Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ant vakarienės stalo – vištiena su įvairiausiais pagardais. Receptai

Vištiena su morkomis
Autorės nuotr. / Vištiena su morkomis
Šaltinis: 15min
0
A A

Su sezamais, su morkomis, su ryžiais, su saldžiarūgščiu ananasų padažu... Tai vis apie vištieną – bene dažniausiai perkamą paukštieną. Pasidairykite po Ji24.lt receptyną ir išsirinkite tinkamiausio jums patiekalo receptą.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Taip pat skaitykite: Greipfrutų dieta: valome organizmą 

Receptas: Vištiena su paprikomis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (viščiukų krūtinėlė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Paprikos: 4.00 vnt. (po 2 raudonas ir geltonas)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Petražolės: 50.00 g (kapotų)
Džiūvėsiai: 100.00 g
Sūris: 100.00 g (tarkuoto parmezano)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Viščiukų krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite mėgstamais vištienos prieskoniais, palikite pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų, tada supjaustykite plonomis juostelėmis, iš abiejų pusių gerai apkepkite ir padėkite šiltai.

2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi, pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10–15 min., kol odelės atšoks, tada jas nulupkite, o paprikas supjaustykite juostelėmis.

3. Česnakus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su džiūvėsėliais, kapotomis petražolėmis bei tarkuotu parmezanu.

4. Gautu prieskonių mišiniu apibarstykite paprikas ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

5. Šiltą vištieną tiekite su mėgstamu padažu ir keptomis paprikomis. Taip pat skanu su ryžiais, šviežių daržovių salotomis. 

Receptai
Receptas: Traški vištiena su sezamais kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.1 / 99
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietiniai)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir  kepkite keptuvėje.

2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.

3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Vištiena su ryžiais ir daržovėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Vištiena: 400.00 g (filė)
Cukinijos: 200.00 g
Paprikos: 75.00 g (raudona)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje su kariu (šis prieskonis ryžiams suteiks ryškiai geltoną atspalvį).

2. Vištienos filė pakepinkite keptuvėje su prieskoniais ir česnaku. Baigiant kepti sudėkite pjaustytas kubeliais cukinijas bei paprikas, suberkite ryžius, įdėkite pomidorų padažo ir keletą minučių pakepkite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Vištiena su makaronais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (didesnė krūtinėlė)
Makaronai: 200.00 g (lakštinių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Vištienos sultinys: 125.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml
Šafranas: 5.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (keli lapeliai)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (džiovintų įvairių žolelių mišinio)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite. 

2. Krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu cukraus, tada apkepkite 2 šaukštuose aliejaus.

3. Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, pakepinkite likusiame aliejuje. Kai svogūnas dailiai apskrus, įspauskite česnako skilteles ir dar šiek tiek pakepkite.

4. Į svogūnų troškinį supilkite sultinį, po to – grietinėlę, įmeskite žiupsnelį šafranų, suberkite smulkiai kapotus baziliko lapelius, padažą užvirkite, apie 8 min. pakaitinkite, kad sutirštėtų. Tada sukrėskite virtus makaronus ir vištienos gabaliukus. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite, kelias minutes pakaitinkite ir išdėkite į lėkštes.

5. Tiekite apibarsčiusi žolelėmis, su šviežiais pomidorais ir likusiais baziliko lapeliais.

Receptai
Receptas: Vištiena su kariu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlė)
Kedrinės pinijos: 2.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Vištienos sultinys: 1.00 st.
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus)
Karis: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite aliejumi, sumaišytu su ciberžolėmis ir citrinų sultimis, ir pusvalandį marinuokite.

2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pakepinkite svieste iki dailiai apskrus, tada sukrėskite traiškytus česnakus, tarkuotą nuluptą imbiero šaknį ir kapotą išvalytą aitriąją papriką.

3. Kai prieskoniai apskrus, sumeskite gerai nuvarvintą vištieną, apie 10 min. kepkite, tada supilkite sultinį ir kaitinkite iki jis šiek tiek nugaruos ir troškinys sutirštės.

4. Suberkite kapotas pinijas, sukrėskite jogurtą ir dar apie 10 min. virkite, galiausiai įmaišykite karį ir nukelkite troškinį nuo ugnies.

5. Tiekite su petražolių lapeliais ir biriai virtais ryžiais.

Receptai
Receptas: Kiniška vištiena su paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.1 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Paprikos: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.

2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.

3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Vištiena su kuskusu
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Kuskusas: 1.00 st. (virto)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 50.00 g (skrudintų)
Daržovių sultinys: 70.00 ml
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite ir stambiai supjaustykite.

2. Svogūną ir salierus susmulkinkite, morkas nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.

3. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite vištieną ir maišydama apkepkite iš visų pusių.

4. Tada supikite sultinį, suberkite morkas, salierus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 min., kol mėsa suminkštės, bet daržovės liks traškios.

5. Į keptuvę supilkite sojų padažą, pagal skonį įberkite pipirų ir cukraus.

6. Krakmolą sumaišykite su trečdaliu stiklinės šalto vandens, supilkite į patiekalą ir vėl užvirkite.

7. Tiekite su puriai išvirta kuskuso koše apibarsčiusi skrudintomis sezamų sėklomis.

Receptai
Receptas: Vištiena su voveraičių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g
Šoninė: (4 juostelės rūkytos) 4.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį padažui ir vištienai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės - košei)
Sviestas: 3.00 valg. š. (1 - košei ir 2 padažui)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (košei)
Grybai: 200.00 g (voveraičių - padažui)
Grietinė: 200.00 g (mažą indelį - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sutrinkite su sviestu. Suberkite kaparėlius ir išmaišykite.
  2. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, didesnes perpjaukite per pusę, 10 min. virkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite ir nuvarvinkite.
  3. Svieste pakepinkite smulkintą svogūną, voveraites, berkite pipirų ir druskos, sukrėskite grietinę ir viską išmaišykite.
  4. Vištos krūtinėles supjaustykite, įtrinkite aliejumi, pipirais, česnakais, druska, sojų padažu ir valandą marinuokite.
  5. Į kiekvieną vištienos gabalėlį krėskite košės, jį susukite voleliu, apjuoskite šonine, dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 20 min. Suktinukus tiekite su voveraičių padažu.
Receptai
Receptas: Vištiena su apelsinais ir cinamonu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.8 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 8.00 vnt. (kulšelės)
Bulvės: 8.00 vnt. (šviežios)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Džemas: 2.00 valg. š. (apelsinų su žievelėmis - stambesniais gabaliukais)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Cinamonas: 5.00 g (lazdelė)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Stambesnes bulves perpjaukite pusiau. Mėsą pabarstykite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais. Storadugniame puode ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite 2 minutes. Sudėkite bulves ir nukelkite nuo ugnies.
  2. Kol keps mėsa, sutraiškykite česnaką. Iš vieno apelsino išspauskite sultis ir susmulkinkite pusę jo žievelių, kitą apelsiną supjaustykite stambiais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite apelsinų sultis, žieveles, džemą ir česnaką. Mišinį supilkite į puodą su mėsa ir bulvėmis, pripilkite 200 ml vandens, įmeskite cinamono lazdelę. Užvirkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, kartais pamaišydami.
  3. Baigdami troškinti sudėkite skiltelėmis padalytą apelsiną ir, jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens, išimkite cinamono lazdelę. Prieš tiekdami pabarstykite šviežiomis petražolėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptai
Receptas: Vištiena su moliūgais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (gali būti šlaunelė, blauzdelė ir dalis krūtinėlės)
Pievagrybiai: 150.00 g
Moliūgai: 300.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 100.00 ml (sauso)
Daržovių sultinys: 100.00 ml (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Medus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, didesnes dalis susmulkinkite. Visus vištos gabalėlius pagal skonį pasūdykite, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais ir gerai įtrinkite.

2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

3. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, kotelius nuvalykite ir supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais.

4. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, kol dailiai pagels, tada sumeskite moliūgų gabalėlius ir pievagrybių griežinėlius, supilkite vyną, sultinį, sudėkite vištienos gabaliukus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. Tiekite su mėgstamu garnyru.

Receptas: Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 31
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė konservuotų)
Krakmolas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm šaknies)
Pomidorų pasta: 3.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis, pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Krakmolą sudėkite į maišelį, sudėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, smulkintą papriką ir kepkite, kol pageltonuos susidariusi plutelė.
  2. Kol mėsa kepa, nukoškite ananasus (sultis supilkite į stiklinę, jų prireiks), sutarkuokite imbierą ir susmulkinkite česnaką. Ant mėsos į keptuvę dėkite ananasus, imbierą, pomidorų pastą, česnaką ir cukrų. Išmaišykite. Supilkite likusias ananasų sultis, pamaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Tiekite su ryžiais – jie išvirs, kol ruošite vištieną.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 4.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Imbieras: 3.00 valg. š. (maltas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 4.00 vnt. (žalioji citrina - laimas)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite vištieną 1,5 cm  kvadratėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite sutraiškytą česnaką, imbierą, alyvuogių aliejų ir žaliosios citrinos sultis. Apvoliokite vištieną marinate ir trumpam dėkite į šaldytuvą (laikykite ne ilgiau 20 min.).
  3. Kepkite vištieną ant grotelių arba keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  4. Jei norite, kad būtų sočiau patiekite su ryžiais. Jei skaičiuojate kalorijas, rinkitės šviežias salotas.

Skanaus!

Receptas Viktorijos Ramašauskaitės

Receptai
Receptas: Vištiena su pievagrybiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (viščiukų blauzdelių mėsos)
Pievagrybiai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Grietinėlė: 150.00 ml (riebios)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį vištienai įtrinti ir marinatui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį šviežiai maltų vištienai įtrinti ir marinatui)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Imbieras: 20.00 g (nedidelis gabalėlis šaknies - marinatui)
Aitrioji paprika: 20.00 g (nedidelis gabalėlis - marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Grūdėtosios garstyčios (marinatui) 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių - marinatui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sulčių - marinatui)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.

2. Imbierą ir išvalytą aitriąją papriką susmulkinkite, sumaišykite su kapotais česnakais, garstyčiomis, citrusų sultimis ir bent 2 val. marinuokite.

3. Svogūną smulkiai susipjaustykite ir kepinkite aliejuje, kol suminkštės.

4. Į svogūnų masę sumeskite gerai nuvarvintą vištieną ir kepkite, kol dailiai apskrus.

5. Tada berkite vidutinio dydžio griežinėliais pjaustytus smulkintus pievagrybius ir dar šiek tiek pakaitinkite.

6. Galiausiai supilkite grietinėlę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, virkite, kol grietinėlė ims burbuliuoti, ir nukelkite nuo ugnies. Skanu valgyti su ryžiais.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Receptai
Receptas: Vištiena su šparaginėmis pupelėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (viščiukų blauzdelių)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 st. (0,5)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š. (1,5)
Apelsinai: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių ir sulčių)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 nutarkuotų žievelių)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Šparaginės pupelės: 1.00 vnt. (pakuotė šaldytų)
Balzaminis padažas: mėgstamo pagal skonį 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  3. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąją paprika.
  4. Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes.
  5. Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia vištienos. Apšlakstykite balzaminiu padažu.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).  

Receptai
Receptas: Vištiena su morkomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 700.00 g
Morkos: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Paukštienos prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite.

2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens.

3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštės morkos.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Vištiena su brokoliais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.4 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (puselės, be odos)
Brokoliniai kopūstai: 480.00 g (du puodeliai šaldytų žiedynų)
Svogūnai: 2.00 vnt. (pusė puodelio žiedais pjaustyto)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 1.00 st. (neriebaus - marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š. (marinatui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (marinatui)
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto - marinatui)
Kaip gaminti

1. Pusę puodelio šalto sultinio, sojų padažą sumaišykite su krakmolu, sugrūstu česnaku ir imbieru.

2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, užpilkite paruoštu marinatu ir palaikykite šaldytuve bent 1 val. (galima ir ilgiau).

3. Iš marinato išgriebtą mėsą nusausinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, kol pabals.

4. Mėsą iš keptuvės išgriebkite kiaurasamčiu, likusiuose riebaluose pakepinkite svogūnus. Po kelių minučių sudėkite brokolius ir kepkite dar porą minučių.

5. Į keptuvę su daržovėmis supilkite likusį sultinį ir troškinkite5 min. Supilkite marinatą ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Sudėkite vištieną, dar truputį pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptai
Receptas: Vištiena su morkomis ir agurkais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlės filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite kartu su česnaku. Truputį pakepinus suberkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol viskas suminkštės.

2. Vėliau sudėkite šiaudeliais pjaustytą žalią agurką, medų, pagal skonį prieskonius bei druską ir įpilkite pomidorų bei sojų padažo.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptai
Receptas: Vištiena su kaparėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 750.00 g (filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2)
Vanduo: 100.00 ml
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Vištienos filė padalykite į keletą gabalėlių ir pabarstykite druska bei pipirais. Į keptuvę supilkite aliejų ir ištirpinkite sviestą. Sudėkite mėsą ir kepkite 3 minutes, tada apverskite ir dar tiek pat pakepkite. Iškeptą filė išimkite ir padėkite šiltai.

2. Į keptuvę įspauskite maždaug šaukštelį citrinų sulčių, nutarkuokite ir suberkite žieveles, įpilkite vandens ir gerai pakaitinkite. Įmaišykite kaparėlius ir smulkintas petražoles. Į keptuvę sudėkite vištienos filė ir viską troškinkite dar 2 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio - sukapoto)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkiai sukapota)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalioji - sukapota)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (aukščiausios rūšies)
Vištiena: 1.00 kg (gabalėlių aukščiausios rūšies, be kaulo)
Sviestas: 150.00 g (žemės riešutų)
Vištienos sultinys: 2.00 puodelis (500 ml)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (kurkumos)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (grūdelių)
Kmynai: 1.00 arbat. š.
Raudonieji pipirai: (gabalėlių) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Į gilią keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir ant vidutiniškai kaitrios ugnies kepinkite svogūnus, česnakus ir saldžiąsias paprikas, kol suminkštės ir pasidarys bemaž permatomi.
  3. Išimkite iš keptuvės daržoves ir padėkite atskirai. Supilkite į keptuvę likusį aliejų ir apkepinkite vištienos gabalėlius iš abiejų pusių. Sudėkite anksčiau apkepintas daržoves.
  4. Tada į mažą prikaistuvį dėkite žemės riešutų sviestą, supilkite sultinį, suberkite ciberžolių miltelius, kalendras, kmynus, raudonųjų pipirų gabalėlius, druską, pipirus ir kaitinkite ant lėtos ugnies.
  5. Kaitinkite ir maišykite, kol gerai susimaišys (apie 5 minutes).
  6. Vištienos gabalėlius sudėkite į karščiui atsparų indą ir apipilkite padažu. Kepkite, kol vištiena pasidarys labai minkšta (apie 30 minučių).

Receptą atsiuntė Rūta Kniežaitė

 

Taip pat skaitykite: Kaip iškepti gardų kepsnį? 15 patiekalų receptų 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką