Dabar populiaru
Publikuota: 2019 vasario 18d. 09:00

15 nesaldžių kepinių su sūriu: rageliai, pyragėliai, lazdelės ir pyragai

Normandiška tarta
Dangiros Šimašiutės nuotr. / Normandiška tarta

Daugelis žmonių, atsisakiusių gyvūninės kilmės produktų, prisipažįsta, jog jei ko nors ir ilgisi, tai sūrio. Ir iš tiesų, jo mėgėjams sunku įsivaizduoti ir dieną be šio skanėsto. Sūrio galima skanauti vieno, galima valgyti su įvairiausiais pagardais – medumi, čatniais ir panašiai, o galima panaudoti kaip ingredientą nesaldiems kepiniams. Būtent tokį repertuarą šiame receptų rinkinyje ir rasite – nuo greitų ir paprastų iki sudėtingesnių, pareikalausiančių kiek daugiau laiko.

Receptai
Receptas: Mieliniai pyragėliai su sūrio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 12
Kaip gaminti
  1. Mieles sumaišykite su cukrumi ir šiltu vandeniu.
  2. Palaukite, kol suputos ir įmaišykite majonezą, druską bei pieną.
  3. Po truputį berkite miltus ir maišykite.
  4. Kai maišyti taps sunku, suminkykite vientisą tešlos rutulį, dėkite į švarų dubenį, apdenkite maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
  5. Pakilusią tešlą perminkykite. Jei reikia, įminkykite dar truputį miltų ir padalinkite į 16 vienodo dydžio kamuoliukų.
  6. Kočiokite didelio delno dydžio skrituliukus, ant vieno dėkite po šaukštą tarkuoto sūrio ir užklokite kitu tešlos sluoksniu.
  7. Dar kartą perkočiokite, kad abu gabalėliai sukibtų.
  8. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol iškils ir gražiai paruduos.
  9. Jei reikia, patepkite keptuvę sviestu.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Vanduo: 120.00 ml (šilto)
Pienas: 10.00 valg. š.
Mielės: 1.00 valg. š. (sausų)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 3.00 valg. š.
Miltai: 600.00 ml (600 - 700)
Sūris: 1.00 sauja (mėgiamo tarkuoto)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlio - kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 25
Kaip gaminti

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Parmezano sūris: 160.00 g (smulkiai tarkuoto; galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio)
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š. (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; smulkios jūros)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 17
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
  2. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus ir druską.
  3. Puodą vėl pastatykite ant ugnies ir, be perstojo maišydami, kaitinkite, kol tešla sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sūrį bei pipirus.
  4. Palikite tešlą ataušti. Į ataušusią tešlą muškite po vieną kiaušinį ir energingai išplakite.
  5. Kepimo skardą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Valgomuoju šaukštu dėkite tešlą į skardą suformuodami bandeles. Apibarstykite migdolų plokštelėmis ir patikrinkite, ar jos tikrai prie tešlos prikibo.
  6. Kepkite 15-20 min., kol bandelės įgaus auksinę spalvą ir išsipūs.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

 

Ingredientai
Vanduo: 360.00 ml
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 8.00 valg. š.
Parmezano sūris: 180.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti baltieji - pagal skonį)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Migdolai: 30.00 g (plokštelės papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragėliai su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 17
Kaip gaminti
  1. Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir suminkykite elastingą tešlą. Porą valandų palaikykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  2. Padalykite tešlą į dvi dalis, abi iškočiokite, kad gautumėte plonus (iki 5 mm storio) stačiakampius ar kvadratinius lakštus. Palikite 20 minučių kilti.  Vieną tešlos lakštą įtieskite į skardą ir šaukite į iki 250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 5 minutes.
  3. Ištraukę dėkite ant medinės lentelės, užklokite drėgnu švariu rankšluostėliu ir palikite vėsti. Taip pat iškepkite ir atvėsinkite likusį tešlos lakštą.
  4. Ant vieno kepinio tolygiai paskirstykite su šviežiais žalumynais sumaišytą smulkintą ožkų pieno sūrį, ant viršaus uždėkite likusį kepinį, švelniai prispauskite.
  5. Supjaustykite kvadratėliais, juos paskrudinkite keptuvėje su keliais šlakeliais riebalų (kol išsilydys sūris).   
Ingredientai
Mielės: 10.00 g (sausų - tešlai)
Miltai: 2.00 st. (1,5 - tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (šilto - tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui - pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežiai smulkintų - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite iki 37 laipsnių.

2. Mieles sutrupinkite į dubenį ir ištirpinkite nedideliame kiekyje pieno, tuomet supilkite likusį pieną.

3. Suberkite su sūriu sumaišytus miltus ir gerai išmaišykite.

4. Po truputėlį įmaišykite ir kambario temperatūros sviestą, tuomet išminkykite vientisą tešlą.

5. Padėkite ją šiltai ir palikite pakilti (maždaug pusvalandžiui, kol tūris padidės dvigubai).

6. Pakilusią tešlą pasidėkite ant miltais pabarstyto stalo ir perminkykite.

7. Suformuokite iš tešlos ilgoką ritinį ir padalykite į 30 lygių dalių.

8. Padarykite rutuliukus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 15 minučių palikite, kad pakiltų.

9. 8–10 minučių kepkite 225 laipsnių orkaitėje ant žemutinių grotelių.

10. Išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl kiškite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys (tam prireiks tik 10–15 sekundžių).

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Miltai: 360.00 g (kvietiniai)
Mielės: 20.00 g (šviežios)
Pienas: 250.00 ml
Sūris: 120.00 g (tarkuotas)
Sviestas: 25.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 8
Kaip gaminti

1. Tešlą atitirpinkite, iškočiokite ir supjaustykie mažais stačiakampiais. 

2. Parmezano sūrį sutarkuokite, mocarelą supjaustykite kubeliais ir dėkite ant tešlos.

3. Viršų užbarstykite bazilikais, užpilkite pomidorų padažo ir pašaukite į orkaitę 20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Mocarelos sūris: 100.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g
Pomidorų padažas: 50.00 g
Bazilikai: 20.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rageliai su sūriu
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 4
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite ir supjautykite trikampiais (iš jų vėliau ir bus formuojami „rageliai“).

2. Įdarui naudojamą sūrį sutarkuokite, sumaišykite su smulkintais česnakais ir džiovintais kalmarais.

3. Tuomet įdarą dėkite į tą trikampio dalį, kuri yra plačiausia ir suvyniokite „ragelius“, tačiau nepamirškite, kad pradžioje reikia gerai užspausti šonus, kad kepant neišbėgtų sūris.

4. Kepkite apie 20 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.

Labai greita ir skanu! Tinka su pienu ar rūgpieniu!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Sūris: 250.00 g (fermentinio)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kalmarai: 20.00 g (džiovintų (būna pirkti nedideliais pakeliais „prie alaus“ skyriuose))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sūrio ir svogūnų pyragaičiai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 7
Kaip gaminti

1. Karamelizuotų svogūnų užtepo pasigaminkite iš anksto ir laikykite šaldytuve.

2. Svogūnus nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais.

3. Pakepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol gabalėliai įgaus auksinį atspalvį ir taps perregimi, suberkite cukrų, įmaišykite balzaminį actą, įpilkite 2 šaukštus vandens.

4. Vis pamaišydama kepkite ant mažos ugnies maždaug 20 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

5. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais, viduryje dėkite šaukštelį karamelizuotų svogūnų, ant viršaus – sūrio griežinėlį, pabarstykite čiobreliais. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol tešla pakils ir šiek tiek apskrus.

6. Baigiant kepti ant viršaus užberkite kedrinių pinijų. Vietoje sūrio ant pyragėlių galima dėti ančiuvių, puselėmis pjaustytų vyšninių pomidorų arba juodųjų alyvuogių.

Ingredientai
Svogūnai: 3.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Baltųjų pelėsių sūris: 40.00 g
Kedrinės pinijos: 40.00 g
Čiobreliai: 20.00 g (žiupsnelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pica su ožkų sūriu ir karamelizuotais svogūnais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.6 / 5
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite picos padą: miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir palikite šiltoje vietoje apie 20 min., kad tešla pakiltų.

2. Į pakilusią tešlą supilkite apie pusę stiklinės vandens, šaukštą aliejaus, virtuviniu kombainu užmaišykite vientisą tešlą, aptepkite aliejumi ir dar dvi valandas kildykite. Kol tešla kils, paruoškite karamelizuotus svogūnus: į keptuvėje įkaitusį sviestą sumeskite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir išspaustas česnakų skilteles, suberkite druską, cukrų, supilkite balzaminį actą ir maišydama ant labai mažos ugnies apie 20 min. kepinkite svogūnus. Atvėsinkite.

3. Iš pakilusios tešlos iškočiokite norimo dydžio papločius, kiekvieną jų aptepkite aliejumi, paskirstykite karamelizuotų svogūnų, išdėliokite ožkų pieno sūrio gabaliukus, berkite rozmarinų spygliukus. Picą kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).

Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Mielės: 15.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g (minkšto - įdarui)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Svogūnai: 3.00 vnt. (įdarui)
Sviestas: 50.00 g (įdarui)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bemielė pica su cukinijomis ir sūriais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 11
Kaip gaminti
  1. Į gilų dubenį persijokite su kėlimo milteliais bei druska sumaišytus miltus. Supilkite aliejų, trinkite masę švariais pirštais, kol riebalai tolygiai pasiskirstys.
  2. Supilkite rūgpienį, suminkykite vidutinio kietumo tešlą (jei pernelyg tiršta, įpilkite vandens). Palikite pusvalandį.
  3. Cukinijas ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Šviežius krapus nuplaukite, nupurtykite vandens perteklių, susmulkinkite.
  4. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite ploną lakštą, įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite tarkuoto čederio. 
  5. Tolygiai išdėliokite cukinijų griežinėlius, tarpuose pabarstykite skrudintų riešutų. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes. Ištraukusi ant viršaus tolygiai pabarstykite smulkinto ožkų pieno sūrio, šaukite į karštą orkaitę dar 4–5 minutėms.
  6. Tiekite apibarsčiusi smulkintais šviežiais krapais.  

Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant tešlos brinkinimo laiko).

Ingredientai
Rūgpienis: (papločiui) 150.00 ml
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (50 nerafinuoto - papločiui ir įdarui)
Miltai: 400.00 g (kvietinių - papločiui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (nubraukto - papločiui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (papločiui)
Vanduo: 1.00 st. (šalto, virinto - papločiui)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (padažas, pagal skonį - papločiui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė - įdarui)
Čederio sūris: 100.00 g (tarkuoto - įdarui)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (keli rutuliukai - įdarui)
Ožkų pieno sūris: 80.00 g (įdarui)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (įdarui)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pikantiškas pyragas su kriaušėmis ir sūriais
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.4 / 5
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Kelias skirtingų dydžių kepimo formas ištieskite kepimo popieriumi ir dėkite po lakštą atšildytos tešlos.
  3. Jos vidurį šiek tiek subadykite šakute, kad kepdama labai neišsipūstų.
  4. Kiekvieną lakštą saikingai aptepkite bruknių džemu. Kriaušes nulupkite, perpjaukite per pusę ir, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis.
  5. Išdėliokite ant bruknių džemo, užberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir smulkintų svogūnų laiškų. 
  6. Baltųjų ir mėlynųjų pelėsių sūrius sumaigykite šakute, peiliu arba stambiai sutarkuokite ir suberkite ant kriaušių.
  7. Ant viršaus užbarstykite čiobrelių lapelių, kapotų riešutų.
  8. Pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 12–15 min.
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Kriaušės: 4.00 vnt. (prinokusios)
Graikiniai riešutai: 1.00 st.
Sūris: 100.00 g (baltųjų pelėsių)
Džemas: 1.00 vnt. (mažas indelis bruknių)
Riešutai: 1.00 sauja (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 2.00 vnt. (kelios šakelės šviežių)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keletas laiškų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lašišos ir kreminio sūrio pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.0 / 1
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir druska.
  2. Per vidurį dėkite pasmulkintą šaltą sviestą ir peiliu kapokite tešlą, kol gausite daug trupinukų (lyg ruoštume „Napoleono“ tešlą).
  3. Supilkite ledinį vandenį ir šaltomis rankomis greitai sulipdykite tešlos rutulį.
  4. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 3–4 valandas.
  5. Sūrį atšildykite iki kambario temperatūros ir išsukite su prieskoniais, įmaišykite smulkintą lašišą.
  6. Atšalusią tešlą iškočiokite į vieną platų skritulį ir atsargiai perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (galima kočioti iškart ant kepimo popieriaus lakšto).
  7. Vidurį aptepkite sūrio įdaru, o likusius tešlos kraštelius užlenkite į vidurį.
  8. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, įdėkite pyragą kepti ir iškart sumažinkite temperatūrą iki 200 laipsnių.
  9. Kepkite apie 30 minučių, kol tešla paruduos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 220.00 g (šalto - tešlai)
Vanduo: 1.00 puodelis (1/4 ledinio - tešlai)
Sūris: 265.00 g (lieso „Philadelphia“ - įdarui)
Rūkyta lašiša: 125.00 g (arba sūdytos - įdarui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (džiovintų smulkintų - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotos žievelės - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (1/2 maltų - įdarui)
Agurkai: 300.00 g (šviežių - patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 6
Kaip gaminti

1. Apvalią tartos formą išklokite sluoksniuota tešla, pabadykite dugną šakute.

2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

3. Svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C.

5. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir kepkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite į paruoštos tartos tešlos dugną. Ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius.

6. Kiaušinius išplakite šakute, įmaišykite grietinę, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Užpilkite ant bulvių.

7. Sūrį supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant viršaus.

8. Kepkite įkaitusioje orkaitėje 35 min. Ištraukus iš orkaitės leiskite pastovėti 10 min. ir mėgaukitės su žaliomis salotomis. Ši tarta bus gardi ir visai atvėsusi.

Jei negalite be mėsos, į šią tartą įkomponuokite gerą saują smulkiai pjaustytų lašinukų, labai tiks parūkyti. Berkite juos ant svogūnų, tada sudėliokite bulvių griežinėlius ant viršaus.

Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinė: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kamambero sūris: 400.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.5 / 4
Kaip gaminti

1. Pagaminame trapią tešlą, kaip nurodyta čia. Išklojame ja formą neaukštais kraštais ir iškepame.

2. Ant vidutinės ugnies svieste pakepiname svogūnus. Įberiame žiupsnį druskos ir baltųjų pipirų.

3. Šiek tiek pravėsusius svogūnus tolygiai paskleidžiame ant tartos.

4. Ant viršaus sudedame kubeliais supjaustytą obuolį ir gorgoncolą.

5. Lengvai šluotele išplakame grietinėlę su kiaušiniais. Plakinį supilame ant tartos

6. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 30–40 min., priklausomai nuo jūsų orkaitės. Paviršius turi būti gražiai apskrudęs.

7. Išimame kišą, leidžiame jam pastovėti apie 10 min. Tuomet jau galite pjaustyti.

Ingredientai
Miltai: 190.00 g (pagrindui)
Druska: 0.50 arbat. š. (pagrindui ir dar šiek tiek įdarui)
Sviestas: 110.00 g ((82 proc.), kambario temperatūros, pagrindui; ir dar šiek tiek svogūnų, skirtų įdarui, kepinimui)
Vanduo: 3.00 valg. š. (pagrindui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis; įdarui)
Baltieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Obuoliai: 1.00 vnt. (mažas, supjaustytas kubeliais; įdarui)
Gorgonzolos sūris: 60.00 g (supjaustyto kubeliais; įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; įdarui)
Grietinėlė: 150.00 ml (35 proc. riebumo; įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Svogūnų ir sūrio pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 10
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite. Lakštą įtieskite į apvalią kepimo formą, kraštelius užlenkite į vidų.

2. Suberkite 100 g tarkuoto parmezano ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.

3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, vytintą kumpį susmulkinkite.

4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkintus svogūnus ir maišydama kepkite, kol taps skaidrūs.

5. Suberkite smulkintą kumpį ir skrudinkite 2–3 minutes. Abu keptus produktus sumaišykite, tolygiai paskirstykite tešlos dubenyje.

6. Plakimo inde gerai suplakite kiaušinius, natūralų jogurtą ir krakmolą. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, pasūdykite ir dar kiek paplakite. Gautą masę irgi supilkite į tešlos dubenį. Viršų apibarstykite likusiu parmezanu.

7. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (lakštas)
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuotas)
Kumpis: 150.00 g (vytintas kiaulės)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 5.00 vnt. (dideli)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 300.00 g (natūralus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką