Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienei patiekalai su varške

Varškės apkepas
Varškės apkepas
Šaltinis: 15min
0
A A

Gardūs valgiai su varške lengvai paruošiami, maloniai nuteikia gomurį ir nėra itin kaloringi. Mėgaukimės!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

DIENOS RECEPTAS

Varškės apkepas

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 30 min.

Produktai

1 kg varškės; 7 kiaušiniai; 100 g sviesto; 1 stiklinė razinų; 5 valg. š. cukraus; 1 stiklinė pieno; 6 valg. š. manų kruopų; žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti

1. Manų kruopas užpilkite pienu ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Razinas užpilkite karštu vandeniu. Atšildykite sviestą iki kambario temperatūros.

2. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir druska, sudėkite varškę, sviestą, manų kruopas, išbrinkusias razinas ir viską gerai išmaišykite.

3. Atskirai iki standumo suplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

4. Sukrėskite tešlą į vieną ar kelis sviestu pateptus ir džiūvėsėliais pabarstytus kepimo indus, kepkite 200 ºC karštumo orkaitėje maždaug 30 minučių. Patiekite su grietine.

Pagaminsite per 40 minučių (neskaičiuojant manų mirkymo laiko).

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Fotolia nuotr./Lazanija su varake
Fotolia nuotr./Lazanija su varške

SOTU

Lazanija su varške

 

 
Fotolia nuotr./Blyneliai su įdaru
Fotolia nuotr./Blyneliai su įdaru

PIKANTIŠKA

Blyneliai su įdaru

 
Fotolia nuotr./Balandėliai su varake ir alyvuogėmis
Fotolia nuotr./Balandėliai su varške ir alyvuogėmis

VEGETARIŠKA

Balandėliai su varške ir alyvuogėmis

 
Fotolia nuotr./Blynų bokateliai
Fotolia nuotr./Blynų bokšteliai

VAIKUČIAMS

Blynų bokšteliai

 
Fotolia nuotr./Cukinijų suktinukai
Fotolia nuotr./Cukinijų suktinukai

JEI LAUKIATE SVEČIŲ

Cukinijų suktinukai

 

Taip pat skaitykite:

Geros idėjos vakarienei

Vakarienė - sau ir svečiams...

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką