Dabar populiaru
Publikuota: 2019 gegužės 21d. 09:00

Ankstyvam šaltų sriubų sezonui – 12 patikrintų ir naujų idėjų

Šalta sriuba
Vida Press nuotr. / Šalta sriuba

Jei šaltibarščių sezonas kadaise įsisiūbuodavo kone kartu su šviežiomis bulvėmis, tai šiais laikais šaltsriubėmis tenka gaivintis jau gegužę. Šią savaitę gaivinančių patiekalų receptai bus neprošal, tad siūlome pasisemti idėjų, kokią sriubą paruošti ginantis nuo alinančios tvankumos!

Receptas: Baltoji šaltsriubė su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 98
Kaip gaminti
  1. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite.
  2. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite pjaustytais kiaušiniais.
  4. Šis patiekalas skaniausias gerai atvėsintas, su karštomis bulvėmis.

 

Ingredientai
Kefyras: 500.00 ml (šaltibarščių)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 virinto, atvėsusio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 32
Kaip gaminti

1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.

Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (labai tinka įvairių rūšių mišinys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š. (tyro)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (išspaustų sulčių)
Bazilikai: 6.00 vnt. (lapeliai)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Raudonieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 21
Kaip gaminti

1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.

Ingredientai
Agurkai: 3.00 vnt. (dideli)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (graikiško)
Mėtos: 4.00 vnt. (lapeliai)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Turkiška jogurto šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 50
Kaip gaminti

1. Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius. Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.

2. Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.

3. Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas. Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.

4. Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.

Ingredientai
Jogurtas: 500.00 g (natūralaus, geriausiai – turkiško arba graikiško)
Agurkai: 2.00 vnt. (vidutiniai)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Krapai: 3.00 vnt. (šakelės)
Mėtos: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivinanti vasariška sriuba su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.5 / 6
Kaip gaminti

1. Pirmiausia reikės išplakti kefyrą, varškę ir grietinę, ir pagardinti plakinį smulkintais svogūnais bei česnakais.

2. Tuomet į mišinį sudėkite kubeliais pjaustytus agurkus ir ridikėlius, įberkite prieskonių ir smulkintus žalumynus.

3. Paruoštą sriubą reikėtų bent valandą laikyti šaldytuve, o patiekiant į lėkštes įdėti virtų kiaušinių ir papuošti mėtos lapeliais.

Ingredientai
Kefyras: 2.00 st.
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 1.00 st. (vidutinio riebumo)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virti)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt. (jauni, su laiškais)
Agurkai: 2.00 vnt.
Ridikėliai: 200.00 g
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Mėtos: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Veganiški šaltibarščiai be kefyro
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 17
Kaip gaminti

1. Sumalame saulėgrąžas su vandeniu, kad taptų beveik vientisa masė

2. Dedame į gautą masę česnaką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir obuolių actą. Gerai išmaišome.

3. Supjautome burokus, agurkus. Sudedame į masę.

4. Pabarstome krapais ir tiekiame.

Ingredientai
Saulėgrąžos: 1.00 arbat. š. (mirkytų per naktį)
Vanduo: 3.00 st.
Druska: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (galite dėti ir 2)
Krapai: 3.00 vnt. (šakelės)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustos sultys)
Obuolių actas: 3.00 valg. š. (arba pagal skonį)
Burokėliai: 0.30 vnt. (stiklainio; marinuotų arba virtų naminių)
Agurkai: 2.00 vnt. (galite dėti ir 3)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaspačas su geltonaisiais pomidorais ir feta sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.

2. Sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir plakite kol jos virs vienalyte tiršta tyre. Įberkite druskos ir pipirų, ir įpilkite apie 1 šaukštelį raudonojo vyno acto. Plakite dar keletą sekundžių, ir paragaukite. Pagal skonį įdėkite daugiau druskos, įpilkite dar šiek tiek acto.

3. Supilkite sriubą į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve, kad gerai atšaltų.

4. Patiekdami išpilstykite į dubenėlius ar stiklines taures, pabarstykite fetos sūriu, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite čili pipirų griežinėliais ir kalendrų lapais.

Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (gerai sunokusių geltonųjų)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė geltonoji)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierų stiebai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Actas: 1.00 valg. š. (raudinojo vyno; arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šalta baltoji sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 31
Kaip gaminti

1. Supjaustykite ridikėlius ir agurką, susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus, viską suberkite į dubenį su kefyru.

2. Įpylę vandens, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įmaišykite ir pjaustytus virtus kiaušinius.

3. Kaip ir šaltibarščiai, ši balta ridikėlių sriuba idealiai dera su karštomis bulvėmis, o pačią geriausia valgyti gerai atvėsintą.

Ingredientai
Kefyras: 500.00 ml
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja
Vanduo: 1.00 st. (šalto virinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Šalta paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 23
Kaip gaminti
  1. Dvi saldžiąsias paprikas apkepkite. Smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus ir paprikas (žalias ir pakeptas).
  2. Palikite po saujelę smulkintų pomidorų, agurkų, pakepintų ir žalių paprikų, likusias daržoves suberkite į dubenį.
  3. Išspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų, įpilkite alyvuogių aliejaus, pomidorų sulčių ir susmulkinkite viską plaktuvu.
  4. Palikite šaldytuve 30 minučių. Susmulkinkite krapus, virtus kiaušinius ir sumaišykite su likusiomis daržovėmis dubenyje.
  5. Į dubenį įpilkite suplaktą ir jau atšalusią masę.
  6. Į dubenėlio vidurį dėkite po šaukštą sumaišytų daržovių.

Receptą atsiuntė Lina M.

Ingredientai
Krapai: 80.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 250.00 ml (pomidorų)
Agurkai: 4.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Andalūziškas gaspačas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 11
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. 2 pomidorus supjaustykite kubeliais.
  2. Papriką perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Atpjaukite porą juostelių ir jas supjaustykite šiaudeliais.
  3. Svogūną nulupkite perpjaukite pusiau, atpjaukite vieną griežinėlį ir supjaustykite kubeliais.
  4. Vieną agurką taip pat supjaustykite kubeliais.
  5. Į plokščią lėkštutę sudėkite kubeliais supjaustytas daržoves.
  6. Likusias daržoves sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir sutrinkite.
  7. Į daržovių tyrę sudėkite grūstus česnakus, sumaišytus su citrinų sultimis ir aliejumi. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite vandenį ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
  8. Kubeliais supjaustytą duoną pakepinkite svieste ir sudėkite į atskirą lėkštutę.
  9. Atšalusią sriubą išpilstykite į dubenėlius.
  10. Daržovių kubelius ir duonos skrebučius patiekite atskirai – jų kiekvienas valgytojas įsidės tiek, kiek norės.
Ingredientai
Pomidorai: 750.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji raudona)
Agurkai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Duona: 4.00 riekės (sumuštinių)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Vanduo: 250.00 ml (šalto virinto vandens)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Burokėlių ir apelsinų šaltsriubė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 29
Kaip gaminti
  1. Burokėlius nuplaukite, nulupkite, dar sykį nuplaukite ir susmulkinkite. Nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais. Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu. Nuo vieno nusausinto vaisiaus nutarkuokite žievelę, iš abiejų išspauskite sultis.
  2. Puode įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Suberkite kalendras ir maišydama kepinkite dar 3 minutes. Sudėkite smulkintus burokėlius, supilkite sultinį, išmaišykite. Kai užvirs, puodą uždenkite, virkite sriubą apie 20 minučių. Sutrinkite elektrine trintuve, palikite atvėsti.
  3. Įmaišykite tarkuotas apelsinų žieveles, citrusų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite. Porą valandų šaldykite.  Tiekdama į kiekvieną ledinės sriubos dubenį įberkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio, batono gruzdučių.
Ingredientai
Burokėliai: 800.00 g (švieži jauni)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kalendros: 2.00 valg. š. (maltos)
Sultinys: 1.00 l (1,2 l daržovių arba paukštienos)
Apelsinai: 2.00 vnt. (dideli)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Batonas: 1.00 st. (gruzdučiai)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sriuba „Vasara“
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 19
Kaip gaminti
  1. Kefyrą, varškę ir grietinę išplakite, suberkite smulkintus česnakus ir svogūnus.
  2. Sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus ir ridikėlius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Suberkite smulkintus žalumynus, išmaišykite ir mažiausiai valandą laikykite šaldytuve.
  4. Išpilsčiusi į lėkštes, įdėkite griežinėliais supjaustytų kiaušinių. Papuoškite šviežiomis mėtų šakelėmis.
Ingredientai
Kefyras: 2.00 st.
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 1.00 st. (15 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virti)
Svogūnai: 2.00 vnt. (jauni svogūnėliai su laiškais)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Agurkai: 2.00 vnt.
Ridikai: 200.00 g (ridikėlių)
Krapai: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Mėtos: 10.00 g (lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria

Video

00:30
02:16
01:00

Visi į lauką!

Liaudies alus

Gera savijauta – tavo pasirinkimas

Namų šefas

Konkursas
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką