Dabar populiaru
Publikuota: 2020 rugsėjo 28d. 07:30

Atsargoms arba smaližiauti iškart: moliūgų džemas, paskanintas citrusiniais vaisiais

Moliūgų džemas
Vida Press nuotr. / Moliūgų džemas

Prapjautas nemažas moliūgas išradingiems maisto gamintojams tampa maloniu iššūkiu – ką įdomaus šįkart iš jo pagaminus? Jei sriubų, virtinukų, su įvairiais priedais keptų moliūgų repertuaras jau sugrotas, gal panorėsite išbandyti džemo receptą? Tiesa, jam reikia saldžių ir standžių moliūgų, o ne tokių, kurie savo švelniu skoniu ir vandeningumu kiek primena cukinijas. Tad pirmiausiai įsitikinkite, kad moliūgas tinkamas!

Ingredientai (400–450 ml indeliui):

  • 900 g moliūgo;
  • 265 g cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 3 valg. šaukšt. apelsino sulčių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos arba iš 1/3 vanilės ankšties iškrapštytos sėklytės;
  • žiupsnis druskos.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai moliūgą (be sėklų, tačiau su palikta žieve) supjaustykite stambiais gabalais ir dėkite juos į garų puodą (arba didelį plieninį sietą, kurį įsitaisykite dideliame puode, kad nesiektų verdančio vandens). Virkite moliūgą garuose apie 25–30 min., kol minkštimas bus visiškai išviręs, nukaiskite, kiek atvėsinkite, o kai tik bus įmanoma, nubraukite minkštimą nuo žievės į dubenį, o tada sutrinkite elektriniu trintuvu, bulvių grūstuvu ar pertrinkite per sietelį. Turėtumėte gauti 530–550 g moliūgo piurė.

2. Perpilkite piurė į nedidelį storadugnį puodą, suberkite cukrų, druską, supilkite sultis, sudėkite vanilę. Užkaiskite ir kai užvirs, nuolat maišydami virkite apie 10 min. – kol džemas kiek patamsės, akivaizdžiai sutirštės.

3. Nukaiskite ir perpilkite į švarutėlį indą, kuriame laikysite. Šį džemą galima laikyti šaldytuve ir valgyti neilgai trukus, o galima palikti ir šaltajam sezonui, tik tokiu atveju stiklainį (ar stiklainius, jei darysite džemo daugiau) reikia kruopščiau paruošti – iškaitinti, o dangtelius dezinfekuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiškai su „Norfa“

30 geriausių restoranų

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką