Dabar populiaru
Publikuota: 2019 liepos 15d. 13:00

auGalingas pirmadienis: graikiška žirnių užtepėlė ir veganiškas tinginys

auGalingi patiekalai
Tinklaraščių archyvo nuotr. / auGalingi patiekalai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.

Graikiška žirnių užtepėlė
(receptas iš tinklaraščio „Vital dieta“)

Ingredientai:

  • 1 stiklinė geltonųjų žirnių (geriausiai, mirkytų per naktį);
  • druskos;
  • pipirų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 citrinos sulčių.

pagardinimui:

  • alyvuogių;
  • smulkiai supjaustyto mėlynojo svogūno;
  • kaparėlių;
  • baziliko lapelių.

Gaminimas:

1. Žirnius išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Dėkite į maisto smulkintuvą kartu su prieskoniais, alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis ir viską smulkinkite iki vienalytės masės.

2. Paruoštą masę dėkite į plokščią lėkštę, apibarstykite smulkintomis alyvuogėmis, smulkintu svogūnu, kaparėliais ir baziliko lapeliais.

3. Valgyti šią užtepėlę galimą su daržovių šiaudeliais, duona, taip pat tinka prie daugelio pagrindinių patiekalų ir be galo skanu tiesiog be nieko.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Graikiška žirnių užtepėlė
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Graikiška žirnių užtepėlė

Veganiškas tinginys
(receptas iš „Wood food“)

Ingredientai:

  • 300 g sausainių („Belvita“, „Gaidelis“ ar kitų kuo natūralesnių arba visai glitimo neturinčių sausainių);
  • 30 g džiovintų spanguolių;
  • 30 g saulėgrąžų branduolių;
  • 100 g juodojo šokolado (veganinio);
  • 100 ml kokosų pieno kremo;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
  • 1,5 valg. šaukšt. kakavos.

Gaminimas:

1. Inde sutrupiname sausainius.

2. Truputį susmulkiname spanguoles ir kartu su saulėgrąžomis beriame jas į indą su sausainių gabaliukais, čia pat suberiame ir kakavą.

3. Garų vonelėje ištirpdome šokoladą, pilame kokosų pieno kremą ir klevų sirupą.

4. Gautą skystį supilame į indą su sausaisiais ingredientais. Viską kruopščiai sumaišome, suformuoti norimą formą. Suvyniojame į plėvelę ar sviestinį popierių ir vėsiname šaldytuve bent kelias valandas.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiškas tinginys
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Veganiškas tinginys

Šie receptai – iš projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganinei mitybai skirtų tinklaraščių. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Praktiški patarimai

Skanumėlis
Ekspertai pataria
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką