Produktas | 1 stiklinė (250 ml) | 1 valgomasis šaukštas | 1 arbatinis šaukštelis |
Miltai | 160 g | 25 g | 10 g |
Manų kruopos | 200 g | 25 g | 8 g |
Džiūvėsėliai | 125 g | 15 g | 5 g |
Aguonos | 150 g | 15 g | 5 g |
Riešutai | 130 g | 30 g | 10 g |
Razinos | 160 g | 25 g | 10 g |
Krakmolas | 200 g | 30 g | 10 g |
Druska | 325 g | 30 g | 10 g |
Cukrus | 200 g | 25 g | 10 g |
Soda | - | 28 g | 13 g |
Kakava | - | 20 g | 10 g |
Cinamonas | - | 20 g | 8 g |
Malta kava | - | 20 g | 7 g |
Citrinų rūgštis | - | 25 g | 8 g |
Grietinė | 250 g | 25 g | 10 g |
Grietinėlė | 250 g | 15 g | 5 g |
Lydytas margarinas | 180 g | 15 g | 4 g |
Aliejus | 230 g | 20 g | 10 g |
Sutirštintas pienas | 200g | 30 g | 12 g |
Sviestas | - | 50 g | 25 g |
Kitur, pavyzdžiui, Amerikoje, matavimo vienetai kitokie nei Europoje. Taigi, gaminant pagal amerikietiškus receptus, naudinga žinoti šioje šalyje naudojamų matavimo vienetų metrinius atitikmenis.
JAV sistema | Metrinė sistema |
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) | 1 ml |
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) | 5 ml |
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) | 15 ml |
1 fluid oz. (skysčio uncija) | 30 ml |
1/5 cup (puodelio, stiklinės) | 50 ml |
1 cup (puodelio, stiklinės) | 240 ml |
2 cups (puodelio, stiklinės) arba 1 pint (pinta) | 470 ml |
4 cups (puodelio, stiklinės) arba 1 quart (kvorta) | 0,95 l |
4 quarts (kvorta) arba 1 gal. (galonas) | 3,8 l |
1 oz. (uncija) | 28 g |
1 pound (svaras) | 454 g |
Pagal http://startcooking.com/blog/333/Measurement-and-Conversion-Charts