Dabar populiaru
Publikuota: 2020 liepos 30d. 12:12

Atvėsusių orų įkvėptas sriubų rinkinys: 12 šiltų ir sočių sezoninių pasiūlymų

Ryžių ir žirnių sriuba
Vida Press nuotr. / Ryžių ir žirnių sriuba

Vėsoką ir vėjuotą vakarą su vasaros karaliumi griliumi gali būti nemenkas vargas ir mažai malonumo. Kitas reikalas – gardi ir šilta iš sezoninių gėrybių išvirta sriuba. Kaip tik tokių rinkinį jums šį kartą ir paruošėme. Apsirengus jaukų megztinį tokios sriubos dubenėliu kuo jaukiausiai galima mėgautis ir kieme, balkone ar terasoje. Skanaus!

Receptas: Žirnelių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 55
Kaip gaminti

1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.

2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.

3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelėmis pjaustytą rūkytą vištieną, verskite smulkintas daržoves, žirnelius ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Supilkite grietinėlę, dar kiek pakaitinkite, tada sriubą supilkite į puodą ir iki vientisos masės sutrinkite elektriniu plakikliu.

4. Duoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje.

5. Sriubą išpilstykite į lėkštes, berkite duonos skrebučių ir kapotų žalumynų.

Ingredientai
Šaldyti žirneliai: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (1/2 poro)
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Duona: 4.00 vnt. (4 riekutės skrudinamosios)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Grietinėlė: 100.00 ml
Vištiena: 200.00 g (rūkytos filė)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (ryšulėlis šviežių žalumynų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Šviežių kopūstų sriuba su ryžiais
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.2 / 41
Kaip gaminti

1. Paruoškite daržoves: kopūstus supjaustykite juostelėmis, svogūnus – plonais žiedeliais. Ryžius nuplaukite.

2. Į storasienį puodą supilkite aliejų, pavartykite puodą, kad aliejus padengtų visą dugną, ir gerai įkaitinkite ant nelabai stiprios ugnies.

3. Sudėkite svogūnus, kopūstus ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol daržovės suminkštės.

4. Supilkite sultinį, suberkite ryžius, pagardinkite pipirais, muskatų riešutais, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 min.

Ingredientai
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kopūstai: 500.00 g (baltagūžių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 l
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ šaukštelio tarkuotų muskatų riešutų)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Daržovių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 19
Kaip gaminti

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudėkite jas į puodą su vandeniu ir palikite pastovėti.

2. Supjaustykite svogūną, salierą, cukiniją, saldžiąją papriką ir 5 min. kepinkite keptuvėje ant aliejaus.

3. Keptuvės turinį sukratykite į puodą su bulvėmis, nepamirškite įdėti prieskonių ir virkite, kol išvirs visos daržovės.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Cukinijos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Indiška pomidorų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 38
Kaip gaminti

Šiai be galo gardžiai sriubai, kilusiai iš Indijos Bengali regiono, virti tiks tik labai gerai sunokę minkšti pomidorai. Šiame recepte naudoti įprasti raudonieji, tačiau tokią pačią ne mažiau puikią sriubą galite išvirti ir iš geltonųjų pomidorų. Obuolį rinkitės taip pat minkštą, sultingą, pavyzdžiui, alyvinį. Jei sriuba Jums pasirodytų per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens, o vietoje pieno galite naudoti grietinėlę, tik tuomet įpilkite dar daugiau vandens. Galite parinkti ir kitokį prieskonių derinį, svarbiausia išlaikyti sriubos esmę – pertrinti pomidorai, tirštinti miltų padažu.

1. Pomidorus nuplaukite, išimkite kotelio vietą ir stambiai supjaustykite. Nuplaukite obuolį, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.

2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto. Kai sviestas įkais, sudėkite lauro lapus, asafetidą, aitriąją papriką, imbierą, cinamono lazdelę, maltą kmyninį kuminą ir maltą kalendrą.

3. Kepkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių ir sukrėskite supjaustytus pomidorus bei obuolį. Pasūdykite, suberkite cukrų ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite uždengę keptuvę 20-25 min., kol pomidorai suminkštės ir sukris.

4. Tuo metu kitoje mažoje keptuvėje išlydykite ir įkaitinkite likusį išvalytą lydytą sviestą. Kai šis įkais, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Iš lėto pilkite pieną intensyviai maišydami arba plakdami rankiniu plaktuvu. Kai padažas užvirs, taps vienalytis ir sutirštės, nukaiskite.

5. Pomidorų masę pertrinkite per sietelį į puodą, pertrintą tyrę užkaiskite. Likusias pomidorų odeles ir sėklas išmeskite. Kai tyrė pradės kunkuliuoti, įmaišykite miltų-pieno padažą ir sudėkite kapotus kalendros žalumynus. Tuoj pat nukaiskite. Patiekite dar karštą su plokščiąja indiška duona, pūstiniais arba „samosais“. Pagardinkite šlakeliu grietinės.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Obuoliai: 1.00 vnt.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Imbieras: 1.00 vnt. (smulkiai sutarkuotas, 2,5 cm dydžio imbiero gumbo gabalėlis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (smulkiai sukapota, maža paprika, išvalytomis sėklytėmis)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malti kmyniniai)
Kalendros: 2.00 arbat. š. (maltų indiškų, o jei neturite, naudokite europines ir šluotelė šviežių, nuplautų ir smulkiai sukapotų kalendrų)
Sviestas: 4.00 valg. š. (švalytas lydytas sviestas „ghee“)
Asafetida (kvapioji ferula) 2.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 g (malti)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Pienas: 400.00 ml
Miltai: 1.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1,5-2)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Daržovių ir makaronų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 9
Kaip gaminti

1. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus česnakus, po žiupsnelį prieskonių ir maišydami kepinkite, kol pasklis prieskonių kvapas. Sudėkite pjaustytą morką, visas daržoves, supilkite sultinį, paskaninkite druska, pipirais ir virkite 20–25 minutes.

2. Jei naudojate didelius pomidorus, juos panardinkite keletui sekundžių į verdantį vandenį, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sriubą. Jei vyšninius, tiesiog sumeskite į sriubą baigdami virti.

3. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite). Į puodą su daržovėmis sudėkite makaronus, užsukite ugnį ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Jei sriuba per tiršta, įpiltkite dar sultinio.

4. Tiekdami galite paskaninti šaukštu natūralaus jogurto.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 300.00 g
Šparaginės pupelės: 300.00 g
Žiediniai kopūstai: 300.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (dideli arba 6–8 vyšniniai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3-4)
Čiobreliai: 5.00 g (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Makaronai: 200.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptai
Receptas: Daržovių sriuba su pupelėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 25
Kaip gaminti

1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui perliekite šaltu. Nulupkite odeles, perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklas ir susmulkinkite.

2.Puode ant silpnos ugnies išlydykite sviestą, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Dėkite saliero ir bulvių kubelius, morkas, žiedinius kopūstus ir maišydami truputį apkepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.

3.Supilkite daržovių sultinį ir virkite 10 minučių. Dėkite porus, cukinijas ir virkite dar 10 minučių. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite kubeliais pjaustytą dešrą, pomidorus, viską pakepinkite 2–3 minutes ir sukrėskite į puodą.

4.Suberkite pupeles, žirnelius, makaronus ir ant silpnos ugnies virkite apie 10 minučių. Tiekite pabarstytą parmezanu ir smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Pupelės: 200.00 g (konservuotos baltosios)
Šaldyti žirneliai: 200.00 g
Žiediniai kopūstai: 150.00 g
dešra "Chorizo" 300.00 g
Sūris: 50.00 g (tarkuotas parmezanas arba „Džiugas“)
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Morkos: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (nedidelė šaknis)
Porai: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2500.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Daržovių sriuba su aguoniniais kukuliais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 12
Kaip gaminti

1.Morkas supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, kininį kopūstą – juostelėmis. Sudėkite į puodą su verdančiu daržovių sultiniu ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir muskatais.

2.Puode užvirinkite pieną, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, suberkite aguonas, cukraus pudrą, pasūdykite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų.

3.Po vieną įmuškite kiaušinius, sukrėskite varškę, suberkite tarkuotas citrinų žieveles ir gerai išmaišykite. Iš masės dviem šaukštais suformuokite nedidelius pailgus kukulius, sudėkite į puodą ir virkite 10 minučių.

4 Tiekite pabarstę moliūgų sėklomis, petražolėmis, pašlakstę moliūgų sėklų aliejumi.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Morkos: 5.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Daržovių sultinys: 1200.00 ml
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Moliūgo sėklos: 4.00 valg. š. (skrudintos)
Aliejus: 2.00 valg. š. (moliūgų sėklų aliejus)
Petražolės: 1.00 sauja (ir 1 šaukštas kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir kukuliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pienas: 200.00 ml (kukuliams)
Sviestas: 50.00 g (kukuliams)
Aguonos: 75.00 g (kukuliams)
Miltelinis cukrus: 3.00 g (kukuliams)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukšteliai tarkuotų citrinų žievelių kukuliams)
Miltai: 150.00 g (kukuliams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kukuliams)
Varškė: 75.00 g (kukuliams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Morkų sriuba su lietinių ritinėliais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 5
Kaip gaminti

1.Kiaušinius išplakite su pienu, smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, druska, pipirais ir aliejumi. Iškepkite lietinius, suvyniokite ir supjaustykite vienodo dydžio ritinėliais.

2.Morkas ir kaliaropes supjaustykite plonais šiaudeliais. Svogūną smulkiai supjaustykite, sukrėskite į jautienos faršą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir suformuokite nedidelius kukulius.

3.Puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite morkas ir kaliaropes. Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. Sudėkite mėsos kukulius ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių.

4.Suberkite žirnelius, pasūdykite, įberkite pipirų ir virkite dar 10 minučių. Sudėkite lietinių ritinėlius.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Ingredientai
Morkos: 6.00 vnt.
Kaliaropė: 2.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 30.00 g
Šaldyti žirneliai: 200.00 g
Daržovių sultinys: 2500.00 ml
Jautiena: 500.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (ir lietiniams 2 vnt.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ir lietiniams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 50.00 g (lietiniams fermentinis)
Pienas: 250.00 ml (lietiniams)
Miltai: 100.00 g (lietiniams)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (lietiniams)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Trinta špinatų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 40
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite dviejuose šaukštuose ištirpinto sviesto su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukrėskite į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių.

2. Špinatus perrinkite, nuplaukite ir sumeskite į sriubą (kelis lapelius palikite papuošti).

3. Sriubą ištrinkite trintuvu. Virtus kiaušinius nulupkite ir susmulkinkite. Kumpį ir batoną supjaustykite kubeliais. Batoną apkepinkite likusiame svieste.

4. Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirininkite. Sriubą po lygiai išpilstykite į tris dubenis (arba tiesiai į sriubos lėkštes). Į vieną įberkite kumpio, į kitą – smulkintų kiaušinių, į trečią – skrudinto batono. Sriubą su kumpiu ir kiaušiniais prieš nešdami ant stalą pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Patiekite paskaninus grietine ir likusiais špinatais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (virtų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto riešuto)
Daržovių sultinys: 1.00 l (1 - 1,5)
Špinatai: 400.00 g (2 ryšulėliai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Kumpis: 150.00 g (karštai rūkyto kiaulienos)
Batonas: 4.00 riekės (arba sumuštinių duonos)
Grietinėlė: 200.00 ml
Grietinė: 10.00 arbat. š.
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Kreminė cukinijų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 62
Kaip gaminti

1. Jei cukinijų žievė labai stora ir kieta, nulupkite ją. Cukinijas supjaustykite griežinėliais.

2. Puode ištirpykite sviestą, supilkite aliejų, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną. Maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai suminkštės ir taps perregimi. Neleiskite apskrusti, nes apkars.

3. Į svogūnus sudėkite cukinijų griežinėlius, užbarstykite smulkintų raudonėlių, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Vis pamaišydama troškinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 min.

4. Supilkite sultinį ir vis pamaišydama virkite apie 20 min.

5. Sūrį supjaustykite kubeliais, įmaišykite į sriubą, palaukite, kol ištirps. Nukelkite puodą nuo ugnies, sriubą šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite virtuviniu kombainu.

6. Supilkite sriubą atgal į puodą, supilkite grietinėlę ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, bet neužvirinkite. Jei sriuba per tiršta, įmaišykite daugiau grietinėlės. Jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite pipirais. Tiekite su balta duona.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Ingredientai
Cukinijos: 5.00 st. (griežinėliais pjaustytų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Varškės sūris: 100.00 g (saldaus pieno)
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Daržovių sultinys: 700.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Pomidorų sriuba su kukulaičiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 32
Kaip gaminti

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite.

2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus susmulkinkite. Jei pasirinkote konservuotus be odelių, juos tereiks susmulkinti.

3. Nuluptus svogūnus ir česnakus susmulkinkite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite 0,5 l sultinio.

4. Daržovių masę troškinkite ant silpnos ugnies apie 45 min., sukrėskite į plakimo indą. Išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.

5. Iš paruošto faršo formuokite kululaičius, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi, tada berkite į nedidelį kiekį sūdyto verdančio vandens ir patroškinkite.

6. Į puodą arba gilią keptuvę sukrėskite trintą pomidorų masę, ryžius, suberkite bazilikus, supilkite grietinėlę, suberkite kukulaičius. Troškinkite apie 10 minučių.

7. Patiekite su skrudinta baltos duonos riekele.

Ingredientai
Pomidorai: 600.00 g (šviežių arba konservuotų be odelių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 l
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Jautiena: 100.00 g (ir kiaulienos faršo, perpus maišyto)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Čiobreliai: 5.00 g (šakelė džiovintų)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Receptas: Itališka daržovių sriuba „Minestrone“
12 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 20
Kaip gaminti

1. Į didelį puodą supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves, svogūnus, morkas, salierus, paprikas, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite 15 min.

2. Sudėkite kitus recepte nurodytus produktus, išskyrus mėsą, uždenkite ir virkite dar 15 min.

3. Sudėkite mėsą, kelias minutes pavirkite ir nukelkite nuo ugnies. Jei sriuba per tiršta, prieš nukedami nuo ugnies galite įpilti verdančio vandens ir dar kartą užvirinti.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Ingredientai
Jautienos sultinys: 2.00 l
Pupelės: 400.00 g (konservuotų skardinė)
Jautiena: 500.00 g (pusantro puodelio virtos, kubeliais pjaustytos)
Bulvės: 4.00 vnt. (puodelis kubeliais supjaustytų)
Pomidorai: 200.00 g (puodelis konservuotų savo sultyse)
Svogūnai: 2.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Morkos: 2.00 vnt. (pusė puodelio stambiai sutarkuotų)
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė puodelio juostelėmis pjaustyto, baltagūžio)
Salierai: 1.00 vnt. (ketvirtadalis puodelio stambiai supjaustytų šakniagumbių)
Paprikos: 1.00 vnt. (ketvirtadalis puodelio kvadratėliais pjaustytų žaliųjų saldžių paprikų)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Itališkų žolelių mišinys: 1.00 arbat. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (šviežių lapelių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 2.00 vnt. (lapeliai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Peržiūrėti detalesnę informaciją

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Atradimai virtuvėje

Skanumėlis
Skanumėlis

Esports namai

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką