Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

30 geriausių restoranų. 21 vieta: vis dar geriausias meksikietiškos virtuvės restoranas Lietuvoje – „Sofa de Pancho“

Ketvirtus metus iš eilės vykstantis projektas „30 geriausių restoranų“ tapo vienu iš laukiamiausių gastronominių įvykių Lietuvoje. Pernai kartu su indų ir interjero detalių prekės ženklu „iittala“ vykdomi rinkimai įgavo daugiau reikšmės ne tik lokaliai. Kasmet jis tampa vis populiaresniu gidu užsienio keliautojams Lietuvoje.
Maistas restoranoe „Sofa de Pancho“
Maistas restorane „Sofa de Pancho“ / Restorano archyvo nuotr.

Nuo gegužės 30 dienos kasdien projekto tinklalapyje ir 15min yra atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2019 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 27 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

  • Šefas Vitalis Čižauskas
  • Vadovas Diana Puškoriūtė-Bartkuvienė
  • Virtuvės tipas įkvėpta Meksikos
  • Darbo laikas II–V 17:00–23:00, VI 13:00–23:00
  • Adresas Visų Šventųjų g. 5, Vilnius ir Pamario g. 24B, Neringa
  • Internete www.sofadepancho.lt
  • Atidarymo metai 2012 m.
  • Vienu metu čia telpa 40 žmonių (+ 18 vietos salėje apačioje)
  • Vidutinė karšto patiekalo kaina 19 Eur (užkandžių – 10 Eur)
  • Terasa nėra
  • Pusryčiai nėra
  • Dienos pietūs yra (I–V 11:00–15:00, bet tik „Pancho“ užkandinėje, Konstitucijos 21C, Vilnius)
  • Šunims draugiški
  • Mėgstamiausias šefo prieskonis chile ancho aitriosios paprikos

2016 m. 12 VIETA

2017 m. 18 VIETA

2018 m. 29 VIETA

SITUACIJA TRISDEŠIMTUKE. Tarp antrojo ir trečiojo dešimtuko stabiliai besilaikantis „Sofa de Pancho“ šiame projekte yra ryškus nuo pat jo pradžios. Nenuostabu, juk tai yra unikali vieta Lietuvos kontekste. Beje, su nauju a la carte šis restoranas šiemet buvo kur kas labiau pastebėtas nei pernai ir pakilo net 8 pozicijomis.

Restorano archyvo nuotr. /Maistas restorane „Sofa de Pancho“
Restorano archyvo nuotr. /Maistas restorane „Sofa de Pancho“

KODĖL VERTA APLANKYTI? Meksikietiška virtuvė jau pati savaime sukuria tam tikrus lūkesčius, kuriuos „Sofa de Pancho“ aštuntus metus iš eilės sugeba pateisinti. Taip pat išlaikyti stabilią patiekalų bei aptarnavimo kokybę. Neabejotinai tai yra geriausias meksikietiško maisto restoranas Lietuvoje.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Sofa de Pancho“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Sofa de Pancho“

Beje, aplankyti „Sofa de Pancho“ verta ne tik kai norisi aštriau, egzotiškiau, bet ir restoraninės kokybės autentiškoje aplinkoje. Čia galioja nuoširdaus bendravimo standartai, draugiška atpalaiduojanti atmosfera, o restorano komanda dažnai įsimena ne tik svečių veidus, bet ir vardus.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Sofa de Pancho“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Sofa de Pancho“

MENIU TRUMPAI. Atnaujintas „Sofa de Pancho“ meniu yra koncentruotas ir nė iš tolo neprimena maisto knygos. Tai leidžia išlaikyti kokybę, šviežiausius ingredientus ir aiškų virtuvės braižą: „Mums pasisekė pasiekti žmones per meksikietišką virtuvę, o dabar norime parodyti, ką išties mokame šioje srityje“, – sako restorano vadovė Diana Puškoriūtė-Bartkuvienė.

Restorano archyvo nuotr. /Maistas restorane „Sofa de Pancho“
Restorano archyvo nuotr. /Maistas restorane „Sofa de Pancho“

Čia daug dėmesio skiriama vienam autentiškiausių Meksikos patiekalų – tacos. Galima rinktis vienetais, tačiau populiaru užsisakyti ir tacos lėkštę dalinimuisi. Taip pat galima išbandyti „dekonstruotą stalą“, kai atskiruose indeliuose atnešama mėsa, padažai, paplotėliai, daržovės ir svečiai gali kurti savo skonio tacos.

Beje, atnaujintame restorano meniu neliko itin pamėgtų patiekalų, tokių kaip chile con carne, fajitas ir pan. Tačiau tai nereiškia, kad su jais buvo atsisveikinta su visam. Kas savaitę „Sofa de Pancho“ siūlomas specialus šefo patiekalas, kuris priklauso nuo sezono ir nuo atkeliavusių šviežiausių produktų. Pavyzdžiui, jei į virtuvę atkeliauja gera jautienos išpjova, specials pozicijoje atsiranda fajitas. Taip trumpam yra grąžinami svečių išsiilgti patiekalai.

Restorano archyvo nuotr. /Maistas restorane „Sofa de Pancho“
Restorano archyvo nuotr. /Maistas restorane „Sofa de Pancho“

KULINARINIAI HITAI. Tacos gambas – 10 Eur, birria (ėriukas) – 22 Eur, tacos lėkštė šeimai (3–4 žm.) – 32 Eur.

SOFA DE PANCHO NIDOJE. 40 vietų „Sofa de Pancho“ restoranas pamaryje (šalia „Gintaro galerijos“) jau antrus metus iš eilės yra ne tik Meksikos ambasada atokiausiame Lietuvos kurorte, bet ir maisto laboratorija, kurioje drąsiai eksperimentuojama su skoniais.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Sofa de Pancho“ Neringoje
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Sofa de Pancho“ Neringoje

Beje, viskas Nidos sofoje yra kepama ant malkomis kūrenamo griliaus ir didelėje mėlynoje krosnyje, kuri tapo tarsi šios vietos širdimi. O daržovės ir prieskoninės žolelės keliauja tiesiai iš savo daržo, esančio šalia restorano. Čia, kaip ir Vilniaus restorane, yra siūlomas didelis tacos asortimentas.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Sofa de Pancho“
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restoranas „Sofa de Pancho“

KOMANDA. Restorano šeimininkė Diana puikiai pažįsta Meksiką ir jos skonius. Ji ten gyveno ir iki šiol vis pakeliauja po tą kraštą, bendrauja su vietiniais, atsiveža dar daugiau įkvėpimo, idėjų ir šilumos. Noras atvežti bent dalelę autentiškų meksikietiškų skonių paskatino ją kartu su vyru Rimvydu pradėti šeimos restoraną Vilniuje, o dabar dar ir Nidoje.

„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restorano „Sofa de Pancho“ komanda
„Gediminas Gražys Photography“ nuotr. /Restorano „Sofa de Pancho“ komanda

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras skonis“. „30 geriausių restoranų“ sklaida užsienyje vykdoma bendradarbiaujant su turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“. Projekto pagrindinis partneris – indų ir interjero detalių prekės ženklas „iittala“.

„iittala“ kuria originalius šiaurietiško dizaino indus ir interjero detales namams. Šis šiaurietiškas prekės ženklas nuo pat 1881 m. skatina savo individualumo išraiškas, taip pat ragina eksperimentuoti ir žengti koja kojon su pasaulio tendencijomis, išlaikant savitumą bei puoselėjamas vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius