Priežastis – paprasta: tokiu būdu ji tikrai gerai žino gaminių sudėtį, pati reguliuoja saldumą, o siekdama išgauti tobulą skonį renkasi tik patikrintus aukščiausios kokybės ingredientus. „DVARO“ varškė ir sviestas – tobulas derinys ruošiant sviestines varškės skareles su džemu.
„Tradicinės varškės skarelės pagaminamos tikrai paprastai. O mūsų namuose jas mėgsta visi, todėl turime skaičiuoti ir pasidalinti po lygiai“, – pasakoja trijų vaikų mama, 15min skaitytojams šįkart atskleidžianti savo pamėgto skanėsto receptą.
Tai, kad šios varškės skarelės tikrai vertos šanso degustacijai jūsų namuose, iliustruoja ir tinklaraštininkės sekėjų komentarai. „Galėjau geriau ir neužmatyti. Teks kepti“, – teigė A.Kuzmarskės idėjomis besižavinti Erika.
Sviestinės varškės skarelės su džemu
Ingredientai:
- 150 g sviesto (Amelija naudoja „DVARO“)
- 150 g „DVARO“ varškės (Amelija naudoja 9 % rieb.)
- 250 g miltų
- 1 kiaušinis
- 2 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- džemo, tirštos uogienės, karamelės ar šokoladinio kremo pertepimui
Gaminimas:
- Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą su peiliu apačioje ir malame, kol tešla tampa šlapiu (bet dar biriu) „smėliuku“.
- Tešlą išberiame ant stalo, suformuojame ritinį ir padaliname į dvi lygias dalis. Įvyniojame į rankšluostėlį ir dedame į šaldiklį 30–45 min. arba į šaldytuvą bent 1,5 val.
- Atšaldytą tešlą iškočiojame ant miltuoto stalo į maždaug 30 cm apskritimus.
- Aptepame džemu (ar kitu pasirinkimu), galima pabarstyti cinamonu. Supjaustome panašiu kaip picos principu – į 16 trikampėlių.
- Kiekvieną trikampėlį suvyniojame nuo platesnio kraštelio link smaigalio.
- Aptepę kiaušinio plakiniu, kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje (be vėjelio) apie 20–23 min.
Skanaus!