Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gruodžio 19d. 15:47

20 užkandžių receptų Kalėdų stalui: paštetai, nesaldūs pyragėliai, lazdelės, užtepėlės

Žuvies paštetas
Fotolia nuotr. / Žuvies paštetas

Prie Kalėdų stalo dažnuose namuose renkasi ne viena šeima – pas tėvus ir senelius suvažiuoja vaikai, anūkai, bent vienai dienai susirenka ir bendrauja kelios kartos. Kol svečiai renkasi, sveikinasi ir šurmuliuoja, dėkite ant stalo naminių užkandžių, tegul jie tampa skania šventinių pietų įžanga.

Mėsos užkandžiai:

Receptai
Receptas: Jautienos carpaccio
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 7
Kaip gaminti

1. Iš šaldytuvo mėsą išimkite tik prieš pjaustymą. Prieš tai pasiruoškite labai aštrų didelį peilį, maistinės plėvelės gabalą ir vidutinio dydžio puodą tvirtomis rankenomis.

2. Ant lygaus paviršiaus patieskite maždaug 60 cm ilgio maistinės plėvelės gabalą. Dėkite ant jos po plonai atpjautą mėsos gabaliuką ir uždenkite maistine plėvele, kad mėsa būtų apgaubta iš viršaus ir apačios. Tada dėkite ant viršaus puodą ir, laikydami už rankenų, spauskite, kiek turite jėgų. Tada apverskite mėsą, esančią maistinėje plėvelėje, ir vėl spauskite, kol mėsa bus labai plona. Atsargiai išimkite mėsą iš plėvelės ir dėkite į lėkštę. Taip pakartokite daug kartų, kol mėsos gabalas bus supjaustytas, o gabalėliai išploti.

3. Ant mėsos užberkite druskos, pabarstykite šviežiai maltų juodųjų pipirų, užpilkite po šlakelį alyvuogių aliejaus.

4. Patiekite su gražgarstėmis ir parmezano drožlėmis (jas galite gauti tiesiog patarkavę parmezano gabaliuką bulvių skustuku).

Ingredientai
Jautiena: 1.00 vnt. (8 cm storio filė gabalas)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Parmezano sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
5.0 / 2
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite keptuvę, kad rūktų dūmai. Didkepsnį apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Išėmus pabarstykite druska, pipirais ir leiskite 5 minutes pastovėti.

2. Susismulkinkite papriką nedideliais dydžio kvadratėliais. Supjaustykite didkepsnį gabaliukais ir sumaukite ant iešmelių – pirmiausia mėsa, tada paprikos kvadratėlis, galiausiai kaparis.

Ingredientai
Jautiena: 1.00 vnt. (brandintos jautienos didkepsnis)
Paprikos: 2.00 vnt. (keptos ir marinuotos, vadinamos piquillo)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (didelių kaparių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Viščiukų kepenėlių paštetas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 9
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus su česnaku iki minkštumo. Sudėkite kepenėles ir pamaišydami kepkite apie 10 minučių.

2. Supilkite grietinėlę, pašildykite iki grietinėlė užvirs. Šliūkštelėkite brendžio, pamaišykite, nukaiskite, suberkite čiobrelius, pipirus ir druską ir išmaišykite.

3. Sutrinkite masę trintuvu iki tyrės, supilkite į indą ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve.

4. Valgykite užsitepę ant duonos ar skrebučių.

Ingredientai
Sviestas: 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis susmulkintas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (sutrintos)
Vištų kepenėlės: 300.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų arba šviežių)
Grietinėlė: 5.00 valg. š.
Brendis: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Druska: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Keptas paštetas su pievagrybiais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 24
Kaip gaminti

1. Kepenis sumalkite, sumaišykite su vištienos faršu, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, druska ir žolelėmis. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą išmirkykite piene, gerai nuspauskite ir sudėkite į kepenų masę, smulkiai įtarkuokite svogūną. Viską labai gerai išmaišykite.

2. Pailgą kepimo formą pašlakstykite aliejumi. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į formos dugną, ant viršaus supilkite kepenų masę. Formą statykite į didesnį kepimo indą, pripiltą iki pusės vandens.

3. Paštetą kepkite 160 laipsnių orkaitėje 1–1,5 valandos. Ar paštetas iškepęs, galite patikrinti įbedę medinį pagaliuką: jei ištrauktas yra švarus, neaplipęs, galite imti iš orkaitės. Paštetą atvėsinkite formoje ir tik tuomet išimkite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

 

Ingredientai
Jaučių kepenys: 500.00 g
Faršas: 200.00 g (vištienos)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 1.00 st. (0,5)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pievagrybiai: 5.00 vnt. (5 - 6)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Žuvies ir jūrų gėrybių užkandžiai:

Receptai
Receptas: Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.5 / 2
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus, išskyrus lašišą, susmulkinkite iki vientisos masės.

2. Lašišos filė oda į apačią įdėkite į stiklinį arba keraminį indą. Gauta burokėlių mase padenkite lašišos filė viršų, tuomet uždenkite kepimo popieriumi ir maistine plėvele. Paslėkite ir dėkite į šaldytuvą 24–48 val.

3. Praėjus numatytam laikui nuplaukite burokėlių masę nuo lašišos ir gerai nusausinkite. Į stalą tiekite supjaustytą plonytėmis riekelėmis, jei norisi, su jums patinkančia duona.

Ingredientai
Lašiša: 500.00 g
Burokėliai: 100.00 g (šviežių)
Druska: 150.00 g (rupios)
Pankolių sėklos: 0.50 valg. š.
Rudasis cukrus: 35.00 g
Degtinė: 40.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krevetės su mango padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 18
Kaip gaminti

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

2. Į elektrinį trintuvą (blenderį) sudėkite nuluptą mangą, česnaką, čili, kuminą ir ciberžolę, išspauskite žaliosios citrinos sultis (ragaukite ir pradžiai išspauskite vieną) – viską sutrinkite iki vientisos masės.

3. Krevetes apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užmaukite ant iešmelių. Patikrinkite, ar iešmeliai telpa į keptuvę, jeigu ne – patrumpinkite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje 2–3 minutes.

4. Patiekite ant stalo su visais iešmeliais, ant kurių kepė, ir padažo indeliais šalia.

Ingredientai
Krevetės: 15.00 vnt. (šviežių)
Mangas: 1.00 vnt.
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Čili pipiras: 0.50 vnt.
Kuminai: 0.50 arbat. š.
Ciberžolė: 0.50 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies paštetas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 32
Kaip gaminti

1. Žuvį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su baltymais. Suberkite prieskonius ir, įstačius į didesnį indą su ledu, trinkite maišikliu, plona srovele pildami  grietinėlę. Kai masė pasidarys vienalytė ir puri, suberkite šaldytas daržoves (neatšildykite!). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

2. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptą pašteto formą, uždenkite aliuminio folijos lakštu, įstatykite į skardą su vandeniu ir apie 40 min. kepkite 190`C karštumo orkaitėje. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir per naktį laikykite šaldytuve.

3. Prieš patiekdami išverskite iš formos ir apibarstykite žalumynais.

 

Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (sterko arba kitokios baltos žuvies)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (baltymai)
Grietinėlė: 300.00 ml (35 % riebumo)
Šaldyti žirneliai: 200.00 g (ir morkų mišinys)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Sviestas: 2.00 valg. š. (formai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Daržovių užkandžiai:

Receptai
Receptas: Ryškiaspalvis moliūgų humusas
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 15
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi, sudėkite moliūgą, česnakus, pašlakstykite viską aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 30 min., kol moliūgas suminkštės, o česnakai paruduos.

2. Truputį atvėsinkite, tada išspauskite iš lukštų česnaką, sudėkite į elektrinį trintuvą kartu su moliūgais, avinžirniais, anakardžių riešutais, supilkite vandenį, įberkite dar šiek tiek druskos ir pipirų ir susmulkinkite iki vientisos masės (2–3 min).

3. Patiekite pašlakstę trupučiu aliejaus, pabarstę kmynais ir čili dribsniais, su mėgstamais skrebučiais, duona arba daržovėmis.

Ingredientai
Moliūgai: 650.00 g (be odelės ir be sėklų, supjaustyto gabalėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės (nenuluptos)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (plius šiek tiek patiekimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Avinžirniai: 400.00 g (indelis konsevuotų (nupilkite skystį ir praskalaukite avinžirnius vandeniu))
Anakardžių riešutai: 40.00 g (skrudintų; plius dar šiek tiek patiekimui)
Vanduo: 125.00 ml
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Moliūgų ir raudonųjų paprikų užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.4 / 30
Kaip gaminti

1. Moliūgą ir išvalytas paprikas stambiai supjaustykite bei sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Viską apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Tuomet apibarstykite česnakais, aitriosiomis paprikomis, džiūvėsėliais ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

2. Gautą masę labai gerai sumalkite elektrine trintuve, tada pagardinkite žiupsneliu cukraus, raudonėliais, druska bei pipirais ir apie 2 valandas palaikykite šaltai, kad skoniai susimaišytų ir užtepėlė sutirštėtų.

Ingredientai
Moliūgai: 300.00 g
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonosios)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š.
Džiūvėsiai: 0.50 arbat. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 0.30 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Humusas su džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Avinžirnius gausiai užpilkite vandeniu ir palaikykite 4–7 valandas. Vandenį nupilkite, avinžirnius perskalaukite ir užpilkite šviežiu. Virkite 2 valandas.

2. Į išvirtus ir atvėsusius avinžirnius supilkite alyvuogių aliejų, sezamų pastą tahini, česnaką, prieskonius, įspauskite citrinos sultis, sudėkite džiovintus pomidorus. Viską labai gerai sutrinkite elektriniu trintuvu.

3. Patiekite su duonele ar daržovių lazdelėmis.

Ingredientai
Avinžirniai: 500.00 g (džiovintų)
Alyvuogių aliejus: 75.00 ml
Tahini pasta: 150.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto)
Druska: 2.00 arbat. š.
Rūkyta malta raudonoji paprika: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Užkandis su keptais burokėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.7 / 3
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite 1,5 cm kubeliais.

2. Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite burokėlių kubelius, pagardinkite žiupsneliu druskos, kepkite apie 3 minutes, apliekite juoduoju balzaminiu actu, kepkite dar apie 14–17 minučių, kol burokėliai suminkštės, tada į keptuvę sudėkite medų ir kepkite dar apie 2 minutes, kol medus karamelizuosis ir tolygiai padengs burokėlių kubelius. Patraukite keptuvę į šalį ir leiskite burokėliams atvėsti.

3. Švarioje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo šalavijo lapus apie 30 sekundžių iš kiekvienos pusės, kol šalavijo lapeliai taps traškūs. Išimkite iš keptuvės ir dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad aliejus nuvarvėtų. Pabarstykite druska.

4. Prancūziško batono riekeles paskrudinkite karštoje orkaitėje, gruzdintuvėje arba sausoje keptuvėje.

5. Aptepkite riekeles ožkų pieno sūriu (arba kitu mėgstamu), ant viršaus dėkite karamelizuotus burokėlių kubelius ir po du skrudintus šalavijo lapus.

Mėgaukitės drauge su širdžiai maloniais žmonėmis!

Pastaba: jei po ranka neturite šviežio šalavijo ar, galbūt, jo nemėgstate, pakeiskite jį keliais rukolos lapeliais. Žinoma, jų kepti nereikia, tiesiog gardinkite sumuštinukus šviežiais. Taip pat galima gardinti ir džiovintu raudonėliu, čia jis taip pat labai tiks. Kaip jau minėjau, vietoje ožkų pieno sūrio galite naudoti bet kokį kitą mėgstamą tepamą sūrį – natūralų, o gal su žolelėmis ar česnaku.

Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (nedideli arba keletas mažyčių (iš viso apie 300 g))
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Balzaminis actas: 4.00 valg. š. (juodojo)
Medus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Šalavijai: 12.00 vnt. (šviežių lapelių)
Prancūziška duona: 6.00 riekės
Ožkų pieno sūris: 50.00 g (šiežio; arba kito mėgstamo tepamo sūrio)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Skrudintas kalafioras su piquillo padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 6
Kaip gaminti

1. Kalafiorus padalykite į nedidelius žiedynus. Apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite išplaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Taip paruoštus kalafiorus dėkite į šaldytuvą.

2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apie 10 min. patroškinkite piquillo su pomidorais, vynu ir vyno actu, įberkite šiek tiek cukraus, druskos ir pipirų. Kai viskas išsitroškins, sutrinkite iki vientisos masės.

3. Įkaitinkite puode skrudinimui skirtą aliejų ir meskite kalafiorų gabalėlius, kepkite, kol švelniai pagels. Išėmę pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su pasigamintu padažu.

Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 300.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (malti)
Aliejus: 0.50 st. (skrudinimui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Paprikos: 100.00 g (keptos ir marinuotos, vadinamos piquillo)
Konservuoti pomidorai: 100.00 g (be odelių)
Vynas: 50.00 ml (baltojo)
Actas: 1.00 arbat. š. (raudonojo vyno)
Cukrus: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Troškintų morkų su alyvuogėmis ir mėtomis užkandis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.3 / 3
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir supjaustykite maždaug 3–4 centimetrų juostelėmis. Tuomet įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite morkas. Supilkite baltąjį vyną ir troškinkite tol, kol vynas išgaruos. Į keptuvę pilkite sojos padažą ir medų ir viską gerai išmaišykite. Kepkite dar apie 10 minučių.

2. Įdėkite supjaustytas alyvuoges ir pakepinkite viską dar kelias minutes.

3. Troškintas morkas ir alyvuoges pabarstykite šviežiomis mėtomis.

Ingredientai
Morkos: 350.00 g
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vynas: 80.00 ml (sauso baltojo)
Alyvuogės: 400.00 g (po 200 g žaliųjų ir juodųjų; be kauliukų)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių kapotų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Baklažano suktinukai su sūrio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 14
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite išilgai per visą ilgį, sudėkite į pasūdytą vandenį ir palikite maždaug 10 minučių. Vėliau išimkite ir nusausinkite.

2. Baklažano juosteles apkepinkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių.

3. Varškę sumaišykite su feta, išspauskite česnako pagal skonį ir sudėkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, krapus ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę įsukite į keptas baklažano juosteles.

Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Kreminė varškė: 300.00 g
Fetos sūris: 150.00 g
Saulėje džiovinti pomidorai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų aliejuje)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krapai: 5.00 vnt. (šakelės)
Druska: 0.50 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Sūrio užkandžiai:

Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 50
Kaip gaminti

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Parmezano sūris: 160.00 g (smulkiai tarkuoto; galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio)
Česnako milteliai: 0.50 arbat. š. (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis; smulkios jūros)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Baltojo pelėsinio sūrio užkandis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
2.9 / 32
Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sūrius išpakuojame ir dedame ant kepimo popieriaus. Sūrių viršų patepame aliejumi, užbarstome supjaustytais česnakais ir rozmarinais. Kepame apie 15–20 minučių. Patiekiame karštą su džiūvėsiais arba duonos lazdelėmis.

Ingredientai
Baltojo pelėsio sūris: 2.00 vnt. (po 150 gramų)
Rozmarinai: 4.00 vnt. (šakelės šviežio)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kepti sūrio rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 63
Kaip gaminti

1. Sūrį sutarkuokite tarka, sudėkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius, įberkite druskos bei viską išplakite.

2. Įberkite šiek tiek miltų ir pamaišykite. Likusius miltus berkite palengva, kol gausite kibią, bet lipnią tešlą. Tuomet rankas sudrėkinkite šlakeliu vandens ir iš paruoštos masės formuokite nedidelius rutuliukus.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suformuotus rutuliukus. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad jie viduje būtų minkšti, kepkite iki tamsios spalvos.

4. Iškeptus sūrio rutuliukus išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinių rankšluosčių nusausinimui. Paruoštus sudėkite į iškylos krepšelį.

Ingredientai
Sūris: 500.00 g
Aliejus: 500.00 ml
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 300.00 g
Druska: 0.30 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Nesaldūs kepiniai:

Receptai
Receptas: Nesaldžios madlenos su lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 8
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 C°.

2. Sviestą ištirpinkite ant lengvos ugnies. Leiskite atvėsti.

3. Virtuvine šluotele paplakite kiaušinius. Supilkite į juos tirpintą sviestą.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Maišydami, po truputį suberkite į kiaušinių mišinį. Įmaišykite ir grietinę.

5. Lašišą supjaustykite labai smulkiais kubeliais, įmaišykite į tešlą drauge su citrinos žievele ir kapotais krapais. Pagardinkite druska, pipirais.

6. Į sviestu pateptas madlenų formeles, dėkite po šaukštą tešlos, bet tik tiek, kad prisipildytu 3/4 formelės. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.

7. Mėgaukitės dar šiltais arba atvėsusiais pyragėliais.

Ingredientai
Sviestas: 40.00 g (ir dar trupučio formelėms patepti)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Miltai: 100.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Krapai: 1.00 valg. š. (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos žievelė: 1.00 valg. š. (nutarkuotos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 17
Kaip gaminti

1. Mieles puodelyje užpilkite cukrumi ir šiltu vandeniu. Pusvalandžiui pastatykite šiltai. Kai pasirodys iškilusi „kepurėlė“, mieles sumaišykite ir kartu su druska supilkite į miltus. Išminkykite tešlą ir palikite ją kilti.

2. Grybus pamirkykite. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite iki auksinės spalvos ant sviesto keptuvėje. Kopūstus nusunkite ir kartu su grybais sudėkite į keptuvę. Maišydami patroškinkite apie 15 minučių.

3. Tešlą iškočiokite maždaug iki 1 cm storio. Puodeliu „išpjaukite“ apskritimus. Ant jų šaukštu dėkite įdaro ir perlenkę lipdykite norimos formos bandeles. Pyragėlius 15 minučių pastatykite šiltai.

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais (kad kepiniai nepriliptų), sudėkite pyragėlius, aptepkite plaktu kiaušinio tryniu ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę.

5. Kepkite apie pusvalandį. Galima valgyti ir karštus, ir šaltus. Taip pat šie pyragėliai tinka prie sultinių ir sriubų.

Ingredientai
Miltai: 700.00 g (tešlai)
Mielės: 25.00 g (šviežių; tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (perpus tešlai ir įdarui)
Cukrus: 40.00 g (tešlai)
Vanduo: 200.00 ml (tešlai)
Rauginti kopūstai: 400.00 g (įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Grybai: 1.00 st. (džiovintų; įdarui)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (pyragėlių aptepimui prieš kepant)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greita duona su alyvuogėmis ir rozmarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 9
Kaip gaminti

1. Miltus gerai sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Sukapokite sviestą ir sudėkite į mišinį. Pirštų galiukais ištrinkite sviestą, kol mišinys bus purus.

2. Susmulkinkite alyvuoges ir kartu su sūriu sudėkite į mišinį. Gerai išmaišykite.

3. Sumaišykite pieną su vandeniu ir supilkte į mišinį. Minkykite, kol tešla taps tąsi. Ant lygaus paviršiaus paberkite miltų ir ant jų iškočiokite tešlą iki 2 cm storio apskrito gabalo.

4. Kepimo indą (jei reikia) ištrinkite sviestu ir įdėkite paruoštą tešlą į jį. Įpjaukite peiliu kelis rėžius, apšlakstykite paviršių pienu ir apibarstykite parmezano sūriu.

5. Pašaukite į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes arba kol paviršius paruduos.

Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogės: 0.50 st. (juodųjų, be kauliukų)
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (šviežio smulkinto)
Parmezano sūris: 0.50 st. (smulkinto; ir dar šiek tiek pabarstymui)
Pienas: 0.50 st. (ir dar šiek tiek viršaus patepimui)
Vanduo: 0.25 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

09:00
07:59

Esports namai

URBAN˙/

Metas ruošti automobilį

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką