Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ant vakarienės stalo – populiariausi Ji24.lt kotletukai

Vištienos kotletukai
Fotolia nuotr. / Vištienos kotletukai
Šaltinis: 15min
0
A A

Grikių, kopūstų, lašišos, avižų... Įvairių kotletų rasite Ji24.lt receptų skyrelyje. Siūlome populiariausiuosius.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Purūs žuvų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.7 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (600 - 700 pangasijų filė)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g (50 g šalto - kotletams ir 2 valg. š. - padažui)
Manai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (kotletams ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kotletams ir padažui)
Žuvies prieskoniai: 5.00 g (citrininiai pagal skonį, kotletams ir padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (kvietinių - padažui)
Pienas: 1.00 st. (1 - 1,5 - padažui)
Kaip gaminti

1. Į faršą sudėkite kiaušinių trynius, suberkite prieskonius, pipirus, druską ir gerai išminkykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į paruoštą faršą sudėkite baltymus ir greitai stambiai įtarkuokite šaltą sviestą. Faršą lengvai išmaišykite ir šlapiomis rankomis formuokite nemažus kotletus. Pavoliokite juos manų kruopose ir gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių. Kotletus sudėkite į kepimo skardą ir užpilkite padažu.

2. Padažui į tą pačią keptuvę, kur kepė kotletai, sudėkite ir ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kaitinkite. Tuomet po truputį pilkite pieną ir nuolat maišydami toliau kaitinkite, pagardinkite žuvų prieskoniais, pipirais, druska*. Kotletus kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių.

*Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo padažo norite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Grybų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grybai: 250.00 g (šviežių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (avižinių)
Tirpus grybų sultinys 200.00 ml
Avižiniai dribsniai: 100.00 g
Pomidorų tyrė 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 2.00 valg. š. (susmulkintų)
Mėtos: 2.00 valg. š. (smulkiai sukapotų šviežių lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite. Suberkite avižinius miltus ir maišykite, kol jie sugers visą skystį.  

2. Sukrėskite pomidorų tyrę, suberkite avižinius dribsnius. Visą laiką maišant supilkite likusį sultinį. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite susmulkintus riešutus, mėtas ir nukelkite nuo ugnies.

3. Iš praaušusios masės formuokite norimo dydžio kotletus, sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 20–25 min.  

4. Tinkamiausias garnyras – bulvių košė ir šviežių daržovių salotos.

Patarimas. Jei masė išėjo per tiršta, įpilkite dar šlakelį sultinio, jei per skysta, dar pakaitinkite neuždengtoje keptuvėje, kol sutirštės. 

Receptai
Receptas: Traškūs lašišos kotletai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 2.00 vnt. (skardinės konservuotų)
Dribsniai: 100.00 g (puodelis - kukurūzų)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krapai: 2.00 arbat. š. (kapoti)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (0,5-1 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į dubenį sudėkite gerai nusunktą lašišą, pusę puoduko kukurūzinių dribsnių, majonezą, garstyčias, įmuškite kiaušinį, suberkite krapus ir garstyčias. Viską išminkykite.

2. Iš vientisos masės drėgnomis rankomis suformuokite keturis kotletus. Likusius dribsnius suberkite į dubenį ir juose iš abiejų pusių apvoliokite kotletus. Kotletus sudėkite į skardą, šaukite į orkaitę ir kepkite 10–12 minučių. Tiekite su totorišku padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Bulvių košės kotletukai
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 59
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvių košė: 375.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Sūris: 100.00 g (tarkuoto fermentinio)
Džiūvėsiai: 1.00 st. (arba miltų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis - kotletams ir patiekimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 50.00 g (patiekimui)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kiaušinį, tarkuotą fermentinį sūrį, džiūvėsėlius (arba miltus), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, kapotus krapus, druską ir pipirus.
  2. Jei matote, kad masė per tiršta, įmuškite dar vieną kiaušinį arba įdėkite šaukštą grietinės. Jei matote, kad masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsėlių arba miltų.
  3. Paruoštą masę padalinkite į maždaug 12–15 lygių dalių. Iš kiekvienos jų drėgnais delnais suformuokite kamuoliuką ir suplokite juos į plokščius taisyklingus kotletukus.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite suformuotus kotletukus iš abiejų pusių po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  5. Iškepusius perkelkite ant popierinių rankšluosčių ir nusausinkite aliejų.
  6. Iškepusius bulvių košės kotletukus patiekite šiltus, su grietine ir smulkintais krapais ar svogūnų laiškais.
Receptas: Kotletukai su morkomis ir paprikomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, įdėkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.

2. Morką nuskuskite, sutarkuokite, papriką supjaustykite. Likusią svogūno pusę ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Daržoves pakepinkite keptuvėje aliejuje, kol suminkštės.

3. Formuokite kotletukus į vidų įdėdamos daržovių. Kepkite orkaitėje arba keptuvėje (vėliau patroškinkite).

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Avižiniai kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.8 / 54
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st.
Vanduo: 300.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt. (didesnis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius suberkite į dubenį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių.

2. Susmulkinkite svogūną, suberkite į keptuvėje ištirpintą sviestą ir kepkite, kol taps skaidrūs. Sudėkite į dribsnius. Suberkite traiškytą česnaką, smulkintus krapus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Jei masė bus skystoka, įberkite kelis šaukštus miltų.

3. Paruoštą masę šaukštu dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Receptas: Vištienos ir grikių kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 40
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 350.00 g (350 - 400 vištienos)
Grikiai: 1.00 st. (virtų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Grietinėlė: 300.00 g (riebios)
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, virtais grikiais ir kiaušiniu. Pagardinkite pipirais, žolelėmis ir druska.

2. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius kotletus ir kepkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, vėl pagardinkite žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 15 minučių. Troškindami kotletus nuolat vartykite.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptai
Receptas: Žuvies kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 40
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (šviežios baltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Morkos: 1.00 vnt.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį mėgstamų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pienas: 1.00 st.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite.

2. Svogūną, česnakus ir morką nulupkite. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, morką sutarkuokite.

3. Visas daržoves, iki dailiai pagels, pakepinkite karštuose riebaluose, tada atvėsinkite ir sukrėskite į žuvies masę.

4. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite avižinius dribsnius, sukrėskite grietinę, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.

5. Žuvies masę šaukštu krėskite į keptuvę ir iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.

6. Tiekite su mėgstamu padažu ir šviežių daržovių salotomis.   

Receptas: Grikių ir grybų maltinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 64
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grikiai: 2.00 st.
Grybai: 250.00 g (miško)
Morkos: 1.00 vnt.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (virtos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų ir per naktį pamirkykite.

2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą.

3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Sumeskite smulkintus miško grybus, tarkuotą morką, viską kiek pakepinkite, masę atvėsinkite ir sukrėskite į tą patį indą.

4. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite grietinę ir viską išplakite elektriniu plakikliu – turite gauti lipnią tešlą. Jeigu ji per skysta, dar įberkite miltų.

5. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite norimo dydžio ir formos maltinukus ir kepkite karštame aliejuje keptuvėje arbe be jokių riebalų orkaitėje.

6. Tiekite papuošusi petražolių lapeliais ir citrinos skiltele.

Kulinaro patarimas: jeigu mėgstate apskrudusius kotletukus, prieš kepdamos juos apvoliokite džiūvėsėliuose.

Receptai
Receptas: Kotletukai su sūrio lazdelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (maltos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 5.00 vnt. („Picnic“ sūrio lazdelės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Mėsos prieskoniai (mėgstami; pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite, įberkite pusę smulkinto svogūno.

2. Sūrio lazdeles supjaustykite griežinėliais.

3. Formuokite kotletukus, į vidų įdėkite sūrio lazdelių ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Bulvių ir grybų kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 34
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Bulvės: 6.00 vnt. (didelės, virtos)
Pievagrybiai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Manai: 5.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dar šiltas virtas bulves nulupkite, sumalkite arba sugrūskite, suberkite manų kruopas, miltus, įmuškite kiaušinį, paskaninkite pipirais, druska, čiobreliais, žalumynais ir gerai išmaišykite.

2. Su dviem šaukštais aliejaus apkepkite smulkiai pjaustytus pievagrybius, nupilkite susidariusį skystį ir pievagrybius sudėkite į bulves. Masę gerai išminkykite, jei labai limpa prie rankų, įberkite dar šiek tiek miltų.

3. Rankomis suformuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, apversdami kelis kartus, kol gerai parus. Iškeptus kotletukus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

4. Tiekite karštus su grietinės ar sviesto padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Maltos mėsos blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 41
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 - tešlai ir 1 virtas - padažui)
Miltai: 200.00 g
Malta mėsa 300.00 g
Sūris: 150.00 g (tarkuoto fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir padažui)
Prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g (padažui)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Krapai: 10.00 g (padažui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais.

2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus.

3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius.

4. Pagaminkite padažą: susmulkinkite virtą kiaušinį ir sumaišykite su grietine, majonezu, krapais.

Skanaukite karštus su paruoštu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Kopūstų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 67
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg
Manai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite į šešias dalis ir 8–10 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Sumalkite mėsmale ir nusunkite skysčio perteklių.

2. Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite ir kartu su maltais kopūstais sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite manų kruopas, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

3. Masę 10 min. palaikykite kambario temperatūroje, kad išbrinktų manai. Keptuvėje įkaitinkite alyvų aliejų, iš kotletų tešlos darykite nedidelius paplotėlius, pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.

4. Skanu valgyti su grietinės, pomidorų padažo ir smulkiai pjaustytų  marinuotų agurkėlių padažu.

Receptas: Vištienos kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 37
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (didesnė krūtinėlė)
Duona: 1.00 vnt. (pusė baltos prancūziškos bandelės)
Pienas: 125.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai, kiaušinio baltymas)
Džiūvėsiai: 60.00 g (2 saujelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (ir trečdalis šaukštelio nutarkuotos žievelės)
Salotos: 30.00 g (saujelė įvairių mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių))
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų, baltųjų)
Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.

2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.

3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.

4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min. 

5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.

Receptas: Lašišos kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lašiša: 450.00 g (filė)
Porai: 1.00 vnt. (nedidelio poro baltosios dalies)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm gabaliuko)
Džiūvėsiai: 15.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Lašišą supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite porą, sutarkuokite imbierą. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite, supilkite sojų padažą, suberkite pipirus ir dar kartą išmaišykite.
  2. Rankomis suformuokite 4 apvalius kotletus. Lėkštelėje sumaišykite džiūvėsėlius ir sezamų sėklas. Šiame mišinyje atsargiai apvoliokite kotletus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite kotletus ir kepkite po 4–5 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Vištienos ir grikių kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 100
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Grikiai: 1.00 st. (virti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Grietinėlė: 300.00 g (riebi)
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Į dubenį dėkite vištienos faršą, svogūną, virtus grikius, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska. Gerai išmaišykite. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
  2. Kepkite ant nedidelės ugnies  3–4 minutes, kol gražiai apskrus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 10 minučių, dažnai vartydami.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką