Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min komanda dalijasi atradimais virtuvėje: 5 tradiciniai ir šeimos receptai

Metai, kuriuos pažymėjo pasaulinė pandemija, įnešė daugybę pokyčių į visas gyvenimo sritis. Jokia išimtis ir maisto gaminimo įpročiai – patiko mums ar nepatiko, daugelis ėmėme dažniau suktis virtuvėje. Žinoma, tai galioja ir mums, 15min komandai – mes taip pat dažniau barškinome puodais ir keptuvėmis, išbandėme primirštus receptus ar net kūrėme juos patys.
Tadas Grabys ir ponas Aštuonkojis
Tadas Grabys ir ponas Aštuonkojis / Asmeninio albumo nuotr.

Dalinamės 5-iomis istorijomis iš karantininės virtuvės ir šeimos ar tiesiog tradiciniais receptais.

Donatas Večerskis (generalinio direktoriaus pavaduotojas) ir jo šeimos žuvies receptas

Karantino metu namuose esame įkalinti 2 suaugę ir 2 vaikai, tad kiekvieną dieną tenka ruošti maistą. Galiausiai pajutome nuovargį „ir vėl gaminti...“ ir idėjų stygių. Taip prisiminiau receptą, kuris mūsų šeimoje yra gaminamas jau trečios kartos. Jis atkeliavo dar iš tų laikų, kai giminių baliai buvo neįsivaizduojami be keptos vištos, be baltų ir raudonų mišrainių, silkių pataluose, iš tada, kai nebuvo sušių ar picų į namus.

Patiekalas leidžia nušauti kelis zuikius ir vienas iš jų yra labai riebus, nes kelias kitas dienas leidžia mažiau triūsti virtuvėje. Vieną kartą nusipirkę šviežios žuvies, tą pačią dieną išsikepame jos „šiuolaikiškai“ – kai dedi tik druskytės, pipiriukų, kokį krapą ar citriną ir kepimas trunka tik kelias minutes. O likusią žuvies dalį paverčiame tuo senoviniu patiekalu, kuriuo (aišku, laikant šaldytuve) galima mėgautis dar kelias dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius