Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

3 mėsainiai, kokių dar neragavote: su vištiena, su jautiena ir humusu, su keptu sūriu

Mėsainiai
Vida Press nuotr. / Mėsainiai
Šaltinis: 15min
0
A A

Iš pirmo žvilgsnio įprasti patiekalai gali būti ruošiami neįprastai. Žinomas šefas Ruslanas Bolgovas kviečia paragauti jo neįtikėtinos receptūros burgerių. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunel mėsa

Ingredientai:

  • 400 g vištos šlaunelių mėsos.

Marinatui:

  • 1/2 citrinos nutarkuotos žievelės;
  • 2 šakelės šviežio smulkinto čiobrelio (kietųjų dalių nenaudokite);
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • žiupsnelis maltų pipirų mišinio;
  • 2 valg. šaukšt. smulkinto česnako;
  • 2 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus.

padažui:

  • 80 g konservuoto tuno;
  • 1 valg. šaukšt. smulkintų kaparėlių;
  • 2 skiltelės česnako, susmulkinti;
  • 2 valg. šaukšt. smulkintų krapų;
  • 2 marinuoti agurkai, susmulkinti;
  • 4 valg. šaukšt. majonezo.

Įdaro priedai:

  • 4 griežinėliai pomidoro;
  • 4 salotų „Iceberg“ lapai;
  • 4 arbat. šaukšt. sviesto.

Gaminimas:

1. Pirmiausia sumaišykite marinatui skirtus produktus. Gautu marinatu aptepkite mėsą ir palikite valandai, o tada ant grilio kepkite iš abiejų pusių maždaug po 4–5 min.

2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir maltais pipirais.

3. Bandeles iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu ir apskrudinkite ant grilio.

4. Formuokite mėsainius: ant bandelės apačios dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, salotos lapas, kepta vištiena, pomidoras, padažas, bandelė.

Vida Press nuotr./Mėsainis
Vida Press nuotr./Mėsainis

Mėsainis su jautienos maltinuku ir džiovintų pomidorų-avinžirnių humusu

Ingredientai:

  • 4 specialios bandelės mėsainiams;
  • 4 ant grilio kepti jautienos maltinukai;
  • 4 valg. šaukšt. avinžirnių humuso;
  • 8 pusiau džiovinti pomidorai;
  • 4 riekelės Čedario sūrio;
  • 4 valg. šaukšt. tirpinto sviesto;
  • 100 g pamarinuotų svogūnų žiedų;
  • 4 juostelės šalto rūkymo šoninės;
  • salotų lapų.

Gaminimas:

1. Bandelę iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu, paskrudinkite.

2. Ant bandelės dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, salotų lapas, pomidoras, svogūnas, maltinukas, sūris, skrudinta šoninė, humusas, bandelės viršus.

Vida Press nuotr./Mėsainis
Vida Press nuotr./Mėsainis

Mėsainis su keptu sūriu ir pomidorų džemu

Ingredientai:

  • 4 specialios bandelės mėsainiams;
  • 8 valg. šaukšt. pomidorų džemo;
  • 4 arbat. šaukšt. balzamiko kremo;
  • saujelė gražgarsčių;
  • 600 g halumi sūrio;
  • 4 valg. šaukšt. tirpinto sviesto.

Gaminimas:

1. Bandelę iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu, paskrudinkite. Apkepkite sūrio gabalėlius.

2. Ant bandelės dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, gražgarstė, balzamiko kremas, keptas sūris, bandelės viršus.

Vida Press nuotr./Mėsainis
Vida Press nuotr./Mėsainis

Pagal šiuos šefo Ruslano Bolgovo receptus paruoštais mėsainiais vilniečiai turėjo galimybę pasimėgauti sostinėje vykusio masinio „Borjomi“ pikniko metu.

Temos Mėsa, Maistas
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką