Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 liepos 23d. 09:00

20 skaniausių sezoninių blynų receptų: su cukinijomis, uogomis, grybais

Blynai su mėlynėmis
Shutterstock nuotr. / Blynai su mėlynėmis
Orai pastarosiomis dienomis leidžia mums grįžti prie orkaičių ir keptuvių, o sezoninių gėrybių gausa įkvepia kasdien mėgautis vis kitais patiekalais. Ant nosies gražus savaitgalis, tad šįsyk kviečiame prisikepti gardžių blynų (o gal net sudėlioti jų tortą). Kaip tik užaugo jiems puikiai tinkančios cukinijos, o kur dar mėlynės, vyšnios, grybai... Iš 20-ies receptų išsirinks kiekvienas!
Receptai
Receptas: Blynai su cukinijomis ir varške
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 194
Kaip gaminti

1. Išplakite kiaušinį su druska ir cukrumi, supilkite cukinijos tyrę, suberkite miltus su kepimo milteliais ir viską išmaišykite.

2. Formuokite blynus ir kepkite aliejuje. Apibarstykite milteliniu cukrumi. Skonis kaip spurgų!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 st. (tarkuotos cukinijos tyrės)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 4.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 81
Kaip gaminti

1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską gerai išmaišykite ir kepkite nedidelius blynelius.

2. Varškę sumaišykite su jogurtu, paskaninkite žalumynais, pipirais ir druska. Tiekite karštus blynelius su varškės kremu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Bulvės: 1.00 vnt. (didesnė)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 3.00 valg. š. (2-3)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir kremui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (krapai, petražolės ar čiobreliai ir kremui)
Varškė: 200.00 g (kremui)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (kremui 4-5 valg. š. natūralus)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su šviežiais kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 69
Kaip gaminti
  1. Į plakimo indą įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną, mineralinį vandenį, įberkite druskos, išplakite.
  2. Toliau plakdami po šaukštą suberkite miltus. Iš tešlos iškepkite lietinius.
  3. Kopūstus supjaustykite, morkas sutarkuokite. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus svogūnus. Kepinkite, kol pagels.
  4. Sudėkite smulkintas daržoves, įpilkite kelis šaukštus verdančio vandens, įberkite druskos, įpilkite citrinų sulčių. Troškinkite, kol suminkštės.
  5. Varškės sūrį sumalkite, sumaišykite su nuvarvintomis daržovėmis.
  6. Gautos masės užkrėskite ant lietinių, susukite volelius.
  7. Sudėkite į kepimo indą, pabarstykite parmezanu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitę, kol sūris išsilydys.

 

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lietinių tešlai)
Pienas: 1.00 st. (lietinių tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (gazuoto mineralinio - lietinių tešlai)
Miltai: 200.00 g (lietinių tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietinių tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 700.00 g (baltagūžių - įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Varškės sūris: 200.00 g (įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys, pagal skonį - įdarui)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto, pagal skonį - įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su grybų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.2 / 53
Kaip gaminti
  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį, 1 valg. š. aliejaus, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Berkite miltus ir užmaišykite skystą tešlą. Iš jos iškepkite lietinius. Nuo kiekvieno popieriniu rankšluosčiu nuspauskite riebalų perteklių (dėkite lietinį ant popierinio rankšluosčio lapo, uždenkite kitu lapu ir švelniai paspaudykite pirštais).
  2. Džiovintus grybus pamirkykite 1-2 val. šaltame vandenyje, paskui apie 20 min. pavirkite. Grybus sumalkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sukrėskite smulkintus svogūnus, šiek tiek pakepinkite. Tada sukrėskite maltus grybus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar pakepinkite nuolat pamaišydama.
  4. Krėskite įdaro ant lietinio, sulankstykite vokeliu ar susukite į volelį. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite iš abiejų pusių, kol lietiniai gražiai apskrus.
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanduo: 2.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Grybai: 300.00 g (džiovinti baravykai (tiks ir kitokie džiovinti grybai))
Svogūnai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų blynų tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 72
Kaip gaminti
  1. Pertepimui morkas nuvalykite, sutarkuokite, svogūną supjaustykite kubeliais.
  2. Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir apkepinkite morkas su svogūnais, paskaninkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite kol morkos suminkštės.
  3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite supjaustytus krapus, petražoles ir palikite atvesti.
  4. Kepkite blynus. Cukinijas nulupkite ir sutarkuokite stambią trintuve.
  5. Nuspauskite skystį.
  6. Įmuškite kiaušinius, pagal skonį dėkite druskos, pipirų, sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite.
  7. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės konsistencijos.
  8. Keptuvę įkaitinkite, sutepkite su aliejumi ir šaukštu formuokite blynus.
  9. Kepkite iš abiejų pusių.
  10. Į majonezą išspauskite česnako pagal skonį, išmaišykite.
  11. Imkite blyną, lengvai sutepkite su majonezu, dėkite morkų įdaro ir uždengkite kitu blynu.
  12. Toliau viską kartojame, kol pasibaigs blynai.
  13. Viršų sutepkite majonezu ir papuoškite.
  14. Jei norite valgyti kaip karštą patiekalą, viršų apibarstykite tarkuotu sūriu ir dėkite į orkaitę maždaug 10–15 min.
  15. Jei tai bus šaltas užkandis, dėkite į šaldytuvą ir palikite kad pertepimas įsigertų.

Receptą atsiutė Helena J.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (nedidelių)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Morkos: 5.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir morkų blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 175
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius.

3. Miltus berkite į skystus produktus. Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite.

4. Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 puodelis (tarkuotos)
Morkos: 2.00 puodelis (tarkuotų)
Kukurūzai: 1.00 puodelis (konservuotų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Viso grūdo miltai: 0.50 puodelis
Kukurūzų miltai: 0.50 puodelis
Čederio sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cukinijų ir bananų blynai su chia sėklomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 51
Kaip gaminti

Kaip ir su daugeliu tokio tipo kepinių – produktų kiekiai orientaciniai. Jei tešlą užmaišysite tirštesnę, iškepę blynai bus kietesni. Jei minkštesnę, dėsite mažiau miltų, – blyneliai bus gležnesni, minkštesni, gal kiek sunkiau apverčiami keptuvėje kepant.

1. Sutarkuotas cukinijas pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kad jos išleistų kuo daugiau skysčio. Tą skystį gerai nuspauskite, kad liktų kuo sausesni cukinijų tarkiai.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite supjaustytą bananą ir šakute jį sutrinkite. Suberkite chia sėklas, avižų sėlenas, įberkite žiupsnelį druskos ir apie 1-2 šaukštelius rudojo cukraus (arba mažiau, nes saldumo bus nuo banano), miltus ir cukinijų tarkius ir išsukite tešlą.

3. Kepkite blynelius aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su jogurtu, uogomis arba uogiene.

 

Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės (apie 300-400g) sutarkuotos stambia tarka)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (labai sunokęs)
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Sėlenos: 2.00 valg. š. (avižų)
Miltai: 4.00 valg. š. (viso grūdo speltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Bulvių ir cukinijų blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 55
Kaip gaminti

Beje, ruošdami daržovių blynus, jas tarkuokite stambiai, ne smulkiai: taip masė bus sausenė, o ir iškepę blynai traškesni. Jei norite, kad blynai būtų mažiau riebūs, kepkite juos ne keptuvėje, bet orkaitėje.

Itin svarbus ir pagardas, su kuriuo pateiksite iškeptus daržovių blynus. Mano mėgstamiausias – česnakais ir krapais pagardintas varškės ir grietinėlės padažas.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokie pergamentiniu popieriumi.

2. Cukinijas stambiai sutarkuokite ir nuspauskite, pašalindami perteklinį skystį. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka.

 

3. Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.

4. Skardoje esantį pergamentinį popierių pašlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.

5. Kol blynai kepa pasigaminkite padažą

6. Varškę gerai sutrinkite ir sumaišykite su grietinėle, kol gausite vientisą tirštą padažą. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti šiek tiek cukraus skoniui subalansuoti. Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.

Ingredientai
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio; blynams)
Svogūnai: 1.00 arbat. š. (mažas; blynams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli; blynams)
Miltai: 2.00 valg. š. (gali reikėti ir 3; blynams)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį blynams ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį blynams ir padažui)
Varškė: 100.00 g (pusriebės; česnakiniam padažui)
Grietinėlė: 100.00 g (plakamosios; česnakiniam padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (labai smulkiai sukapota; česnakiniam padažui)
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių; česnakiniam padažui)
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; česnakiniam padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški nesaldūs cukinijų blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 13
Kaip gaminti

1. Cukiniją sutarkuojame, dedame į sietelį. Įmaišome žiupsnį druskos ir paliekame pastovėti 10–15 min.

2. Kitame dubenyje sumaišome likusius ingredientus.

3. Iš tarkuotos cukinijos ranka nuspaudžiame sultis ir dedame tarkius į tešlą, išmaišome.

4. Formuojame blynus po šaukštą gautos masės dėdami į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.

Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Avinžirnių miltai: 0.50 puodelis
Grikių miltai: 2.00 valg. š. (nebūtina, galima berti daugiau avinžirnių miltų)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Vanduo: 0.25 puodelis
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnako milteliai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 33
Kaip gaminti
  1. Miltus išsukite su pienu ir palikite brinkti.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  3. Trynius išplakite, pildama plonyte srovele įmaišykite juos į miltų ir pieno tešlą.
  4. Pagal skonį įberkite cinamono, šliūkštelėkite šlakelį romo.
  5. Galiausiai supilkite lydytą sviestą ir viską labai gerai išmaišykite – tešla turi būti grietinės tirštumo.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite blynelius.
  7. Dar šiltus gausiai apiberkite mėlynėmis.
  8. Jei mėgstate sočiau, valgykite su grietine arba plakta grietinėle.
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 40.00 g (lydyto)
Miltai: 6.00 valg. š.
Mėlynės: 1.00 st. (0,5 šaldytų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Romas: 10.00 ml (šlakelis)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynų tortas su maskarpone ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 65
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite, įpilkite vandenį ir dar paplakite. Suberkite pamažu miltus ir gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į elektrinį plaktuvą sumeskite gabalėliais sulaužytus bananus, suberkite kokosus ir supilkite pasukas ar jogurtą ir tešlą. Plakite, kol gausite vienalytę masę. Blyno tešla turi būti grietinėlės konsistencijos. Jei ji per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pasukų ar jogurto, jei per skysta – įverkite miltų arba kokoso drožlių.
  2. Įkaitinkite keptuvę, ištepkite ją apiejumi ir kepkite per visa keptuvę neplonus blynus.
  3. Maskarponę ir jogurtą išmaišykite su cukrumi ir tarkuotomis citrinos žievelėmis. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į maskarponės masę.
  4. Blynus atvėsinkite. Vieną  blyną dėkite į lėkštę ir tepkite maskarponės kremo sluoksniu, užberkite ant viršaus sujelę pasirinktų uogų. Taip susluoksniuokite  vienas ant kito visus turimus blynus. Ant viršaus tepkite maskarponės sluoksnį ir papuoškite uogomis.
  5. Padėkite bent valandai į šaldytuvą, kad susigulėtų. Ir jau tada mėgaukitės!

P. S. Iš recepte nurodytų produktų iškepsite maždaug keturis blynus per visą keptuvę. Jei norite daugiau blynų, produktų kiekį padauginkite.  

Dar kelios desertų su uogomis idėjos:

Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pica su uogomis

2. Pica su uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai
Mariaus Žičiaus nuotr. / Medaus ir uogų ledai

3. Medaus ir uogų ledai

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr./Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Baltymų pyragaičiai

4. Baltymų pyragaičiai su plakta grietinėle ir uogomis

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas
Mariaus Žičiaus nuotr. / Javainių ir uogų tortas

5. Javainių ir uogų tortas

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės desertas su uogomis

6. Varškės desertas su uogomis

 

 

 

 

 

 

Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva
Mariaus Žičiaus nuotr. / Nekeptas sausainių tortas su chalva

7. Nekeptas sausainių tortas su chalva

 

 

 

 

 

 

P. S. Šiuose receptuose norodytas uogas drąsiai galite keisti kitomis.

Ingredientai
Bananai: 4.00 vnt. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Kokosų drožlės: 8.00 valg. š. (arba maltos sėmenys - tešlai)
Miltai: 6.00 valg. š. (tešlai)
Pasukos: 100.00 g (mėgstamo skonio pasukos arba geriamas jogurtas - tešlai)
Šilauogės: 400.00 g (arba bet kurios kitos mėgstamos šviežios ar šaldytos uogos: ypač mėlynės, braškės, žemuogės, avietės - kremui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (arba įprastas cukrus (dėkite pagal skonį) - kremui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuota pusės citrinos žievelė (nebūtina) - kremui)
Grietinėlė: 150.00 ml (plakamoji - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 14
Kaip gaminti

1. Kiaušinį ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite pusę stiklinės pieno, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite.

2. Į įkaitintą keptuvę samčiu įpilkite tešlos ir paskirstykite po visą. Kepkite iš vienos (jei lietiniai ploni) arba iš abiejų pusių (jei stori).

3. Į ištrintą varškę įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

4. Po šaukštą varškės kremo uždėkite ant kiekvieno lietinio, aptepkite visą paviršių. Lietinius sulenkite per pusę. Sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir pakepinkite. Patiekite šiltus su grietine ir uogiene.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - pertepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir pertepimui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (0,5 valg. š. - tešlai ir 1 valg. š. - pertepimui)
Pienas: 2.00 st. (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Aliejus: 50.00 ml (su karotenu - tešlai)
Grietinė: 1.00 st. (pusė st. - tešlai)
Vyšnios: 2.00 valg. š. (uogienė)
Varškė: 400.00 g (pertepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba miltelinis cukrus - pertepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 21
Kaip gaminti

1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys vientisa. Sudėkite kiaušinius, supilkite likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Kepkite lietinius įkaitintoje keptuvėje su sviestu ar margarinu.

3. Lietinį aptepkite varškės sūreliu, sulankstykite į keturias dalis ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių.

4. Sudėkite lietinius į lėkštę, užpilkite šaukštą trintų uogų. Kad būtų dar skaniau, apšlakstykite šokolado padažu.  

 

Ingredientai
Miltai: 100.00 g (kvietiniai)
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g (arba margarino - kepti)
Vyšnios: 300.00 g
Vanilinis varškės sūrelis: 200.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynai su slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 29
Kaip gaminti

1. Slyvas perpjaukite pusiau, jei labai didelės supjaustykite griežinėliais.

2. Kiaušinius išplakite su pasukomis, įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.

3. Miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską išmaišykite, suberkite į kiaušinių masę ir išplakite.

4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus. Tešlos ketvirtį įpilkite ir įspauskite slyvų puselių.

5. Kai apkeps, apverskite ir dar pakepkite 2-3 min.

Patiekite apibarstytus cukraus pudra ir su grietine. Pagal skonį galima naudoti ir mėgstamą sirupą.

Skanaus!

Recepto autorė Jurgita Ostanina

Ingredientai
Slyvos: 800.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š. (ištirpintas)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pasukos: 200.00 ml
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 4.00 arbat. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (blynams pabarstyti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blyneliai su mėlynėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 19
Kaip gaminti

1. Išlydykite sviestą, palaukite, kol atauš, tuomet įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite (gali praversti mikseris).

2. Sudėkite miltus ir išmaišykite iki tirštos, bet ne per tirštos masės. Suberkite mėlynes ir kepkite jums patogiu būdu. Labai paprastas ir skanus receptas. :)

Recepto autorė Greta Šidlauskaitė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Sviestas: 120.00 g
Kiaušiniai: 7.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml
Mėlynės: 200.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Lietiniai blynai su varške ir persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 26
Kaip gaminti

1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus.

2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai apkepkite blyną iš abiejų pusių. Taip iškepkite visą tešlą.

3. Įdarui sumaišykite varškę su grietine, likusiu cukrumi bei vanile. Ant kiekvieno iškepto blyno dėkite po maždaug 2 šaukštus paruošto įdaro, 4-5 skilteles persiko, tuomet suvyniokite ir apibarstykite karamele (pabarstukais).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 80.00 g (kvietinių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 5.00 valg. š.
Varškė: 350.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Persikai: 150.00 g (konservuotų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba vanilės pagal skonį)
Barstomos karamelės (pagal skonį) 1.00 arbat. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Grikių blynai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 38
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų.

3. Tuomet jau belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekite su mėlynių uogiene, šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Grikių miltai (1/2 puodelio) 80.00 g
Miltai: 80.00 g (1/2 puodelio - kvietinių)
Kepimo milteliai: 5.00 g
Pasukos 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š. (arba cukraus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (arba tirpinto sviesto)
Mėlynės: 1.00 st. (galima naudoti ir šaldytas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Blynų tortas su riešutais ir mėlynėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 4
Kaip gaminti

1. Į šiek tiek pašildytą pieną suberkite mieles ir cukrų. Tada sudėkite miltus, išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sviestu, baltymus padėkite į šaldytuvą. Tuomet trynių masę įmaišykite į pakilusią tešlą ir dar šiek tiek palikite, kad pakiltų.

3. Išplakite baltymus ir įmaišykite į tešlą, jei tešla per tiršta, galima įpilti vandens ar pieno.

4. Iškepkite lietinius. Įdarui sutirštintą pieną sumaišykite su smulkintais riešutais.

5. Tuomet tepkite blynelius sluoksniais: vieną kartą su "Rududu" ir riešutų įdaru, kitą – su mėlynių uogiene ir dėkite vieną ant kito. Tortą papuoškite smulkintais riešutais ir šaldytomis mėlynėmis.  

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Pienas: 750.00 ml
Miltai: 350.00 g
Mielės: 3.00 arbat. š. (sausų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 100.00 g
Sutirštintas pienas: 397.00 arbat. š. ("Rududu" - įdarui)
Riešutai: 100.00 g (mėgstamų - įdarui)
Mėlynių uogienė su cukrumi (arba bet kuri kita) (įdarui) 200.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su mėlynių uogiene
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 23
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais.

2. Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir vis pamaišydama kaitinkite ant mažos ugnies apie 25 min., galiausiai supilkite sirupą.

3. Kiaušinius išplakite su pienu bei vandeniu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite aliejų ir po truputį supilkite persijotus miltus.

4. Lietinius iškepkite karštoje keptuvėje. Tiekite su mėlynių uogiene.

Ingredientai
Ruginiai miltai: 2.00 st. (viso grūdo)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (ir uogienei 1/2 stiklinės)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Vanduo: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Mėlynės: 2.00 st. (uogienei)
Figos: 6.00 vnt. (uogienei)
Apelsinai: 2.00 vnt. (uogienei)
Juodųjų serbentų sirupas uogienei 4.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Saldūs pusryčių lietiniai su varške ir uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 58
Kaip gaminti

1. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltus ir išsukite tirštą tešlą. Tada dalimis pilkite pieną, kaskart praskiesdami tešlą, kad jos konsistencija būtų vienalytė.

2. Galiausiai supilkite į tešlą tirpintą kokosų aliejų (arba sviestą) ir gerai išmaišykite.

3. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Prieš kepdami vėl gerai išmaišykite.

4. Iškepkite įkaitintoje nepridegančioje keptuvėje 10 lietinių blynelių: pilkite po mažą samtelį į keptuvę*, tada pakreipkite keptuvę į visus šonus, kad tešla gražiai užpildytų visą keptuvės dugną. Kai apkepa viena pusė, atsargiai apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Išimkite ant lėkštės ir laikykite šiltai, kol kepate kitus lietinius.

5. Kiekvieną lietinį blynelį patepkite kupinu šaukštu desertinės varškės, pabarstykite mėlynėmis ir susukite į vamzdelį. Patiekite iškart (pašildytose lėkštėse), pabarstę mėlynėmis ir cukraus pudra.

Pastaba: aš visada prieš kepant pirmą lietinį blynelį sausą keptuvę patepu trupučiu sviesto, aliejaus arba kokosų aliejaus. Taip išvengiu pirmojo bynelio prikepimo prie keptuvės dugno. Kepant kitus lietinius keptuvės riebalais tepti nereikia, nes jų pakankamai yra tešloje.

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Miltai: 115.00 g (tešlai)
Pienas: 300.00 ml (tešlai)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (tešlai/kepimui; arba tirpinto sviesto)
Varškė: 2.00 vnt. (pakeliai desertinės; įdarui)
Mėlynės: 1.00 st. (tinka ir braškės ar kitos šviežios uogos; patiekimui)
Cukraus pudra: 1.00 arbat. š. (patiekimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

15MAX

Atsakingai kuriamas šeimos verslas

Video

02:39
00:43
07:42

Esports namai

Grožio programa 360°

URBAN˙/

Kiekvienas gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką