Dabar populiaru
Publikuota: 2020 spalio 14d. 18:56

Apkepai su kruopomis: pravers ir grikiai, ir ryžiai, ir manai. 15 receptų

Varškės apkepas su ryžiais
Mariaus Žičiaus nuotr. / Varškės apkepas su ryžiais

Apkepas yra tobulas patiekalas skubančiai dienai: paruošei ingredientus, sumaišei, pašovei į orkaitę, o po kelių dešimčių minučių karštas maistas garuoja lėkštėse. Kai orai vėsta, norisi ne lengvučių apkepėlių, bet kai ko sotesnio. Šįkart apkepus siūlome pastiprinti kruopomis – bus ir rimtų, ir saldžių variantų, rinkitės, kokio norėsis labiau!

Receptai
Receptas: Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 55
Kaip gaminti

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite pjaustytus abrikosus (kelis palikite).

3. Į grikių košę sudėkite varškės masę, gerai pamaišykite, suverskite į sviestu išteptą formą ir 20–25 min. kepkite 180 °С  orkaitėje. Apkepą papuoškite likusiais abrikosais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Grikiai: 1.00 st. (virtų grikių kruopų)
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š. (formai patepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Grikių apkepas su šonine
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.5 / 73
Kaip gaminti

1.Grikius nuplaukite ir nuvarvinkite sietelyje. Suberkite į puodą su 3 stiklinėmis verdančio sūdyto vandens ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 minučių, kol vanduo išgaruos.

2.Kiaulienos šoninę supjaustykite kubeliais ir maišydami pakepinkite keptuvėje be riebalų. Sukrėskite į puodą su grikiais ir išmaišykite. Svogūną nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite įkaitintame svieste ir sukrėskite į varškę.

3.Supilkite grietinę, pasūdykite, pabarstykite pipirais, mairūnais, malta saldžiąja paprika ir gerai išmaišykite. Į sviestu pateptą molinį kepimo indą dėkite sluoksnį grikių masės, ant jo – varškės ir vėl grikių masės.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Grikiai: 375.00 g
Varškė: 400.00 g
Kiauliena: 300.00 g (parūkyta šoninė)
Grietinė: 150.00 g (riebi)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 87
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir atidėkite į šalį.
  2. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytą porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką, išmaišykite ir dar minutę pakepinkite. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Kartais pamaišydami, kaitinkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus beveik išvirę. Jei trūksta, galite įpilti daugiau sultinio ar virinto vandens.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite ar aliejumi ištepkite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
  4. Nedideliame dubenėlyje miltus išplakite su pienu ir fermentiniu sūriu (100 g). Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir sultiniu. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.
  5. Masei pradėjus tirštėti, išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Perkelkite visą produktų masę į paruoštą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris gražiai apskrus, o ryžiai bus pilnai paruošti. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 250.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 50.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 1.00 vnt. (mažas moliūgas, supjaustytas kubeliais (apie 550 g paruoštų kubelių))
Ryžiai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 190.00 ml
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Žirniai: 1.00 puodelis (žalieji žirneliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių apkepas su kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 29
Kaip gaminti

1.Kopūsto lapus nupjaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Daržoves sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių.

2.Morkas sukrėskite į elektrinio trintuvo indą, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sutrinkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu.

3.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Sūrį stambiai sutarkuokite. Molinį kepimo indą ištepkite aliejumi ir išklokite kopūstų lapais. Ant jų paskirstykite sluoksnį ryžių, tada – morkų masės. Uždėkite dar vieną tokį patį sluoksnį. Paviršių pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir saulėgrąžomis.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Sūris: 150.00 g (fermentinis)
Saulėgrąžos: 100.00 g
Kopūstai: 1.00 vnt. (garbanotasis)
Ryžiai: 2.00 st.
Morkos: 5.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių ir kalakutienos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 22
Kaip gaminti

1. Kalakutieną supjaustykite ir pakepinkite.

2. Ryžius išvirkite, sumaišykite su mėsa bei žirneliais ir sudėkite į aliejumi išteptą, karščiui atsparų indą.

3. Užpilkite vištienos sultiniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Kalakutiena: 400.00 g (filė)
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 vnt. (riešutas)
Žirniai: 400.00 g (1 indelis konservuotų žirnelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos sultinys: 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.9 / 22
Kaip gaminti

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.

2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.

3. Į kepimo skardą sudėkite apkeptą žuvį, ant jos - virtus ryžius, o ant viršaus suberkite daržoves ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.

4. Baigdama kepti, uždėkite ant viršaus majonezo, užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Žuvis: 700.00 g (jūros lydekos filė)
Ryžiai: 300.00 g
Šparaginės pupelės: 200.00 g
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Žirniai: 200.00 g (konservuoti)
Morkos: 2.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; malti)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių apkepas su vištiena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 26
Kaip gaminti

1. Į ugniai atsparų indą, supilkite sutirštintą pieną, sukrėskite sūrelį ir šakute pamaišykite, kad masė pasidarytų vientisesnė.

2. Supilkite tirštą sriubą, įpilkite vandens, suberkite česnakų miltelius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Suberkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, labai gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite daržoves ir atsargiai pamaišykite.

4. Paruoštą apkepą uždenkite (dangčiu ar folijos lakštu) ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite 35 min. Paskui dangtį nuimkite, uždėkite pomidoro riekeles, suberkite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 10–15 min., kol sūris išsilydys. Išjungus orkaitę kepinį joje palaikykite dar 5 min.  

Ingredientai
Ryžiai: 350.00 g (nevirti)
Sutirštintas pienas: 300.00 g (be cukraus)
Tepamas sūrelis: 100.00 g
Konservuota vištienos sriuba (skardinė): 400.00 ml
Vanduo: 120.00 ml
Česnakai: 4.00 g (½ šaukštelio česnakų miltelių)
Šaldytos daržovės (mišinys ar viena rūšis, nelygu valgytojų skonis): 400.00 g
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Vištiena: 400.00 g (keptos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių ir brokolių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 25
Kaip gaminti

1. Ryžius biriai išvirkite.

2. Smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėkite faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepinkite, kol mėsa paruduos. Sudėkite pomidorų padažą, konservuotus pomidorus su visomis sultimis, gerai išmaišykite ir dar 10 min. patroškinkite.

3. Brokolius nuplikykite verdančiu vandeniu ir išskirstykite žiedynėliais.

4. Ryžius, mėsą, brokolius sumaišykite, sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir maždaug 25 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje.  

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Faršas: 400.00 g
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Skardinė savo sultyse konservuotų pomidorų 800.00 g
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g
Sūris: 150.00 g (fermentinio)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Varškės apkepas su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 96
Kaip gaminti

1. Atskirkite kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir sumaišykite su ryžiais. Įmaišykite varškę. Riešutus sumalkite ir su žiupsneliu druskos, kepimo milteliais įmaišykite į ryžių ir varškės masę. Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir taip pat įmaišykite į masę.

2. Kiaušinių baltymus išplakite su vaniliniu cukrumi ir atsargiai išmaišykite su varškės ir ryžių mase.

3. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite tešlą, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol iškils ir gražiai parus (jei viršus kepa per greitai, uždenkite folija). Patiekite su plakta grietinėle.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Ryžiai: 500.00 g (virtų)
Varškė: 400.00 g
Lazdynų riešutai: 1.00 st. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Razinos: 1.00 st.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių apkepas su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 11
Kaip gaminti

1. Išbrinkinkite vandenyje razinas.

2. Pieną supilkite į gilią keptuvę, sudėkite cinamono lazdeles ir suberkite pusę cukraus.

3. Retkarčiais pamaišant užvirkite pieną, suberkite ryžius ir sumažinkite kaitrą. Virkite nuolat maišant, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta.

4. Nukelkite nuo ugnies, išimkite cinamono lazdeles ir sudėkite sviestą. Gerai išmaišykite, kol sviestas visiškai ištirps.

5. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi. Tada suberkite kedrų riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 šaukšto miltų. Viską gerai išmaišykite ir į gautą masę supilkite ryžius. Išmaišykite.

6. Gautą masę supilkite į sviestu išteptą ir likusiais miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g (trumpagrūdžių)
Pienas: 700.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 180.00 g
Razinos: 50.00 g
Kedrinės pinijos: 50.00 g
Sviestas: 80.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 31
Kaip gaminti

1. Į puodą supilkite stiklinę pieno ir stiklinę vandens, įberkite žiupsnį druskos, užvirkite ir suberkite ryžius. Virkite ant mažos ugnies apie 15 min. – turite gauti tirštą, tačiau dar birią ryžių košę.

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.

3. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu.

4. Keturkampį ar apvalų stiklinį ar keramikinį kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite pusę ryžių košės ir ją išlyginkite. Klokite obuolių skilteles, pabarstykite jas cukrumi ir cinamonu, o tada dėkite kitą pusę košės, išlyginkite.

5. Ryžių-obuolių sluoksniuotinį apipilkite kiaušinių-pieno plakiniu, ant viršaus padėliokite sviesto kubelių ir dėkite kepti.

6. Kepkite apie 30 min., kol viršus bus gražiai auksinis, krašteliai apskrudę. Galite valgyti iškart, galite, kai pravės. Jei kepate vakarienei, likučiai puikiai tiks pusryčiams, tik laikykite apkepą šaldytuve.

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Pienas: 1.30 st.
Vanduo: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 80.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Obuoliai: 6.00 vnt.
Razinos: 1.00 sauja
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Manų kruopų apkepas su rikota
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
4.0 / 8
Kaip gaminti
  1. Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite.
  2. Išimkite citrinos žievelę.
  3. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas.
  4. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
  5. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, cukrų, druską, vanilę, rikotos sūrį ir citrininį likerį.
  6. Kai masė pasidaro vientisa, po truputį įplakite atvėsusius manus.
  7. Tešlą supilkite į 24–26 cm skersmens tortinę, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi.
  8. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite valandą.
  9. Prieš pjaunant, atvėsinkite. Pabarstykite milteliniu cukrumi.

Receptas iš: g-blogas.lt

Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Vanduo: 500.00 ml
Sviestas: 50.00 g
Citrinos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Manai: 200.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Cukrus: 200.00 g
Rikotos sūris: 350.00 g
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Likeris: 2.00 valg. š. („Limoncello“ citrininio likerio)
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (apibarstymui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Manų apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 39
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išvirkite košę: pieną supilkite į puodelį su sviestu, užvirinkite, nuolat maišydama suberkite manus ir kaitinkite ant silpnos ugnies vis pamaišydama, kad neprisviltų, apie 10 min.

2. Tada uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad košė išbrinktų.

3. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite sviestu, užberkite šiek tiek cukraus.

4. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išplakite iki vientisos masės ir elektriniu plakikliu įplakite į manų košę.

5. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų, tada dideliu šaukštu labai atsargiai įmaišykite į manų košę. Truputį manų košės krėskite į skardą, tada dėkite sluoksnį gerai nuvarvintų mandarinų, vėl krėskite košės.

6. Apkepą kepkite apie 40 min. iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Cukrus: 70.00 g
Sviestas: 80.00 g
Manai: 120.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Medus: 70.00 g
Mandarinai: 1.00 vnt. (didelė skardinė (arba dvi mažos) konservuotų mandarinų be odelių)
Mėtos: 5.00 g (kelios šakelės žalumynų, mėtų arba pipirinių daigų, papuošimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kukurūzų kruopų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.8 / 9
Kaip gaminti
  1. Kruopas išvirkite sūdytame vandenyje pagal pakuotės instrukciją.
  2. Atvėsinkite ir įmaišykite kiaušinius. Svogūną supjaustykite labai smulkiais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje su žiupsneliu raudonėlių.
  3. Apkepo formą ištepkite sviestu ir išklokite puse kukurūzų košės.
  4. Ant jos paskleiskite keptus, pravėsusius svogūnus ir gražiai išrikiuokite pusę pomidorų (pjaustyti nereikia).
  5. Pabarstykite pipirų, truputį sūrio, šiek tiek pasūdykite ir uždenkite ikusia kukurūzų koše.
  6. Į košę įspauskite likusius pomidorus, užbarstykite visą sūrį, pabarstykite raudonėliais.
  7. Kepkite 180 C karštumo orkaitėje maždaug 20 min.
  8. Galite puošti pipirnėmis ar šviežių čiobrelių šakelėmis.

 

Ingredientai
Kukurūzai: 375.00 g (kruopų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 250.00 g (vyšninių)
Sūris: 200.00 g (tarkuoto fermentinio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Mėsos apkepas su bulgur kruopomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.4 / 7
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, pridenkite ir padėkite šaltai, kol prireiks.

3. Bulgur kruopas ir visus likusius apkepui skirtus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų, dėkite į didelį dubenį ir labai gerai išmaišykite, galite tiesiog rankomis.

4. 30x20 cm dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suverskite apkepo masę, išplokite, išlyginkite paviršių ir patepkite šaukštu alyvuogių aliejaus.

5. Kepkite apie 30–40 min., kol visiškai iškeps, o paviršius bus rusvas. Išimkite iš orkaitės, patepkite paviršių likusiu alyvuogių aliejumi ir leiskite „pailsėti“ 5 min.

6. Pjaustykite porcijomis ir tiekite su iš anksto pasiruoštu padažu.

Ingredientai
Bulgur kruopos: 150.00 g (15 min. pamirkytų šaltame vandenyje ir nusunktų; apkepui)
Aviena: 400.00 g (maltos; apkepui)
Jautiena: 400.00 g (maltos; apkepui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (apkepui)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (maltų; apkepui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto; apkepui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, nuluptas ir sutarkuotas burokine tarka; apkepui)
Česnakai: 6.00 skiltelės (po 3 apkepui ir padažui; nuluptos ir sutraiškytos)
Pomidorai: 1.00 kg (2 vidutinio dydžio, sutarkuoti burokine tarka, be odelių apkepui, o padažui - 750 g vynuoginių)
Petražolės: 1.00 sauja (plokščialapių, sukapotų; apkepui)
Kalendros: 1.00 sauja (sukapotų; apkepui)
Kedrinės pinijos: 60.00 g (pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų; apkepui)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (2 valg. šaukšt. apkepui ir 3 valg. šaukšt. padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (apkepui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (apkepui ir padažui)
Baltojo vyno actas: 2.00 valg. š. (padažui)
Peletrūnas: 1.00 valg. š. (šviežių kapotų; padažui (nebūtinai))
Jogurtas: 120.00 ml (graikiško; padažui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką