Dabar populiaru
Publikuota: 2019 balandžio 11d. 09:00

20 patiekalų su pikantiškuoju fetos sūriu: nuo salotų iki kepinių

Keptos saldžiosios bulvės su feta ir pesto
Nidos Degutienės nuotr. / Keptos saldžiosios bulvės su feta ir pesto

Kartais patiekalui tereikia ypatingo akcento, kad jis suskambėtų naujai ir netikėtai. Tokiu ypatingu ingredientu kai kuriais atvejais gali tapti puikusis fetos sūris – švelniai sūrstelėjęs, neriebus, jis dera ir salotose, ir kepiniuose, ir kai kuriuose kituose patiekaluose. Štai visas rinkinys, kviečiame gaminti!

Receptai
Receptas: Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 9
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite viščiukų krūtinėles, apibarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsa gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Kai mėsa atvės, supjaustykite plonomis riekelėmis.

2. Nuplaukite špinatus, pomidorus supjaustykite griežinėliais.

3. Duonos riekelę patepkite sviestu, dėkite pomidorų, špinatų, vištienos, užtrupinkite fetos sūrio, uždėkite sviestu apteptą duonos riekelę, paspauskite sumuštinį, kad suliptų. Trumpai apkepkite suvožtinius sumuštinių keptuvėje.

Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Duona: 8.00 vnt. (sumuštinių duonos riekelės)
Fetos sūris: 200.00 g
Špinatai: 50.00 g (šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kiaušiniai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 26
Kaip gaminti

1.  Svogūną nulupkite ir supjaustykite, pomidorą susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepinkite, kol lengvai apskrus.

2. Įmuškite kiaušinius. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Užberkite smulkinto pomidoro ir fetos, pagardinkite pipirais. Kepkite, kol sūris išsilydys.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (didesnis)
Fetos sūris: 50.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Folijoje kepta feta
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles (galite nulupti ir susmulkinti peiliu). Nuplautas, nusausintas šviežias prieskonines žoleles susmulkinkite. Džiovintus pomidorus apšlakstykite sausu baltuoju vynu, 10 minučių palikite, susmulkinkite.
  2. Fetos sūrį iš abiejų pusių aptepkite graikinių riešutų aliejumi. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Dėkite ant folijos. Ant viršaus suberkite smulkintus džiovintus pomidorus.
  3. Folijos kraštus viršuje suimkite ir suspauskite. Taip paruoštą sūrį dėkite ant grotelių, įtaisytų virš karštų žarijų. Vartydami kepkite iš abiejų pusių maždaug po 10 minučių.
Ingredientai
Fetos sūris: 1.00 vnt. (Fetos tipo sūris „Fitaki“)
Aliejus: 2.00 valg. š. (graikinių riešutų)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Vynas: 2.00 valg. š. (baltas sausas)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (2-3 - čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų ar kt.)
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių miltų lietiniai su špinatų ir fetos įdaru
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 22
Kaip gaminti

PARUOŠKITE ĮDARĄ

  1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus.
  2. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol šis taps skaidrus ir suminkštės.
  3. Suberkite kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
  4. Jei naudojate, suberkite į keptuvę kubeliais supjaustytą mėgstamą kumpį ir pakepinkite, kol šis gražiai apskrus.
  5. Suberkite špinatų lapus ir pakepinkite, kol jie suminkštės.
  6. Pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
  7. Atidėkite į šalį (jei tik įmanoma, šiltai), kol iškepsite lietinius blynus.

IŠKEPKITE LIETINIUS BLYNUS

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite ryžių miltus ir supilkite pieną. Išplakite iki vientisos masės.
  2. Ištepkite keptuvę šlakeliu alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies. Kai aliejus įkais, sumažinkite ugnį.
  3. Pilkite samtį tešlos į keptuvės centrą ir nedelsdami, paėmę keptuvę už rankenos ir ją judindami, paskirstykite tešlą tolygiai per visą keptuvės dugną.
  4. Kepkite apie 1–2 minutes, kol blynas gražiai apskrus.
  5. Atsargiai apverskite apkepusį blyną jums įprastu būdu – ore, rankomis anr mentele.
  6. Kitą blyno pusę taip pat kepkite apie 1–2 minutes, kol gražiai apskrus.
  7. Išimkite iškepusį blyną iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
  8. Vėl keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus. Taip iškepkite visus lietinius blynus. 
  9. Ant kiekvieno lietinio blyno ketvirtadalio paskleiskite po šaukštą paruošto įdaro, ant viršaus užbarstykite po saują trupinto fetos sūrio. Perlenkite blyną per pusę ir dar kartą per pusę, kad gautumėte trikampio formą.
  10. Patiekite nedelsdami.
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (lietiniams)
Miltai: 130.00 g (ryžių - lietiniams)
Pienas: 250.00 ml (lietiniams)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (kepimui ir 1 valg. š. - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo (nebūtina) - įdarui)
Špinatai: 100.00 g (įdarui)
Fetos sūris: 100.00 g (150 - 200 - įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su fetos sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 30
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi, vandeniu ir aliejumi iki vientisos masės. Įmaišykite miltus.
  2. Fetos sūrį susmulkinkite ir sukrėskite į tešlą.
  3. Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir į vidų pilkite po kelis šaukštus tešlos.
  4. Kepkite blynelius iš abiejų pusių, po kelias minutes. Jokių papildomų riebalų nereikia.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (3/4)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Fetos sūris: 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos daržovės su feta ir granatų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti
  • Nulupkite daržoves ir supjaustykite ilgomis piršto storio lazdelėmis. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 1 šaukštu granatų melasos, pabarstykite pipirais bei druska.
  • Dėkite į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min., porąsyk pavartydami, kol daržovės iškeps, o paviršius ims karamelizuotis.
  • Iškepusias daržoves sudėkite į plokščią lėkštę, pašlakstykite likusia granatų melasa, užtrupinkite feta sūrio, užbarstykite kapotų petražolių. Jei rodosi, jog patiekalas sausokas, galite pašlakstyti ir dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  • Puikiai tinka kaip savarankiška lengva vakarienė ar garnyras šalia keptos vištienos ar kalakutienos pietums.
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinės)
Pastarnokas: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Granatų melasa: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Fetos sūris: 100.00 g
Petražolės: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Baklažanų suktinukai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 12
Kaip gaminti

Padažo gaminimas:

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite pjaustytus pomidorus, kapotą baziliką ir pagardinkite padažą cukrumi, druska bei pipirais. Užvirinkite, sumažinkite liepsną ir troškinkite daržoves, kol pomidorai suminkštės.

3. Sutrinkite padažą panardinamu plakikliu ir pertrinkite per sietelį. Pertrintą padažą supilkite atgal į keptuvę ir dar kartą užvirinkite.

Suktinukų gaminimas:

1. Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais bei dideliu žiupsniu druskos didelėje lėkštėje.

2. Dubenėlyje atskirai išplakite kiaušinius.

3. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais išilgai, per visą ilgį. Kiekvieną griežinėlį patepkite plaktu kiaušiniu bei lengvai paspausdami padenkite džiūvėsėliais su riešutais. Paruoštus griežinėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba karštoje (200 laipsnių) orkaitėje, kol baklažanai iškeps.

4. Ant atvėsusio griežinėlio dėkite fetos gabaliuką ir susukite suktinuką. Jei jūsų turimi baklažanai trumpi, galima vienam suktinukui sudėti du griežinėlius. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštuku arba siūlu.

5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių.

6. Kol suktinukai kepa, pasiruoškite svogūno laiškus – supjaustykite juos plonomis juostelėmis ir pamerkite į šaltą vandenį.

7. Iškepusius suktinukus apriškite svogūno laiško juostele prieš tai pašalinę pagalbines priemones (siūlus ar dantų krapštukus).

8. Patiekite su pašildytu pomidorų padažu.

Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (suktinukams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (suktinukams)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų; suktinukams)
Fetos sūris: 50.00 g (suktinukams)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (suktinukams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį suktinukams ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį suktinukams ir padažui)
Svogūnų laiškai: 5.00 vnt. (suktinukų papuošimui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis; padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Pomidorai: 800.00 g (padažui)
Bazilikai: 50.00 g (kapoto; padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 10
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

2. Saldžiąsias bulves gerai nuplaukite (geriausia – šepetėliu) ir perpjaukite išilgai į 4 dalis (gausite storas 4 riekes). Kiekvieną riekelę patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais ir išdėliokite kepimo skardoje (galite skardą iškloti kepimo popieriumi – reikės plauti mažiau indų). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40–45 minutes.

3. Kai bulvės iškeps, išimkite iš orkaitės, ant viršaus uždėkite pesto padažo, pabarstykite feta ir granatų uogomis.

Kaip pasigaminti lapinių kopūstų (kale) pesto:

1. Lapinių kopūstų lapus sudėkite į indą, skirtą maistą gaminti garuose* (puodą su skylutėmis, kuris statomas ant kito puodo su verdančiu vandeniu). Kaitinkite garuose apie 5–7 minutes, arba kol kale lapai taps minkšti, bet vis dar nepraras žalios spalvos. Nukelkite nuo ugnies, palikite šiek tiek pravėsti, o tada rankomis gerai išspauskite skystį, kad lapai liktų kuo sausesni (galite nuspausti ir popieriniu rankšluosčiu).

2. Peiliu pasmulkinkite apvirtus kale lapus ir sudėkite juos į elektrinį smulkintuvą. Ten pat dėkite česnaką, kedro riešutus, sūrį, įpilkite aliejaus. Kapokite viską, kol gausite tyrę. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir šiek tiek citrinos sulčių.

 

3. Nesunaudotą pesto padažą sudėkite į sandariai užsidengiantį indą, išlyginkite paviršių ir ant viršaus užpilkite ploną sluoksnį aliejaus: taip „užkonservuotas“ pesto padažas galės kurį laiką pastovėti šaldytuve. Jį sunaudosite greitoms pastos vakarienėms!

*Jei neturite garų puodo, sudėkite lapinio kopūsto lapus į puodą, įpilkite apie 3–4 šaukštus verdančio vandens ir uždengę kaitinkite. Tik vis žvilgtelkite, ar neišgaravo visas vanduo, ar nereikia pripilti dar šiek tiek.

Ingredientai
Saldžiosios bulvės: 800.00 g
Druska: 0.50 arbat. š. (pagal skonį bulvėms ir pesto padažui)
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų; pagal skonį bulvėms ir pesto padažui)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š. (2 šaukštai bulvėms ir 5 šaukštai pesto padažui)
Fetos sūris: 80.00 g (bulvėms)
Granatas: 0.50 vnt. (išgliaudytų sėklų; bulvėms)
Lapiniai kopūstai (kale): 80.00 g (lapelių, nupjautų nuo kotelių; pesto padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (pasmulkinta; pesto padažui)
Kedrinės pinijos: 40.00 g (pakepintų; pesto padažui)
Kietasis sūris: 40.00 g (tarkuoto; pesto padažui)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; pesto padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kynvos košė su keptais pomidorais, feta ir žolelių aliejumi
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.7 / 3
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite žolelių aliejų. Sudėkite visus jam skirtus ingredientus į elektrinį smulkintuvą, įberkite didelį žiupsnį druskos ir sumalkite iki beveik vientisos konsistencijos.

2. Sultinį (ar vandenį) užkaiskite nedideliame puoode, suberkite kruopas, užvirkite ir virkite neuždengę ant nedidelės kaitros apie 20-25 min., kol skystis išgaruos ir kruopos bus išvirusios. Virdami kartas nuo karto pamaišykite. Jei matote, jog ima trūkti skysčio, galite dar šiek tiek įpilti. Nuimkite puodą nuo ugnies, dėkite sviestą, kapotas petražoles ir trupintą fetą. Labai aktyviai nemaišykite, tik vos vos.

3. Kai kruopų virimas eis į pabaigą, užkaiskite keptuvę, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite pomidoriukus. Kepinkite juos apie 5 min., kartais pavartydami, galiausiai sudėkite česnako skilteles ir jas dar šiek tiek pakepinkite su pomidorais, kol taps rusvos, tačiau nepradės degti. Nukaiskite ir pabarstykite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, užberkite kapotų mėtų.

4. Į lėkštes dėkite košės su feta ir petražolėmis, ant viršaus – pakepintų pomidoriukų, o tada negailėdami pašlakstykite žolelių aliejumi. Patiekite iškart.

Ingredientai
Daržovių sultinys: 1.00 l (arba vandens)
Sviestas: 20.00 g
Petražolės: 2.00 sauja (po saują košei ir aliejui; sukapotų)
Fetos sūris: 100.00 g (stambiai sutrupinto)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (žolelių aliejui; ir dar šaukštas košei)
Pomidorai: 250.00 g (vynuoginių)
Mėtos: 2.00 sauja (šviežių, kapotų; saujelė košei ir sauja žolelių aliejui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonįl košei ir žolelių aliejui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (žalioji, be sėklų, stambiai supjaustyta (nebūtinai))
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kuskuso salotos su feta
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.6 / 5
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu, uždenkite folija ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Taip kruopos nesulips ir išliks birios.

2. Daržoves ir fetos sūrį supjaustykite ir sumaišykite su kuskusu.

Ingredientai
Kuskusas: 140.00 g
Pomidorai: 200.00 g (vynuoginių)
Agurkai: 1.00 vnt. (trumpavaisis)
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.0 / 4
Kaip gaminti

1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus.

2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms.

3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.

Ingredientai
Kreminis sūris: 230.00 arbat. š.
Fetos sūris: 110.00 g (sutrupinto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (susmulkintos)
Krapai: 2.00 valg. š. (šviežių susmulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptas pomidorų, fetos ir alyvuogių užkandis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite pomidoriukus, alyvuoges, svogūnus, česnaką, pusę petražolių, raudonėlius, alyvuogių aliejų, užbarstykite šiek tiek juodųjų pipirų.

2. Pasiruoškite plokščią kepimo indą patepdami ji trupučiu alyvuogių aliejaus, tada dėkite ties jo viduriu fetos sūrio gabaliuką ir pilkite ant jo pomidorų mišinį.

3. Dėkite kepimo indą į iki 200 °C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 15–20 min.

4. Pabarstykite likusiomis petražolėmis ir iškart valgykite su duona, lavašu ar lazdelėmis. Jei patiekalo šiek tiek liko, jį vėliau galima pašildyti toje pačioje orkaitėje.

Ingredientai
Pomidorai: 200.00 g (vynuoginių)
Alyvuogės: 70.00 g (Kalamata, supjaustytų)
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutrinta)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis, supjaustytas kubeliais)
Petražolės: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Fetos sūris: 150.00 g
Duona: 1.00 vnt. (kepaliukas; patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų salotos su feta, cukruotais riešutais ir balzaminio acto padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti
  1. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Sezamus ir migdolus suberkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, į ją suberkite cukrų ir įpilkite pora šaukštų vandens.
  3. Viską pakepinkite kol išgaruos skystis ir riešutai pasidengs cukraus plutele.
  4. Morkas sudėkite į lėkštę, ant jų susmulkinkite fetą, berkite riešutus ir viską apšlakstykite aliejumi ir balzaminiu padažu.

Balzaminio acto padažas:

  1. Actą sumaišykite su cukrumi ir virkite kol šiek tiek sutirštės. Vėliau atšaldykite ir laikykite šaldytuve.
  2. Šis padažas puikiai tinka ne tik salotoms, bet ir prie mėsos patiekalų.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (didelių)
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Migdolai: 1.00 sauja
Alyvuogių aliejus: 5.00 ml (šlakelis)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 40.00 g
Balzaminis actas: 20.00 valg. š. (1 valg. š. - salotoms ir 200 ml - padažui)
Cukrus: 200.00 g (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptos salotos su kukurūzais ir fetos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 4
Kaip gaminti
  1. Papriką, pomidorus, fetos sūrį, svogūną ir dešrą supjaustykite kubeliais.
  2. Kukurūzų grūdelius nupjaukite nuo burbuolės.
  3. Svogūną sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, kepkite, kol suminkštės, tuomet sudėkite papriką ir dešrą, kai gražiai apkeps, sudėkite kukurūzus ir pakepkite dar 5 min. Pasūdykite ir įberkite pipirų.
  4. Viską sudėkite į dubenį ir sumaišykite su pjaustytais pomidorais ir sūriu. Išdėliokite į indelius ir pabarstykite petražolėmis.

 

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (mėlynasis)
Kukurūzai: 2.00 vnt. (šviežių burbuolių)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona saldžioji)
Pomidorai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Dešra: (karštai rūkytos) 50.00 g
Fetos sūris: 50.00 g
Petražolės: 1.00 sauja (pjaustytų plokščialapių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir fetos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 20
Kaip gaminti

1.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Cukinijas nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.

2.Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite miltais, druska, pipirais, raudonėliais ir lengvai išmaišykite. Fetą sutrupinkite ir pusę jos užbarstykite ant daržovių.

3.Mėtas nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis.

4.Į alyvuogių aliejumi pateptą kepimo formą eilėmis dėkite varškės sūrio riekeles su mėtomis ir daržovėmis. Viską užpilkite grietinėle. Ant viršaus užbarstykite likusią fetą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie valandą.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 700.00 g
Bulvės: 400.00 g (su lupenomis virtos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Fetos sūris: 400.00 g
Varškės sūris: 200.00 g (paprastas)
Mėtos: 3.00 g (kelios šakelės šviežių)
Grietinėlė: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: „Filo“ tešlos bandelės su špinatais ir feta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.4 / 5
Kaip gaminti

1. „Filo“ tešlą atšildykite ne iki galo. Imkite vieną tešlos lakštą, dėkite ant kiek didesnio kepimo popieriaus lakšto, aptepkite lydytu sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą, taip pat aptepkite lydytu sviestu. Taip suporuokite likusius tešlos lakštus.

2. Fetą dubenyje sutrinkite šakute, sumaišykite su konditeriniu šluotele ar šakute paplaktu kiaušiniu.

3. Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, gerai nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, susmulkinkite.

4. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sviesto, suberkite smulkintus svogūnus, porą minučių pakepinkite. Sudėkite smulkintus špinatus ir kepkite dar porą minučių. Sumaišykite su fetos ir kiaušinių mase, pagal skonį krėskite ant dviejų susluoksniuotų tešlos lakštų, susukite nestorą ilgą ritinėlį, likusią tešlos dalį nurėžkite peiliu. Ritinėlį susukite, t. y. suformuokite apvalią bandelę. Tokias pačias bandeles pagaminkite iš likusios tešlos.

5. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 25–30 minučių.

Ingredientai
„Filo“ tešla: pakuotė šaldytos 1.00 vnt.
Fetos sūris: 250.00 g
Špinatai: 300.00 g (švieži)
Parmezano sūris: 50.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškės ir fetos pyragas su saulėje džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 14
Kaip gaminti
  1. Mielės sumaišykite su cukrumi ir pienu, paliekite porai minučių suaktyvėti.
  2. Miltus sumaišykite su druska, į gautą mišinį supilkite mielės.
  3. Tešlą gerai išminkykite ir palikite ~1 valandai augti.
  4. Pomidorus su česnakais susmulkinkite.
  5. Varškę sumaišykite su feta, įmaišykite česnakus, pomidorus, pomidorų pastą, provanso žoleles.
  6. Tešlą iškočiokite, klokite į formą, sudėkite įdarą ir viską užklokite tešla.
  7. Pyragą aptepkite kiaušinio plakiniu ir jame padarykite keletą skylučių šakute.
  8. Pyragą kepkite ~20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Ingredientai
Miltai: 360.00 g (tešlai)
Mielės: 42.00 g (tešlai)
Pienas: 200.00 ml (šilto - tešlai)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5 - tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Varškė: 500.00 g (9 % riebumo - įdarui)
Fetos sūris: 250.00 g (įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (saulėje džiovintų - įdarui)
Pomidorų pasta: (4 -5 saulėje džiovintų - įdarui) 4.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių kukuliai su fetos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 33
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, dar karštas sūgrūskite arba sumalkite.
  2. Atvėsinkite, suberkite miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
  3. Sudrėkintomis rankomis formuokite paplotėlius, įdėkite fetos sumaišytos su smulkintomis petražolėmis ir formuokite kukulius.
  4. Kukulius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 8-10 minučių. Išgriebkite kiaurasamčiu.
  5. Prieš tiekiant užpilkite tirpinto sviesto ir pabarstykite kepintomis saulėgrąžomis.

 Recepto autorė: Skirmantė Mockevičienė

Ingredientai
Bulvės: 7.00 vnt. (7 - 8)
Miltai: 2.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Fetos sūris: 1.00 vnt. (pakuotė - tinka ir fetaki)
Saulėgrąžos: 1.00 st. (0.5)
Sviestas: 50.00 g
Petražolės: 1.00 sauja (lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Orkaitėje kepti vištienos maltiniai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 43
Kaip gaminti
  1. Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsius, smulkintą svogūną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, kariu ir gerai išmaišykite.
  2. Fetos sūrį sutarkuokite burokine tarka, sukrėskite majonezą ar jogurtą, trintą česnaką, žolelių prieskonius ir išmaišykite.
  3. Drėgnomis rankomis imkite po gabalėlį vištienos, paruoškite blynelį, į jo vidų įdėkite fetos sūrio masės ir suformuokite maltinį.
  4. Paruoštus maltinius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (maltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š. (arba natūralaus jogurto)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (arba kitokių mėgstamų žolelių prieskonių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Karis: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nesaldus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 10
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 180 C. 

2. Miltus suberkite į dubenėlį, sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir džiovintu raudonėliu. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius, jogurtą ir aliejų. Išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus padalinkite į keturias dalis, o alyvuoges perpjaukite pusiau. Suberkite viską į tešlą ir sumaišykite.

4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite paruoštą tešlą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Mano forma yra 30x10cm dydžio, bet naudokite tokią, kokią turite, tik jei forma kiek trumpesnė ir platesnė, pyragą kepkite bent 55 minutes.

5. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Fetos sūris: 180.00 g
Pomidorai: 180.00 g (vyšninių)
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų be kauliukų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Gera keliauti kartu

Praktiški patarimai

Video

00:21
00:03
03:14

RESTA 2019

Naviguok į ateitį

Sveikata

Jauskitės gražūs

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką