Dabar populiaru
Publikuota: 2015 birželio 2d. 16:19

Ant vakarienės stalo – mėgstamiausios salotos

Bulvių ir lašišų salotos
Fotolia nuotr. / Bulvių ir lašišų salotos

Cezario salotos, salotos su tunu, burokėlių salotos... Be šių, pateikiame daugelį kitokių ir linkime, kad jos papildytų jūsų mėgstamiausių salotų sąrašą.

Receptai
Receptas: Gaivios salotos su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 26
Kaip gaminti
  1. Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje.
  2. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę.
  3. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais žiedais ir berkite į dubenį. Išspauskite citrinų sultis ir supilkite ant svogūnų, įpilkite aliejų, sukrėskite medų, garstyčias, pasūdykite. Gerai išmaišykite, paminkykite svogūnus šaukštu, kad taptų minkštesni, išskirtų sulčių.
  4. Užpilu apšlakstykite salotas ir galite tiekti. Šios salotos ypač tinka su orkaitėje keptomis bulvėmis.
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (gūžinės („Iceberg“))
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Lašiša: 200.00 g (sūdytos filė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio mėlynasis - užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (užpilui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (užpilui)
Medus: 2.00 valg. š. (pagal skonį - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Bulvių ir lašišų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 8
Kaip gaminti

1. Nulupkite bulves, padalykite išilgai į keturias dalis, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, baigdama kepti pabarstykite bulvių prieskoniais. Sudėkite keptas bulves ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų ir pravėstų.

2. Plonais griežinėliais supjaustykite lašišas. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. Supjaustykite svogūnų laiškus.

3. Sudėkite į lėkštę keptas bulves, lašišų griežinėlius ir salotas, išmaišykite, apibarstykite svogūnų laiškais ir kaparėliais, pasūdykite, pagardinkite majonezu arba liesa grietine.

Kulinaro patarimas. Prie šių salotų taip pat tiks varškės ir česnakų padažas. Sutrinkite varškę šakute, sumaišykite su grietine, išspauskite česnako skiltelę, pagal skonį pasūdykite ir užkrėskite ant salotų.

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nedidelės)
Lašiša: 150.00 g (sūdytų)
Gražgarstės: 30.00 g (ryšulėlis)
Svogūnų laiškai: 20.00 g (keli laiškai)
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Aliejus: 50.00 ml
Majonezas: 2.00 valg. š. (arba liesos grietinės)
Bulvių prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių salotos su persikais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 10
Kaip gaminti

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų pieno sūrio riekelių ir persikų gabalėlių.

3. Apelsino sultis sumaišykite su medumi, balzaminiu padažu, aliejumi ir užpilkite ant salotų. Ant viršaus berkite skrudintų moliūgų sėklų.

Kulinaro patarimas. Šias salotas skanu tiekti su orkaitėje keptais baltos duonos kubeliais. Juos paruoši labai paprasta: duonos gabalėlius apšlakstykite aliejumi, vynu, berkite kapotų česnakų ir „Provanso“ žolelių mišinio. Paskrudinkite, kol taps traškūs.

Ingredientai
Persikai: 2.00 vnt. (konservuoti)
Moliūgo sėklos: 4.00 valg. š. (saujelė)
Burokėliai: 4.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 150.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių)
Medus: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tuno ir makaronų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 17
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite, nusausinkite. Supjaustykite pomidorus, papriką, svogūną, agurkus, kiaušinius.

2. Į lėkštę dėkite salotos lapus, supjaustytas daržoves, tuną, užpilkite alyvuogių aliejaus, šiek tiek vyno acto ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Makaronai: 100.00 g
Pomidorai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Agurkai: 2.00 vnt. (1 žalias ir 1 raugintas)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Raudonasis svogūnas: 40.00 g
Tunas: 180.00 g (aliejuje (1 skardinė))
Salotos: 50.00 g (keli lapai)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Vyno actas (arba šviežiai spaustos citrinų sultys pagal skonį): 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cezario salotos su užpilu
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 8
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, uždengusi lėkšte smarkiai papurtykite, kad būtų visiškai sausos.

2. Dideles lėkštes patrinkite perpjauta česnako skiltele, tada dėkite plėšytus romaninės salotos lapelius.

3. Duonos riekeles supjaustykite nedideliais dailiais kubeliais ir trumpai, kad tik išdžiūtų, bet neapskrustų, pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir česnako skiltele. Taip paruošti duonos kubeliai bus kvapūs.

4. Duonos kubelius gerai atvėsinkite – jokiu būdu karštų nedėkite ant salotų lapelių.

5. Kol duonos kubeliai vės, paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite kiaušinio trynį, ančiuvius, česnako skiltelę, alyvuogių aliejų, Worcesterio padažą. Paruoštą užpilą kelioms valandoms palikite, kad susimaišytų skoniai.

6. Ant salotų lapelių berkite šviežiai tarkuotą sūrį, duonos kubelius ir apliekite užpilu.

Kulinaro patarimas. Šias salotas galite tiekti su ant grotelių kepta vištiena ar lašiša.

Ingredientai
Salotos: 300.00 g (didesnė gūžė traškių romaninių salotų)
Duona: 4.00 vnt. (4 riekelės itališkos duonos)
Sūris: 150.00 g (parmezano (geriau netarkuoto))
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (minkštai virto kiaušinio trynys - užpilui)
Žuvis: 5.00 vnt. (ančiuviai - užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š. (keli šlakeliai - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėlių ir ožkų pieno sūrio salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 8
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite salotų džiovykloje ar kiaurasamtyje, sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaldytuve, kad būtų traškesnės.
  2. Burokėlius supjaustykite plonesniais griežinėliais arba šiaudeliais, apšlakstykite aliejaus ir apelsinų sulčių mišiniu ir labai trumpai pakepkite karštoje orkaitėje, kad suminkštėtų.
  3. Salotas suplėšykite, išdėliokite lėkštelėse. Ant viršaus dėkite atvėsintų burokėlių, išdėliokite ožkų sūrio kubelius, berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų.
  4. Nedideliame indelyje iš aliejaus, balzaminio acto, tirpinto medaus, grūdėtųjų garstyčių užmaišykite padažą, jį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir prieš pat valgant, kad salotos nepavandenytų, užpilkite ant salotų. Jeigu norite, į užpilą dar galite įpjaustyti šviežių čiobrelių.

Kulinaro patarimas. Ožkų pieno sūrį skanu tiekti ir karštą: gabalėlius apvoliokite kukurūzų kruopose ir iškepkite karštame svieste.

Ingredientai
Salotos: 150.00 g (mėgstamų lapinių salotų)
Burokėliai: 4.00 vnt. (nedideli)
Kedrinės pinijos: 30.00 g (trečdalis stiklinės)
Ožkų pieno sūris: 300.00 g
Aliejus: 5.00 valg. š. (2 - salotoms, 3- užpilui)
Sultys: 2.00 valg. š. (apelsinų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š. (1,5 valg. š. - užpilui)
Medus: 2.00 arbat. š. (užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - grūdėtosios - užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Tikrosios Cezario salotos
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 35
Kaip gaminti

ČESNAKINIO ALIEJAUS PARUOŠIMAS 

  1. Česnako skilteles nulupkite ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Užpilkite puse puodelio aliejaus. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 3 minutes, kol aplink česnako skilteles aliejus ims burbuliuoti. Sumažinkite ugnį ir leiskite virti apie 10 minučių, kol česnakai paruduos. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite kambario temperatūroje apie 45 minutes.

 SKREBUČIŲ PARUOŠIMAS

1. Prancūzišką batoną supjaustykite nestoromis, apie 0,6 cm storio, riekelėmis. Suguldykite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir aptepkite jų paviršių atvėsusiu česnakiniu aliejumi.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 120 ˚C temperatūros. Kepkite apteptas batono riekeles apie 10-15 minučių, kol jos visiškai išdžius, taps sausos.

3. Keptuvėje įkaitinkite česnakinį aliejų. Sudėkite orkaitėje išdžiovintas batono riekeles ir apkepkite iš abiejų pusių, kol riekelės sugers aliejų ir taps gražiai auksinės spalvos. Sudėkite paruoštas riekeles į dubenį ir atidėkite į šalį.

 SALOTŲ PADAŽO PARUOŠIMAS

1. Iš pradžių nedideliame prikaistuvyje užvirkite vandenį. Panardinkite kiaušinius ir virkite vieną minutę. Iš karto išjunkite ugnį.

2. Į dubenėlį išspauskite dviejų laimų (arba citrinų) sultis.

3. Į kitą dubenėlį sutarkuokite parmezano sūrį.

SALOTŲ PARUOŠIMAS

1. Pašalinkite nuo romėninių salotų tamsius lapus, o nuo likusių nupjaukite apie 5 cm nuo šerdies. Nuplaukite ir gerai nusausinkite – salotos turi būti visiškai sausos ir traškios. Sudėkite salotas į dubenį. Apšlakstykite jas keliais lašeliais alyvuogių aliejaus. Berkite į dubenį šaukštelį druskos ir šaukštelį maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite, kad visi salotos lapai tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.

2. Apšlakstykite salotas laimo sultimis ir vorčesterio padažu. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite salotas, stengsamiesi, kad jos visos tolygiai pasidengtų kreminės tekstūros padažu.

3. Suberkite tarkuotą sūrį ir skrebučius. Ir vėl viską gerai išmaišykite, kad produktai tolygiai pasiskirstytų ir gerai susimaišytų. Visi salotų lapai turi būti pasidengę kreminiu padažu su sūrio drožlėmis.

4. Sudėkite salotų lapus ir skrebučius į lėkštę taip, kad būtų patogu valgyti ir rankomis.

Tekstas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Cezario salotos. Nuo A iki...

 

Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 150.00 ml (1/2 puodelio - česnakiniam aliejui ir 2 valg. š. - padažui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (česnakiniam aliejui)
Batonas: 16.00 riekės (Prancūziško - skrebučiams)
Salotos: 3.00 vnt. (ROMAINE)
Parmezano sūris: 75.00 g (Parmigiano Reggiano)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (padažui)
Citrinos: 2.00 vnt. (laimų arba citrinų sultys - padažui)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (1/2 valg. š.)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Gaivios salotos su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 41
Kaip gaminti

1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.

2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (virtos vištienos filė)
Salotos: 100.00 g (ledkalnio)
Persikai: 150.00 g (konservuoti)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Graikiniai riešutai: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
0.0 / 0
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

2. Ant viršaus dėkite braškių ir kumpio griežinėlių, berkite sūrio drožlių ir sausoje keptuvėje skrudintų riešutų.

3. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.

Ingredientai
Braškės: 6.00 vnt. (didelės šviežios)
Riešutai: 50.00 g (saujelė mėgstamų (kedrinių pinijų, migdolų drožlių))
Gražgarstės: 20.00 g (saujelė lapelių)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Sūris: 1.00 vnt. (gabalėlis brandinto)
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Burokėliai su feta ir mėtomis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 5
Kaip gaminti

1. Burokėlius ir bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.

2. Burokėlių ir bulvių griežinėlius pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Fetos tipo sūrį sutrupinkite šakute ir užberkite ant burokėlių ir bulvių griežinėlių.

4. Paruoškite padažą: citrinų sultis sumaišykite su aliejumi ir apšlakstykite jomis salotas.

5. Mėtų ir petražolių lapelius smulkiai sukapokite, suberkite ant viršaus.

6. Saulėgrąžas susmulkinkite, irgi užberkite ant salotų.

Plačiau skaitykite: Gurmaniški patiekalai iš burokėlių

Ingredientai
Burokėliai: 4.00 vnt. (maži)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės geltonos)
Sūris: 200.00 g (feta tipo)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų pagal skonį)
Saulėgrąžos: 50.00 g (sėklų)
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių)
Petražolės: 10.00 g (šviežių lapelių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Cezario salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 13
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išvirkite taip, kad būtų minkštas – apie 2 min. 
  2. Salotų lapus nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir padėkite į šaldytuvą – išgaruos drėgmės likučiai, salotų lapai taps stangresni ir traškesni.
  3. Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, duoną supjaustykite kubeliais, paskleiskite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, saikingai apšlakstykite aliejumi ir paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  4. Į plakti skirtą dubenį sumeskite nuluptą kiaušinį, ančiuvius, supilkite citrinos sultis, įmaišykite pipirus ir Vorčesterio padažą ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu, tada, pildamos plonyte srovele palengva įmaišykite aliejų.
  5. Lėkštę, į kurią dėsite salotas, galite patrinti česnako skiltele – valgant lydės pikantiškas kvapas, tada joje išdėliokite salotų lapus, suberkite duonos kubelius ir užtarkuokite ar sūrio drožtuku padrožkite sūrio.
  6. Salotas apšlakstykite paruoštu padažu ir patiekite.
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (romaninės)
Duona: 2.00 riekės (baltos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 150.00 g (tarkuoto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (užpilui)
Ančiuviai: (užpilui) 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml (užpilui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (užpilui)
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - užpilui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų, juodųjų - užpilui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 19
Kaip gaminti
  1. Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms).
  2. Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per tiršta galima įpilti truputį skysčio, kuriame buvo persikai), įdėkite čili pipirų.
  3. Padažą supilkite į nedidelį puodą ir šiek tiek pakaitinkite. Palikite atvėsti.
  4. Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje (nepilant aliejaus), kol gražiai apskrus ir visiškai iškeps.
  5. Salotas suplėšykite rankomis, sumaišykite su špinatais.
  6. Pomidorus ir agurkus supjaustykite, sumaišykite su salotomis, viską pagardinkite druska, pipirais, balzaminiu actu ir šlakeliu aliejaus.
  7. Į lėkštę dėkite salotas, ant jų, supjaustykite vištieną ir viską pagardinkite padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (mėgstamų)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Špinatai: 1.00 sauja
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisiai arba 2 trumpavaisiai)
Pomidorai: 5.00 vnt. (5 - 6 - nedidelių)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Persikai: 1.00 vnt. (pusės skardinės - konservuotų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (stambiai maltų džiovintų čili pipirų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kruopų ir žalumynų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 9
Kaip gaminti
  1. Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį vandenį, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
  2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, dar 10 min. brinkinkite, tada išpurenkite šakute ir atvėsinkite.
  3. Brokolius nuplaukite, kotus nupjaukite, išskirstykite griežinėliais ir patroškinkite garuose.
  4. Ridikėlius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.
  5. Fetą sutrinkite šakute.
  6. Kruopas sumaišykite su feta, brokoliais, ridikėliais, nuplautomis ir nuvarvintomis pipirinėmis, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite druska.
  7. Padažui visus ingredientus sumeskite į plakti skirtą indą, iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų. 
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 200.00 g
Kynvos (bolivinės balandos): 200.00 g (stiklinė)
Pipirai: 1.00 vnt. (mažas indelis mažų pipiriukų arba daigintų garstyčių grūdų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį salotoms ir užpilui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių - užpilui)
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės - užpilui)
Mėtos: 2.00 vnt. (kelios šakelės - užpilui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (keletas - užpilui)
Ridikėliai: 4.00 vnt. (keletas)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Vištienos salotos su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 21
Kaip gaminti

1. Salotas nuplaukite ir šiek tiek susmulkinkite rankomis.

2. Vynuoges nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Jei vynuogės be kauliukų, jų galite ir neperpjauti.

3. Mėsą suskaidykite į maždaug piršto storio pluoštelius.

4. Viską sudėkite į lėkštę ir paskaninkite druska bei pipirais.

5. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir Tabasko padažu, ir šiuo užpilu apšlakstykite salotas.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (1 salotos gūžė arba 1 lapinė salota)
Vištiena: 2.00 vnt. (2 keptos vištienos šlaunelės arba 1 ketvirtis (galite išsikepti patys orkaitėje arba pirkti jau keptą vištą))
Vynuogės: 200.00 g (po 100 g žalių ir mėlynų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Tabasko padažas: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Viduržemio jūros salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 4
Kaip gaminti

1. Kruopas suberkite į dubenį, kuriame bus gaminamos salotos, užplikykite verdančiu sultiniu, gerai išmaišykite, uždenkitei ir palikite 5 min. brinkti.

2. Paruoškite užpilą: į citrinų sultis, visą laiką maišant, plona srovele supilkite aliejų, pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

3. Į išbrinkusias kruopas įmaišykite du šaukštus užpilo. Sudėkite nuluptus ir stambiais gabalais supjaustytus avokadus, nuvarvintus pomidorus, supjaustytas alyvuoges, sūrio kubelius, suberkite kedrines pinijas.

4. Suplėšytus salotų lapus sumaišykite su likusiu užpilu, sudėkite į salotinę. Ant viršaus sukraukite kuskuso kauburį.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kuskusas: 225.00 g (kruopos)
Daržovių sultinys: 400.00 ml (tinka tirpus)
Avokadai: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (konservuoti saulėje džiovinti)
Alyvuogės: 100.00 g (juodosios be kauliukų)
Fetos sūris: 225.00 g
Salotos: 130.00 g (lapai)
Kedrinės pinijos: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Makaronų ir tunų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
1.0 / 3
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, tada nuvarvinkite ir atvėsinkite.

2. Papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

3. Alyvuoges nuvarvinkite, supjaustykite griežinėliais.

4. Salotas nuplaukite, nusausinkite, stambiai suplėšykite ir išdėliokite į 4 lėkštes.

5. Giliame dubenyje makaronus gerai išmaišykite su daržovėmis, išdėliokite į lėkštes, ant viršaus uždėkite nuvarvintų tunų.

6. Paruoškite padažą: smulkintus česnakus, citrinų sultis ir vynuogių kauliukų aliejų išplakite elektriniu plakikliu. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, cukrumi ir apliekite makaronų ir tunų salotas. 

 

Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (Gūžė mėgstamų)
Makaronai: 300.00 g (spiralės formos)
Tunas: 1.00 vnt. (indelis savo sultyse)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė juodųjų ir žaliųjų alyvuogių be kauliukų)
Citrinos: 1.00 vnt. (Padažui; pusė citrinos sulčių)
Česnakai: 2.00 skiltelės (Padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (vynuogių kauliukų; padažui)
Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Padažui; pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Salotos su vištiena ir parmezanu
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 45 min.
3.3 / 3
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, padalykite į kelias dalis ir sudėkite į negilų dubenį.

2. Atskirame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, austrių, sojų padažus, aitriųjų paprikų pastą, citrinų sultis, aliejų, prieskonines žoleles ir tarkuotą imbierą. Marinatą pagal skonį pasūdykite, aptepkite juo vištienos gabalėlius ir bent 2 valandas palikite pasimarinuoti, tada iškepkite ant grotelių ir atvėsinkite.

3. Ryžius sumaišykite su žirneliais, ant viršaus dėkite vištienos gabalėlių, užberkite plonyčiais griežinėliais pjaustyto parmezano.

4. Paruoškite užpilą: agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakti skirtą indą, supilkite visus padažo ingredientus, suberkite prieskonius ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, gerai atšaldykite ir užpilkite ant salotų.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (krūtinėlių filė)
Ryžiai: 2.00 st. (virtų birių)
Sūris: 100.00 g (kieto brandinto)
Žirniai: 1.00 st.
Imbieras: 1.00 vnt. (Marinatui gabalėlis šaknies)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Austrių padažas; marinatui 1.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui 2 šaukštai citrinų sulčių)
Česnakai: 4.00 skiltelės (Marinatui ir užpilui 2 skiltelės)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pastos)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Majonezas: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (Užpilui)
Agurkai: 1.00 vnt. (Užpilui; nedidelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Užpilui; pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

 

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką