Dabar populiaru
Publikuota: 2018 rugpjūčio 20d. 14:17

7 idėjos tingiems ir sotiems savaitgalio pusryčiams

Sumuštinis
123RF.com nuotr. / Sumuštinis

Kuo savaitgalis skiriasi nuo įprastos dienos? Sutikite, bene maloniausia jo dalis – ilgi ir tingūs pusryčiai lovoje, kurie užtrunka iki pietų, skaitant knygą ar naujienas ir mėgaujantis skanėstais, kurių pasigaminimui kasdien neturime laiko.

Savaitgalis skirtas lepintis ir lepinti – save ir savo artimuosius. Juk taip malonu, kai pažadina ne žadintuvas, o nosį kutenantis kavos ir ką tik iškeptos bandelės kvapas. Jeigu to niekada nepatyrėte – padarykite tai avansu ir patikėkite – tai nutiks ir jums!

O dabar dalinamės idėjomis, ką galima pasigaminti gana greitai ir mėgautis skaniais pusryčiais.

Greitos bandelės iš keturių ingredientų

Jeigu šalia namų nėra kepyklėlės, į kurią galite nubėgti ir parsinešti kruasanų pusryčiams - ne bėda. Išmėginkite šias bandeles, kurioms tereikia vos kelių ingredientų.

123RF.com nuotr./Bandelės
123RF.com nuotr./Bandelės

Reikės:

  • 1 st. miltų,
  • ½ st. pieno,
  • ¼ st. majonezo,
  • 1 arb. š. kepimo miltelių.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, supilkite pieną ir sudėkite majonezą. Viską gerai išmaišykite ir šaukštu dėkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite 30 min. iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Plakta kiaušinienė su majonezu

Kiaušiniai kadaise išgelbėjo prancūzus, kurie, gindamiesi nuo anglų, savo tvirtovės sienas klijavo kiaušinių baltymais, o tryniais maitino kariuomenę. Kiaušiniai su šaukšteliu majonezo gali išgelbėti jūsų pusryčius ir šiais laikais, jei šaldytuve nieko daugiau nėra.

Jeigu dar nesate bandę, būtinai išmėginkite šį receptą ir majonezu pagardinkite ne pagamintą patiekalą, o kiaušinį plakinį. Nustebsite, kokį rezultatą gausite – purią ir lengvą kiaušinienę su subtilaus skonio atspalviu.

123RF.com nuotr./Kiaušinienė
123RF.com nuotr./Kiaušinienė

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • 1 arb. š. majonezo,
  • 1 arb. š. vandens,
  • pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų,
  • 1 arb. š. sviesto.

Gaminimas:

Kiaušinius išplakite su druska, majonezu ir vandeniu. Pagardinkite pipirais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite pamaišydami maždaug 5 minutes, kol masė sutirštės ir sušoks į gumuliukus. Patiekite iš karto.

Įdaryti kiaušiniai

Kiaušinius galima išvirti iš vakaro ir tam tereikės kelių minučių. Kiaušinius perpjauti pusiau ir atskirti trynius – dar minutės. Sutrynę trynius ir pasigaminę įdarą kiaušinius sukomponuoti iš naujo galėsite jau ryte taip pat per kelias minutes. Argi rezultatas to nebuvo vertas? O dėkingas ir nustebęs mylimo žmogaus žvilgsnis, kai atnešite šį skanėstą į lovą, atpirks visas tas „vargo“ minutes.

123RF.com nuotr./Įdaryti kiaušiniai
123RF.com nuotr./Įdaryti kiaušiniai

Reikės:

  • 6 kiaušinių,
  • ¼ st. majonezo,
  • 1 valg. š. tarkuotų krienų,
  • žiupsnelio susmulkintų krapų,
  • ¼ arb. š. garstyčių,
  • po žiupsnelį druskos, saldžiosios paprikos miltelių ir maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Kiaušinius kietai išvirkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Nulupkite, perpjaukite pusaiu išilgai ir atsargiai išimkite trynius. Juos sutrinkite ir sumaišykite su visais nurodytais ingredientais. Gauta mase įdarykite baltymus ir patiekite.

Sumuštiniai su tuno salotomis

Pusryčiams norisi ko nors stipriau? Čiupkite indelį tuno ir pasigaminkite gardžią užtepėlę, kuri pagardins traškias skrudintas duonos riekeles. Ingredientų nemažai, tačiau jie pakraus jus energija visai dienai ir galėsite nuversti kalnus!

123RF.com nuotr./Sumuštinis
123RF.com nuotr./Sumuštinis

Reikės:

  • 300 g konservuoto baltojo tuno,
  • 1 susmulkinto saliero stiebo,
  • ¼ susmulkinto raudonojo svogūno,
  • 1 svogūnėlio su laiškais,
  • 2 pomidorų,
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • 1 valg. š. garstyčių,
  • 1 valg. š. susmulkintų laiškinių česnakų,
  • 1 valg. š. susmulkintų krapų,
  • žiupsnelio druskos,
  • ½ st. majonezo,
  • 120 g tarkuoto čederio,
  • saujos mėgstamų salotų lapų,
  • 2 susmulkintų aštriai marinuotų agurkėlių,
  • 8 riekelių skrudintos sumuštinių duonos.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite tuną, majonezą, salierus, susmulkintus svogūnus, krapus, laiškinius česnakus, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir garstyčias.

Orkaitėje apskrudinkite duoną. Ant 4 riekelių uždėkite tuno įdarą, uždėkite po kelias pomidoro riekeles, užbarstykite sūrį ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys. Uždėkite po salotos lapą, susmulkintus agurkėlius ir uždenkite likusia skrudintos duonos riekele.

Kepti sumuštiniai su čederio sūriu

Sūris nėra pats svarbiausias ingredientas šiame recepte. Kartais, atrodytų, mažos ir nereikšmingos detalės gali visiškai pakeisti patiekalo skonį. Marinuoti agurkėliai ir vos keli šaukštai majonezo yra puikus įrodymas, kad sumuštinio skonis gali būti ir kitoks.

123RF.com nuotr./Sumuštinis su sūriu
123RF.com nuotr./Sumuštinis su sūriu

Reikės:

  • 200 g čederio,
  • ¼ st. susmulkintų marinuotų agurkėlių,
  • ¼ st. majonezo,
  • žiupsnelio aitriosios paprikos,
  • druskos pagal skonį,
  • ½ susmulkintos saldžiosios paprikos,
  • 4 riekelių duonos skrudinimui.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite tarkuotą čederio sūrį, susmulkintą papriką, agurkėlius, druską, aitriąją papriką. Tepkite ant duonos, užvožkite kita riekele ir kepkite sumuštinių keptuve maždaug 4 minutes.

Vištienos salotos

Jei sekmadienį apie pietus pabusite alkanas kaip vilkas, bandelė su kava vargu ar nuramins gurgiantį pilvą. Tad metas pasidairyti kažko sotesnio. Jei kartais šaldytuve atrastumėte vakar keptos vištos likučių, galite greitai pasigaminti sočias salotas. Sauja spanguolių, sauja riešutų, obuolys, keli šaukštai majonezo – ir jūsų lėkštėje gardus patiekalas!

123RF.com nuotr./Salotos su vištiena
123RF.com nuotr./Salotos su vištiena

Reikės:

  • 2 virtų arba keptų vištienos krūtinėlės filė,
  • ½ st. džiovintų spanguolių,
  • 1/3 st. kepintų pekano riešutų,
  • 1/3 st. susmulkintų saliero stiebų,
  • 1/3 st. majonezo,
  • 1/3 st. grietinės,
  • 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • ½ arb. š. kario,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 2-3 obuolių, supjaustytų apskritimais.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite susmulkintą vištieną, salierus, džiovintas spanguoles ir pekano riešutus. Kitame dubenėlyje sumaišykite majonezą, grietinę, citrinos sultis ir kario miltelius. Pagardinkite druska bei pipirais. Sumaišykite su vištiena ir patiekite, uždėję po šaukštą ant obuolių griežinėlių.

Galite patiekti ir su mėgstama skrudinta duona arba ant salotų lapų, tada obuolius kubeliais įpjaustykite į salotas – jie šiame patiekale būtini, nes suteikia gaivumo.

Kepti žiedinių kopūstų kąsneliai

Žiediniai kopūstai – viena iš tų puikiųjų daržovių, iš kurių galima pagaminti daugybę patiekalų. Nuo salotų iki blynelių, apkepų, troškinių ar tiesiog traškių kąsnelių. Pastarieji žavi dar ir tuo, kad nereikalauja daug dėmesio gaminant, o virsta gardžiu patiekalu tiesiog pusvalandį pabuvę orkaitėje. Tai labai patogu tada, kai norisi tingiai gurkšnoti rytinę kavą lovoje, užuot trypčiojus virtuvėje.

123RF.com nuotr./Žiedinių kopūstų kąsneliai
123RF.com nuotr./Žiedinių kopūstų kąsneliai

Reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto, susmulkinto žiedynėliais,
  • 1 arb. š. aliejaus,
  • ½ laimo sulčių,
  • 1 arb. š. kario miltelių,
  • ¼ arb. š. kumino miltelių,
  • ¼ arb. š. maltos kalendros,
  • ¼ arb. š. ciberžolės,
  • ¼ arb. š. kajeno pipirų,
  • ¼ arb. š. druskos.

Majonezo pagardui:

  • ¼ st. majonezo,
  • 1 arb. š. kario miltelių,
  • ¼ arb. š. kajeno pipirų miltelių,
  • ¼ arb. š. ciberžolės,
  • 1/8 arb. š. cukraus,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Žiedinio kopūsto žiedynėlius suberkite į dubenį, apšlakstykite laimo sultimis bei aliejumi, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti.

Kitame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus ir apibarstykite jais žiedinį kopūstą. Išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų prieskoniais ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiškite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 30 min.

Kol kopūstai kepa, pasigaminkite pagardą - majonezą sumaišykite su visais nurodytais prieskoniais.

Iškepusį žiedinį kopūstą patiekite apibarstę petražolėmis arba kalendromis su majoneziniu padažu.

Skanių savaitgalio pusryčių!

Remiamas turinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Daugiau vandens

Sveikata

Ruduo pilnas komplimentų

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką