Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 balandžio 19d. 00:00

Amelijos sviestinės varškės skarelės: taip gardu, kad skaičiuoja ir su šeimyna dalijasi po lygiai

Amelijos sviestinės varškės skarelės: taip gardu, kad skaičiuoja ir su šeimyna dalijasi po lygiai
Asmeninio archyvo nuotr. / Amelijos sviestinės varškės skarelės: taip gardu, kad skaičiuoja ir su šeimyna dalijasi po lygiai

Nors šiuo metu apstu virtualių platformų, kurios maistą pristato prie pat namų slenksčio, tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė įvairius užkandžius ir saldumynus dažniau renkasi gaminti namuose.

Priežastis – paprasta: tokiu būdu ji tikrai gerai žino gaminių sudėtį, pati reguliuoja saldumą, o siekdama išgauti tobulą skonį renkasi tik patikrintus aukščiausios kokybės ingredientus. „DVARO“ varškė ir sviestas – tobulas derinys ruošiant sviestines varškės skareles su džemu.

Asmeninio archyvo nuotr./Amelijos sviestinės varškės skarelės: taip gardu, kad skaičiuoja ir su šeimyna dalijasi po lygiai
Asmeninio archyvo nuotr./Amelijos sviestinės varškės skarelės: taip gardu, kad skaičiuoja ir su šeimyna dalijasi po lygiai

„Tradicinės varškės skarelės pagaminamos tikrai paprastai. O mūsų namuose jas mėgsta visi, todėl turime skaičiuoti ir pasidalinti po lygiai“, – pasakoja trijų vaikų mama, 15min skaitytojams šįkart atskleidžianti savo pamėgto skanėsto receptą.

Tai, kad šios varškės skarelės tikrai vertos šanso degustacijai jūsų namuose, iliustruoja ir tinklaraštininkės sekėjų komentarai. „Galėjau geriau ir neužmatyti. Teks kepti“, – teigė A.Kuzmarskės idėjomis besižavinti Erika.

Asmeninio archyvo nuotr./Amelijos sviestinės varškės skarelės: taip gardu, kad skaičiuoja ir su šeimyna dalijasi po lygiai
Asmeninio archyvo nuotr./Amelijos sviestinės varškės skarelės: taip gardu, kad skaičiuoja ir su šeimyna dalijasi po lygiai

Sviestinės varškės skarelės su džemu

Ingredientai:

  • 150 g sviesto (Amelija naudoja „DVARO“)
  • 150 g „DVARO“ varškės (Amelija naudoja 9 % rieb.)
  • 250 g miltų
  • 1 kiaušinis
  • 2 valg. š. cukraus
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • džemo, tirštos uogienės, karamelės ar šokoladinio kremo pertepimui

Gaminimas:

  1. Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą su peiliu apačioje ir malame, kol tešla tampa šlapiu (bet dar biriu) „smėliuku“.
  2. Tešlą išberiame ant stalo, suformuojame ritinį ir padaliname į dvi lygias dalis. Įvyniojame į rankšluostėlį ir dedame į šaldiklį 30–45 min. arba į šaldytuvą bent 1,5 val.
  3. Atšaldytą tešlą iškočiojame ant miltuoto stalo į maždaug 30 cm apskritimus.
  4. Aptepame džemu (ar kitu pasirinkimu), galima pabarstyti cinamonu. Supjaustome panašiu kaip picos principu – į 16 trikampėlių.
  5. Kiekvieną trikampėlį suvyniojame nuo platesnio kraštelio link smaigalio.
  6. Aptepę kiaušinio plakiniu, kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje (be vėjelio) apie 20–23 min.

Skanaus!

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Partnerio turinys
Komentarai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Mėgaukis šiandien

Laimė jaustis saugiai

Talentingi vaikai

Video

08:39
14:28
50:59

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką