TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Ant vakarienės stalo – sotūs pyragai su daržovėmis

Pyragas su daržovėmis
Shutterstock nuotr. / Pyragas su daržovėmis
Šaltinis: 15min
0
A A

Nesaldu, gardu ir sotu. Siūlome pasidairyti, ko turite šaldytuve, ir pasigaminti vieną iš pasiūlytų patiekalų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Pomidorų ir sūrio pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
2.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (po vieną kvietinių ir rupių kvietinių - tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorai: 3.00 vnt. (2-3 - įdarui)
Ožkų pieno sūris: 230.00 g (pelėsinis - įdarui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (įdarui)
Medus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (įdarui)
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelės)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sviestą atšaldykite, supjaustykite kubeliais. Suberkite miltus į virtuvinio kombaino indą, sudėkite sviestą, pasūdykite, įpilkite 4–5 šaukštus vandens. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Pomidorus ir sūrį supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais.

3. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite juo skardą, dugną subadykite šakute ir aptepkite garstyčiomis. Ant viršaus sluoksniais išdėliokite pomidorų ir sūrio griežinėlius.

4. Medų sumaišykite su aliejumi, apšlakstykite pyrago viršų, pabarstykite druska, pipirais ir smulkiai kapotais čiobreliais.

5. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla gražiai apskrus, pomidorai suminkštės, sūris išsilydys. Iškart patiekite.

Receptai
Receptas: Cukinijų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt. (nedidelės)
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 250.00 g (vienas didelis lakštas)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Krapai: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Rikotos sūris: 250.00 g (arba varškės kremo)
Grietinėlė: 125.00 ml (neriebios)
Sūris: 125.00 g (tarkuoto parmezano)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuoto)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska, palikite pastovėti 20 min., nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Išpjaukite apskritą tešlos lakštą, išklokite skardą, subadykite šakute, kraštų nenupjaukite. Pastatykite šaltai.

3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite cukinijų griežinėlius, kepkite maždaug 5 min., pabarstykite kapotais krapais ir palikite atvėsti.

4. Dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite rikotos sūrį, grietinėlę ir tarkuotą parmezano sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatu.

5. Atsargiai įmaišykite cukinijų griežinėlius, dalį jų atidėkite pyragui papuošti.

6. Sukrėskite masę ant tešlos, tolygiai paskirstykite, ant viršaus išdėliokite likusius cukinijų griežinėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu, užlenkite į vidų tešlos kraštus.

7. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje maždaug 1 valandą.

Receptai
Receptas: Pyragas „Myliu Italiją“
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja
Agurkai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 150.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite ir iškočiokite. Visas daržoves supjaustykite gabalėliais.

2. Ant tešlos viršaus dėkite nuplikintus špinatus, agurką, kubeliais supjaustytą macarelą ir pomidorus.

3. Apibarstykite bazilikais, druska ir pašaukite į orkaitę 20 minučių. Valgykite su pesto padažu. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Žirnelių pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 130.00 g (šaltas sviestas - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 tešlai ir 3 įdarui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (tešlai)
Actas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Šoninė (įdarui) 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Šaldyti žirneliai: 350.00 g (įdarui (tinka ir švieži, ir šaldyti))
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Grietinėlė: 200.00 ml (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis malto - įdarui)
Kaip gaminti

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, acto, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą, subadykite šakute ir dar pusvalandį laikykite šaldytuve.

2. Šoninę su pjaustytu svogūnu pakepinkite, kol parus, tuomet įdėkite pjaustytą česnaką. Ant tešlos dėkite įdarą ir suberkite žirnelius.

3. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir užpilkite ant žirnelių. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Kalakutienos pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.1 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 400.00 g
Sviestas: 100.00 g
Kalakutiena: 400.00 g (1 krūtinėlė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt.
Sūris: 200.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Pienas: 250.00 ml
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į miltus dėkite supjaustytą sviestą, truputį druskos ir pilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Suminkykite ir pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Kalakutienos krūtinėlę, paprikas supjaustykite gabaliukais. Kalakutieną apkepkite keptuvėje, baigdama kepti suberkite pjaustytus svogūnus, paprikas ir česnakus, pagal skonį pasūdykite. Dar truputėlį pakepkite.

3. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą iškočiokite ir ja išklokite visą skardą.

4. Sūrį sutarkuokite, kiaušinius ir pieną išplakite ir sumaišykite su sūriu. Sudėkite ant tešlos kalakutieną su daržovėmis ir ant viršaus užpilkite kiaušinio, pieno, sūrio plakinį.

5. Kepkite apie valandą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, uždengtą folija.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Brokolinių kopūstų pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 350.00 g
Kefyras: 100.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Faršas: 250.00 g
Brokoliniai kopūstai: 200.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sūris: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Iš miltų, kefyro ir sviesto išminkykite tešlą ir dėkite ją pusvalandžiui į šaldymo kamerą.

2. Išėmusi iškočiokite ir įklokite į kepimo indą.

3. Iš maltos mėsos padarykite kukulaičius, apkepkite keptuvėje ir sudėkite ant tešlos.

4. Brokolinius kopūstus išskaidykite šakelėmis ir išdėliokite tarp mėsos. Pabarstykite druska bei pipirais.

5. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepinkite aliejuje ir sudėkite ant mėsos, užberkite tarkuoto sūrio. Išplakite kiaušinį su druska, išmaišykite su grietine ir užpilkite ant viršaus.

6. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Pyragas su špinatais ir lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po vieną - tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Lašiša: 250.00 g (šaltai rūkytos - įdarui)
Špinatai: 20.00 g (ryšelis - įdarui)
Rikotos sūris: 250.00 arbat. š. (įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (baltoji dalis - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Grietinėlė: 100.00 ml (įdarui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sukapokite miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su druska, kiaušiniu, išminkykite iki vienalytės masės, įdėkite į plėvelę  ir atšaldykite šaldytuve.

2. Paruoškite įdarą: špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką apkepinkite 5 min. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais.

3. Paruoštą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo indą, ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos gabaliukus.

4. Kiaušinį išplakite su grietinėle ir rikotos sūriu. Paruošta mase apipilkite pyragą ir pašaukite į 160 laipsnių įkaitiną orkaitę. Kepkite 30 min.

Autorės nuotr./Pyragas su špinatais ir lašiša
Autorės nuotr./Pyragas su špinatais ir lašiša

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

 

 

 

 

Receptai
Receptas: Daržovių pyragas su pesto padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pesto padažas: 200.00 g (klasikinio)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Žirniai: 1.00 st.
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt.
Sūris: 50.00 g (parmezano)
Suoksniuota tešla 400.00 g
Kaip gaminti

1. Cukinijas supjaustykite pusračiais, svogūną – pusžiedžiais, o morkas – ritinėliais. Tešlą gerai iškočiokite, kad ji būtų 3 mm storumo.

2. Tešla suformuokite norimą formą, subadykite šakute. Pyrago pagrindą gerai ištepkite pesto padažu.

3. Daržoves sluoksniuokite norima tvarka, nepamiršdamos sutepti pestu. 

4. Viršutinį pyrago sluoksnį pabarstykite tarkuotu parmezanu ir 30 min. kepkite 190 °C orkaitėje.  

Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą

Receptai
Receptas: Morkų pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 50.00 g (tarkuotas fermentinis ir užpilui 50 g)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir įdarui)
Sviestas: 120.00 g (ar kepti skirtas margarinas)
Vanduo: 2.00 valg. š. (šaltas)
Miltai: 375.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (įdarui)
Morkos: 5.00 vnt. (4-5 įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Česnakai: 3.00 skiltelės (įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Čiobreliai: 5.00 g (įdarui pagal skonį)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (užpilui)
Pienas: 80.00 ml (užpilui)
Varškė: 100.00 g (užpilui)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą ar margariną rankomis sumaišykite su miltais, druska, sūriu ir vandeniu. Jei tešla per minkšta, įberkite dar miltų. Tešla išklokite kepimo popieriumi padengtą skardą ir 20 minučių laikykite šaldytuve.

2. Atvėsusią tešlą subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių.

3. Pasiruoškite įdarą: morkas, svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, o morkas stambiai sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite svogūnus, česnakus ir morkas. Kepkite 10–15 minučių, kol morkos suminkštės. Pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

4. Morkų įdarą praaušinkite ir sumaišykite su pienu išplaktais kiaušiniais. Ant apkepto papločio sukrėskite morkų įdarą ir gražiai išlyginkite. Varškę sumaišykite su fermentiniu sūriu ir dėkite ant morkų. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių, kol gražiai parus viršus.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Daržovių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (baltos žuvies filė)
Pomidorai: 250.00 g (smulkinti konservuoti pomidorai be odelių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Porai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Raudonėliai: 1.00 valg. š. (pagal skonį, džiovinti)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir 1 arbat. š. žievelių - užpilui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (užpilui)
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Česnakai: 2.00 skiltelės (užpilui)
Žiediniai kopūstai: 100.00 g
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g
Cukinijos: 200.00 g
Paprikos: 200.00 g (raudona saldžioji)
Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, klokite į kepimo indą, aptepkite smulkintais pomidorais ir apibarstykite raudonėliais.

2. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir trumpai pagarinkite garuose.

3. Daržoves nuplaukite, papriką išvalykite, cukiniją supjaustykite griežinėliais, žiedinį ir brokolinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais.

4. Porą nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, kepkite svieste, kol pakvips, tada suberkite visas žalias daržoves ir, uždengusi keptuvę dangčiu, apie 8 min. troškinkite, kad daržovės šiek tiek suminkštėtų, bet neprarastų formos. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atvėsinkite.

5. Daržoves krėskite ant pomidorais aptepto tešlos lakšto, ant viršaus išdėliokite žuvies gabalėlius.

6. Užpilui skirtus produktus išplakite elektriniu plakikliu. Paruoštu užpilu apšlakstykite daržoves.

7. Pyragą kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Receptai
Receptas: Pyragas su špinatais
7 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (pakuotė)
Špinatai: 200.00 g
Fetos sūris: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kedrinės pinijos: 40.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 20.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite.

2. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir apie 3 min. pakaitinkite, kad suminkštėtų.

3. Fetą sutrupinkite šakute, suberkite į špinatų masę, gerai išmaišykite, tada įdarą pasūdykite, pagardinkite tarkuotais muskatais, pipirais ir džiovintais bazilikais. Atvėsinkite.  

4. Į aliejumi pateptą karščiui atsparią kepimo formą klokite vieną tešlos lakštą, tada sukrėskite įdarą, ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų ir užklokite kitu lakštu.

5. Pyragą aptepkite kiaušinio baltymu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Receptai
Receptas: Kopūstų pyragas su spanguolėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 130.00 g (šaltas sviestas - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 tešlai ir 3 užpilui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Kopūstai: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 30.00 g
Sūris: 100.00 g
Spanguolės: 100.00 g
Grietinė: 150.00 g (užpilui)
Kaip gaminti

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir dėkite į šaldytuvą. Už 1 val. iškočiokite iš tešlos skritulį, aplipdykite kepimo indą, subadykite šakute ir dar pusvalandį palaikykite šaldytuve.

2. Kopūstą susmulkinkite ir kartu su pjaustytu svogūnu apkepinkite aliejuje. Pagardinkite druska, cukrumi bei krapais, uždenkite ir troškinkite, kol suminkštės.

3. Atšąlusia tešla apspauskite kepimo indą ir šonus. Tolygiai paskirstykite įdarą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir uogomis.

4. Kiaušinius sumaišykite su grietine ir užpilkite ant viršaus. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Pomidorų ir rikotos pyragas
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 200.00 g (sluoksniuota arba nesaldinta trapi (smėlinė) tešla (recepte naudota pirkta parduotuvėje))
Česnakai: 1.00 vnt.
Rikotos sūris: 500.00 g (arba nerūgšti varškė)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Pomidorai: 400.00 g (vyšniniai arba slyviniai)
Raudonėliai: 5.00 g (džiovinti)
Mairūnas: 5.00 g (džiovintas)
Rozmarinai: 2.00 g (džiovinti, smulkiai sugrūsti)
Bazilikai: 10.00 g (švieži)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Pomidorai, rikota, česnakai, raudonėliai, mairūnai, rozmarinai ir bazilikai yra nuostabus derinys. Netikite? Išbandykite!

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros. Nupjaukite česnako galvutės viršūnėlę, kad atsivertų visų skiltelių akutės (nulupti nereikia), apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suvyniokite į foliją ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių. Atvėsinkite, išlukštenkite ir sugrūskite šakute.

2. Kepimo skardą išklokite tešla.

3. Rikotą sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu ir keptais česnakais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska ir išmaišykite.

4. Sūrio kremą sukrėskite į skardą ant tešlos. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir juos išdėliokite ant sūrio kremo (perpjauta puse į viršų), paskaninkite druska.

5. Apibarstykite likusiais prieskoniais (raudonėliais, mairūnais ir rozmarinais). Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 30-45 min., kol pyrago paviršius gražiai paruduos. Atvėsinkite.

6. Susmulkinkite šviežius bazilikus, jais apibarstykite pyrago viršų ir patiekite.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Receptai
Receptas: Sotusis bulvių pyragas
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Špinatai: 1.00 sauja (šviežių)
Pomidorai: 6.00 vnt.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Jautiena: 400.00 g (maltos)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Parmezano sūris: 200.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite, nuplaukite, didžiąją dalį supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, kelias didesnes sutarkuokite kaip bulvių plokštainiui – iš masės paruošite užpilą pyragui. 
  2. Pomidorų galus įpjaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Nulupusi odelę, susmulkinkite. 2 svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte aliejaus, suverskite maltą mėsą, sumaigykite ją šakute ir apkepkite iš visų pusių.
  3. Sudėkite šiaudeliais pjaustytas išvalytas paprikas, berkite saujelę špinatų (kelis gražesnius lapelius palikite papuošti), viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar kelias minutes pakaitinkite.
  4. Miltus paskrudinkite keptuvėje su sviestu, supilkite daržovių sultinį, išmaišykite ir kelias minutes pavirusi suberkite pusę tarkuoto sūrio.
  5. Į sviestu išteptą kepimo formą sluoksniais dėkite bulves, mėsos ir daržovių troškinį, paskirstykite padažą. Taip paruoškite kelis sluoksnius.
  6. Tarkuotas bulves užplikykite karštu pienu, supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, įtarkuokite likusį svogūną, suberkite likusį sūrį, viską pasūdykite ir užpilkite ant pyrago.
  7. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.
  8. Tiekite pyragą papuoštą špinatų lapeliais.
Receptai
Receptas: Pyragas su porais ir pievagrybiais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Sviestas: 150.00 g
Vanduo: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (po žiupsnelį tešlai ir viršutiniam sluoksniui)
Pievagrybiai: 200.00 g (įdarui)
Porai: 100.00 g (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 300.00 g (35 proc. riebumo)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Kaip gaminti

1. Iš pradžių pagaminkite pyrago pagrindą: kambario temperatūros sviestą sutarkuokite burokine tarka, suberkite miltus, druską ir įpilkite vandens. Tešlą minkykite rankomis, kol gausite trupinius. Tuomet išklokite jais kepimo formos pagrindą, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite valandą arba kelias.

2. Pasiruoškite įdarą: pievagrybius bei porus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Galiausiai pagaminkite viršutinį pyrago sluoksnį. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir įberkite po žiupsnelį druskos, pipirų bei džiovintų bazilikų.

4. Pyrago pagrindą išimkite iš šaldytuvo, paskleiskite ant viršaus porų bei pievagrybių įdarą ir supilkite kiaušinių plakinį. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40-50 min.

Skanaus!

Receptai
Receptas: Lęšių ir daržovių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lęšiai: 150.00 g (raudonųjų)
Morkos: 250.00 g (šviežių tarkuotų)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 150.00 g (tarkuoto)
Grietinėlė: 200.00 g (neriebios)
Sviestas: 50.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5 kmyninių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti pagal skonį)
Vanduo: 2.00 st. (negazuotas mineralinis)
Kaip gaminti

1. Į prikaistuvį suberkite lęšius, užpilkite dviem stiklinėmis negazuoto mineralinio vandens, statykite ant ugnies. Kai užvirs, virkite 10–15 minučių. Palikite atvėsti.

2. Nuplautą saliero stiebą supjaustykite smulkiais griežinėliais, nuluptus svogūnus susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite pusę nurodyto kiekio sviesto. Sudėkite svogūnus, suberkite kmyninius kuminus ir kepinkite, kol svogūnai pagels. Sudėkite likusį sviestą, smulkintus salierus, tarkuotas morkas ir maišydama kepinkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes.

3. Gautą masę sumaišykite su virtais lęšiais, pagal skonį pasūdykite. Giliame dubenyje kiaušinių trynius išsukite su grietine ir tarkuotu sūriu. Pagal skonį įberkite druskos, maltų pipirų. Sudėkite kepintas daržoves, virtus lęšius, išmaišykite. Atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus.

4. Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite paruoštą daržovių, kruopų ir kiaušinių masę, paviršių gražiai išlyginkite medine mentele. Apibarstykite sezamų sėklomis, apšlakstykite lydytu sviestu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius gražiais apskrus. Puoškite šviežiais žalumynais.         

Receptai
Receptas: Įvairių daržovių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po saldžiąją raudoną ir geltoną)
Patisonas: 1.00 vnt.
Pastarnokas: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Pomidorai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė kapotų su bazilikais)
Sūris: 400.00 g (tarkuoto brandinto ir 200 g - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (2 - tešlai ir 2 - įdarui)
Grietinė: 400.00 ml (200 ml -įdarui ir 6 valg. š. - tešlai)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 200.00 g (150 g - tešlai ir 2 valg. š. - įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Kaip gaminti
  1. Česnakus nulupkite, sukapokite.
  2. Miltus persijokite per sietelį ant didelės lentelės, viduryje padarykite kauburėlį, supilkite šakute išplaktus kiaušinius, užberkite miltų, ant viršaus dėkite tarkuotą šaltą sviestą ir kapokite peiliu, kol tešla pasidarys vientisa.
  3. Įmaišykite sūrį ir grietinę. Paruoštą tešlą dėkite į karščiui atsparią kepimo formą. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste.
  4. Kai apskrus, suberkite smulkintas išvalytas paprikas, tarkuotą patisoną ir pastarnoką, griežinėliais pjaustytą porą ir kepinkite, kol daržovės suminkštės.
  5. Sukrėskite pomidorus, išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruoštą daržovių masę atvėsinkite ir paskirstykite ant tešlos.
  6. Užberkite tarkuotų varškės ir brandintų sūrių. Kiaušinius išplakite su grietine ir apliekite daržoves. 
  7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Receptai
Receptas: Pyragas su daržovėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla: (lakštas) 1.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt. (mažos)
Morkos: 4.00 vnt.
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 250.00 ml
Kopūstai: 1.00 vnt. (trečdalis baltagūžio)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotų)
Pesto padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Klokite į karščiui atsparią kepimo formą, subadykite šakute ir iškepkite.
  3. Cukinijas ir nuluptas morkas supjaustykite griežinėliais, kopūstą sutarkuokite stambia trintuve.
  4. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite morkas ir pusę kiekio cukinijų. Įpilkite šlakelį vandens, uždenkite ir troškinkite apie 10 min. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir pesto padažu.
  5. Pasūdykite, pagardinkite muskatais, kapotomis petražolėmis.
  6. Ant atvėsusio tešlos lakšto krėskite atvėsintų daržovių, supilkite kiaušinių plakinį ir uždėkite cukinijos griežinėlių.
  7. Pyragą kepkite apie 15  min. gerai įkaitintoje orkaitėje.
  8. Gardu tiekti su mėgstamu padažu.
Receptai
Receptas: Mėsos pyragas su morkų plutele
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
4.2 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 st. (tarkuotų burokine tarka - morkų plutelei)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 - 3 - morkų plutelei)
Miltai: 4.00 valg. š. (riešutų arba paprastų - morkų plutelei)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/4 malto - morkų plutelei)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui)
Imbieras: 1.00 vnt. (po 2 cm tarkuotos šaknies - morkų plutelei ir įdarui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 mėgstamo neriebaus - įdarui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (trintų raudonųjų pipirų - įdarui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - įdarui)
Porai: 1.00 vnt. (2 valg. š. džiovinto arba pusė puodelio smulkinto - įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (3 - 4 valg. š. saulėje džiovintų arba rūkytos paprikos - įdarui)
Kmynai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Petražolės: 1.00 sauja (saujelė smulkintų arba krapų - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuokite morkas burokine tarka, nusunkite sultis, jei jų bus. Į morkas įkulkite kiaušinius, sudėkite likusius ingredientus ir viską išmaišykite.
  2. Sukrėskite visą masę į apvalią kepimo formą (puikiai tinka atsegama torto forma), morkomis aplipinkite formos kraštus, tolygiai paskirstykite ant formos dugno.
  3. Dėkite formą su morkomis į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros, ir kepkite, kol vidurys bus nebešlapias, t.y. apie 20-25 minutes. Jei pradės svilti krašteliai, pridenkite formą kepimo popieriumi ar kepimo folija.
  4. Kol kepa pagrindas pasiruoškite įdarui skirtus mėsos kukuliukus. Į faršą sudėkite visus prieskonius, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ar rūkytą papriką, žalumynus. Viską gerai išminkykite ir suformuokite nedidelius kukuliukus.
  5. Išimkite iš orkaitės morkų pagrindą, ant jo sudėkite kukuliukus ir dėkite atgal į orkaitę kepti apie 25-30 minučių. Pjaustykite ketvirčiais ir tiekite su šviežiomis salotomis, agurkų ir pomidorų mišraine.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Receptai
Receptas: Pyragas su špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 400.00 g (pakelis)
Špinatai: 450.00 g (1 pakuotė)
Razinos: 1.00 sauja
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Rikotos sūris: 250.00 g
Mocarelos sūris: 250.00 g
Kedrinės pinijos: 100.00 g (saujelė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Špinatus atšildykite, nusausinkite. Razinas pamirkykite karštame vandenyje, irgi nusausinkite. Česnakus ir svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, tada sukrėskite špinatus ir labai trumpai, kad špinatai vos sušiltų, juos pakaitinkite.

2. Rikotą pertinkite per sietelį, sumaišykite su grietine ir atvėsinta špinatų mase. Suberkite razinas, sausoje keptuvėje skrudintas kedrines pinijas, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Atšildytą tešlą klokite į apvalią kepimo formą, kraštelius nupjaustykite, ant dugno išdėliokite mocarelos griežinėlius. Ant jų krėskite rikotos ir špinatų įdarą. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką