-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amžinai populiarūs burokėliai: 5 atsargų žiemai receptai

Prieš keletą metų burokėliai tapo madingi restoranuose, tačiau iš namų virtuvių jie niekada ir nebuvo dingę – juk barščiai, šaltibarščiai, salotos su burokėliais visada pasiteisinantys ir mėgstami patiekalai. Kol burokėliai šviežutėliai, traškūs, paties geriausio skonio, metas pasiruošti jų atsargų žiemai.
Marinuoti burokėliai
Marinuoti burokėliai / Vida Press nuotr.
Burokėliai, marinuoti su actu
Receptas: Burokėliai, marinuoti su actu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 297
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Druska: 1.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Actas: 9.00 valg. š. (9 proc.)
Laurų lapai: 4.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapnieji)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite (arba stambiai sutarkuokite).
  2. puodą supilkite vandenį, actą, suberkite visus prieskonius ir užvirinkite.
  3. Suverskite burokėlius, vėl užvirinkite. Iš užkaitinto mišinio išgriebkite laurų lapus ir pipirų žirnelius.
  4. Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.

Taip paruošti burokėliai labai tinka sriuboms, šaltibarščiams, garnyrui.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Su medumi marinuoti burokėliai ir svogūnai
Receptas: Su medumi marinuoti burokėliai ir svogūnai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 kg
Svogūnai: 4.00 vnt.
Actas: 200.00 ml (raudono vyno - marinatui)
Medus: 200.00 g (marinatui)
Vanduo: 300.00 ml (marinatui)
Kaip gaminti
  1. Burokėlius nuplaukite ir išvirkite. Nulupkite ir sutrinkite stambia trintuve arba supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Susmulkintas daržoves sumaišykite, sukrėskite į stiklainius. Į puodą supilkite marinato produktus, kaitinkite, kol ištirps medus.
  3. Užpilkite ant daržovių stiklainiuose. Sandariai uždarykite, laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Burokėliai, marinuoti svarainių sultyse
Receptas: Burokėliai, marinuoti svarainių sultyse
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 77
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 kg (virtų)
Vanduo: 1.00 l
Svarainiai: 250.00 g (250 ml - sulčių)
Druska: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Burokėlius sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į stiklainius.
  2. Užpilkite iš likusių recepto sudedamųjų dalių pagamintu verdančiu marinatu ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Burokėliai, marinuoti su kmynais ir bazilikais
Receptas: Burokėliai, marinuoti su kmynais ir bazilikais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 27
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 400.00 g
Kmynai: 5.00 g („Santa Maria“)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje))
Aliejus: 150.00 g (vynuogių sėklų)
Bazilikai: 10.00 g (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Vandenyje virkite burokėlius, kol suminkštės.
  2. Nuskuskite burokėlius ir supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
  3. Aliejuje švelniai pakepinkite kmynus, suberkite supjaustytus burokėlius ir kepkite dar 5 min. Paskaninkite SANTA MARIA akmens druska.
  4. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, užberkite iš anksto sukapotų bazilikų ir išmaišykite.
  5. Mišinį su aliejumi supilkite į stiklainį.

„Santa Maria“ receptas.

Suskleisti
Marinuoti kopūstai su burokėliais
Receptas: Marinuoti kopūstai su burokėliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 20
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 2.00 kg
Morkos: 2.00 vnt.
Burokėliai: 1.00 vnt.
Vanduo: 1.00 l (marinatui)
Cukrus: 12.00 valg. š. (marinatui)
Druska: 3.00 valg. š. (marinatui)
Aliejus: 150.00 ml (marinatui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (marinatui)
Pipirai: 2.00 vnt. (kvapniųjų - marinatui)
Actas: 150.00 ml (9 proc. - marinatui)
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite.
  2. Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską, aliejų, sudėkite laurų lapelius ir pipirus. Užvirkite.
  3. Supilkite actą ir sumeskite sutraiškytas nulupto česnako skilteles. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir ant viršaus uždėkite lėkštę.
  4. Lengvai spustelėkite ranka – kad virš lėkštės atsirastų šiek tiek skysčio.
  5. Palikite parai kambario temperatūroje. Kitą dieną jau galite valgyti. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius