Dabar populiaru
Publikuota: 2019 sausio 10d. 09:00

Apkepai su ryžiais: nuo rimtų mėsiškų iki lengvų desertinių

Ryžių ir obuolių apkepas
Vida Press nuotr. / Ryžių ir obuolių apkepas

Bulvės ir ryžiai – populiariausi garnyrai prie mėsos ar žuvies, tačiau lygiai taip pat puikūs ir kaip įvairiausių patiekalų ingredientai. Šįkart bulves palikime ramybėje ir pasidairykime, kokiuose patiekaluose gali visu skanumu pasirodyti ryžiai. Šaltai savaitei, kai daugelis mielai jungiame orkaites, siūlome apkepų receptų rinkinį. Naršykite, išsirinkite ir kepkite!

Receptai
Receptas: Ryžių ir kalakutienos apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 18
Kaip gaminti

1. Kalakutieną supjaustykite ir pakepinkite.

2. Ryžius išvirkite, sumaišykite su mėsa bei žirneliais ir sudėkite į aliejumi išteptą, karščiui atsparų indą.

3. Užpilkite vištienos sultiniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Ryžiai: 1.00 st.
Kalakutiena: 400.00 g (filė)
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 vnt. (riešutas)
Žirniai: 400.00 g (1 indelis konservuotų žirnelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos sultinys: 1.00 st.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių apkepas su kopūstais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 20
Kaip gaminti

1.Kopūsto lapus nupjaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Daržoves sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių.

2.Morkas sukrėskite į elektrinio trintuvo indą, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sutrinkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir maltu muskatu.

3.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje. Sūrį stambiai sutarkuokite. Molinį kepimo indą ištepkite aliejumi ir išklokite kopūstų lapais. Ant jų paskirstykite sluoksnį ryžių, tada – morkų masės. Uždėkite dar vieną tokį patį sluoksnį. Paviršių pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir saulėgrąžomis.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Sūris: 150.00 g (fermentinis)
Saulėgrąžos: 100.00 g
Kopūstai: 1.00 vnt. (garbanotasis)
Ryžiai: 2.00 st.
Morkos: 5.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių ir rūkytų žuvų apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 5
Kaip gaminti

1.Ryžius išvirkite sultinyje (virimo laikas ir reikalingo vandens kiekis priklauso nuo ryžių; svarbu, kad virti ryžiai būtų birūs ir ne per minkšti).

2.Poro baltąją dalį supjaustykite labai plonais griežinėliais ir su rūkytų žuvų gabaliukais, krapais bei citrinpipiriais įmaišykite į ryžius.

3.Mišinį sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kiaušinius išplakite su pienu, šiek tiek pasūdykite ir supilkite ant ryžių.

4.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 150.00 g (ilgagrūdžiai)
Sultinys: 300.00 ml (vištienos arba žuvų (iš vieno kubelio))
Žuvis: 200.00 g (rūkyta)
Porai: 1.00 vnt.
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Pipirai: 3.00 g (0,5 šaukštelio citrinpipirių)
Pienas: 300.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Žuvų ir ryžių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 14
Kaip gaminti

1.Ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūną, česnako skiltelę, imbiero gabaliuką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su šaukštu sviesto bei šlakeliu aliejaus.

2.Sudėkite ryžius, išmaišykite, užpilkite sultiniu, kokosų pienu, pasūdykite ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Morkas nulupkite, paprikas, žirnių ankšteles nuplaukite, supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Svogūnų laiškus susmulkinkite.

3.Ryžius sumaišykite su kiaušinių tryniais, paskui – su daržovėmis. Pabarstykite kariu, pipirais, apšlakstykite sojų padažu. Sudėkite į riebalais pateptą apvalią kepimo formą.

4.Žuvį pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir įkiškite į ryžių masę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Tiekite su žaliosiomis citrinomis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 300.00 g (basmati)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas apie 3 cm)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 400.00 ml
Kokosų pienas: 400.00 ml (skardinė)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Karis: 3.00 g (maltas)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Žuvis: 600.00 g (pvz., tilapijų filė)
Citrinos: 3.00 vnt. (2 šaukštai citrinų sulčių ir 2 žaliosios citrinos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 14
Kaip gaminti

1. Kopūstą, morką ir svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir paprika.

2. Keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite. Faršą taip pat apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Į aliejumi pašlakstytą kepimo skardą sluoksniais dėkite troškintus kopūstus, faršą ir ryžius. Miltus sumaišykite su nekarštu sultiniu, pomidorų padažu ir grietine.

3. Paruoštą padažą supilkite ant apkepo ir kepkite 160 laipsnių orkaitės apatinėje dalyje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusės gūžės)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Ryžiai: 1.00 st. (virti)
Faršas: 500.00 g (kiaulienos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinė: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sultinys: 1.00 st. (0,5 st.)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Itališkas ryžių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 3
Kaip gaminti

1. Užvirinkite keturis puodelius sultinio, įmeskite laurų lapą, suberkite nuplautus ryžius, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 min. Išvirusius ryžius sukrėskite į dubenį, laurų lapą išmeskite.

2. Dideliame puode išlydykite sviestą, sudėkite kubeliais supjaustytą mėsą, susmulkintus svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus ir kepinkite 8 min. Sudėkite juostelėmis supjaustytus kopūstus, suberkite mairūnus ir troškinkite dar 5 min. retkarčiais pamaišydami.

3. Kopūstų troškinį sukrėskite į dubenį su ryžiais, suberkite susmulkintus riešutus, supilkite išplaktus kiaušinius, likusį sultinį, gausiai pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

4. Apkepo indą patepkite aliejumi, sukrėskite visą masę. Uždenkite folija ir kepkite 180 °C orkaitėje 30 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Ingredientai
Ryžiai: 275.00 g (rudųjų)
Vištienos sultinys: 6.00 st.
Kumpis: 115.00 g (liesos rūkytos mėsos, geriausia kiaulienos kumpis "Pancetta")
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 3.00 vnt. (lapkočiai)
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė gūžės garbanotų)
Anakardžių riešutai: 110.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g
Mairūnas: 3.00 valg. š. (susmulkintų, šviežių)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Aliejus: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Ryžių, vištienos ir žirnelių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 75
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, kartais pamaišydami, kol vištiena taps gražiai auksinės spalvos. Iškepusią vištieną išimkite iš keptuvės, nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir atidėkite į šalį.
  2. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, riekelėmis supjaustytą porą ir tarkuotą morką. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai sukapotą česnaką, išmaišykite ir dar minutę pakepinkite. Suberkite mažais kubeliais supjaustytą moliūgą ir dar kelias minutes pakepinkite. Suberkite ryžius ir supilkite sultinį. Kartais pamaišydami, kaitinkite apie 15-20 minučių, kol ryžiai bus beveik išvirę. Jei trūksta, galite įpilti daugiau sultinio ar virinto vandens.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite ar aliejumi ištepkite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
  4. Nedideliame dubenėlyje miltus išplakite su pienu ir fermentiniu sūriu (100 g). Supilkite į keptuvę su daržovėmis ir sultiniu. Maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti.
  5. Masei pradėjus tirštėti, išjunkite ugnį. Suberkite žirnelius ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Perkelkite visą produktų masę į paruoštą kepimo indą. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol sūris gražiai apskrus, o ryžiai bus pilnai paruošti. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 250.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 50.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Moliūgai: 1.00 vnt. (mažas moliūgas, supjaustytas kubeliais (apie 550 g paruoštų kubelių))
Ryžiai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 190.00 ml
Sūris: 200.00 g (fermentinis)
Žirniai: 1.00 puodelis (žalieji žirneliai)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių apkepas su vištiena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 20
Kaip gaminti

1. Į ugniai atsparų indą, supilkite sutirštintą pieną, sukrėskite sūrelį ir šakute pamaišykite, kad masė pasidarytų vientisesnė.

2. Supilkite tirštą sriubą, įpilkite vandens, suberkite česnakų miltelius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Suberkite nuplautus ir nuvarvintus ryžius, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą mėsą, labai gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite daržoves ir atsargiai pamaišykite.

4. Paruoštą apkepą uždenkite (dangčiu ar folijos lakštu) ir 180 °C karštumo orkaitėje kepkite 35 min. Paskui dangtį nuimkite, uždėkite pomidoro riekeles, suberkite tarkuotą sūrį ir kepkite dar 10–15 min., kol sūris išsilydys. Išjungus orkaitę kepinį joje palaikykite dar 5 min.  

Ingredientai
Ryžiai: 350.00 g (nevirti)
Sutirštintas pienas: 300.00 g (be cukraus)
Tepamas sūrelis: 100.00 g
Konservuota vištienos sriuba (skardinė): 400.00 ml
Vanduo: 120.00 ml
Česnakai: 4.00 g (½ šaukštelio česnakų miltelių)
Šaldytos daržovės (mišinys ar viena rūšis, nelygu valgytojų skonis): 400.00 g
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Vištiena: 400.00 g (keptos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 1.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių ir brokolių apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 19
Kaip gaminti

1. Ryžius biriai išvirkite.

2. Smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada sudėkite faršą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepinkite, kol mėsa paruduos. Sudėkite pomidorų padažą, konservuotus pomidorus su visomis sultimis, gerai išmaišykite ir dar 10 min. patroškinkite.

3. Brokolius nuplikykite verdančiu vandeniu ir išskirstykite žiedynėliais.

4. Ryžius, mėsą, brokolius sumaišykite, sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą, apibarstykite tarkuotu sūriu ir maždaug 25 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje.  

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Faršas: 400.00 g
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Skardinė savo sultyse konservuotų pomidorų 800.00 g
Brokoliniai kopūstai: 250.00 g
Sūris: 150.00 g (fermentinio)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Ryžių apkepas su razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 6
Kaip gaminti

1. Išbrinkinkite vandenyje razinas.

2. Pieną supilkite į gilią keptuvę, sudėkite cinamono lazdeles ir suberkite pusę cukraus.

3. Retkarčiais pamaišant užvirkite pieną, suberkite ryžius ir sumažinkite kaitrą. Virkite nuolat maišant, kol ryžiai išbrinks ir masė taps tiršta.

4. Nukelkite nuo ugnies, išimkite cinamono lazdeles ir sudėkite sviestą. Gerai išmaišykite, kol sviestas visiškai ištirps.

5. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su likusiu cukrumi. Tada suberkite kedrų riešutus, išbrinkusias razinas ir 0,5 šaukšto miltų. Viską gerai išmaišykite ir į gautą masę supilkite ryžius. Išmaišykite.

6. Gautą masę supilkite į sviestu išteptą ir likusiais miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Ingredientai
Ryžiai: 200.00 g (trumpagrūdžių)
Pienas: 700.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 180.00 g
Razinos: 50.00 g
Kedrinės pinijos: 50.00 g
Sviestas: 80.00 g
Miltai: 1.00 valg. š.
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Šokoladinis ryžių apkepas
12 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.0 / 4
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite smulkintais riešutais.
  2. Ryžius virkite piene ant lėtos ugnies. Įdėkite šaukštą sviesto ir supilkite cukrų bei druską. Toliau virkite, kol suminkštės ryžiai.
  3. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite ryžiams atvėsti.
  4. Į atvėsusius ryžius įmaišykite po vieną kiaušinius, kavos likerį, cinamoną ir kapotą šokoladą.
  5. Supilkite masę į paruoštą skardą ir kepkite 30 min.
  6. Išimkite iš skardos ir patiekite su plakta grietinėle ar lydytu šokoladu.

Recepto autorė: Viktorija Ramašauskaitė

Ingredientai
Ryžiai: 400.00 g
Pienas: 1.00 l
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (0.5)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Likeris: 125.00 ml (kavos)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (tarkuoto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Riešutai: 150.00 g (smulkintų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Praktiški patarimai

Gerumu dalintis gera
Skanumėlis

Video

00:51
00:48
01:16

Dabar tu gali

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką