TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

7 klaidos, kurias darote virdami avižinę košę

Avižinė košė
Vida Press nuotr. / Avižinė košė
Šaltinis: 15min
0
A A

Daugelis yra skaitę ir girdėję apie tai, kaip naudinga pusryčiams valgyti avižinę košę. Ir nemažai žmonių bandė jos išsivirti, bet liko nusivylę. Blankaus skonio lipni košė nė iš tolo nepriminė pusryčių stebuklo. Ką jie galbūt darė ne taip?

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

1. Nesilaikė proporcijų

Avižinė košė paprastai ruošiama iš avižinių dribsnių, tačiau jų egzistuoja ne viena rūšis. Vieni mėgsta greitai paruošiamus, kiti – klasikinius dribsnius iš neskaldyto grūdo. Kokius beišsirinktumėte, laikykitės sausų dribsnių-skysčio proporcijų, kurios paprastai nurodytos ant pakuotės ir yra pakankamai tikslios. „Bėriau iš akies“ čia nelabai tinka.

2. Prisvilino košę

Vos tik skystis užvirs ir supilsite avižinius dribsnius, pamaišykite juos puode ir iškart sumažinkite kaitrą – košė turi burbuliuoti ant silpnos ugnies. Priešingu atveju rizikuojate labai greitai ją prisvilinti ir patirti visus virtuvės vėdinimo ir puodo šveitimo vargus.

Vida Press nuotr./Avižiniai dribsniai
Vida Press nuotr./Avižiniai dribsniai

3. Neleido košei subręsti

Avižinė košė bus skanesnė, jei išvirus leisite jai kelias minutes pastovėti sandariai uždarytame puode – dribsniai geriau išbrinks, košė bus vientisesnė. Prieš dėdami į lėkštę košę gerai pamaišykite.

4. Išvirė pernelyg lipnią košę

Gal kai kam visai patinka lipnesnė, kremiškesnė košė, tačiau jei tokiai nesimpatizuojate, štai du patarimai: pirma, virkite dribsnius gryname vandenyje, o ne piene ar pieno-vandens mišinyje, antra, pilkite dribsnius į vandenį šiam užvirus, o ne į šaltą ar kiek pašilusį vandenį. Beje, jei norite, į vandenyje virtą košę šlaką karvės ar augalinio pieno dėl skonio galite įsipilti jai jau išvirus.

5. Pamiršo druską/prieskonius

Jokia paslaptis, kad vandenyje virta košė be jokių prieskonių nebus stebuklingas skanėstas, tad virdami ne tik ją pasūdykite, bet ir atraskite, kokiais kitais prieskoniais galite pagardinti – labai tinka žiupsnis malto cinamono, gvazdikėlių ar kardamono.

Vida Press nuotr./Avižinė košė
Vida Press nuotr./Avižinė košė

6. Nepagalvojo apie sveikus ir gardžius priedus

Į verdamą košę galima įberti mėgstamų džiovintų vaisių – razinų, smulkintų džiovintų slyvų, datulių, figų ir pan. O ir ant išvirusios košės galite dėti tai, kas tik jums skanu: tinka šviežios uogos, šaukštelis skysto medaus ar klevų sirupo, kepintų kokosų drožlės, karamelizuoti bananai ir pan.

7. Leido košei pernelyg atvėsti

Yra patiekalų, kurie ir pravėsę skanūs, bet tik ne avižinė košė. Todėl verčiau valgykite ją ne iš plačios lėkštės, bet gilaus dubenėlio, kuris neleis valgiui taip greitai atšalti.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką