Dabar populiaru
Publikuota: 2019 lapkričio 11d. 13:00

Ar kada ragavote pyrago su persimonais? Išsikepkite gardų ir maistingą

Pyragas su persimonais
Vida Press nuotr. / Pyragas su persimonais

Parduotuvėse ir turgavietėse lapkritį tiesiog neįmanoma nepastebėti persimonų. Verta šių vaisių valgyti termiškai neapdorotų, tačiau nemažiau įdomu išbandyti ir įvairius kepinius. Šį kartą siūlome sodrų ir sveikesnį pyragą, mat maišant jam tešlą naudojami speltų miltai. Tiks ir prie kavos, ir saldesniems pusryčiams, jei tokių nebijote.

Ingredientai:

  • 2 dideli, gerai sunokę persimonai;
  • 3 kiaušiniai, kambario temperatūros, baltymai ir tryniai atskirti;
  • 180 g rudojo cukraus;
  • 150 g graikiško jogurto (riebaus);
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės esencijos;
  • 200 g viso grūdo speltų miltų;
  • 1,5 arbat. šaukšt, kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • cukraus pudros (apibarstymui);
  • mažas gabaliukas sviesto (kepimo formai ištepti).

Gaminimas:

1. Abu persimonus nulupkite, vieną supjaustykite griežinėliais, kitą nedideliame dubenėlyje sutrinkite šakute iki tyrelės. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros. Apvalią kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

2. Dideliame dubenyje išsukite kiaušinių trynius ir cukrų iki baltumo. Įmaišykite ir jogurtą, persimono tyrelę bei vanilės esenciją. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir lengvai išmaišykite, kad neliktų sausų produktų.

3. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite baltymus su druska. Šį plakinį dėkite į tešlą ir atsargiai, lengvais judesiais išmaišykite.

4. Dėkite gautą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir apdėliokite persimono griežinėliais.

5. Kepkite apie 30 min., kol parus, o į pyragą įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

6. Atsargiai išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Kviečiame anties

Video

00:52
08:29
03:24

Esports namai

Maistas

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką