TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Ant stalo – kepenėlių patiekalai

Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
Fotolia nuotr. / Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
Šaltinis: 15min
0
A A

Kepenėlės su greipfrutais, su obuoliais, su mandarinais, su daržovėmis... Renkamės, kas skaniau atrodo ir greičiau pagaminama.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Kepenėlių apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.0 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 300.00 g
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt.
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Kumpis: 3.00 riekės (virtas vištienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 4.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Grietinėlė: 1.00 puodelis
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kepenėles užpilkite pienu ir pusvalandį mirkykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite porą minučių. Sudėkite kepenėles ir maišydama kepinkite dar 4 minutes.

3. Išdėliokite į porcijos dydžio nepridegančius kepimo indelius, ant viršaus užberkite smulkintų virtų bulvių. Salierą, pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, virtą kumpį – juostelėmis.

4. Produktus po lygiai susluoksniuokite į indelius su kepenėlėmis ir bulvėmis, pabarstykite druska, maltais pipirais, Provanso žolelėmis. 

5. Apšlakstykite grietinėle ir apie 5–7 minutes kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukusi užberkite tarkuoto sūrio ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.  

Receptai
Receptas: Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vynuogės: 20.00 vnt. (didelių raudonųjų)
Salotos: 100.00 g (kelios saujelės įvairių salotų lapelių)
Greipfrutai: 1.00 vnt. (didelis raudonasis)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pienas: 2.00 st. (kepenėlėms mirkyti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Sultys: 50.00 ml (apelsinų)
Vynas: 50.00 ml (chereso)
Vištų kepenėlės: 400.00 g (viščiukų)
Kaip gaminti

1. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visas plėveles, tada per naktį mirkykite piene, nuvarvinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite svieste.

2. Kai kepenėlės baigs kepti, supilkite cheresą ir kaitinkite, kol dalis jo nugaruos. 

3. Greipfrutą nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, išskirstykite skiltelėmis ir sumeskite į gilų dubenį.

4. Ten pat dėkite plėšytus salotų lapelius, pilkite aliejų, apelsinų sultis, berkite nuplautas, per pusę perpjautas vynuoges (nepamirškite iškrapštyti sėklyčių).

5. Salotas gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Po lygiai išdėliokite į tris lėkštes. Ant viršaus berkite viščiukų kepenėlių, šalia įpilkite balzaminio padažo.

Pagaminsite per 45  min. (neskaičiuojant kepenėlių mirkymo laiko)

Receptai
Receptas: Gardžiosios kepenėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 1.00 kg
Miltai: 1.00 st. (kvietiniai)
Druska: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (75-100 ml)
Gira: tradicinė salyklo 1.00 st.
Kaip gaminti

1. Nuplaukite vištienos kepenėles.

2. Į atskirą plokščią indą įberkite miltų, žiupsnelio druskos ir sumaišykite. Kiekvieną kepenėlę apvoliokite miltuose.

3. Įkaitusioje keptuvėje kepkite kepenėles alyvuogių aliejuje. Kai miltų sluoksnis įgaus rudą atspalvį, užpilkite giros. Uždenkite keptuvę dangčiu ir apie 20 min. kepkite.  

Receptai
Receptas: Salotos su vištų kepenėlėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 40.00 g (įvairios)
Vištų kepenėlės: 40.00 g (keptos)
Pomidorai: 30.00 g (pusė pomidoro)
Šoninė: kepta šviežia arba rūkyta 10.00 g
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Pakepkite vištų kepenėles. Į lėkštę dėkite pjaustytas salotas. Ant jų – gabalėliais pjaustytas keptas kepenėles ir pjaustytus pomidorus.

2. Tuomet pabarstykite šiaudeliais keptais šoninės gabaliukais (kepkite gruzdintuvėje). Užpilkite sojos padažu (alyvuogių aliejų sumaišykite  su truputėliu sojos).

Receptai
Receptas: Makaronai su kepenėlėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Veršiena: 300.00 g (veršelių kepenėlių)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Makaronai: 400.00 g
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 30.00 g (ankštis)
Vynas: 4.00 valg. š. (baltojo sauso)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Kepenėles supjaustykite 1 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis. 

2. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis.

3. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Tada sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius ir virkite dar 2–3 min.

4. Kol makaronai su brokoliais verda, didelėje keptuvėje (kad kepenėles būtų galima sudėti vienu sluoksniu) įkaitinkite šaukštą aliejaus, 1 min. pakepinkite sugrūstus česnakus ir smulkintas aitriąsias paprikas, sudėkite kepenėlių juosteles ir vartydami kepkite dar kelias minutes.

5. Kai kepenėlės gražiai apskrus, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, vyną ir 1 min. patroškinkite. Kiaurasamčiu išgriebkite kepenėlių juosteles, o likusį padažą neuždengtoje keptuvėje kaitinkite, kol maždaug pusė skysčio išgaruos. Tada supilkite actą, sudėkite sviestą, apelsinų skilteles ir dar 1 min. pakaitinkite. Prieš nukeldami nuo ugnies padažą pagardinkite pipirais ir, jei reikia, pasūdykite.

6. Išvirusius makaronus ir brokolius nukoškite, sumaišykite su kepenėlėmis, padažu ir tuoj pat patiekite.

Patarimas. Šį patiekalą galima gaminti ir su vištų kepenėlėmis (jos pigesnės, bet sausesnės už veršelių kepenėles). Į troškinamas vištų kepenėles įpilkite dvigubai daugiau apelsinų sulčių ir įberkite žiupsnelį cukraus.

Receptai
Receptas: Kepenėlės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 800.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas riešutas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pienas: 120.00 ml
Obuoliai: 3.00 vnt. (raudoni, kieti)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (saulėgrąžų)
Veršių kepenys: 600.00 g
Miltai: 5.00 valg. š.
Tepusis riebalų mišinys: 20.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite. Pabarstykite druska, muskato riešutu, įdėkite šaukštą sviesto, supilkite pašildytą pieną ir gerai išsukite. Laikykite šiltai.

2. Obuolius nuplaukite trinant šepetėliu po tekančiu vandeniu, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite maždaug centimetro storio griežiniais. Svogūnus nulupkite ir taip pat supjaustykite griežiniais.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir likusį sviestą. Iš pradžių kepinkite obuolius, kol gražiai parus, paskui – svogūnus, kol pasidarys skaidrūs.

4. Kepenis nuplaukite, supjaustykite, pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių po 2–3 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su bulvių koše, keptais obuoliais ir svogūnais.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Receptai
Receptas: Ryžių blynai su kepenėlėm ir česnakiniu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 125.00 g (kvietinių - tešlai)
Ryžių dribsniai (tešlai) 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Pienas: 1.00 st. (tešlai)
Vanduo: 50.00 ml (tešlai)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vištų kepenėlės: 300.00 g (arba kalakutų kepenėlių - įdarui (galima naudoti ir kitokią mėsą))
Morkos: 3.00 vnt. (įdarui)
Česnakai: 5.00 skiltelės (2 skiltelės įdarui ir 3 skiltelės padažui (galima naudoti ir česnako miltelius))
Prieskoniai mėsai (įdarui) 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Grietinė: 100.00 g (arba pasukų - padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (džiovintų - padažui)
Svogūnų laiškai: 10.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Kepenėlės susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir viską drauge su česnakais ir prieskoniais patroškinkite keptuvėje apie 20 min.

2. Ryžių dribsnius sumalkite kavamalėje ir išmaišykite su kvietiniais miltais. Įmuškite kiaušinius, žiupsnelį druskos ir palaipsniui pilant pieną sumaišykite į vientisą masę.

3. Tešlą 1 val. palaikykite šaltoje vietoje ir kepkite kaip įprastus lietinius blynus.

4. Tuomet belieka iš padažui skirtų produktų pagaminti padažą.

5. Galiausiai įdarą dėkite į blynus, kuriuos patiekite su česnakiniu padažu.

Skanaus!!!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptas: Vištų kepenėlių ir mandarinų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 200.00 g (ledkalnio salotų gūžė)
Vištų kepenėlės: 200.00 g
Mandarinai: 6.00 vnt. (6 arba 7)
Sezamo sėklos: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suplėšykite. Sudėkite į dubenį. Nuluptus mandarinus išskirstykite skiltelėmis ir suberkite ant salotų. Sausoje keptuvėje maišydama paskrudinkite sezamus. Išgriebusi palikite atvėsti.

2. Nuo nuplautų ir nusausintų kepenėlių nupjaustykite plėves. Apibarstykite maltais pipirais, druska, išmaišykite ir iškepkite svieste (iš abiejų pusių kepkite maždaug po 3 min.). Kai atvės, sudėkite ant salotų.

3. Paruoškite padažą: aliejų gerai išsukite su citrinos sultimis, skystu medumi ir trintais česnakais. Pagal skonį pasūdykite. Apliekite salotas.

4. Tiekite apibarsčiusi skrudintais sezamais.

Receptai
Receptas: Viščiukų kepenėlės su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.5 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 800.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius.

3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir trumpai apkepkite kepenėles iš abiejų pusių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Gilioje keptuvėje storu dugnu trumpai pakepkite svogūnų griežinėlius. Kai svogūnų gabalėliai taps perregimi, ant viršaus išdėliokite obuolius, ant jų – keptas kepenėles.

5. Įpilkite verdančio vandens, kad obuoliai būtų beveik apsemti. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės obuoliai. Tik neleiskite jiems sukristi.

6. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.

 

Receptai
Receptas: Vištų kepenėlės su daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 35
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 1.00 kg
Kukurūzai: 1.00 vnt. (skardinė)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžios)
Morkos: 150.00 g (mažosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 6.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Perdėkite į puodą.
  2. Kol kepa kepenėlės, susmulkinkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite paprikas, svogūnus, mažas morkytes ir maišydami kepkite 5 minutes. Sudėkite į puodą.
  3. Į 100 ml vandens įdėkite miltus, pomidorų padažą, išmaišykite ir supilkite į puodą. Uždenkite ir troškinkite 10 minučių. Tuo metu nuvarvinkite kukurūzus ir suberkite į puodą. Maišydami kaitinkite 3 minutes.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Vištienos kepenėlių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 300.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Kepenėles išvirkite su druska ir prieskoniais.

2. Smulkintas daržoves patroškinkite svieste.

3. Suberkite kepenėles, sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite, įpilkite šlakelį vandens ir dar patroškinkite apie 10 min.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Receptai
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką