Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Atremti karščius – ledais: 10 įdomių receptų

Naminiai vaisiniai ledai
Vida Press nuotr. / Naminiai vaisiniai ledai
Šaltinis: 15min
0
A A

Šios savaitės pradžia smogė karščio banga, tad kada, jei ne dabar, puiki proga pasigaminti naminių ledų. Rinkitės tokius, kokie jums labiausiai patinka – lengvesnius ar riebesnius, o gal išbandysite iki šiol egzotiškai skambėjusius variantus?

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!
Receptai
Receptas: Šokoladiniai ledai su avokadu
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 15 min.
4.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avokadai: 250.00 g (prinokusio)
Kakava: 30.00 g
Augalinis pienas: 180.00 g (pvz., lazdyno riešutų, bet (tinka ir kitokių riešutų)
Agavų sirupas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir gerokai pasukite, kol masė taps vientisa ir tolygi.

2. Supilstykite į specialias ledų formeles, smeikite pagaliukus ir dėkite į šaldymo kamerą. Šaldykire mažiausiai 4 valandas.

3. Prieš valgant ledų formelę sekundei įmerkite į ką tik virusį vandenį ir, laikydami už pagaliuko, ištraukite paruoštas ledų porcijas.

Receptai
Receptas: Braškių ir bananų ledai
8 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.2 / 10
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. ((+1 papuošimui))
Braškės: 2.00 st. ((šaldytų))
Mandarinai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į maisto plaktuvą/trintuvą sudėkite bananus, atšildytas braškes ir išspaustas mandarinų sultis.
  2. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Likusį ½ banano supjaustykite skiltelėmis, jas prilipdykite ant ledų formalių sienelių (kaip kad matoma nuotraukose).
  4. Į ledų formeles supilstykite paruoštą trintą vaisių masę ir dėkite į šaldiklį pernakt arba bent 4–6 val., kol ledai bus visiškai sustingę.
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Braškių ir bananų ledai
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Braškių ir bananų ledai

Receptą rasite čia.

Receptai
Receptas: Greiti naminiai ledai be pieno ir cukraus
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 250.00 g (šaldytų)
Datulės: 3.00 vnt. (minkštų Medjoul)
Kakava: 2.00 valg. š. (nesaldintos)
Augalinis pienas: 5.00 valg. š. (pvz., migdolų arba paprasto pieno)
Kaip gaminti

Tokius šaldytus bananus naudoju sveikuoliškiems kokteiliams arba mano labai pamėgtiems ledams gaminti. Geriausia tai, kad šie ledai yra visai be cukraus – taigi labai sviekuoliški, o saldumo desertui suteikia būtent bananai ir datulės. Pastarąsias rinkitės kuo minštesnes, kad jos gerai susimaltų. Datulių dėkite daugiau ar mažiau – reguliuokitės pagal savo skonį.

Antras šių ledų šaunumas slypi plačioje skonių paletėje. Jie gali būti šokoladiniai, kavos skonio, vaniliniai, braškiniai arba mango. Man labai patinka bananiniai mango ledai.

Jei norite sukurti savąjį skonį, vietoje šįkart mano naudotos nesaldintos kakavos ledus gardinkite, tarkime, šaukšteliu tirpios kavos, trupučiu vanilės, šaldytomis braškėmis, šaldytomis avietėmis arba šaldyto mango gabaliukais.

Na o visų geriausia, kad šie ledai gali būti pagaminami vos per dvi minutes. Kai namie yra užšaldytų bananų, visas darbas, kurį reikai padaryti, tai sumesti produktus į virtuvinį kombainą ir paspausti mygtuką.

Valgyti juos galima kad ir tiesiai iš kombaino, o jei norite kad ledai būtų kiek kietesni, dėkite juos kuriam laikui į šaldiklį. Tiesa, jeigu juos šaldiklyje paliksite ilgiau, tarkime visą parą, taps labai kieti, tiesiog tikras ledo gabalas, tad vis tik geriausia juos gaminti prieš degustuojant. O jei vis tik ledai užšalo, nieko tokio, sprendimas yra – tiesiog palaikykite šiek tiek kambario temperatūroje, kol vėl suminkštės.

1. Šaldytus bananus suberkite į virtuvinio kombaino indą. Pašalinkite datulių kauliukus ir sudėkita jas į indą su bananais.

2. Suberkite kakavą arba sudėkite kitus norimus pagardus. Įpilkite 5 šaukštus migdolų pieno ir viską smulkinkite, kol susidarys kreminė ledų masė. Jei ledai kiek per kieti, pilkite dar po vieną šaukštą pieno, kol gausite norimos konsistencijos.

3. Mėgaukitės iškart arba palaikykite šaldytuve 2-3 valandas, kad gautumėte kietesnės konsistencijos desertą.

Išduosiu jums dar vieną paslaptį – kartais į šiuos ledus dedu dar vieną ingredientą – anakardžių riešutų arba migdolų pastos. Ši pasta ledams suteikia šilkinio kremiškumo ir labai gerą skonį. 

Receptai
Receptas: Šokoladiniai ledai su šokolado gabaliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 500.00 ml (riebios)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (kapoto)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (skardinė)
Riešutai: 1.00 sauja (kapotų; ar rome mirkytų razinų)
Kaip gaminti

1. Pakaitinkite grietinėlę ir sudėkite pusę plytelės kapoto šokolado. Masei atvėsus, supilkite kondensuotą pieną ir likusią dalį kapoto šokolado gabaliukų.

2. Gerai išmaišę ledų masę palikite nakčiai šaldiklyje. Jei norite dar labiau nustebinti smaližius, įmaišykite kapotų riešutų ar rome mirkytų razinų.

Receptai
Receptas: Medaus ledai su mėtomis
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Mėtos: 3.00 vnt. (Kelios šakelės šviežių)
Rikotos sūris: 500.00 g
Medus: 6.00 valg. š.
Migdolai: 4.00 valg. š. (malti)
Brendis: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Mėtų lapelius nuskabykite, nuplaukite, sukapokite (kelis palikite ledams papuošti).
  2. Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su kambario temperatūroje arba vonelėje virš garų išlydytu medumi, mėtų lapeliais, žiupsneliu druskos, supilkite brendį, suberkite migdolus ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
  3. Paruoštą ledų mišinį supilkite į plokščią sandariai uždaromą indą, dėkite į šaldytuvą, po valandos permaišykite šakute, kad neliktų ledo kristalėlių, ir vėl dėkite į kamerą. Taip ledus maišykite 3–4 kartus. Galite per naktį palikti šaldytuve. Tiekite su mėtų lapeliais.
Receptai
Receptas: Gražūs ir labai skanūs ledai
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val. 30 min.
4.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Braškės: 500.00 g
Medus: 200.00 g
Sultys: 50.00 ml (50 - 100 apelsinų)
Vanduo: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite mikseriu braškes su medumi. Įpilkite vandens ir apelsinų sulčių, šaldykite apie 3-4 val.
  2. Išimkite iš šaldiklio. Sudėkite gerai išplaktą kiaušinio baltymą, vėl įdėkite į šaldiklį.
  3. Dar po 4-5 val. desertą jau galima dalyti į taures ir skanauti.
Receptai
Receptas: Naminiai ledai ant pagaliuko
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gaiva:(žr. gaivos receptą) 200.00 ml
Vanduo: 100.00 ml
Gliukozės sirupo: 2.00 valg. š.
Avietės: 1.00 sauja (arba kitos pasirinktos uogos)
Kaip gaminti
  1. Gaivą sumaišykite su vandeniu ir gliukozės sirupu. Maišykite, kol viskas ištirps.
  2. Avietes sudėkite į ledų formeles ir užpilkite gaiva.
  3. Uždenkite aliuminio folija ir įstatykite pagaliukus.
  4. Šaldykite 3 valandas.

Receptas DANSUKKER

Receptai
Receptas: Jogurtiniai ledai su braškiniu pagardu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jogurtas: 380.00 g (natūralaus)
Medus: 4.00 valg. š. (skysto)
Braškės: 200.00 g (tinka ir šaldytos)
Miltelinis cukrus: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Jogurtą sumaišykite su medumi ir padėkite į šaldiklį dviem valandoms, kas pusvaladį ištraukite ir pamaišykite.
  2. Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius, supjaustykite į keturias dalis (šaldytas tik atšildykite), sudėkite į dubenėlį ir užpilkite cukraus milteliais, palikite 20 min., kad susidarytų sirupas.
  3. Į desertinius indelius dėkite po kelis šaukštus ledų, ant viršaus – truputį braškių su sirupu.

 

Receptai
Receptas: Greitai pagaminami kavos ledai su šokolado gabalėliais
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grietinėlė: 420.00 ml ((plakamosios))
Kondensuotas pienas: 400.00 g ((1 skardinė))
Kava: 100.00 ml ((šaltos, stiprios kavos))
Šokoladas: 80.00 g ((smulkiai pjaustyto))
Kaip gaminti
  1. Grietinėlę išplakite iki standumo.
  2. Į kondensuotą pieną įmaišykite atvėsusią/šaltą stiprią kavą (jei kavą plikėte paprastuoju būdu – prieš tai perkoškite visas nuosėdas).
  3. Lėtai plakant grietinėlę, supilkite kondensuoto pieno ir kavos masę. Plakite, kol masė taps vientisa.
  4. Į grietinėlės ir kondensuoto pieno plakinį mentele įmaišykite šokolado gabalėlius.
  5. Viską supilkite į norimą formą ir dėkite į šaldiklį per naktį arba bent 6 valandoms, kol ledai sustings.

Receptą rasite čia.

Receptai
Receptas: Ledai su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 0.50 puodelis
Pienas: 1.00 puodelis
Grietinėlė: 1.00 puodelis (riebios)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Plačiame dubenyje išplakite kiaušinius, tada supilkite pusę cukraus, pieną, suberkite vanilę, vėl paplakite.

2. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir ją sukrėskite į kiaušinių masę.

3. Dėkite dubenį su ledų mase į šaldiklį, tačiau po pusvalandžio stingimo vėl gerai išplakite masę plaktuvu – tai būtina procedūra puriems ledams pagaminti.

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką