Dabar populiaru
Publikuota: 2013 gruodžio 31d. 07:00

3 produktai, teigiamai veikiantys žmogaus intelektą

Ankštinės daržovės
Fotolia nuotr. / Ankštinės daržovės

Pasak amerikiečių mokslininkų, žmogus gali tapti protingesnis, jei į savo valgiaraštį įtrauktų atitinkamus maisto produktus. Kokie jie?..

Be abejonės, intelektas sėkmingai vystosi ir kitais būdais, bet taisyklinga mityba šiame procese toli gražu neatsiduria paskutinėje sąrašo vietoje. Mokslininkai, atlikę aibę tyrimų, išskyrė 3 svarbius maisto produktus, kurie ypač teigiamai veikia protinių žmogaus gebėjimų vystymąsi.

1. Ankštinės daržovės

Šios daržovės – tai neišsenkantis vitamino B ir folio rūgšties šaltinis. Šios dvi medžiagos gali stipriai teigiamai paveikti ne tik intelektą, bet ir patį mąstymo procesą. Ir tai dar ne viskas! Pasirodo, vitaminas B ir folio rūgštis labai sustiprina atmintį.

2. Riebios žuvys

Tokių žuvų sudėtis ypatinga tuo, kad jose yra be galo daug omega-3 riebalų rūgščių. Šios rūgštys vaidina svarbų vaidmenį dirbant galvos smegenyse esančiai pilkajai medžiagai. Kuo ji tokia svarbi? Vaizdžiai kalbant, pilkoji medžiaga yra lyg kompiuterio procesorius, kuris atlieka visas operacijas.

3. Pomidorai

Į šių raudonskruosčių daržovių sudėtį įeina likopenas (antioksidantas), kuris pašalina neigiamą laisvųjų radikalų poveikį smegenims. Be to, mokslininkai teigia, kad po terminio apdorojimo pomidorai nepraranda naudingųjų savo savybių. Likopenas valo ir gydo organizmą, stabdo senėjimo procesą, spartina ląstelių atsinaujinimą.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką