Dabar populiaru
Publikuota: 2019 rugpjūčio 18d. 11:00

15 patiekalų su aromatingaisiais bazilikais: nuo klasikos su pomidorais iki ledų

Baklažanas su pomidorais ir bazilikais
„Fotolia“ nuotr. / Baklažanas su pomidorais ir bazilikais

Vargu, ar dar gali būti geresnis metas mėgautis bazilikais, nei tas, kai sunoksta raudonskruosčiai pomidorai! Dabar jų ypač gausu, būtinai prisivalgykite iki soties, tačiau šįsyk įrodysime, jog kvapnusis žalumynas puikiai suskamba ir kituose deriniuose. Pasižvalgykite po receptų rinkinį, išsirinkite ir išbandykite!

Receptas: Brusketa su pomidorais ir bazilikais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 39
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite čiabatos duonelę 2 cm storio riekelėmis. Vyšninius pomidoriukus padalinkite į keturias dalis.
  2. Duonos riekeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įtrinkite jas česnakų skiltelėmis.
  3. Likusias česnakų skilteles susmulkinkite, sumaišykite su vyšniniais pomidoriukais, šviežiais kapotais prieskoniais ir uždėkite ant skrudintų čiabatos riekelių. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais ir dar kelioms minutėlėms pašaukite į orkaitę. Tai puikus užkandis tiek vakarėliams, tiek kasdienai.
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (1 čiabatos duonelė)
Pomidorai: 12.00 vnt. (vyšniniai)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, švieži)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, švieži)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bazilikais ir fetos sūriu įdaryti pomidorai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 16
Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite.

2. Į vidų įberkite džiovintų bazilikų.

3. Pridėkite alyvuogių, fetos.

4. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į skardą (galima iškloti kepimo popieriumi arba folija), ant jos užmaukite kepimo rankovę, užriškite galus ir kiškite į 180 laipsnių orkaitę. Po 10–15 minučių rankovę perkirpkite ir dar kepkite 5 minutes 220 laipsnių orkaitėje tik iš viršaus. Iškepusius pomidorus papuoškite šviežių bazilikų lapeliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Pomidorai: 6.00 vnt.
Bazilikai: 40.00 g (šviežių raudonųjų ir žaliųjų)
Alyvuogės: 6.00 vnt. (juodosios be kauliukų)
Fetos sūris: 100.00 g (100 - 150)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Įdarytos cukinijos mocarela ir bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 11
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite.

2. Cukinijų viršų nupjaukite, vidų išskobkite ir supjaustykite kubeliais.

3. Nuskustą morką stambiai sutarkuokite, svogūnus, česnakų skilteles susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Sudėkite cukinijų gabalėlius, maltą mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir maišant pakepinkite.

4. Į pakepintas daržoves su mėsa įmaišykite pomidorus, bazilikus, virtus ryžius, mocarelą.

5. Cukinijų vidų pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, pridėkite įdaro, ant viršaus uždėkite nupjautas dalis. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Cukinijos: 2.00 vnt. (apvalios)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Jautiena: 300.00 g (maltos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 300.00 g (indelis konservuotų be odelių)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Mocarelos sūris: 150.00 g (tarkuotos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pomidorų ir bazilikų salotos su mocarela
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 28
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai jie šiek tiek suplėšomi), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite.
  2. Pomidorus su bazilikais dėkite į lėkštę ir ant jų dėkite suplėšytus mocarelos gabalėlius ir susmulkintus džiovintus pomidorus.
Šiek tiek apie mocarelą
  • Pirkite sūrį, kuris yra skystyje – jo kokybė bus daug geresnė;
  • Mocarelos sūris turi būti švelnus ir minkštas (paspauskite sūrį pakuotėje – jei jis lengvai spaudžiasi, yra minkštas, reiškia yra ir geros kokybės);
  •  Mocarelos niekada nepjaustykite peiliu – plėšykite rankomis.
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Ingredientai
Mocarelos sūris: 300.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Bazilikai: 1.00 vnt. (ryšulėlio)
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 38
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žalioji bulvių ir šparaginių pupelių mišrainė su pesto padažu
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.5 / 6
Kaip gaminti

1. Dideliame puode išvirkite bulves, jei odelė plona, galite jų net neskusti, tačiau gerai nušveiskite. Atvėsinkite ir supjaustykite į 2-4 dalis.

2. Nedideliame prikaistuvyje apvirkite šparagines pupeles - tam užteks 4 minučių. Nukoškite ir iškart perliekite lediniu vandeniu. Atidėkite, kad kiek apdžiūtų.

3. Dėkite pravėsusias bulves ir pupeles į didelį dubenį, supilkite ten pesto padažą, actą ir gerai išmaišykite.

4. Suberkite į dubenį ir kedrų riešutus, kapotus svogūnų laiškus, pagal skonį berkite druskos, pipirų, ragaukite, ar nieko netrūksta. Galiausiai užbarstykite sūrio drožlių. Tiekite iškart.

Ingredientai
Bulvės: 1.50 kg (šviežių, kurios verdant nesubyra)
Šparaginės pupelės: 500.00 g (supjautytų į 2-3 dalis)
Pesto padažas: 3.00 valg. š. (geriau naminio)
Baltojo vyno actas: 5.00 valg. š.
Kedrinės pinijos: 1.00 sauja (pakepintų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (smulkiai supjaustytų)
Parmezano sūris: 30.00 g (supjaustyto drožlėmis)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Tepamas sūrelis su šviežiu baziliku ir graikiniais riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.3 / 7
Kaip gaminti

1. Elektriniame maišytuve gerai susmulkinkite baziliką ir česnaką. Sudėkite kreminį sūrį, parmezaną, graikinius riešutus, supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. Viską dar kartą gerai išsukite.

2. Tepamą sūrelį patiekite papuošdami keliais baziliko lapeliais.

Ingredientai
Bazilikai: 3.00 vnt. (lapeliai)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kreminis sūris: 230.00 g
Parmezano sūris: 150.00 g (tarkuoto)
Graikiniai riešutai: 115.00 g
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.3 / 3
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkite pesto padažo. Žinoma, galite naudoti ir pirktinį, tačiau užtikriname, su naminiu bus skaniau. Sausoje keptuvėje iki auksinės spalvos pakepinkite kedrines pinijas ir leiskite atvėsti. Į elektrinį smulkintuvą dėkite nuplautus ir nusausintus bazilikus, berkite riešutus, sūrį, po žiupsnį druskos ir pipirų, kapotą česnako skiltelę, galiausiai supilkite aliejų. Sutrinkite viską iki žalios beveik vientisos masės – nieko tokio, jei pasitaikys vienas kitas stambesnis riešuto gabaliukas ar baziliko lapelis. Atidėkite pagamintą padažą į šalį – dabar ruošime tešlą.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir mieles.

3. Kitame dubenėlyje sumaišykite vandenį ir pieną, šį skystį bei alyvuogių aliejų pilkite į miltų mišinį, suberkite ir druską ir maišykite dideliu šaukštu. Jei turite virtuvės kombainą su tešlos minkymo funkcija, pasitelkite jį, jei ne, teks rankomis išminkyti gana skystą ir lipnią tešlą – jei tai vyksta labai sunkiai, rankas galite dar patepti alyvuogių aliejumi. Išminkius – po 8–10 min. – tešla turi išeiti vientisa, gana tąsi, tačiau nebetokia lipni.

3. Dėkite tešlą į aliejumi šiek tiek pateptą dubenį, pridenkite įvairiu rankšluosčiu ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai – tau užtruks 1–1,5 val.

4. Virtuvės stalviršį gausiai pabarstykite miltais ir išverskite pakilusią tešlą, švelniai ją kiek paminkykite. Padalinkite tešlą į 8 vienodas dalis ir suformuokite gražius rutuliukus.

5. Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, pabarstykite miltais ir dėkite tešlos rutuliukus, palikdami vienodus tarpus. Jei norite plokštesnių ir traškesnių duonelių (panašesnių į paplotėlius), rutuliukus galite gerokai paploti pirštais, kad gautumėte plonus apkritimus

6. Dabar – meniškiausias etapas: ant būsimų duonelių tepsime pasigamintą pesto padažą. Tam galite naudoti mentelę, silikoninį teptuką, o galite tepti ir pirštais. Vienai duonelei užteks maždaug šaukštelio padažo (likusį galėsite sunaudoti skanindami makaronus).

7. Leiskite pateptoms duonelėms dar 30 min. pakilti. Šiam laikui einant į pabaigą, įjunkite orkaitę. Kai ji įkais iki 200 laipsnių, o duonelės bus pakilusios, dėkite skardą ir kepkite apie 12–15 min. – kol pakraštėliai taps rusvai auksiniai.

8. Leiskite atvėsti ir skanaukite duoneles vienas ar perteptas sūriu, gaminkite sumuštinius.

Į bandelių tešlą dar prieš minkymą galite įberti keletą susmulkintų juodųjų alyvuogių ar juostelėmis supjautytų aliejuje konservuotų džiovintų pomidorų.

Ingredientai
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Pienas: 250.00 ml (tešlai)
Vanduo: 100.00 ml (vasarošilčio; tešlai)
Mielės: 7.00 g (sausų)
Druska: 0.50 arbat. š. (didžioji dalis tešlai ir dar žiupsnis padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (su kaupu; tešlai)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (40 ml tešlai ir 60 ml padažui)
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių; padažui)
Parmezano sūris: 50.00 g (smulkiai tarkuoto; padažui)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bandelės su pesto padažu ir parmezanu
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su mielėmis ir druska.
  2. Į vandenį supilkite pieną, dėkite sviestą, cukrų, kiaušinį ir lengvai paplakite.
  3. Į skystąją masę suberkite miltus ir užminkykite kiek lipnią tešlą (minkykite apie 10 minučių), įdėkite į švarų dubenį ir apdenkite maistine plėvele.
  4. Kildinkite, kol padvigubės, tada iškočiokite nemažą stačiakampį.
  5. Aptepkite pesto padažu ir apibarstykite sūriu, susukite pailgą vyniotinį ir aštriu peiliu padalinkite į 12 dalių.
  6. Kiekvieną dalį įstatykite į metalinę keksiuko formelę (jei reikia, patepkite sviestu), apdenkite švariu rankšluosčiu ir dar apie pusvalandį kildinkite.
  7. Tuomet pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepkite, kol tolygiai gražiai paruduos.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Pienas: 110.00 ml (šilto)
Vanduo: 110.00 ml (šilto)
Sviestas: 110.00 ml (lydyto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 900.00 ml (rupesnių miltų (recepto autorė naudojo 550 tipo))
Mielės: 2.00 valg. š. (2,5 - sausų mielių miltelių)
Pesto padažas: 120.00 ml (tradicinio žalio Pesto padažo)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bazilikais kvepiantys lakštiniai su padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 9
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su veršiena, pagardinkite pipirais, druska, kariu ir mėsos prieskoniais. Baigdami kepti suberkite pjaustytus pievagrybius, supilkite grietinėlę, sudėkite sūrelį ir maišydami kaitinkite.  2.Lakštinius išvirkite sūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite. Prieš tiekdami ant lakštinių supilkite padažą, pabarstykite bazilikų lapeliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (lakštiniai)
Faršas: 400.00 g (400 - 500 veršienos - padažui)
Pievagrybiai: 300.00 g (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (200 - 250 - padažui)
Lydytas sūrelis su pievagrybiais: (padažui) 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis - padažui)
Maltos mėsos prieskoniai: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 2.00 g (keli lapeliai - padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos suktinukai su bazilikais ir kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 28
Kaip gaminti
  1. Krūtinėlę padalykite į 12 pailgų gabalėlių. Pabarstykite juodaisiais pipirais, malta saldžiąja paprika. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite 2–3 bazilikų lapelius ir apvyniokite kumpio ar šoninės juostele.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite suktinukus ir kepkite 3–4 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Bazilikai: 4.00 vnt. (šakelės)
Parmos kumpis: 12.00 vnt. (arba karštai rūkytos šoninės)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėliai, marinuoti su kmynais ir bazilikais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.5 / 20
Kaip gaminti
  1. Vandenyje virkite burokėlius, kol suminkštės.
  2. Nuskuskite burokėlius ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
  3. Aliejuje švelniai pakepinkite kmynus, suberkite supjaustytus burokėlius ir kepkite dar 5 min. Paskaninkite SANTA MARIA akmens druska.
  4. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, užberkite iš anksto sukapotų bazilikų ir išmaišykite.
  5. Mišinį su aliejumi supilkite į stiklainį.

„Santa Maria“ receptas.

Ingredientai
Burokėliai: 400.00 g
Kmynai: 5.00 g („Santa Maria“)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje))
Aliejus: 150.00 g (vynuogių sėklų)
Bazilikai: 10.00 g (šviežių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių „gnocchi“ su bazilikais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sutrinkite. Iš bulvių košės, miltų, kiaušinio, druskos ir tirpinto sviesto užminkykite tešlą. Suformuokite storą ritinėlį, iš viršaus šiek tiek suplokite ir supjaustykite miltuotu peiliu maždaug 1,5 cm pločio griežinėliais. Sudėkite ant miltais pabarstytos lentelės, uždenkite plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Per tą laiką paruoškite bazilikų padažą. Elektriniu grūstuvu sutrinkite bazilikų lapelius, įberkite žiupsnelį druskos, išspauskite česnaką, suberkite riešutus ir sūrį, dar kartą gerai sutrinkite. Kai mišinys pasidarys vientisas, plona srovele supilkite alyvuogių aliejų.

3. Sudėkite gnocchi į verdantį pasūdyta vandenį, virkite 3–4 min. Trumpai apkepkite įkaitintoje orkaitėje, kad apskrustų. Sumaišykite su bazilikų padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu.

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 375.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sūris: 40.00 g (ir padažui 40 g stambiai tarkuoto parmezano)
Bazilikai: 50.00 g (Padažui; šviežių)
Česnakai: 1.00 skiltelės (Padažui)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š. (Padažui; arba smulkintų graikinių riešutų)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/2 arbat. š. ir padažui pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas su bananais ir bazilikais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.4 / 32
Kaip gaminti

1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite margariną ir šokoladą. Palikite atvėsti.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Tada supilkite šokoladą su margarinu, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišykite.

3. Bananus nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Baziliko lapus susmulkinkite. Obuolius, bananus ir bazilikus suberkite į tešlą, gerai išmaišykite.

4. Kepimo formą patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių. Galite pabarstyti milteliniu cukrumi, papuošti uogomis, ledais, plakta grietinėle, šokoladiniu padažu ir kt.

Receptą atsiuntė Nina Balinskienė

Ingredientai
Margarinas: 200.00 g (kepiniams)
Juodasis šokoladas: 200.00 g
Cukrus: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Bananai: 3.00 vnt.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 vnt. (švieži lapeliai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ledai su bazilikais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 11
Kaip gaminti

1. Bazilikų lapelius nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite ir  sudėkite į grūsti skirtą indą.

2. Pistacijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, irgi sukapokite ir suberkite prie bazilikų lapelių.

3. Specialiu grūstuvėliu viską grūskite tol, kol suskystės (tai užtruks).

4. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su sutirštintu pienu, sukrėskite per sietelį pertrintą bazilikų ir pistacijų masę (jeigu nepavyko gerai sutrinti ir masė per tiršta trinti per sietelį, krėskite ją tokią, kokia yra – ledai bus su gabaliukais).

5. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

6. Ledus krėskite į ledų konteinerį ar paprastą plastikinę dėžutę ir vis pamaišydama, kad ledai nesušoktų į ledo guzą, šaldykite šaldytuve apie 6 val.

7. Tiekite dailiais rutulėliais, sudėtais į išskobtas citrinų puseles.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Citrinos: 2.00 vnt.
Maskarponės sūris: 250.00 g
Sutirštintas pienas: 4.00 valg. š. (saldinto)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Pistacijos: 50.00 g (saujelė lukštentų)
Bazilikai: 40.00 g (saujelė šviežių lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Gerumu dalintis gera

Video

01:02
01:19
00:44
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką