus iš orkaitės prieš mėgaujantis leiskite tartai pastovėti 10 min.

Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (šviežio, varškės tipo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 6.00 vnt. (smulkiai sukapoti lapeliai)
Pomidorai: 400.00 g (vyšninių)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 1.00 valg. š. (skiltelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitas, paprastas ir skanus pomidorų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 32
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ir suberkite ant lentelės. Miltų kalnelio viduryje padarykite „šulinėlį“ ir į jį suberkite kubeliais supjaustytą sviestą, kiaušinio trynį, druską ir vandenį.

2. Viską sumaišykite ir greitai išminkykite. Svarbu dirbti greitai ir kuo mažiau liestis prie tešlos. Tešla neturi būti labai elastinga ir vienalytė, svarbu, kad nebeliktų didelių sviesto gabalų ir visi ingredientai sušoktų į gabalą.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

4. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja 22–24 cm skersmens kepimo formos dugną. Subadykite tešlą šakute.

5. Patepkite tešlą garstyčiomis, ant jų išdėliokite plonai supjaustytą sūrį. Ant sūrio išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus.

6. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska, pipirais bei Provanso žolelėmis.

7. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje apie 30 minučių, kol tešla iškeps, o pomidorai gražiai apskrus.

8. Valgykite pyragą, kol jis šiltas, arba išsikepkite iš anksto ir pašildykite prieš valgant.

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (kvietinių; tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai; ir dar šiek tiek įdarui)
Sviestas: 125.00 g (šalto; tešlai)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Vanduo: 50.00 ml (tešlai)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 150.00 g (fermentinio; įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (dideli; įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Ant duonos riekelių arba bandelių tepkite sviestą, uždėkite ant viršaus griežinėliais pjaustytus pomidorus ir mocarelos sūrį.

2. Šiuos nedidelius sumuštinius kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol išsilydys sūris ir apskrus duona.

Ingredientai
Bazilikai: 10.00 vnt. (lapelių)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli)
Ožkų pieno sūris: 80.00 g (arba česnakinio sviesto)
Mocarelos sūris: 200.00 g
Duona: 8.00 riekės (viso grūdo ruginės duonos; tinka ir bandelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir cukinijų kepinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 20
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
  2. Vieną tešlos lapelį supjaustykite į 16 maždaug 0,5 cm pločio juostelių. Kitus du padalykite perpus – turėsite 4 kvadratinius pagrindus. Iš tešlos juostelių padarykite visų kvadratų  bortelius. Tešlos pagrindą subadykite šakute ir šaukite į orkaitę 5 minutėms.
  3. Vienodo storio riekelėmis supjaustykite pomidorus, cukiniją ir mocarelą. Sudėkite ant apkeptos tešlos. Pabarstykite druska, pipirais ir smulkintomis žolelėmis. Šaukite į orkaitę ir kepkite 12–15 minučių, kol tešla gražiai apskrus.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 3.00 vnt. (lapeliai)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (maža)
Mocarelos sūris: 120.00 g
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.3 / 7
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą iškepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, paskaninkite smulkintais žalumynais, pipirais, druska ir atvėsinkite.

2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite, kad būtų plonesnė, išpjaukite norimo dydžio apskritimus ir įklokite į nedideles kepimo formeles.

3. Į krepšelius sudėkite paruoštą faršą, pabarstykite sūriu ir uždėkite kelis perpjautus vyšninius pomidorus. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Faršas: 500.00 g (liesas kiaulienos)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Patepkite formą sviestu.

2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite.

3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol nugaruos skystis. Sudėkite česnako skilteles ir raudonėlius.

4. Paruoškite tešlą: sutarkuokite sviestą, suberkite miltus, sūrį, druską ir „Provanso“ žoleles.

5. Viską sutrinkite iki smulkių trupinių.

6. Sudėkite įdarą į formą, įberkite kaparėlių. Lygiu sluoksniu užberkite trupinius.

7. Kepkite trupiniuotį mažose formelėse iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, viršus turi gražiai apskrusti. Tiekti galima su mocarela.

Trupiniuotį gamino kulinarė E. Monkevič

Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“ 

Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (įvairūs)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Miltai: 100.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas, kietasis)
Sviestas: 50.00 g (tešlai ir gabalėlis formai patepti)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (pomidorams kepti)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką