Dabar populiaru
Publikuota: 2015 liepos 12d. 11:00

Ant gardumynų stalo – 20 desertų su vyšniomis

Varškėtis su vyšniomis
Shutterstock nuotr. / Varškėtis su vyšniomis

Sekmadienis be deserto beveik neįsivaizduojamas. Norisi palepinti savo skonio receptorius kuo nors itin gardžiu? Siūlome pasiraškyti vyšninių idėjų nuo Ji24.lt receptų medžio. Sodrios, raudonos, ryškios uogos dabar karaliauja ant mūsų stalo, taigi gaminkime ir skanaukime!

Receptai
Receptas: Pudingas su vyšniomis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Želatiną užmerkite ir palikite, iki išbrinks.

2. Kiaušinius gerai nuplaukite, baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

3. Želatiną ištirpinkite mažame puodelyje, tada supilkite trynių plakinį ir nuolat maišydama kaitinkite, iki cukrus ištirps ir masė pasidarys vientisa. Ataušinkite.

4. Grietinę krėskite į gilų dubenį, pagardinkite migdolų esencija, nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir šluotele po truputį įplakite trynių ir želatinos masę.

5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į grietinės masę.

6. Pudingą su milteliniu cukrumi apibarstytomis vyšniomis sluoksniuokite į stiklinius indelius ir per naktį palaikykite šaldytuve.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Ingredientai
Grietinė: 500.00 ml (riebios)
Cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotų pusės citrinos žievelių)
Želatina: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Migdolų esencija 1.00 žiupsnelis
Vyšnios: 200.00 g (arba kitokių uogų)
Miltelinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pieno kokteilis su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Išimkite vyšnių kauliukus.

2. Bananus supjaustykite, sudėkite į maišytuvo indą su vyšniomis, suberkite kakavos miltelius, supilkite pieną ir gerai suplakite.

3. Pabaigoje įmaišykite ledus.  

Ingredientai
Bananai: 6.00 vnt.
Vyšnios: 150.00 g
Kakava: 1.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Vaniliniai ledai 400.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 8
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą (šiek tiek tešlos atidėkite). Įklokite lakštą į 23 cm skersmens skardą, subadykite šakute. Tešlos lakštą užklokite kepimo popieriumi ir įberkite žirnių, kad kepant tešlos kraštai nenuslystų. Pašaukite į 210ºC temperatūros orkaitę ir kepkite 10 min.

3. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, nuvarvinkite.

4. Sudėkite uogas ant pusiau iškepusio papločio, apibarstykite cukraus ir krakmolo mišiniu, ant viršaus sutrupinkite likusią tešlą. Kepkite 220ºC temperatūros orkaitėje 15–20 min., kol paviršius gražiai paruduos.

5. Kol pyragas keps, paruoškite vanilinį padažą: puode sumaišykite grietinėlę, kiaušinių trynius, cukrų ir krakmolą, visą laiką maišydama šluotele kaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Atvėsinkite, įmaišykite vanilinį cukrų.

6. Vyšnių pyragą patiekite karštą arba atvėsintą su vaniliniu padažu.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Ingredientai
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Cukrus: 50.00 g (tešlai, 100 g įdarui ir 1 valg. š. vaniliniam padažui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai ir 1 valg. š. vaniliniam padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai ir 2 tryniai vaniliniam padažui)
Vyšnios: 500.00 g (įdarui)
Krakmolas: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. įdarui ir vaniliniam padažui)
Grietinėlė: 300.00 ml (vaniliniam padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Morkų krepšeliai su vyšniomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, apkepkite keptuvėje su sezamų aliejumi nuolat pamaišydami apie 10 min.

2. Tada supilkite pasukas, suberkite cukrų, smulkintus migdolus, lazdyno riešutus, džiovintas vyšnias ir cinamoną. Gautą mišinį kepkite apie gerą pusvalandį, kol visiškai išgaruos pasukos.

3. Tuomet belieka palaukti, kol masė atvės ir sudėti ją į vaflinius krepšelius bei dekoruoti vyšnia arba trešne.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Sezamų aliejus: 30.00 ml
Pasukos 100.00 ml
Rudasis cukrus: 1.00 st.
Vyšnios: 2.00 valg. š. (džiovintų ir 1 sauja vyšnių arba tešnių)
Migdolai: 3.00 valg. š.
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š.
Morkos: 500.00 g
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vafliniai krepšeliai 15.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšniniai keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 11
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje.

2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į kepimo formeles, ant viršaus užberkite migdolo drožlių. Kepkite 190 laipsnių karščio temperatūroje 30-40min, kol gražiai paruduos.

Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus)
Sviestas: 80.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vyšnios: 30.00 g (džiovintos)
Razinos: 30.00 g
Migdolai: 30.00 g (drožlės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių ir maskarponės skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 1
Kaip gaminti

1. Vyšnias sudėkite į puodelį, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir virkite ant mažos ugnies, kol atsiras sulčių.

2. Krakmolą ištirpinkite 4 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į verdančias vyšnias. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

3. Maskarponę suplakite su milteliniu, vaniliniu cukrumi ir grietinėle.

4. Sausainius sutrupinkite ir kelioms sekundėms panardinkite į šaltą kavą.

5. Į desertines lėkšteles sluoksniais dėkite sausainius, maskarponės kremą ir vyšnias.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Vyšnios: 400.00 g (1 pakelis šaldytų arba 400 g šviežių)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Maskarponės sūris: 400.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (riebi)
Miltelinis cukrus: 4.00 valg. š. (3–4)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Sausainiai: 16.00 vnt. (biskvitiniai)
Kava: 1.00 st. (stipri)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Nekeptas sūrio tortas su vyšniomis
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 26
Kaip gaminti

1. Užpilkite ant želatinos 100 ml šalto virinto vandens ir 40–60 min. palaikykite, kad išbrinktų.

2. Torto pagrindui reikalingus sausainius sumalkite mėsmale. Paskui ištiprinkite sviestą, sumaišykite su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberkite į 24–26 cm torto formą nuimamais kraštais. Stipriai spausdama, formuokite pagrindą (ypač gerai paspauskite kraštuose) ir padėkite jį į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

3. Želatiną kaitinkite tik iki užvirimo. Ataušinkite ją.

4. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponę ir gerai viską sumaišykite. Supilkite ataušintą želatiną ir maišykite iki vientisos masės.

5. Dėkite įdarą ant torto pagrindo, paskirstykite tolygiai. Ant torto išdėliokite vyšnias ir iš lėto pilkite ištirpintą želė. Dėkite skanėstą 3–4 val. į šaldytuvą, kad sustingtų (aš dažniausiai palieku tortą nakčiai).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Asta Pažereckaitė

Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g (pagrindui naudojau šokoladinius „Selga“ sausainius)
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (33–35 proc. riebumo – įdarui)
Cukrus: 150.00 g (įdarui)
Želatina: 20.00 g (įdarui)
Vyšnios: 1.00 sauja (tinka ir šaldytos – torto viršui papuošti)
Želė: 1.00 vnt. (vyšnių želė pakelis – torto viršui papuošti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sluoksniuotas desertas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
5.0 / 1
Kaip gaminti

1. Šokoladą sulaužykite į dubenį, ištirpinkite ir atšaldykite. Suberkite miltus, migdolus, kepimo miltelius ir išmaišykite. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Į trynius įpilkite keturis šaukštus šilto vandens, suberkite cukrų ir išplakite. Baltymus plakite, kol susidarys standžios putos. Į miltų mišinį supilkite trynių masę, sukrėskite plaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.

2. Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą didelę skardą, plonai paskirstykite. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių. Iškepusią iškart išverskite iš skardos ir palikite atvėsti.

3. Vyšnias nuvarvinkite. Tris šaukštus vyšnių sulčių išmaišykite su standikliu (du šaukštus palikite), likusias – supilkite į puodą ir užvirinkite. Standiklio masę maišant supilkite į verdančias sultis. Sudėkite vyšnias ir dar kartą užvirinkite. Palikite atvėsti.

4. Maskarponę, pieną ir cukrų išmaišykite. Ekspreso kavą išmaišykite su dviem šaukštais vyšnių sulčių.

5. Iš ataušusio biskvito stikline išspauskite skritulius. Į šešias stiklines įdėkite po skritulį, pašlakstykite kavos mišiniu. Uždėkite sluoksnį vyšnių masės, ant viršaus – kremo. Vėl dėkite skritulį, jį pašlakstykite kava, uždėkite vyšnių, kremo. Viršų pabarstykite kakava. Indelius dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms sustingti.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Juodasis šokoladas: 60.00 g (biskvitui)
Miltai: 50.00 g (biskvitui)
Migdolai: 50.00 g (malti - biskvitui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0.5 arbat. š. - biskvitui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 100.00 g (90 g - biskvitui ir 2 valg. š. - įdarui)
Vyšnios: 250.00 g (1 st. marinuotų arba šaldytų, be kauliukų - įdarui)
Sultys: 500.00 ml (vyšnių - įdarui)
Standiklis: (padažų - įdarui) 60.00 g
Maskarponės sūris: 500.00 g (įdarui)
Pienas: 100.00 ml (100 - 125 ml - įdarui)
Kava: 80.00 ml (ekspreso - įdarui)
Kakava: 1.00 valg. š. (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Krepšeliai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.5 / 6
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą.

2. Migdolus sugrūskite, išmaišykite su milteliniu cukrumi, krakmolu. Sudėkite varškę ir mediniu šaukštu trinkite, kol pasidarys vientisa masė. Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos, ir atsargiai įmaišykite į masę. Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus.

3. Tešlą padalykite į aštuonias dalis, iš kiekvienos iškočiokite 12 cm skersmens skritulius. Metalines 10 cm skersmens krepšelių formeles patepkite margarinu, pabarstykite miltais. Į kiekvieną įklokite tešlos skritulį taip, kad kraštai užkiltų. Tešlą pabadykite šakute, kad kepdama nesutrūkinėtų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

4. Varškės masę lygiomis dalimis sudėkite į apkepusius krepšelius. Kiekvieną aptepkite grietine ir įspauskite po kelias vyšnias. Krepšelius vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Patiekite gausiai pabarstę miltelinio cukraus.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Sviestas: 125.00 g (tešlai)
Miltelinis cukrus: 185.00 g (60 - tešlai ir 125 g - varškės įdarui)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai - tešlai ir baltymai - varškės įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Miltai: 200.00 g (tešlai ir formelėms patepti)
Margarinas: 2.00 valg. š. (formelėms patepti)
Migdolai: 125.00 g (varškės įdarui)
Krakmolas: 2.00 arbat. š. (varškės įdarui)
Varškė: 250.00 g (liesa - varškės įdarui)
Vyšnios: 350.00 g (varškės įdarui)
Grietinė: 2.00 valg. š. (varškės įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Greitas vyšnių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1 Iš vyšnių išimkite kauliukus (jei šaldytos – atitirpinkite). Batoną supjaustykite riekelėmis. Kiaušinių trynius išplakite su 200 ml pieno ir šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.

2. Vienkartinę formą ištepkite sviestu. Batono riekeles pamirkykite trynių plakinyje ir eilėmis su vyšniomis sudėkite į formą.

3. Viską apipilkite kiaušinių plakiniu.

4. Ant viršaus sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, pabarstykite migdolais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių. Jei apkepo viršus pradeda rusti, galima uždengti folija. Patiekite karštą, apibarstytą milteliniu cukrumi.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g (šviežios arba šaldytos)
Batonas: 300.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (3 - tryniai)
Pienas: 400.00 ml
Cukrus: 80.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 200.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Migdolai: 50.00 g (plokštelės)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su varškės kremu ir vyšnių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 25
Kaip gaminti

1. Pusę kiekio sviesto išlydykite. Kiaušinius išplakite su šokoladiniu padažu, pienu. Suberkite miltus, supilkite sviestą, gerai išmaišykite ir leiskite tešlai 15 minučių pastovėti. Nuolat pamaišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Tešlos tirštumą reguliuokite miltais arba pienu.

2. Keptuvę pašlakstykite aliejumi ir iškepkite plonus lietinius.

3. Vyšnias sudėkite į nedidelį puodą, įberkite 80 g cukraus, įpilkite šaukštą vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies nuolat maišydami. Krakmolą sumaišykite su 2–3 šaukštais šalto vandens, supilkite ant vyšnių ir kaitinkite maišydami, kol sutirštės.

4. Grietinę su likusiu cukrumi plakite tol, kol susidarys standžios putos, ir sumaišykite su varške.

5. Varškės kremu aptepkite lietinius, sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, apibarstykite likusiu cukrumi ir apdėkite likusio sviesto gabalėliais.

6. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Patiekite su paruoštu vyšnių ir šokoladiniu padažu.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Šokoladinis padažas: 3.00 valg. š.
Pienas: 150.00 ml
Miltai: 150.00 g
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Vyšnios: 400.00 g (400 - 500 g be kauliukų, šaldytos)
Cukrus: 140.00 g
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Varškė: 250.00 g (250 - 300 g liesa)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragaičiai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu.

2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su kepimo milteliais sumaišytus miltus.

3. Prieš kepdami į tešlą įmaišykite plaktus baltymus ir jos pridėkite į formeles.

4. Į tešlą įspaustykite vyšnių (jei šaldytos – pirma atitirpinkite) ir kepkite 160 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių.

5. Pyragaičius ištraukitemiš orkaitės ir truputį atvėsinkite. Išimkite iš formelių ir apibarstykite milteliniu cukrumi. Grietinę išmaišykite su vaniliniu cukrumi ir patiekite prie pyragaičių.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (formelėms patepti)
Cukrus: 170.00 g
Rikotos sūris: 250.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (3 arbat. š. - tarkuotų žievelių ir 5 valg. š. - sulčių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 250.00 g
Vyšnios: 200.00 g (gali būti ir šaldytos)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.5 / 2
Kaip gaminti

1. Kepimo popieriumi ištiestą skardą išklokite tešla, kraštus gražiai apipjaustykite. Palaikykite šaldytuve, tada ištepkite vyšnių džemu.

2. Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi, supilkite plaktą kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite maltus ryžius, migdolus, kokosų drožles, lazdynų riešutus ir vėl išmaišykite.

3. Ant vyšnių džemu apteptos tešlos sudėkite riešutų masę.

4. Pyrago paviršių papuoškite vyšniomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40–45 mitutes (jei po pusvalandžio matysite, kad viršus kepa greitai, pyragą apklokite kepimo popieriumi).  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Trapi tešla: 400.00 g
Vyšnių džemas: 5.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 25.00 g (malti)
Migdolai: 50.00 g (malti)
Kokosų drožlės: 50.00 g
Lazdynų riešutai: 50.00 g (grūsti)
Vyšnios: 100.00 g (cukruotos)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Lietiniai su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 1
Kaip gaminti

1. Kiaušinį ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite pusę stiklinės pieno, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite.

2. Į įkaitintą keptuvę samčiu įpilkite tešlos ir paskirstykite po visą. Kepkite iš vienos (jei lietiniai ploni) arba iš abiejų pusių (jei stori).

3. Į ištrintą varškę įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

4. Po šaukštą varškės kremo uždėkite ant kiekvieno lietinio, aptepkite visą paviršių. Lietinius sulenkite per pusę. Sudėkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir pakepinkite. Patiekite šiltus su grietine ir uogiene.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - pertepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir pertepimui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (0,5 valg. š. - tešlai ir 1 valg. š. - pertepimui)
Pienas: 2.00 st. (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Aliejus: 50.00 ml (su karotenu - tešlai)
Grietinė: 1.00 st. (pusė st. - tešlai)
Vyšnios: 2.00 valg. š. (uogienė)
Varškė: 400.00 g (pertepimui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (arba miltelinis cukrus - pertepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių „cobbler“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių pasiruoškite vyšnių sluoksnį. Dubenyje sumaišykite vyšnias be kauliukų, rudąjį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, citrinos sultis ir kukurūzų krakmolą.
  2. Paruoštą masę perdėkite į 16 cm skersmens kepimo indą.
  3. Ant viršaus išdėliokite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
  4. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų masę tol, kol neliks sausų miltų ir gausite trupinius. Tuomet sudėkite grietinę, išmaišykite ir išminkykite minkštą tešlą.
  5. Perkelkite paruoštą tešlą ant švaraus, lygaus, miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite ir formele ar nedidele stikline išspauskite apskritimus. Išdėliokit juos ant vyšnių ir sviesto.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
    Astos Černės nuotr. / Gaminant vyšnių desertą „cobbler“
  6. Kepkite iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos. Išjunkite orkaitę, šiek tiek atvėsinkite. Patiekite dar šiltą su kaušeliu ledų: patiekti galite inde, kuriame kepėte, arba paskirstyti į kelis atskirus dubenėlius. Skanaus!

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: vyšnių „cobbler“

Ingredientai
Vyšnios: 450.00 g (be kauliukų)
Rudasis cukrus: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1 citrinos tarkuota žievelė ir pusės citrinos sultys)
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Sviestas: 130.00 g (30 g išdėlioti ant vyšnių sluoksnio ir 100 g tešlai)
Miltai: 140.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g (1/2 arbat. š.)
Grietinė: 100.00 g
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vyšnių ledai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 8
Kaip gaminti
  1. Cukrų suberkite į puodelį su apelsinų sultimis ir ant labai mažos ugnies kaitinkite, kol cukrus ištirps. Sirupą atvėsinkite, įmaišykite žaliosios citrinos sultis.
  2. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus, užpilkite migdolų likeriu ir palikite pusvalandį. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, sukrėskite į indą su vyšniomis, supilkite sirupą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  3. Ledų masę supilkite į indą ir įdėkite į šaldymo kamerą. Vis pamaišydami, kad ledai nesusikristalizuotų, šaldykite, kol masė taps standi ir lygi.
Ingredientai
Vyšnios: 500.00 g
Varškė: 250.00 g (puri)
Sultys: 2.00 arbat. š. (žaliųjų citrinų)
Cukrus: 125.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (125 ml sulčių)
Likeris: 40.00 ml (migdolų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis desertas su vyšniomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą.
  2. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maišydami plona srovele suberkite miltus, druską ir sukite, kol masė taps vientisa. Sukrėskite į nedidelę nepridegančią kepimo formą. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 min. (ar biskvitas iškepęs, patikrinkite mediniu konditeriniu iešmeliu). Atvėsusį sulaužykite skirtingų formų gabalėliais.
  3. Pagaminkite kremą: 200 g maskarponės gerai išsukite su natūraliu jogurtu ir dviem šaukštais miltelinio cukraus. Kitame dubenyje suplakite likusį sūrį, miltelinį cukrų ir vyšnių sultis. Į baltą ir rausvą kremus įmaišykite po tris šaukštus baltojo romo. Šokoladinio biskvito gabalėlius ir skirtingų spalvų kremus susluoksniuokite į desertines taures. Puoškite šviežiomis trešnėmis arba kokteilinėmis vyšnaitėmis.        
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai, 1 trynys - biskvitui)
Rudasis cukrus: 150.00 g (biskvitui)
Vanduo: 180.00 ml (verdantis)
Soda: 2.00 g (0,5 arbat. š. - biskvitui)
Miltai: 150.00 g (biskvitui)
Aliejus: 100.00 ml (biskvitui)
Kakava: 50.00 g (biskvitui)
Grietinė: 70.00 g (biskvitui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (biskvitui)
Maskarponės sūris: 400.00 g (kremui)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralus - kremui)
Sultys: 90.00 ml (vyšnių - kremui)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (kremui)
Romas: 6.00 valg. š. (baltasis - kremui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Sutirštinto pieno pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 19
Kaip gaminti
  1. Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri,  įpilkite lašelį vandens.  Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę kepimo formą, ir tolygiai paskirstykite dugne (ne daugiau nei 1-2 cm storio) bei suformuokite šonus. Pastatykite kepti 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
  2. Giliame inde išmaišykite kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais, citrinos sultimis bei krakmolu. Lengvai išplakti šluotele.
  3. Iškepusį pyrago pagrindą (bus šiek tiek paskrudęs) ištraukite iš orkaitės, palikite trumpam atvėsti. Tada supilkite paruoštą įdarą. Ant viršaus sudėti vyšnias. Pastatykite kepti 15-20 minučių.
  4. Ištraukite iš orkaitės, palikite pilnai atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkelkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.
  5. Iš šaldytuvo ištraukite 15-20 min. prieš patiekiant ant stalo - bus lengviau įpjauti (mažiau trupės pyrago sienelės). 

Receptas iš tinklaraščio „IRRI style“

Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (trapūs (pvz. "Selga" klasikiniai))
Sviestas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2-1 citrinos sulčių)
Sutirštintas pienas: 380.00 g (saldintas)
Vyšnios: 200.00 g (šviežios arba šaldytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Pyragas su vyšniomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 15
Kaip gaminti
  1. Ant lentelės dėkite sviestą. suberkite su kėlimo milteliai sumaišytus miltus, viską sukapokite peilio nugarėle.
  2. Dėkite trynį, sukrėskite grietinę, pasūdykite, suminkykite tešlą. Ją įsukite į maistinę plėvelę, pusvalandį šaldykite.
  3. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus, palikite 15 minučių. Išsiskyrusias sultis nupilkite.  
  4. Suplakite kiaušinius. Sudėkite tepamąjį sūrelį, suberkite miltelinį cukrų, išsukite. Iškočiokite ploną lakštą. Įtieskite jį į kepimo formą, kraštelius prispauskite prie šonų.
  5. Ant viršaus užtieskite kepimo popieriaus, užberkite džiovintų žirnių. 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Ištraukusi sukrėskite kiaušinių ir sūrio įdarą.
  6. Kepkite dar 15–20 minučių. Ant viršaus tolygiai išdėliokite vyšnias ir dar 5 minutes pakepkite.                
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - pagrindui ir 2 - įdarui)
Miltai: 250.00 g (pagrindui)
Grietinė: 50.00 g (pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Kėlimo milteliai: (0,5 - pagrindui) 1.00 arbat. š.
Varškė: 180.00 g (tepamo sūrelio - įdarui)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vyšnios: 1.00 sauja (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Varškėtis su vyšniomis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.6 / 7
Kaip gaminti
  1. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų.
  2. Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
  3. Iš tešlos iškočiokite norimo dydžio lakštą, įklokite jį į formą, subadykite šakute, užberkite žirnių arba pupų, kad tešlą neišsipūstų, ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.
  4. Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite jas brendžiu ir palaikykite. Sūrį kelis kartus permalkite mėsmale ir sumaišykite su maskarpone.
  5. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su cukrumi, suberkite pudingo miltelius, nutarkuotą citrinos žievelę ir sumaišykite su varškės bei sūrio mase.
  6. Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę, plaktus baltymus.
  7. Paruoštą varškės masę sukrėskite ant apkepusio tešlos lakšto, išdėliokite nuvarvintas vyšnias ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite apliejusi jogurtu.
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (1,5 - tešlai)
Cukrus: 1.00 st. (0,5 - tešlai ir trečdalis stiklinės - įdarui)
Kiaušiniai: 7.00 vnt. (1 - tešlai ir 6 - įdarui)
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Pienas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Sūris: 500.00 g (maskarponės ir varškės - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės - įdarui)
Pudingas: 1.00 vnt. (pakelis vanilinio miltelių - įdarui)
Grietinėlė: 300.00 ml (įdarui)
Vyšnios: 500.00 g (įdarui)
Brendis: (įdarui) 50.00 ml
Jogurtas: 100.00 ml (įdarui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

Dar daugiau pačių įvairiausių receptų rasite štai ČIA. 

Temos: 1 Receptai
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką