Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 nesudėtingi pomidorų tyrės receptai: galima užšaldyti arba naudoti iškart

Kai pomidorų gausu, nesunku pamiršti, jog po mėnesio-dviejų jau pasigesime ypatingo jų aromato ir skonio. Taip nenutiks, jei šiek tiek šio gėrio pasiruošite atsargoms. Kai kas pomidorus marinuoja, konservuoja jų pačių sultyse, o dar vienas variantas – paruošti tyrės ir užšaldyti. Labai nesudėtinga, patogu ir universalu.
Pomidorų tyrė
Pomidorų tyrė / Vida Press nuotr.

Trumpai troškintų pomidorų tyrė

Kaip gaminti:

  • Pasirinkite gerai sunokusius pomidorus, juos nuplaukite, išpjaukite žalias vietas, kur buvo kotelis, ir supjaustykite ketvirčiais ar smulkiau.
  • Suberkite pomidorus į puodą ir užkaiskite ant kiek žemesnės, nei vidutinė, kaitros. Pomidorai nuo karščio greitai „paleis“ savo sultis, subliūkš. Pakaitinkite pomidorus, kol didžioji skysčio dalis nugaruos – kiek tai užtruks, priklausys nuo pomidorų sultingumo.
  • Dar karštus pomidorus pertrinkite per plieninį sietą, kad pašalintumėte sėklas ir odeles. Gali atrodyti, kad šis darbas titaniškas, tačiau iš tiesų troškintus pomidorus pertrinsite greitai.
  • Atvėsintą tyrę galite užšaldyti supilstę į tam tinkamas talpas arba ilgai nedelsdami suvartoti įvairiausiems patiekalams ir pagardams ruošti – pradedant sriuba ar lazanija, baigiant naminiu padažu picai.
Vida Press nuotr./Pomidorų tyrė
Vida Press nuotr./Pomidorų tyrė

Šviežių pomidorų tyrė

Kaip gaminti:

  • Ruošiant tyrę šiuo būdu pomidorai nėra termiškai apdorojami, o tik kruopščiai sutrinami, tad pirmiausiai reikia pašalinti jų sėklas bei odelę. Tad pasiruošimo procesas kiek ilgesnis.
  • Užkaiskite didelį puodą vandens, o nuplautų pomidorų viršūnėlėse įpjaukite mažus kryželius. Meskite pomidorus į verdantį vandenį, pakaitinkite apie minutę, o tada išgriebkite ir iškart dėkite į dubenį su labai šaltu vandeniu,
  • Griebkite po vieną pomidorą iš vandens ir nulupkite jau pradėjusią atsiknoti odelę. Tada išpjaukite vietą, kur buvo kotelis, supjaustykite pomidorus ketvirčiais ir pašalinkite vidinę dalį su sėklomis ir sultimis.
  • Likusį mėsingą minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Kaip ir pirmąją, taip ir šią tyrę galite porcijomis užšaldyti, o galite vartoti iškart įvairiems patiekalams ar kokteiliams ruošti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius