Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

auGalingas pirmadienis: keptas tofu su saldžiosiomis bulvėmis ir itališki sausainiai

Kiekvienam iš mūsų į naudą valgyti daugiau daržovių, rinktis įvairesnius, įdomesnius patiekalus. Galbūt tradicija galėtų tapti įprotis pirmadieniais atsisakyti mėsos ir mėgautis daržovėmis, kruopomis, ankštiniais. Padėsime lengviau tam ryžtis kartu su projektu „auGalingas pirmadienis“. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.
auGalingi patiekalai
auGalingi patiekalai / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Keptas tofu su troškintomis saldžiosiomis bulvėmis

Ingredientai (2 didelėms porcijoms):

  • 150 g bolivinės balandos kruopų (sveriame prieš virimą);
  • 2–3 stiklinės vandens;
  • žiupsnis druskos.

tofu:

  • 1 pakuotė paprasto tofu be jokių priedų (170 g);
  • 2 valg. šaukšt. migdolų miltų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kumino;
  • 1/2 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. kajeno pipirų miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. aliejaus (naudojau rapsų).

saldžiosioms bulvėms:

  • 2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės;
  • 200 ml kokosų pieno;
  • 1/2 arbat. šaukšt. baziliko miltelių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/4 arbat. šaukšt. pipirų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. česnako miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių.

Gaminimas:

1. Bolivinę balandą išverdame. Virimo instrukciją rasite ant pakuotės;

2. Tofu ir saldžiąsias bulves supjaustome kubeliais. Prieš pjaustydami tofu gerai nusausinkite, kad nebūtų šlapias. Saldžiąsias bulves nulupkite.

3. Dubenėlyje sumaišykite miltus su prieskoniais, kurie yra skirti tofu.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną tofų gabaliuką apvoliokite miltų mišinyje ir dėkite į keptuvę. Apkepinkite iš visų pusių. Miltų šiek tiek nubyrės, nesijaudinkite!

5. Į tą pačią keptuvę, kur kepė tofu, sudėkite smulkintas saldžiąsias bulves, kepkite apie 7 minutes vis pamaišydami. Tada supilkite kokosų pieną, keptuvę uždenkite ir leiskite pasitroškinti apie 10–12 minučių ant vidutinės kaitros. Sudėkite prieskonius ir dar patroškinkite 5–7 minutes kol bulvės suminkštės, jeigu trūksta skysčio galite įpilti šiek tiek vandens.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Keptas tofu su troškintomis saldžiosiomis bulvėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Keptas tofu su troškintomis saldžiosiomis bulvėmis

Itališki sausainiukai „Biscotti“

Tai receptas tiems, kas mėgsta saldžius, traškius sausainiukus! Šie sausainiai puikiai dera su spanguolėmis ir lazdyno riešutais, bet drąsiai galite dėti migdolus, razinas, džiovintus abrikosus ar kitus mėgstamus produktus.

Ingredientai (14 sausainiukų):

  • 125 g pilno grūdo speltos miltų;
  • 65 g kokosų žiedų cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo sodos;
  • 40 g smulkintų lazdyno riešutų;
  • 35 g džiovintų spanguolių;
  • žiupsnis druskos;
  • 60 ml avinžirnių skysčio (akvafabos) arba 1 kiaušinis;
  • 25 g žemės riešutų sviesto.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitiname iki 150°C temperatūros.

2. Sausus ingredientus, išskyrus riešutus, spanguoles, sumaišome ir atidedame į šalį.

3. Kitame dubenyje avinžirnių į skystį sudedame riešutų sviestą ir gerai išmaišome. Jeigu naudojate kiaušinį, tada išplakame ir sumaišome su riešutų sviestu.

4. Riešutų masę sumaišome su sausais produktais, riešutais ir spanguolėmis ir viską gerai išmaišome, suformuojame rutuliuką, jeigu tešla blogai kimba ir matote, kad dar trūksta skysčio, įpilkite 2–3 šaukštus vandens.

5. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių. Iš tešlos formos suformuokite stačiakampį, panašų į batoną, maždaug 7 cm pločio ir 2–3 cm aukščio.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 35–40 min., kol gražiai paruduos.

7. Apkepusius išimkite iš orkaitės ir palaukite kol atvės (15–20 min). Nepjaustykite karštų, nes tada trupės! Orkaitės dar neišjunkite, nes teks dar kepti.

8. Kai atvėsta, supjaustykite maždaug 1 cm riekelėmis, sudėkite ant kepimo indo. Kepkite dar 15–20 minučių. Jeigu norite minkštesnių išimkite po 15 minučių, o jeigu kietesnių, tada po 20 minučių!

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Itališki sausainėliai
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Itališki sausainėliai

Šie receptai – iš ne pelno siekiančio visuomenės sveikatos projekto „auGalingas pirmadienis“ ir veganiškai mitybai skirtų tinklaraščių, šį kartą tai Wise Taste. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius