Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2020 gruodžio 23d. 16:00

auGalingas iššūkis: viso grūdo speltos miltų kūčiukai

Pilno grūdo speltų miltų kūčiukai
Tinklaraštininkės nuotr. / Viso grūdo speltos miltų kūčiukai

Jei laikotės tradicijų, ant Kūčių stalo turi būti dedami veganiški kūčiukai, t. y. iškepti nenaudojant jokių gyvūninės kilmės produktų. Kartu su projektu „Tap auGalingas“ dalijamės veganišku kūčiukų receptu. Tokie kūčiukai maistingesni, nes kepami su viso grūdo speltos miltais. Skanių ir jaukių jums švenčių!

Sudedamosios dalys:

  • 500 g viso grūdo speltos miltų;
  • 200 ml šilto vandens;
  • 2 valg. šaukšt. aguonų;
  • 3 šlakelių saldiklio (pvz., agavų, klevų sirupo ar kt.);
  • 2 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 10 g šviežių mielių.

Gaminimas

1. Mieles su saldikliu ištirpinkite šiltame vandenyje.

2. Į išsijotus miltus suberkite aguonas. Supilkite kokosų aliejų ir ištirpintas mieles. Išmaišę tešlą, ją minkykite tol, kol tešla taps vientisa ir nelipni (jei labai lips, pabarstykite miltų). Užtruks maždaug 10 min.

2. Maždaug valandą tešlą laikykite šiltai. Leiskite jai kilti.

3. Pakilusią tešlą perminkykite ir suvoliokite „virveles“. Vėliau aštriu peiliu jas supjaustykite mažais gabaliukais. Berkite ant plačių kepimo skardų, pabarstytų miltais.

4. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol kūčiukai gražiai paruduos.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį portale ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui Sveikas receptas ir Kamilei Barkauskaitei.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Ypatingos

Mėgaukis šiandien

Talentingi vaikai

Video

18:36
22:31
01:16

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką